Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Re: μετρο laser

Kαλοφτιαγμενο φαινεται.
Για το pivot, αν ποτε χρησιμοποιησεις τριποδο, δοκιμασε να βιδωσεις το εργαλειο και να ρυθμισεις το τριποδο στα 3 ποδια υψος (το υψος που φτανει το εργαλειο πανω στο τριποδο). Μετα μετρησε μια αποσταση απεναντι στο δαπεδο/χωμα. Υποτιθεται οτι με την λειτουργια pivot 3 feet, μπορεις να μετρησεις απο το τριποδο μια αποσταση με ακριβεια (προφανως χρησιμοποιει το Πυθαγορειο και σε αυτη τη λειτουργια pivot).

Η λειτουργια pivot ειναι για να μετρας/οριοθετεις χωραφια και αδειους χωρους οπου δεν μπορεις να στοχευσεις απεναντι σε κατι σταθερο με το λειζερ.

Μιχάλη όντως έχει το Πυθαγόρειο θεώρημα (κι αρκετούς τρόπους μέτρησης μάλιστα) αλλά δεν είναι για το 3 foot pivot.
Σίγουρα όμως θέλει τρίποδο ή σταθερό σημείο για να έχεις σωστή μέτρηση του Πυθαγόρειου

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτο το '3 foot' oμως πως εξηγειται αν η μετρηση ειναι απο τη μεση? Εχει καποιο νοημα να το αναφερει αντι να πει 'middle' ?

Αυτο το '3 foot' oμως πως εξηγειται αν η μετρηση ειναι απο τη μεση? Εχει καποιο νοημα να το αναφερει αντι να πει 'middle' ?

Τι να σου πω...εγώ αυτό κατάλαβα απο τις 4 εικόνες.
αριστερά πάνω: front δεξιά πάνω: three foot pivot
αριστερά κάτω: end δεξιά κάτω: extended tail board

Ναι τις ειδα τις εικονες Γιαννη αλλα πρεπει να εχει να κανει με μετρησειςς επιπεδης επιφανειας (γηπεδων) με μετρηση απο τριποδο (και υψος 3 ποδια).ν Αν υπαρχει καποιος πολιτικος μηχανικος ας μας διαφωτισει καλυτερα :)

Βεβαια μπορει και ο φιλος να μετρησει μια αποσταση (χωρις τριποδο) με τους δυο τροπους και να μας πει.

Ρόδες επίπλων με άξονα και Lock απο που;

Καλησπέρα σας γνωρίζει κανείς απο που μπορώ να προμηθευτω ρόδες επίπλων με αξονα M8 και να λοκάρουν καλά; Δηλαδη το φρένο να σταθεροποιείται.

εχω βρεί απο Κίνα τις παρακάτω αλλά για να μην περιμένω 1 μήνα σκεφτόμουν μηπως βρω κάτι αντιστοιχο ή και τις ίδιες απο Ελλάδα. Μέχρις στιγμής δεν βλέπω κάτι σχετικό στο skroutz .

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    24.9 KB · Views: 117
  • 2.JPG
    2.JPG
    27.2 KB · Views: 117

Ψάχνω βίδες άλλεν φρεζάτες αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά σε μικρές ποσότητες.
Όλοι τις πουλάνε σε ποσότητες για επαγγελματίες.
Ξέρει κανέις να με κατευθύνει?

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σας γνωρίζει κανείς απο που μπορώ να προμηθευτω ρόδες επίπλων με αξονα M8 και να λοκάρουν καλά; Δηλαδη το φρένο να σταθεροποιείται.

εχω βρεί απο Κίνα τις παρακάτω αλλά για να μην περιμένω 1 μήνα σκεφτόμουν μηπως βρω κάτι αντιστοιχο ή και τις ίδιες απο Ελλάδα. Μέχρις στιγμής δεν βλέπω κάτι σχετικό στο skroutz .

