Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κωστα (costas1965) εσυ νομιζω εχεις boston. Θα ηταν ευκολο?

1. να πλανισεις μια πλευρα ταβλας παλετας περιπου 1 μετρο με ενα πασο περιπου 1 χιλιοστο.
Τα καταφέρνει το μηχάνημα αλλά θέλει πολύ σωστό πάτημα με οδηγούς & πολύ προσοχή ίσως & με βοήθεια από δεύτερο άτομο !
2. να βαλεις ριγα μεταλλικη να τσεκαρεις επιπεδοτητα.
Θα έχεις ελάχιστες αποκλίσεις.
3. να την περασεις στον ξεχονδριστηρα και να μετρησεις μετα το παχος σε 3-4 σημεια? Κυριως αρχη και τελος?
Στα πρώτα & στα τελευταία 2-3 cm "βουτάει" & πλανίζει παραπάνω ορισμένα δέκατα του χιλιοστού όσο & να το προσέξεις. Θεώρησε τα από πριν "χαμένα τα cm αυτά.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

3. να την περασεις στον ξεχονδριστηρα και να μετρησεις μετα το παχος σε 3-4 σημεια? Κυριως αρχη και τελος?
Στα πρώτα & στα τελευταία 2-3 cm "βουτάει" & πλανίζει παραπάνω ορισμένα δέκατα του χιλιοστού όσο & να το προσέξεις. Θεώρησε τα από πριν "χαμένα τα cm αυτά.

Αυτο λυνεται πανευκολα με την χρηση των λεγομενων sacrificial pieces.
Αποδεδειγμενα στην δικια μου.

Συμφωνώ.
Δώσε παραπάνω info για όλους.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εδω θελει πολυ σκεψη, γιατι οπως ειπα τα οικονομικα και ο χωρος δεν επιτρεπουν κατι ακριβο και μεγαλο.
Εγω το σκεφτομαι ως εξης (για τις δικες μου κατασκευες):
Αυτα που θα χρειαστει να πλανισω θα περιοριζονται αυστηρα σε πλατος μεχρι τα 16-18cm, γιατι τοσο ειναι το μασιφ που μπορεις να βρεις σε δρυς, οξια, κερασια. Που σημαινει οτι με μια πλανη χειρος θα χρειαζομαι 2 περασματα (το ενα διπλα στο αλλο) και σπανιως 3 για να το επιπεδωσω. θεωρω οτι ειναι εφικτο να γινει με πολυ καλα αποτελεσματα. Η πλανη βασης θα το κανει με 1 μονοκομματο περασμα. Οπως αναφερεται και παραπανω με 250-280 ευρω παιρνω μια φτηνη πλανοξεχονδριστηρα.
Με δεδομενο οτι δεν χρειαζομαι ταχυτητα αλλα ποιοτικο αποτελεσμα αναρωτιεμαι τα εξης:

αν θες ποιοτικό πλάνισμα και ξεχόνδρισμα πήγαινε σ´έναν επαγγελματία και θα στο βγάλει αλφάδι

1. Σε μια ταβλα πλατους 8cm η πλανη bosch των 200 ευρω θα βγαλει καλυτερο αποτελεσμα απο την boston? H μια εχει μασιφ πλακες χυτες (με κορυφαιες κριτικες) και η βασης Boston εχει λαμαρινες τραπεζια, hss μαχαιρια, και αμφισβητουμενους μηχανισμους.
2. Σε μια ταβλα πλατους 16cm η πλανη bosch με 2 περασματα θα βγαλει καλυτερο αποτελεσμα απο την boston με ενα? Αναρωτιεμαι γιατι για την χειρος με 16000 στροφες και 720 watt και μαχαιρια tct ειναι σαφως πιο ευκολο να το κανει σε σχεση με την βασης με 1250 watt σε διπλασιο ομως πλατος με 8000 στροφες. Και επειδη δεν εχω δει καμμια να δουλευει ξερω πως η χειρος δεν θα τραβηξει ζορι αφου ειναι ενα σκετο μοτερ. Η φτηνη βασης ομως εχει ιμαντες και μεταδοση και λεπτες λαμαρινες που οπως και να το κανουμε θα εχουν καποιες στρεβλωσεις.
3. Η βασης εχει και τον ξεχονδριστηρα που σαφως ειναι τεραστιο πλεονεκτημα που παλι ομως (εχωντας διαβασει πολλες αρνητικες για τις φτηνες πλανες) αναρωτιεμαι κατα ποσο θα εχει την προσδοκουμενη ακριβεια οταν θεωρω πως η πιεση που ασκουν τα μαχαιρια ειναι αρκετη ωστε να στρεβλωνει το κατω λαμαρινενιο τραπεζι του ξεχονδριστηρα.

Θα ηταν πολυ βοηθητικο καποιος που εχει boston ή αντιστοιχης ποιοτητας μηχανημα των 300 ευρω να κανει ενα τεστ και να γραψει το αποτελεσμα.

Κωστα (costas1965) εσυ νομιζω εχεις boston. Θα ηταν ευκολο?
1. να πλανισεις μια πλευρα ταβλας παλετας περιπου 1 μετρο με ενα πασο περιπου 1 χιλιοστο.
2. να βαλεις ριγα μεταλλικη να τσεκαρεις επιπεδοτητα.

Αν καποιος εχει τεσταρει κατι τετοιο ας γραψει τις αποψεις του.

