Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ παίδες. Θα δοκιμάσω και με χλωρίνη και μωρομάντηλα να δω τι μου κάθεται καλύτερα.

Και καθαριστικό φρένων για τα δύσκολα...

Πολύ δύσκολα δεν έχει ακόμα, οπότε μπαίνει στα υπόψιν.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παρελαβα σημερα.
14wx850.jpg

Δεν ειναι ομως με ρυθμιζομενες στροφες και δεν ξερω ακομα αν θα τον κρατησω τελικα. Αν το ηξερα θα ειχα καταληξει σε αλλη μαρκα.

Αυτοι με ρυθμιζομενες στροφες ειναι πιο αδυναμοι συγκριτικα με τους αλλους;

Αυτον ηθελες κανονικα..

https://kounelis.com.gr/bosch-gws-850-ce-0601378793.html

..που μονο αδυναμος δεν ειναι....απλως οπως σου ειχαμε πει οτι ειναι για διαφορετικη δουλεια το καθένα...
Επειδή για την εργασία που το θες(τριψιμο με καμπανα συρματοβουρτσα)δεν θα σου κάνει καλύτερα να τον πας πίσω....εκτος και εάν τον κρατήσεις ώστε να μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές που συσχετίζονται με γωνιακό τροχό....
Επειδή ασχολουμε και εγώ με διαφόρων ειδών τριψιματα αυτόν που σου ανεφερα θα επέλεγα σε νέα μελλοντικη αγορά...

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εχω μπερδευτει. Τη δουλεια που κανει ο σταθερων στροφων τροχος δεν μπορει να την κανει εξισου καλα ο ρυθμιζομενων στροφων;

Τα εργαλεία με τις ρυθμιζόμενες στροφές φτιάχνονται επειδή ο αριθμός στροφών των σταθερών είναι είτε υπερβολικός είτε ελλιπής.
Τα περισσότερα εργαλεία σίγουρα έχουν στην κλίμακά τους και μια ρύθμιση ίδια ή κοντινή με τους αριθμούς στροφών του αντίστοιχου σταθερού.

Άρα, ναι. Μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά και καλύτερη.
Το αντίθετο είναι δύσκολο να συμβεί.

Μα ένας τροχος που δεν έχει μεταβλητές στροφές πως θα λειτουργήσει σωστά όταν εσύ οταν θα το πιέζεις κατά το τριψιμο π.χ. από 11000 στροφές θα πηγαίνει 2 και 2500 στροφές πιο κάτω και στο τελος πως να μην καει αφού θα γυρνάει εκτός του ευρώς στροφών του..
Αυτό δεν θα γίνει άμεσος αλλά εν καιρό και μάλιστα ξαφνικά..

Π.χ.οταν τρίβω με καμπάνα συρματοβουρτσα πέτρα ώστε να βγάλω το εναπομείναντα βερνίκι θέλω πολύ λιγότερες η περισσοτερες στροφές αναλόγως του τι έχει η πέτρα το ίδιο υσχιει και σε στα ξύλα ..
Για αυτό και από το πρώτο ποστ μου σου είπα ότι έχει σημασία τι θες να κάνεις...Είμαι παθον από παλιά και για αυτό το αναφέρω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας! - Ερωτήσεις για Εργαλεία, Εξαρτήμ

Καλησπέρα μαστοριά,

Θέλω γνώμες και απόψεις.

Έχω φτιάξει ένα φωτιστικό οροφής με ξύλο και χαλκοσωλήνες και ψάχνω τρόπο να το στηρίξω στο ταβάνι.
Με ενδιαφέρει να είναι κρυφό το στηριγμα - να μην φαίνεται από κάτω και στιβαρό.
Δείτε photo

url]

Thanks
Νίκος

Εγώ θα έβαζα ξυλόβιδες θηλειά . Κλειστές στο φωτιστικό και ανοιχτές (γάτζο) στο ταβάνι (με ούπα) .

Ακόμα καλύτερα, όλες ανοιχτές και κοντή αλυσίδα (πχ 2 κρίκοι) μεταξύ φωτιστικού και ταβανιού. Το ξύλο που έχεις βάλει είναι αρκετά πλατύ για να κρύψει αλυσίδα και καλώδια.

Πάνω από το ξύλο έχω βάλει πηχακια 5cm για να κρύψω καλώδια

Δεν μας είπες όμως πως θέλεις να πάει ...κολλημένο στο ταβάνι ή με κάποια απόσταση.
Πηχάκια 5cm ??? δηλαδή το ξύλο του φωτιστικού πόσο παχύ είναι ??? Μέσα στα 5cm θα κρύψεις και κάτι άλλο εκτός από καλώδια ??

Το πιχακι των 5 πόντων δεν ξέρω που αποσκοπει καθώς για τα καλώδια δεν χρειάζονται 5 πόντοι.. με 1- 1.5 πόντο θα είσαι οκ για τα καλώδια...

Για στηρίξη μπορείς να βάλεις βαση σαν αυτη που είναι για σάκους του μποξ καθώς είναι βάρεως τύπου...
https://www.fitshop.gr/vaseis-gia-s...-boxing-pro/flypage.tpl.html?ref=bestprice.gr

Η επιφάνεια του ξύλου δεν ήθελα να είναι κολλημένη στο ταβάνι οπότε έβαλα το παιδάκι για να κατέβει λίγο πιο κάτω.
Όλη η κατασκευή θέλω να είναι κολλημένη στο ταβάνι.
Ο χώρος που υπάρχει εκτός από ώρα καλώδια μελλοντικά θα κρύψει και τροφοδοτικό για λεντοταινια.

Δύο λαμακια σε σχήμα Π βιδωμενα στο ταβάνι και αριστερά δεξιά να βιδωνουν με βίδες στο ξύλο του φωτιστικού;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κολωνάτο δράπανο

Καλησπέρα. Αν έχω αναρτήσει σε λάθος ενότητα, παρακαλώ τους Διαχειριστές να το διορθώσουν ανάλογα.

Ψάχνω για αγορά κολωνάτου. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο και αξιόπιστο θα ήθελα την άποψή σας.

Θα δουλέψει σε ξύλο και μέταλλο, όχι επαγγελματικά , αλλά στην δική μας κατηγορία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

Sent from my iPhone using Tapatalk