Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Κολωνάτο δράπανο

Το ερωτημα Κωστα θα μεταφερθει στην αλλη κατηγορια, αυτη των εργαλειων και σε ενα απο τα αντιστοιχα νηματα που υπαρχουν εκει και που αναφερονται σε αγορα/επιλογη εργαλειων.

Αφου δεν βαζεις πλαφον για την αγορα εγω θα σου προτεινα το Bosch το oποιο περα απο καλο εργαλειο ειναι και μια απολαυση να το χρησιμοποιεις.
Δεν υπαρχει δευτερο στις ευκολιες και καινοτομιες που παρεχει. Bosch PBD40, πραγματικα μοναδικο.

1e291fad15f1f35a390eda662bdbf68f.jpg

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Όντως λαχταριστοτατο Κυριάκο.
Έχω δει τα βιντεάκια του Νεκτάριε αλλά έλεγα μήπως έχει κάποιος ίδια γνώμη.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Όντως λαχταριστοτατο Κυριάκο.
Έχω δει τα βιντεάκια του Νεκτάριε αλλά έλεγα μήπως έχει κάποιος ίδια γνώμη.

Εχω ενα 18βολτο αλυσοπριονο που του μοιαζει, το Ryobi :))

Eπειδη ειμαι σουπερ ευχαριστημενος απο το Ryobi και σε αποδοση και σε διαρκεια με την μπαταρια και επειδη θεωρω οτι λογικα το επαγγελματικο Dewalt θα ειναι καλυτερο απο το ερασιτεχνικο Ryobi, σου συνιστω ανεπιφυλακτα να το αγορασεις. Ειναι τεραστια η διαφορα του να μην εχεις να κανεις με καλωδια ρευματος απο την μια αλλα και με τη βρωμα/ρυθμισεις του βενζινοκινητου απο την αλλη, εαν καταλαβαινεις τι εννοω.

Τι να το κάνετε ρε παιδιά το αλυσσοπρίονο μπαταρίας...
Συγνώμη κιόλας που είμαι λίγο απαξιωτικός αλλά αυτό μόνο σαν γκατζετάκι για παιχνίδι τα βλέπω, εργαλείο δουλειάς πάντως δέν είναι.
Απ´ την άλλη πάλι... Το πρώτο ή το τελευταίο είναι που έχουμε χρυσοπληρώσει χωρίς (πραγματικό) λόγο.

Σωστός ο Μπάμπης...
Τα βενζίνης είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους....και
ο κυριότερος είναι ότι δεν θα ξεμείνεις από δουλειά έχοντας ένα μπετονακι βενζίνη κοντά σου...

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λαθος ο Μπαμπης, λαθος και εσυ :))

Σωστος ειναι αυτος που γνωριζει τις αναγκες του και επιλεγει εργαλειο μπαταριας εναντι ολων των αλλων τυπων.

Εγω εχω στο ραφι αυτη την στιγμη που μιλαμε 4 η 5 αλυσοπριονα ηλεκτρικα που ειχαν αντικαταστησει 2 αλυσοπριονα βενζινης.
Οι αναγκες ενος μεγαλου κηπου ΑΝΕΤΑ αντιμετωπιζονται με ενα αλυσοπριονο μπαταριας, και ενα κονταροπριονο μπαταριας θα ελεγα :))

Το οτι το βενζινοκινητο ειναι μονοδρομος για πολλους ειναι λογικο. Πανω απο ολα οι αναγκες του καθενος.
Οπως λογικο ειναι ενας ερασιτεχνης να αρκειται σε ενα αλυσοπριονο μπαταριας για τις αναγκες του κηπου του..και του κηπου των φιλων :))

Το σκέφτομαι για ένα μικρό λιοφυτο με λίγα ξυνοδεντρα που έχουμε στο Γάζι (ομορος Δήμος του Ηρακλείου). Πάμε συχνά, το περιποιούμαι προσωπικά, και μένουμε αρκετά καλοκαιρινά σαββατοκύριακα με την κυρά. Για μικροκλαδεματα και τεμαχισμους πρέπει να φέρνω κάθε φορά από το χωριό το βενζινοκίνητο. Ε άρχισα να το βαριεμαι το πήγανε έλα των εργαλείων και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δοκάρια πάνω από 10χ10 θα με καλυπτε. Σκεφτομουν και το μακιτα αλλά δεν έχω κανένα μπαταρίας μακιτα και φορτιστής + μπαταρία θα μου διπλασιαζε το κόστος.
Τέλος πάντων μπορεί και να μ'επιασε ο καταναλωτισμός μου, μπορεί να πάρω ένα βενζινοκίνητο με τα μισά λεφτά, μπορεί.. μπορεί...
Όμως είναι κουκλί το άτιμο, και όπως και ναχει ένα dewalt δεν το λες και γκαντζετακι :-)

Νομιζω οτι μπευδευουμε τις αναγκες μας ,που σωστα αναφερεις και ενα μερος της επιλογης αυτος θα πρεπει να ειναι,με την αγορα ενος εργαλειου σχετικα με ο ευρως των δουλειων μας...
Εαν θα χρειστει κατι παραπανω σε εργασια καποια στιγμη γιατι να μην εχω κανει ηδη την σωστη κινηση....
Σαφως και ενα ηλεκτρικο η μπαταριας για δουλειες ενος μεγαλου κηπου κανει...εαν το εργαλειο μεινει μονο σε τετοιας κλιμακας εργασιες δεν υπαρχει προβλημα......σε αυτο δεν νομιζω να διαφωνουμε.....
Εγω επισημενω ως προς του τι θα επιλεξεις ως σωστη αγορα σε παρον και μελλον....

