Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλή ιδέα του ταφ. Έχω ήδη ένα φθηνό στο 1/4.Αλλα η μανελα 3/8 με μια επέκταση που έχω ήδη, μάλλον θα μου κάνει την ίδια δουλειά...
Την επέκταση την χρειάζομαι για να βγάλω την μπαταρία μια που κλειδώνει με γλωσιδι στην βάση της.
Ενα σπάστο αντέχει να χαλαρώσει σφιχτά μπουλόνια;

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλή ιδέα του ταφ. Έχω ήδη ένα φθηνό στο 1/4.Αλλα η μανελα 3/8 με μια επέκταση που έχω ήδη, μάλλον θα μου κάνει την ίδια δουλειά...
Την επέκταση την χρειάζομαι για να βγάλω την μπαταρία μια που κλειδώνει με γλωσιδι στην βάση της.
Ενα σπάστο αντέχει να χαλαρώσει σφιχτά μπουλόνια;

Ζάντας;;;;;;; Χλωμό έως αδύνατο....

Συγνώμη... Εννοούσα στο σώμα γενικα. Για την ζάντα είμαι ΟΚ.

Ενναλκατικα μπορω να βαλω ενα αρθρωτο συνδεσμο ανταπτορα

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Οι πιο πολλές βίδες που θα χρειαστεί να μαστορέψουμε στο αυτοκίνητό μας είναι από 8 εως 14. Γι αυτές το ταυ είναι μια χαρά. Και το σπαστό το ίδιο.
Για τις πιό μεγάλες βίδες ούτως ή άλλως πας για γερμανοπολύγωνα ή καρυδάκια υψηλής ποιότητας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Ξέχνα οτιδήποτε άλλο.
Οι μεγάλες βίδες μπαίνουν σε μέρη που δέχονται απίστευτες πιέσεις, μην ξεγελιέσαι και πείς «α αυτή είναι στο πόρτμπαγκάζ τα περνάει μια χαρά». Η δύναμη που θέλουν για να ξεβιδώσουν είναι πολύ μεγάλη, όσο κι αν δεν το αντιλαμβανώμαστε..
Για να καταλάβεις, σε συνεργείο που δούλευα παληκάρι 18 χρονών προσπαθούσε να ξεβιδώσει 18 άρα βίδα με γερμανικό. Του γλυστράει , φεύγει το χέρι του και πετυχαίνει μάστορα 110 κιλών στο πηγούνι. Τον άφησε λιπόθυμο...
Μην παίζεις λοιπόν γιατί μπορεί το χέρι σου να φύγει προς κανένα σίδερο πάχους 3-4 εκατοστών ή καμμιά λαμαρίνα ελάχιστων χιλιοστών.
Καταλαβαίνουμε όλοι ποιός θα νικήσει...

Οπότε ότι μεγάλο δεν έχω δουλειά για να το ακουμπώ.. Αυτό απλοποιεί τα πράγματα... Αποστολή ευχαριστώ!

Χαχαχαχα.
Όχι ρε συ.
Απλώς μην χρησιμοποιείς «σκάρτα» εργαλεία ή εργαλεία που δεν είναι τα κατάλληλα.

λοιπον....μετα απο μια επισξεψη σε ενα μεγαλο μαγαζι που βρηκα στον δρομο μου συμπληρωσα το σετ με μια ακομα επεκταση και ενα πολυσπαστο. Σε συνδυασμο με ενα κασταβιδη για μυτες εχω την εντυπωση οτι θα εχω μεγαλη ευελιξια. μου λειπει μονο ενα μακρυ καρυδακι στα 16mm για τα μπουζι.

web-193354.jpg

Για τα μπουζί δεν θα πάρεις ένα απλό μακρύ 16αρι αλλά ένα μπουζοκλειδο , εχει την ιδιότητα να κουμπώνει το μπουζί πάνω στο καρυδάκι .

