Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τα παραπάνω είναι ξυλογλυπτικής δεν κάνουν,για αυτό που θέλει το παλικάρι. Εκείνος ζητάει σκαρπέλα για ξυλότορνο.

μια χαρά κάνουν για ξυλότορνο, άσε που λέει ξυλογλυπτικής στο σαιτ. τα βρίσκω μια χαρά για ξεκίνημα για μικρά εργάκια.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μια χαρά κάνουν για ξυλότορνο, άσε που λέει ξυλογλυπτικής στο σαιτ. τα βρίσκω μια χαρά για ξεκίνημα για μικρά εργάκια.

Παυλο αν αγορασει αυτα το παλικαρι προβλεπω να πουλαει το τορνακι λογω απογοητευσης.
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/skarpela-xilogliptikis-tech-e1050-set-8-temachion/

Για το τορνακι της proxxon ειναι οκ αυτα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παυλο αν αγορασει αυτα το παλικαρι προβλεπω να πουλαει το τορνακι λογω απογοητευσης.
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/skarpela-xilogliptikis-tech-e1050-set-8-temachion/

Για το τορνακι της proxxon ειναι αυτα.
Κι όμως, χρησιμοποιώ παρόμοιο σετ της einhell για ψιλοδουλειές και είμαι ικανοποιημένος.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστα, το σετακι αυτο ειναι για τορνο και οχι για ξυλογλυπτικη οπως λανθασμενα το περιγραφει το σαιτ.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχει βρει κανείς τέτοια σωληνάκια 7mm : http://www.axminster.co.uk/project-...=emarsys-recommendations-product-page-related σε μεγάλο μήκος ώστε να τα κόβουμε εμείς?? Ή μήπως κάποιος υποθέτει σε τι μαγαζί θα μπορούσαμε να βρούμε?

Εμενα η περιγραφη με μπερδευει λιγο.
Τι εννοει αραγε ο ποιητης οταν απαγγελει...........

Με ατσάλινες λεπίδες αλουμινίου γυαλισμένες με τέλειο φινίρισμα

Εμενα η περιγραφη με μπερδευει λιγο.
Τι εννοει αραγε ο ποιητης οταν απαγγελει...........

Με ατσάλινες λεπίδες αλουμινίου γυαλισμένες με τέλειο φινίρισμα

Οτι κατι «παιρνει» και δεν μας δινει..:flipout:

ΥΣ. Θα ειναι απο εκεινα τα ατσάλινα τυπου lidl, με την ελαστικοτητα και ψαθυροτητα αχυρου...:afro:
:flipout:

Αν εξαιρεσεις την περιπτωση λανθασμενης περιγραφης, πολλα τινα μπορει να συμβαινουν:

Λεπιδες απο αλουμινιο σκληρες σαν ατσαλι?
Λεπιδες απο ατσαλι με επιστρωση αλουμινιου για να χαιδευουν το ξυλο?
Λεπιδες απο αλουμινιο με επιστρωση ατσαλιου για μειωση βαρους?
Λεπιδες απο αλουμινιο που μοιαζουν ατσαλινες για να ξεγελανε το ξυλο?
Λεπιδες απο πρωτοποριακο κραμα ατσαλιου/αλουμινιου σταλμενες απο το μελλον?

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Σταματα..............δεν μπορω αλλο.............."εφτυσα" και τον καφε στην οθονη...............Με πεθανες............

Εχει παρει κανενος το ματι, να πουλανε πουθενα τριμενο χρωματιστο γυαλι η συνθετικους ημιπολυτιμους λιθους στο Ελλαντα;

Κατι σαν το αυτο.

Χαχαχαχαχαχα αυτό είδα και εγώ και γελαγα.
Παιδιά ο τορνος δεν είναι αστείο και αυτά και εργαλεία είναι παιδικά.

Προχθές μου έσπασε σκαρπελο της stanley με 4 χιλιοστα παχος στελεχους.

Μην περιμενετε χρηση σε κάτι μεγαλύτερο από το προξονοτορνακι.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Σταματα..............δεν μπορω αλλο.............."εφτυσα" και τον καφε στην οθονη...............Με πεθανες............

