Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ερώτηση προς έχοντες και κατέχοντες επιτραπέζια σεγα (proxxon) κ σε όσους γενικά γνωρίζουν ... Μπορείτε να πείτε 2 λόγια όσον αφορά τις λαμες που εχετε χρησιμοποιήσει...πχ. τι χρησιμοποιούμε σε μαλακό/σκληρό ξύλο όσον αφορά την οδοντωση,μια γενική ιδέα..
Αν έχει ξανασυζητηθει παραπεμψετε με,δεν έβγαλα άκρη από την αναζήτηση..

Σταμάτη από προσωπική εμπειρία σέ μαλακό ξύλο μπορείς νά βαλεις λάμα μέ πυκνή οδόντωση γιά πιό καθαρό κόψιμο,θά πηγαίνει πιό αργά μέν αλλά θά κόβει πιό καθαρά,σέ σκληρό ξύλο η λάμα μέ πυκνή όδόντωση θά πηγαίνει πιό αργά καί σέ κλειστές στροφές άν είναι πολύ λεπτή μπορεί να σπάσει,μιά λάμα μέ αραιή οδόντωση σέ σκληρό ξύλο θά πηγαίνει πιό γρήγορα από μιά λάμα μέ πυκνή οδόντωση,δέν θά έχει πολύ καθαρό κόψιμο βέβαια,αλλά αυτό διορθώνεται μέ γυαλοχαρτάρισμα.

Καί επίσης ισχύει αυτό πού ανέφερε ο Μιχάλης παραπάνω

"Σταμάτη υπαρχουν καμμία ντουζίνα ειδη. Εγώ έχω καταλήξει να επιλέγω μονο βαση του πλάτους. Λεπτή για λεπτα ξύλα και λεπτομερείς κοπές, χοντρή για πιο παχύ ξύλο. "

Σας ευχαριστώ κ τους δύο σας, με καλύψετε.
Σίγουρα θα δοκιμάσω διάφορα,απλά ήθελα για αρχή μια γενική ιδέα!! 😁

Σας ευχαριστώ κ τους δύο σας, με καλύψετε.
Σίγουρα θα δοκιμάσω διάφορα,απλά ήθελα για αρχή μια γενική ιδέα!!
Ποια σεγα έχεις Σταμάτη;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την σπροξον dsh Παύλο !!

Εγώ έχω την μικρή proxxon και χρησιμοποιώ πριονακια με αραιά οδοντωση γιατί τα πυκνά δεν μπορούν να κόψουν σκληρό ξύλο πάνω από 2,5 χιλιοστά ή πρέπει να το πηγαίνεις πολύ αργά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα τα δω στην πράξη όλα, κρατάω τις συμβουλές σας και προχωράω..

παιδια ψαχνω ηλεκτρογεννητρια 220V βενζινης απο 3KVA εως 5KVA εως 350ευρω.
Την θελω απλα για την σιγουρια. Αν χρειαστει να μπορεσει να δωσει ρευμα σε ατλια υδατων 1000w.

Οι μαρκες που βλεπω ειναι KUMATSUGEN, KRAFT, LONCIN.

Εχει κανει αποψη;

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Subaru master με avr

Εποξικη κολλα, ποια?
Εχω δοκιμασει bison με το διπλο τρομπαριστο σωληναριο και την ambro με χωριστα σωληναρια.
Η πρωτη εχει ευκολοτερη χρηση η δευτερη καλυτερη τιμη. Ποιοτητα δεν μπορεσα να βγαλω, ακομη, συμπερασμα.

Αν πεσει παραπανω σκληρυντης στο μειγμα τι γινεται και τι αν πεσει λιγοτερος? Γιατι ακριβεια 50/50 δεν...

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αν και δεν γνωρίζω εαν είμαι στο σωστό χώρο συζήτησης, μια ερώτηση:

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πιστόλι βαψίματος για απλές εργασίες. Το ποσό που μπορώ ή σκέφτομαι να διαθπεσω είναι κοντά στα 80 ευρώ.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Έχω δει κοντα στα 80 ευρώ ένα της Black Decker
https://www.e-shop.gr/pistoli-bafis...-450watt-me-basi-dapedoy-hvlp400-p-TLS.020407.
Τι λέτε θα κάνω δουλειά ή τζάμπα τα λεφτά....Δηλ άντε να βάψω καμμιά πόρτα, τοίχο, κάγκελα....

Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αδελφέ μου είσαι σε λάθος μέρος !! Μάστορες τα φώτα σας !! Θα ήταν σωστά ! Αλλά εγώ θα σου έλεγα να πας σε κομπρεσερακι αέρος και ένα φθηνό πιστολη παρά σε ηλεκτρικό ... δηλαδή με κανα 100-110 να έκανες την δουλειά σου και με προοπτική !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν πεσει παραπανω σκληρυντης στο μειγμα τι γινεται και τι αν πεσει λιγοτερος? Γιατι ακριβεια 50/50 δεν...