θα ηθελα να ρωτησω που θα βρω μηχανισμο για κρεβατι τοιχου και κανενα βιντεο για την κατασκευη αν υπαρχει!!

Καλημερα. Θα ηθελα να ζητησω τα φωτα σας.
Θελω να αγορασω εναν γωνιακο τροχο μικρο ωστε να κρατειται με το ενα χερι και με διαμετρο δισκου 125 γιατι εχω στην ακρη αρκετα αναλωσιμα. Αν πωλειται και με κουτι μεταφορας ακομα καλυτερα. Η χρηση που προοριζεται να καλυψει θα ειναι μεν ερασιτεχνικη αλλα θελω το εργαλειο και να συγχωρεσει την τυχον λαθος χρηση που θα του κανω και να μην αντιμετωπισει προβλημα σε καποια μεγαλη σε διαρκεια εργασια (πχ τριψιμο με συρματοβουρτσα) και, γενικοτερα, να ειναι εργαλειο που θα αντεξει στο χρονο.
Κοιτωντας στο σκρουτζ, με οριο τιμης τα 60 ευρω, βγαζει τοσα πολλα μοντελα που ειναι αδυνατο να επιλεξω. Ξερω οτι καλο ειναι να εχει απαλη εκκινηση και προστασια απο επανεκκινηση σε περιπτωση διακοπης ρευματος. Κατα τα λοιπα διαβαζοντας τα βασικα χαρακτηριστικα ολα ιδια δειχνουν.
Ειδα bulle με πολλα watt σε χαμηλες τιμες. Ειδα stanley fatmax με κινητηρα 850w σε προσφορα 35ε (απο 60). Ειδα dewalt/makita που στα χαρτια ειναι υποδεεστερα (σε watt) συγκριτικα με μοντελα αλλων εταιρειων και δεν ξερω αν τα χαμηλοτερης τιμης προιοντα των εταιρειων αυτων ειναι ανταξια της φημης τους ή απλα συμπληρωνουν την γκαμα. Εντωμεταξυ δεν γνωριζω και τι συμβαινει απο πλευρας υποστηριξης, τοσο ως προς το κοστος οσο και ως προς τη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, και εγγυησης.

Τα παρακατω μου κεντρισαν το ενδιαφερον.
https://www.praktiker.gr/p/goniakos-troxos-stanley-fmeg220-qs-94070
Stanley fatmax, 850w, με προστασιες στα 35ε. Τα εργαλεια αυτα ενα σκαλι πανω απο τα black & decker δεν ειναι;

https://www.skroutz.gr/s/9376735/Bosch-GWS-850-CE-Professional-0601378793.html
Bosch μπλε, 850w +25e απο stanley.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9246#perigrafi
Dewalt, 800w, στην περιγραφη τα λεει πιο ωραια απ' ολους, πχ Ανεξάρτητη ψηκτροθήκη για αυξημένη ζωή, Πλήρως μονωτική βαφή περιελίξεων πηνίου για αυξημένη αντοχή κινητήρα, 100% κατασκευασμένο από ρουλεμάν για αυξημένη απόδοση και διάρκεια, Κινητήρας με προστασία από τις τριβές για αυξημένη ανθεκτικότητα. Μπορει και οι αλλοι να τα εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα προσωπικα δεν το γνωριζω αν ειναι πλεονεκτηματα του συγκεκριμενου μοντελου εναντι πχ του bosch ή απλα εχει πιο πληρη περιγραφη η σελιδα.

https://www.vidakatsavidi.gr/el/makita-goniakos-9558nbrz-840w-125mm-9558nbrz
Makita, 840w.

Αν μπορει να με καλυψει ο πρωτος δεν θα ελεγα οχι. Να μου μεινουν και χρηματα στην ακρη για ενα δισκοπριονο που θελω.

Οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη. Ειτε για καποιο συγκεκριμενο προιον ειτε συμβουλη ως προς το τι να ψαξω. Επιπλεον, αν υπαρχει προταση για καποιο αξιολογο/αξιοπιστο καταστημα στην Πατρα, με ενδιαφερει και αυτη.