εμένα μου τα βγάζει μια χαρά τα ξύλα που βάζω με μια ελάχιστη απόκλιση δέκατο του χιλιοστού που είναι αποδεκτό για μένα.
σε σκληρό ξύλο και φάρδος πάνω από δέκα πόντους ξεχονδρίζεις πιο λίγο από ένα χιλιοστό γιατί τραβάει ζόρι, θέλει υπομονή δηλαδή.
με την πλάνη χειρός δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να βγάλεις ίσιο ξύλο, γιατί δεν είναι ξεχονδριστήρας παρά ένα ηλεκτρικό ροκάνι.
Τώρα, όσο αφορά τα θέματα ποιότητας της boston και άλλων συναφών φτηνών μηχανημάτων, είναι λίγο πολύ γνωστά και το γνωρίζουν όλοι φαντάζομαι. εγώ προτιμώ τα φθηνά όχι για την άριστη ποιότητα τους αλλά γιατί ταιριάζουν στην τσέπη μου.
ελπίζω να σε βοήθησα.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κωστα και Παυλο ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Το λεγομενο snipe στο τέλος το κάνουν ολες οι κατω του χιλιαρικου και δεν το θεωρώ πρόβλημα.
Αν οι αποκλισεις ειναι τοσο μικρες τοτε πιστευω οτι μια boston θα ειναι καλυτερη επιλογη απο Bosch χειρος. (σκεφτομουν να κανω μια βαση για να ξεχονδριζω με την χειρος)

Αν τελικα παρω την boston θα την βαψω μπλε και θα κολλησω και αυτοκολλητα Bosch. :flipout:

Πάρε κ καλά ακουστικά γιατί κάνει αρκετό θόρυβο το συγκεκριμένο μασίνι !

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα!

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; https://www.ebay.co.uk/itm/Screw-Cu...d=401068784914&_trksid=p2047675.c100005.m1851
Είναι εργαλείο για να μαρκάρεις μόρσα. Βέβαια πρέπει να είναι καλής ποιότητας και σε κάποια σχόλια είδα οτι δεν ήταν κάποιοι ευχαριστημένοι.
Το είχε και στο bang good αλλά τέλειωσε.

Μπες στο σωλήνα, δες & φτιάξε ένα μόνο σου. Καλύτερο θα σου γίνει !

Κωστα και Παυλο ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Το λεγομενο snipe στο τέλος το κάνουν ολες οι κατω του χιλιαρικου και δεν το θεωρώ πρόβλημα.
Αν οι αποκλισεις ειναι τοσο μικρες τοτε πιστευω οτι μια boston θα ειναι καλυτερη επιλογη απο Bosch χειρος. (σκεφτομουν να κανω μια βαση για να ξεχονδριζω με την χειρος)

Αν τελικα παρω την boston θα την βαψω μπλε και θα κολλησω και αυτοκολλητα Bosch. :flipout:

Γιάννη δες και αυτο , δεν ξέρω ποσο έρχεται καινούργιο ή τι παζάρι μπορει να γίνει .
Boston στα 270 σε γκρουπ στο φατσοβιβλιο :
https://m.facebook.com/kamkoutis/po...hts&__tn__=EH-R&cached_data=false&ftid=&mdf=1

Καλησπέρα σε όλους
Ψάχνω μία αντλία που προσαρμόζεται σε δράπανο για να κάνω «μετάγγιση» λαδιού από τον τενεκέ στο δοχείο inox.
Έχω βρεί αυτές εδώ:
http://www.ergaleiostore.gr/index.php?act=viewProd&productId=4909
https://www.etools.gr/index.php?route=product/product&product_id=1237
https://toolshouse.gr/εργαλεια/κήπο...αλλική-αντλία-νερού-δραπάνου-3000-lh-2200000/

Κάποιος μου είπε όμως ότι όποια και να πάρω από αυτές δεν κάνει καθώς εάν το λάδι «χτυπηθεί» σε πάνω από 1400 στροφές που δουλεύουν αυτές οι αντλίες το καταστρέφουν.
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Για λάδι καλες ειναι οι αντλίες rover και tellarini οπως η παραπανω που ειναι πτερυγοφόρες και κάνουν για υγρά με ιξώδες μεγαλύτερο απο του νερού (οι παραπανω κανουν για μεγαλη γκαμα τροφιμων: γαλα, κρασι, λάδι)

Αυτό με τις 1400 στροφές που προανέφερα ισχύει?

Καμία από αυτές δεν είναι ασφαλής για τρόφιμα.

cnc για κοπη αλουμινιου.

Ξερετε καπου στην Αθηνα (κατα προτιμηση νοτια) καποιο μαγαζι για κοπη εξαρτηματων αλουμηνιου?Θελω να κοψω ενα εξαρτημα για 3D printer απο αλουμινιο,εχω το σχεδιο σε αρχειο ετοιμο και χρειαζομαι καποιον με cnc.

Re: cnc για κοπη αλουμινιου.

Ξερετε καπου στην Αθηνα (κατα προτιμηση νοτια) καποιο μαγαζι για κοπη εξαρτηματων αλουμηνιου?Θελω να κοψω ενα εξαρτημα για 3D printer απο αλουμινιο,εχω το σχεδιο σε αρχειο ετοιμο και χρειαζομαι καποιον με cnc.

Περιστέρι άν σέ βολεύει

http://karafotias.com.gr/στράντζα-c-47.html