Ακρίβεια πετυχαίνεις με μικρή ψηφιακή ζυγαριά (ebay <10 ). Εγώ, για χρόνια, την υπολογίζω με το μάτι χωρίς να είχα ποτέ θέμα. Δεν έχω κάνει ποτέ και καμιά εφαρμογή υψηλών απαιτήσεων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Ακρίβεια πετυχαίνεις με μικρή ψηφιακή ζυγαριά (ebay <10 ). Εγώ, για χρόνια, την υπολογίζω με το μάτι χωρίς να είχα ποτέ θέμα. Δεν έχω κάνει ποτέ και καμιά εφαρμογή υψηλών απαιτήσεων.

Good tip!

Στις ρητίνες που θέλουν μίξη 50-50 δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν το κανεις με το μάτι. Αν και η αναλογία δεν θα είναι ποτε ακριβής, το πολύ πολύ να αργήσει να πήξει το μίγμα. Μιλάμε για μικρές ποσότητες ομως καθώς στις μεγαλύτερες μπορεί να ξεφυγει το μάτι και οι αναλογίες.

Εχει στο crazy sunday του e shop.gr μια ζυγαρια ακριβειας 8-9 .

Μιας και συζητάμε για τις μίξεις, από εξαιρετικό site της Alfacem που μας σύστησε ο Νίκος:
Πολύ χρήσιμο νομίζω.

Όταν εργάζεστε με εποξικές ρητίνες, είναι απαραίτητη η τήρηση των αναλογιών ανάμιξης. Λάθος αναλογία έχει ως αποτέλεσμα μερική μόνο σκλήρυνση του συστήματος. Ποτέ μην προσθέστε παραπάνω σκληρυντή ώστε να επιταχύνετε το χρόνο της ωρίμανσης. Τα εποξικά συστήματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Με ψηφιακή ζυγαριά μετρήστε με ακρίβεια τη ρητίνη & στη συνέχεια ζυγίστε την ανάλογη ποσότητα σκληρυντή. Προσπαθήστε να είστε ακριβείς (απόκλιση 1-2 γραμμάρια) ιδιαίτερα σε μικρότερα μίγματα.

Η αποκλιση που δινει ειναι περιπου της ταξεως του 5 με 10% για να μην δημιουργηθει προβλημα ειτε στην πηξη ειτε στην ισχυ του μιγματος -και ειναι απολυτως λογικη.

Οταν κανεις ενα μικρο μιγμα κόλλας στο χαρτι (οχι σε ποτηρακι) θεωρω πολυ δυσκολο να ξεφυγεις με το ματι περαν μιας αποκλισης της ταξεως του 10%.
Το ιδανικο βεβαια ειναι η ζυγαρια και η μιξη να γινεται σε ποτηρακι, ομως σε μικρες ποσοτητες, για μια μικρη επιδιορθωση, το θεωρω υπερβολη.

Σ´ αυτές τις ποσότητες, αν προσέξεις λίγο, μια χαρά την κάνεις τη δουλειά σου.
Βοηθάει και το οτι οι κόλλες είναι παχύρευστες.

Καλησπέρα,

για κόψιμο αρχικά πλαστικών ηλεκτρολογικών καναλιών, αλλά και για να υπάρχει αργότερα για οτιδήποτε χρειαστεί μιας και υπάρχουν κι άλλα εργαλεία της σειράς, ο 12V τροχός της Bosch είναι καλός ;

Υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο γι αυτή τη δουλειά ; Όσους ηλεκτρολόγους έχω δει με τροχούς τα κόβουν...

Κάποιος συγκεκριμένος δίσκος για πλαστικά ; Πωλείται με δίσκο ή χωρίς ;

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα,

για κόψιμο αρχικά πλαστικών ηλεκτρολογικών καναλιών, αλλά και για να υπάρχει αργότερα για οτιδήποτε χρειαστεί μιας και υπάρχουν κι άλλα εργαλεία της σειράς, ο 12V τροχός της Bosch είναι καλός ;

Υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο γι αυτή τη δουλειά ; Όσους ηλεκτρολόγους έχω δει με τροχούς τα κόβουν...

Κάποιος συγκεκριμένος δίσκος για πλαστικά ; Πωλείται με δίσκο ή χωρίς ;

Ευχαριστώ.

Τρικαλος! Συνηθως ερχεται με δυο δισκους για μεταλλα και αλλα υλικα. Δες τι θα αγορασεις.
Αλλη λυση ειναι ψαλιδι πλαστικων ποιοτικο, ή σιδηροπριονο!