Ολοι σε αυτη τη τιμη ειναι πανω κατω ιδιοι.
Η dewalt το χεινστις περιγραφες, μονο το χρωμα που ειναι βαμμενο δεν σχολιαζει
Εγω θα ελεγα makita ως κατοχος ή dewalt.
ΥΣ. Να ξερεις στα 125mm η τιμες αυτες ειναι στο κατω οριο.

Καλως τον φιλο.
Οσο πιο ελαφρυ τοσο καλυερο.
1,8 κιλα Bosch k Dewalt.
Για να δουλευεις με το ενα χερι θελεις Διακόπτη με μόνιμη συγκράτηση απλα αν και το κανω και εγω ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!
Θα προτεινα να αγορασεις το καλυτερο πουυ επαρκουν τα χρηματα σου.

Καλημέρα παιδιά θα ήθελα να παραγγείλω απο ενα site στο σκρουζ το tbshop που ειναι Αθήνα στα μελίσσια ειναι αξιόπιστο κατάστημα; δεν ήξερα σε Πιο νημα να κανω post

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ολοι σε αυτη τη τιμη ειναι πανω κατω ιδιοι.
Η dewalt το χεινστις περιγραφες, μονο το χρωμα που ειναι βαμμενο δεν σχολιαζει
Εγω θα ελεγα makita ως κατοχος ή dewalt.
ΥΣ. Να ξερεις στα 125mm η τιμες αυτες ειναι στο κατω οριο.

Καλως τον φιλο.
Οσο πιο ελαφρυ τοσο καλυερο.
1,8 κιλα Bosch k Dewalt.
Για να δουλευεις με το ενα χερι θελεις Διακόπτη με μόνιμη συγκράτηση απλα αν και το κανω και εγω ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!
Θα προτεινα να αγορασεις το καλυτερο πουυ επαρκουν τα χρηματα σου.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Απο θεμα εγγυησης|υποστηριξης τι γινεται;

Δεν εχουν ολοι οι μικροι τροχοι διακοπτες; Δεν εχει τυχει να δουλεψω καποιο τροχο που να ειχε μπουτον αντι διακοπτη. Μονο σε μεγαλο εχω δει το αντιθετο.

Γνωριζω οτι ειναι στο κατω οριο τιμης αυτα που κοιταω. Αλλα θεωρησα οτι λογω ονοματος θα ειναι ποιοτικα εργαλεια και ικανα να ανταπεξελθουν σε ερασιτεχνικη και ισως κατι παραπανω χρηση. Γι αυτο αφησα εκτος επιλογης μου προιοντα εταιρειων στυλ ingco, valex, kraussman, mannesmann κλπ που απ οτι καταλαβαινω ειναι κινεζικα φασον.

Και πολυ καλα εκανες.
Εγω θα διαλεγα το κιτρινακι.

Οπως και να εχει πολυ προσοχη στην χρηση παντα με γαντια γυαλια και τον ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!

Γεικοτερα το σβουρακι που θα επιλεξεις θα πρεπει να ειναι ελαφρυ....
Bosch και Dewalt θα σε ικανοποιησουν στο επακρο....αλλα το συμαντικοτερο ολων ειναι η χρηση που θα του κανεις....καθως αλλες στροφες θελει ενα σβουρακι για να κοψεις κατι και αλλο για να τριψεις....
Στην περιπτωση που ανεφερες οτι θα κανεις δουλεια με καμπανα συρματορβουτσα,εαν καταλαβα σωστα,θελεις ρυθμιζομενο σβουρακι...και γενικοτερα στο θεμα τριψιμο τετοιου ειδους εργαλειο θες.....
Εχω καψει πολλα σβουρακια και εχω καταληξει οτι θες 2 ξεχωριστα για αναλογες εργασιες...
Ενα πολυστροφο για κοψιμο και ενα για τριψιμο με ρυθμιζομενες στροφες....