Ψάχνω βίδες άλλεν φρεζάτες αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά σε μικρές ποσότητες.
Όλοι τις πουλάνε σε ποσότητες για επαγγελματίες.
Ξέρει κανέις να με κατευθύνει?

Μια βολτίτσα από Σ.Πάτση θα λύσετε , και οι δύο, το πρόβλημά σας εύκολα.

Εχεις δίκιο αλλά πρέπει να πάρω και άδεια απο τη δουλειά για να πάω Σπύρου Πάτση τις ώρες που είναι ανοικτά
Διαδικτυακό κατάστημα δεν υπάρχει?

εδώ εννοείς https://www.stigmap.gr/odos10956-spyrou-patsi.html ;

Κι εγώ διαδικτυακά θα προτιμούσα λόγο χρόνου

Ευχαριστώ.

Ναί, εκεί εννοώ.
Διαδυκτιακά είναι δύσκολο να αγοράσεις μικροποσότητες από βίδες σε διαφορετικά μεγέθη και πάχη. Ενώ εκεί παίρνεις ακριβώς αυτό που θές.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σας.
Γνωρίζει κανείς αν τα 18ν Dewalt λειτουργούν και με τις 20ν μπαταρίες των αμερικανικών;
Οι 20ν μπαταρίες φορτίζουν στους 18ν ευρωπαϊκούς φορτιστές;
Και τέλος αν τα 20ν εργαλεία dewalt λειτουργούν και με τις 18ν μπαταρίες;
Όπως είναι κατανοητό θέλω να μου φέρουν κάποια κομμάτια και θέλω να δω αν υπάρχει πλήρης συνεργασία με τα 18ν ευρωπαϊκά.

Nαι φορτιζουν.
Εχω αμερικανικο Ryobi που φορτιζει κανονικα σε αντιστοιχο ευρωπαικο φορτιστη.

Τα 20βολτα και τα 18βολτα εργαλεια δεν εχουν καμμια διαφορα, οι μπαταριες ειναι ακριβως οι ιδιες σε βολταζ. Ειναι θεμα μαρκετινγκ.

Απλα η ονομαστικη αξια ενος πακετου μπαταριων λιθιου τυπου 18650 ειναι 5 μπαταριες χ 3.7βολτ καθε μπαταρια = 18.5βολτ οπου ομως σε πληρη φορτιση ειναι πανω απο 20 βολτ. Οι Αμερικανοι τα ονομαζαν 20 βολτα και οι Ευρωπαιοι 18βολτα. Πλεον τωρα ολοι τα αποκαλουν 20 βολτα.

Και μαλιστα εχει βγαλει και εναν ανταπτορα ωστε τα παλιοτερα εργαλεια της σειρας XRP οπως τα δικα μου να μπορουν να δεχονται τις καινουργιες!
https://www.youtube.com/watch?v=q3wim9xg2BU

https://www.e-shop.gr/drapano-kroys...-gsb-1600-re-set-case-0601218102-p-TLS.030153

Αντι για το 13.

Καλημερα και Καλή εβδομάδα

www.skroutz.gr/s/7983714/Bosch-GSB-...essional-0601217103.html?from=recommendations

www.skroutz.gr/s/88663/Bosch-GSB-16-RE.html

Η έχετε να προτείνετε κατιτίς αλλο;

Τι θελεις να κανεις Σταματη?
Το 13RE το εχω και με εξυπηρετει στις περισσοτερες των περιπτωσεων διατρησης σε τοιχοποιεια και πετρα.

όπως λες και εσύ για τρυπήματα σε τοίχους κτλ...αξίζει να δοθούν χρήματα παραπάνω για να πάω στο re16 ή στο 1600re όπως προτείνει και ο φίλος?
απ´ότι είδα από μια γρήγορη ματιά στου Κοκολιά το 13 είναι μανιτζέβελο ως προς το μέγεθος...όχι ότι το άλλο βέβαια είναι κανένα τέρας...