weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.
Kαλησπέρα Δημήτρη
Τά φρεζάκια γιά να χωνευτούν οι βίδες δέν πάνε βίδα καί διαφορετικό νούμερο,μέ ένα φρεζάκι ξύλου π.χ τό νούμερο 10 Wolfcraft πού έχω φρεζάρει από ξυλόβιδα φρεζάτη 2,5 mm μέχρι 4 mm σταδιακά,όσο το αφήνεις νά χώνεται στό ξύλο τόσο μεγαλώνει τήν περίμετρο,μέ τήν εμπειρία βρίσκεις πού σταματάς,μετά υπάρχει καί τό νούμερο 12 wolfcraft πού φρεζάρει μέχρι καί 6 mm γιά φρεζάτη ξυλόβιδα.
Προσωπικά αυτά τά δυό φρεζάκια έχω γιά μέχρι 6 mm ξυλόβιδα,καί κάνω άνετα τήν δουλειά μου σέ ξύλο.
Υπάρχουν καί γιά μέταλο-ξύλο φρεζάκια καί μέ 3 κοπτικές ακμές
Καλησπέρα σε όλους.
Ήρθε η ώρα να πάρω κωνικά φρεζάκια, από αυτά που βάζουμε στο τρυπάνι για να "χωνευτούν" οι μεταλλικές βίδες. Η απορία μου είναι αν χρειάζεται διαφορετικό φρεζάκι για κάθε διάμετρο βίδας (άλλο νούμερο για Μ4, άλλο για Μ5 κλπ). Επίσης τα φρεζάκια για σίδερο κάνουν και για ξύλο ή είναι καλύτερα να έχει κανείς δύο σετ;
Αν έχετε κάποια πρόταση από Ελλάδα ή εξωτερικό καλοδεχούμενη.
Kαλησπέρα Δημήτρη
Τά φρεζάκια γιά να χωνευτούν οι βίδες δέν πάνε βίδα καί διαφορετικό νούμερο,μέ ένα φρεζάκι ξύλου π.χ τό νούμερο 10 Wolfcraft πού έχω φρεζάρει από ξυλόβιδα φρεζάτη 2,5 mm μέχρι 4 mm σταδιακά,όσο το αφήνεις νά χώνεται στό ξύλο τόσο μεγαλώνει τήν περίμετρο,μέ τήν εμπειρία βρίσκεις πού σταματάς,μετά υπάρχει καί τό νούμερο 12 wolfcraft πού φρεζάρει μέχρι καί 6 mm γιά φρεζάτη ξυλόβιδα.
Προσωπικά αυτά τά δυό φρεζάκια έχω γιά μέχρι 6 mm ξυλόβιδα,καί κάνω άνετα τήν δουλειά μου σέ ξύλο.
Υπάρχουν καί γιά μέταλο-ξύλο φρεζάκια καί μέ 3 κοπτικές ακμές