Εχει παρει κανενος το ματι, να πουλανε πουθενα τριμενο χρωματιστο γυαλι η συνθετικους ημιπολυτιμους λιθους στο Ελλαντα;

Κατι σαν το αυτο.

Κατι τετοια χαζα διακοσμητικα εχει το jumbo, σιγουρα εχει χρωματιστες πετρουλες, ισως να χει και το γυαλι.
Αλλα ρωτα και σε καποιο βιβλιοχαρτοπωλειο.

Καλημέρα!

Σκέφτομαι να πάρω το PLS 300 της bosch (έχω τη σέγα PST 800) ώστε να μπορώ να κόψω με (σχετική) ακρίβεια.

Το έχει χρησιμοποιήσει κανένας?

Καλημέρα!

Σκέφτομαι να πάρω το PLS 300 της bosch (έχω τη σέγα PST 800) ώστε να μπορώ να κόψω με (σχετική) ακρίβεια.

Το έχει χρησιμοποιήσει κανένας?

Εχω την εντυπωση οτι και αυτο το bosch το εχει ο Χιωτης. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι δικη του γνωμη, αλλα εχω διαβασει αρνητικα σχολια για την σχεση τιμη/αποδοση.

Ευχαριστώ!

Πάντως φαίνεται μονόδρομος για εμένα αφού δεν έχω τον χώρο ώστε να πάρω πριόνι πάγκου ή τίποτε παρόμοιο...

Ευχαριστώ!

Πάντως φαίνεται μονόδρομος για εμένα αφού δεν έχω τον χώρο ώστε να πάρω πριόνι πάγκου ή τίποτε παρόμοιο...

To ειχα αγορασει πριν 4 χρονια αλλα δυστυχως δεν προλαβα καν να ανοιξω την συσκευασια του καθως εφευγα μονιμα για εξωτερικο εκεινη την περιοδο. Το εχω στις αγγελιες 50 ευρω, ακομα στην ζελατινα του! Ετσι δεν εχω αποψη για την λειτουργια του. Αν σε ενδιαφερει ομως Χρηστο, πες μου.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-αλλα?p=1057942605&viewfull=1#post1057942605

Thanks!

Δεν έχω καταλήξει ακόμη...

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι πιο ευέλικτο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η γερμανικη βαση ειναι η καλυτερη στο ειδος της. Εχει βεβαια περιορισμο στο πλατος κοπης λογω λαιμου αλλα ειναι πολυ καλη.
Την ειχα μονιμα στο μικρο εργαστηριο αλλα την παροπλισα εντελως μολις εφτιαξα το μεγαλο στο υπογειο με τα αλλα κοπτικα παγκου.

Ευχαριστώ!

Αν θές λεπτομέρεια ,δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις και το σημαντικότερο δεν έχεις χώρο το καλύτερο που μπορείς να πάρεις (καθαρά προσωπική μου άποψη ) είναι η επιτραπέζια σεγα της dremel , https://www.skroutz.gr/s/2568975/Dremel-Moto-Saw-MS20.html , υπέροχο εργαλείο αν και λίγο φασαριόζικο

Δεν κανει η dremel καθως εχει σοβαρο περιορισμο μηκους κοπης στα περιπου 25 εκατοστα.
Βεβαια εχει τις πλαγιες λαμες αν θες να κοψεις κατα μηκος αλλα παλι δεν θα κανει την δουλεια μιας σεγας.
Επιπλεον το λεπτο λαμακι ειναι ακαταλληλο για να κανεις μια κοπη -ιδιως ευθεια- σε σανιδες και δοκαρια.

Κατα τα αλλα και γω πιστευω οτι η dremel ειναι εξαιρετικο εργαλειο στο ειδος του και ενα απο τα αγαπημενα μου.

To moto saw της dremel φαίνεται εξαιρετικό αλλά το βασικό για εμένα είναι ότι μπορεί να κόψει μέχρι 18mm και σε σκληρό ξύλο μέχρι 10 mm.

Aυτό το περιορίζει πάρα πολύ στα μάτια μου. Είναι ότι πρέπει βέβαια για άλλες δουλειές (πχ μαρκετερί).

Για φτηνό δισκοπρίονο πάγκου πάλι, δε λέει γιατί δεν έχουν ακρίβεια (άσε το πρόβλημα του χώρου)...