Να το παρεις το κιτρινακι!!!
Ειναι και αθορυβο!!!
Το καλοβλεπω και εγω να σου πω την αληθεια αν και εχω ηδη και το κονταρορπιονο απο την 40βολτη σειρα της Oregon...

Μπορώ να πω ότι όλα όσα ειπώθηκαν με βρίσκουν σύμφωνο.
Σαφώς και δεν θα έπαιρνα μπαταρίας μηχάνημα για εκτεταμένες αγροτικές εργασίες. Τέτοιο (όπως και όλα τα απαραίτητα) έχω ήδη για την καλλιέργεια και παραγωγή της ελιάς.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τι να το κάνετε ρε παιδιά το αλυσσοπρίονο μπαταρίας...
Συγνώμη κιόλας που είμαι λίγο απαξιωτικός αλλά αυτό μόνο σαν γκατζετάκι για παιχνίδι τα βλέπω, εργαλείο δουλειάς πάντως δέν είναι.
Απ´ την άλλη πάλι... Το πρώτο ή το τελευταίο είναι που έχουμε χρυσοπληρώσει χωρίς (πραγματικό) λόγο.

+πολλά.......

Αδελφέ Μιχαήλ ... τα δικά σου κριτήρια βασανίζονται και από την ιδιότητα του συλλέκτη όμως .... εγώ με ένα Florabest των 60 είμαι καλυμμένος για τα του κήπου μου :flipout::flipout:-bye-
Το αλυσοπρίονο κλαδεύει δένδρα και τεμαχίζει ξύλα.
Αν πρέπει να πας στο αγρόκτημα και να κλαδέψεις χρειάζεσαι βενζίνης με το μπιτονάκι σου και το λαδάκι σου.
Αν είσαι γύρω από το σπίτι σου στον κήπο σου τι χρειάζεσαι να κάνεις ?? Να κλαδέψεις μια φορά στο τόσο μερικά δένδρα που θα έχεις και κυρίως να τεμαχίσεις ξύλα για το τζάκι ή την σόμπα. Εκεί κάνεις άνετα την δουλεία σου με ένα ηλεκτρικό... δεν ανησυχείς αν θα σε φτάσουν οι μπαταρίες και βασικό δεν ξεκουφαίνεις τους γείτονες σου με το βενζινοκίνητο. Δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σκασμό λεφτά και είσαι σίγουρος ότι θα πατάς την σκανδάλη και θα τελειώσεις την δουλεία σου.

χεχε, και γω την δουλεια μου θα την εκανα με ενα αλυσοπριονο ρευματος αλλα την κανω καλυτερα και σιγουρα ευκολοτερα με ενα αλυσοπριονο μπαταριας.
Αν μπορεις να διαθεσεις καποια χρηματα παραπανω για να κανεις το κεφι σου και την ζωη σου λιγο ευκολοτερη, δεν βλεπω τον λογο να μην το κανεις.

Αν βγαλει το Parkside αλυσοπριονο μπαταριας στα 60 ευρω, γιατι καποιος που εχει την σειρα (και μπολικες μπαταριες) και χρειαζεται τετοιο εργαλειο να μην το αγορασει?
Ειμαι σιγουρος οτι εσυ τουλαχιστον θα το σκεφτεις ας εχεις το florabest :)

Παιδια τα καλωδια ειναι μπελας αλλα και κίνδυνος στον αγρο.
Δε μιλαμε για να κοβουμε καυσοξυλα στην αυλη αλλα για κλαδεμα δεντρων πανω στο δεντρο οπως γινεται στην ελια κλπ κλπ.

Ανετα κοβεις και καυσοξυλα στην αυλη. Οτι θες κανεις, ιδιως αν το αλυσοπριονο ειναι και Brushless που αυξανει την χρονικη του λειτουργια με μια μπαταρια.
Περυσι εκοβα τα καυσοξυλα στην μεση επειδη ο ξυλας μου εφερε μεγαλα κουτσουρα αντι μικρα που του ειπα για την ενεργειακη σομπα.
Προπερσι αν θυμασαι εκοψα μια ξερη βερυκοκοκια στο κηπο σε κομματια για το τζακι, χωρις μαλιστα να αλλαξω μπαταρια στο αλυσοπριονο της Gardena.
Αναφερομαι στις προσφατες περιπτωσεις που εχω ανεβασει και φωτο.

Το καυσοξυλα στην αυλη δεν το αποκλειω σαν αδυναμια αλλα εκει μπορεις να βγεις με την μπαλαντεζα και να κοβεις με ηλεκτρικο 220ν στατικα σε ενα σημειο.
Πανω στο δενρο ομως αλλαζουν ολα.

Είχα πάρει πριν 6-7 χρόνια ένα μακαλοκ ηλεκτρικό μόνο για τεμαχισμό στο εξοχικό, όμως δεν μου "έκατσε". Το κράτησα 1,5 χρόνο περίπου και μετά το χάρισα σ' έναν ξάδερφο. Η μπαλαντεζα - τουλαχιστον στην δική μου οπτική - εκτός από άβολη, ενέχει και κινδύνους. Γι'αυτό και δεν κοίταξα καν αυτό που έβγαλε το λιντλ. Όμως αν φέρει αντίστοιχο 20βολτο θα το δω με θετικό μάτι. Ειδικά το κονταροπριονο το περιμένω να το φέρει στην Κρήτη.