Oσο για τις δευτερες εταιριες που αναφερεις η Kraussman σε σβουρακι που εχω παρει μου εχει βγει σκυλι.....Απο θεμα εγγυησης νομιζω οτι η συγκεκριμενη δινει εφορου ζωης...αλλαγη στην αρχη και επισκευη εποιτα απο τα 2 χρονια.....

Αυτο εδω εχω....που εχει και μπουτον....
https://www.skroutz.gr/s/267553/Krausmann-Γωνιακός-τροχός-ρυθμιζόμενος-950W.html

Δοκιμασμένο με ομαλή εκκίνηση προστασία επανέναρξης και μικρόφωνο κορμό

https://www.skroutz.gr/s/8761402/Makita-GA5030R.html?from=account_favorites

Απλά οπως έγραψαν και τα παιδιά από πάνω οι μη ρυθμιζόμενοι τροχοι δεν κάνουν για συρματοβουρτσες.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπερα στην παρεα

Ενδιαφερομαι για αγορα διατρητης πλατης εργαλειων(pegboard).

Σαν εικονα μου αρεσει πολυ αυτο https://www.amazon.co.uk/Wall-Contr...8&qid=1550088195&sr=1-5&keywords=wall+control αλλα δυστυχως δεν στελνει ελλαδα η στελνει με κατι τρελα εξοδα αποστολης απο αμερικη.

Παρομοιο και αυτο που ειχε προτεινει ο enduras1,ο οποιος βλεπω οτι ειναι και πολυ ενεργος σε αυτο το θεμα,σε μια παλιοτερη ομαδικη αγορα
https://avclub.gr/forum/showthread.php/141856-Ομαδική-αγορά-διάτρητων-πλατών-στήριξης-εργαλείων

η οποια δυστυχως δεν προχωρησε γιατι απο τα σχολια μαλλον ηταν προβλημα το παχος της λαμαρινας.

Θα θελα κατι σαν αυτα τα δυο αλλα να ειναι στιβαρα,να τα βαλω στον τοιχο να βαζω πανω οτι θελω και να μην ξαναασχοληθω.

Η επιφανεια που εχω να καλυψω(οχι απαραιτητα) ειναι περιπου 80-90εκ σε υψος και 1 με 1,5μ σε πλατος

Τιμη ας ειναι μεχρι και βαρια 100ε

Δυστυχως αυτα που εχει το σκρουτζ μαλλον δεν θελουν να τα πουλησουν γιατι παντου εχει αθλιες φωτογραφιες ,μηδεν περιγραφες κλπ.

Παντως για ευκολια θα ηθελα να μπορω να το παραγγειλω ονλαιν και να ερχεται στην πορτα σου.

Γυρισα καποιες σελιδες το θεμα "οικιακο εργαστηριο" και ειδα οτι αρκετα παιδια εχουν,οποτε οποιος ειναι ικανοποιημενος ας προτεινει το δικο του.
Ευχαριστω

Καλημέρα παιδιά θα ήθελα να παραγγείλω απο ενα site στο σκρουζ το tbshop που ειναι Αθήνα στα μελίσσια ειναι αξιόπιστο κατάστημα; δεν ήξερα σε Πιο νημα να κανω post

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν το εχω ακουσει, αν και βρισκεται σχετικα κοντα μου.
Παντως δεν θα δισταζα καθολου να εκανα μια παραγγελια με αντικαταβολη αν εβρισκα κατι σε συμφερουσα τιμη. Βλεπω εχει δωρεαν μεταφορικα.

Καλως τον φιλο!

Οντως δεν ειχε προχωρησει η ομαδικη.
Αυτο που εκανα εγω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ειναι να επισκεφτω ενα μαγαζι εμποριας σιδήρου και να παραγγειλω ενα φυλλο διατρητο γαλβανιζε στις διαστασεις που ηθελα με γύρισμα τις ακρες στην στρατζα!

Το συνιστω ανεπιφύλακτα!!!