Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καμία από αυτές δεν είναι ασφαλής για τρόφιμα.

ασφαλης για τροφιμα ειναι οι inox.

για τις παραπανω αντλιες που αναφερθηκαν εχω να πω τα εξης.

πλαστικες αντλιες μην προτιμησεις διοτι χαλανε σχετικα γρηγορα.

προτιμησε την drill 14.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδιά μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω bits για το ρούτερ κατάλληλα για χάραξη (γραμμάτων, σχεδίων κ.λπ.)

Κάτι τέτοιο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το ποιο κοντινο σε εφαρμογη που μπορεσα να βρω ειναι αυτο http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=20_73&product_id=625 εχει και 6mm και 6,35mm αναλογα τι collet εχει το router σου. Το συγκεκριμενο bit που ψαχνεις λεγετε carving liner αλλα θα κανεις την δουλεια σου και με ενα engraving cutter οπως αυτο που εβαλα.

Μια χαρά είναι αυτό!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Το ρούτερ έχει 8μμ κολλάρο αλλά μπορεί να πάρει και 6 μμ.
Οπότε χρειάζεται το κοπτικό και το αντίστοιχο κολλάρο.

Μια χαρά είναι αυτό!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Το ρούτερ έχει 8μμ κολλάρο αλλά μπορεί να πάρει και 6 μμ.
Οπότε χρειάζεται το κοπτικό και το αντίστοιχο κολλάρο.
Το Dewalt αν θυμάμαι έχεις. Έχει μέσα και το 6mm στην συσκευασία λογικά. Αλλά θα κάνεις έναν κόπο να αλλάζεις τσοκ. Εκτός αν βρεις σε 8mm στέλεχος κοπτικο. Αλλά συνήθως αυτα βγαίνουν σε 6 και 3 χιλιοστά γιατί είναι για ψιλοδουλειες.

Απάντηση: cnc για κοπη αλουμινιου.

Ξερετε καπου στην Αθηνα (κατα προτιμηση νοτια) καποιο μαγαζι για κοπη εξαρτηματων αλουμηνιου?Θελω να κοψω ενα εξαρτημα για 3D printer απο αλουμινιο,εχω το σχεδιο σε αρχειο ετοιμο και χρειαζομαι καποιον με cnc.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι cnc χρειάζεσαι; Στράντζα, ψαλίδι, φρέζα, τόρνο, κέντρο κατεργασίας;

Θα σου βάλω κανα δυο χωρίς στράντζα και ψαλίδι (o Μπαζίγος ίσως έχει, μιας και τέτοια έβαλε ο Δημήτρης.

http://www.cnc-boukis.gr/index.php/en/

https://www.bazigosmolds.com/

http://www.cncsolutions.com/gr/

Υπάρχουν βέβαια και ένα σωρό μηχανουργεία στο Πειραιά που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, αλλά δε μου έρχεται τώρα κάποιο στο μυαλό.

Μου ήρθε! https://www.vrisko.gr/details/d2ba571j1c3h2g7g6g_55j442d45054_

σε ηλεκτροκολληση inverter για κοινα ηλεκτροδια που βαζουμε το + και που το - ;

Αν θυμάμαι καλά το θετικό το βάζεις όπου θες μεγαλύτερη τήξη. Δηλαδή αν θέλεις να λιώνει το ηλεκτρόδιο, το βάζεις στο ηλεκτρόδιο. Αλλιώς στο υλικό, ιδίως αν είναι κάτι χοντρό.
Βέβαια δε παίρνω και όρκο, να επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος, μη λέω μπούρδες.

Εάν θέλουμε μεγάλη τήξη τότε το αρνητικό στο ηλεκτρόδιο και το θετικό στο μέταλλο βάσης, θα το δεις σαν DCEN.
Αυτή είναι και η συνήθης κατάσταση.
Αλλιώς αναστρέφουμε την πολικότητα, συνήθως σε γεμίσματα, αυτό συμβολίζεται σαν DCEP.

Μάγκες πως μπορώ να σταθεροποιησω ένα ρουλεμάν να μην γυρίζει?

Πχ εδω εζω έτοιμο τον άξονα αλλα θέλω μαζί με αυτόν να γυριζει και το σώμα χωρίς να χαλάσω την οπή.

Εγώ δεν το καταλαβαίνω όπως το περιγράφεις.

Αυτο ειναι μια τροχαλια βαρουλκου με ρουλεμαν, που επιτρεπει να γυρναει η τροχαλια απαλα με το ρουλεμαν σταθεροποιημενο σε ενα αξονα. Εγω θελω να «κολλησω» το ρουλεμαν με το υπολοιπο σωμα. Να το κολλησω λες? Αλλα ειναι μικρο για να τα καταφερω, με κανα χτυπημα θα σφηνωσει να μην γυρναει?

Αν και δεν μπορω να καταλαβω τι δεν θες να γυρναει.. Με μια κολλα δυο συστατικων θα κανεις την δουλεια σου. Εκτος αν δεν θες να γυρναει το εσωτερικο μερος. Εκει μια κυανοακριλικη ρευστη θα εισχωρησει μεσα και δεν θα λειτουργει μετα...

Αυτή η κόλλα είναι για τη φωλιά του ρουλεμάν. Δε θα κάνει τίποτα για το σημείο που θέλει ο Νεκτάριος.
Νεκτάριε μόνο ηλεκτροκόλληση, αλλά προσοχή μη το ζεστάνεις πολύ. Τσιμπήματα μόνο μικρής διάρκειας σε διαφορετικά σημεία. Τσίμπα μια μια τις μπίλιες.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει.

Κόλλημα ή ποντάρισμα σε ρουλεμάν = θάνατος του ρουλεμάν.

Ακομα και αν κολλησεις πανω σε μεταλλικη κατασκευη και υπαρχει ρουλεμαν αναμεσα στην κολληση και το σωμα το ρουλεμαν χαλαει γιατι κανει αρκ μεσα στις μπιλιες. Ουτε εγω καταλαβαινω γιατι θελει να το κολλησει.

Μηπως εννοει να κολλησει την εξω διαμετρο με την τροχαλια? Τα ρουλεμαν παντως δεν κολλιουνται. Σφηνωτα πανε με ανοχη Η7. Αν η τρυπα ειναι μεγαλυτερη ελαχιστα μπορει να δοκιμασει loctite.

Μηπως εννοει να κολλησει την εξω διαμετρο με την τροχαλια? Τα ρουλεμαν παντως δεν κολλιουνται. Σφηνωτα πανε με ανοχη Η7. Αν η τρυπα ειναι μεγαλυτερη ελαχιστα μπορει να δοκιμασει loctite.

+1