Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν βλεπω κατι μεμπτο στην τοποθετηση του Νικου. Απεναντιας μπηκε στον κοπο και απαντησε στον φιλο που ρωτουσε.

Πρωτον εγραψε την γνωμη του και ειναι σεβαστη, δευτερον ειναι γνωστο οτι τα parkside τα υποστηριζει και χρησιμοποιει και τριτον, καλυτερη διαφημιση απο το ιδιο το νημα που υπαρχει ηδη στο φορουμ για τα λιντλ ..δεν υπαρχει :)

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πάντως το συγκεκριμένο ρεύματος (PKS 55 A) το έχω και για την ερασιτεχνική χρήση που του κάνω είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Φαντάζομαι πάντως πως τις μπαταρίες θα τις τρώει για πλάκα.

Κυριοι ψυχραιμία.

Εγω θα επαιρνα το μπαταριας.
Ακομα και με τις μικρες μπαταριες την δουλεια σου θα την κανεις.
Προσωπικα ακομα και μεσα στο εργαστηριο δεν του εχω βαλει ποτε σκουπα.
Οι οδηγοί παραλληλης κοπης απλα δεν κανουν δουλεια. Μονο η ραγες.
θα του φτιαξεις εσυ εναν οδηγο και θα εισαι οκ οπως ο Δημήτρης ο weather!

Που εισαι ρε Δημήτρη!!!!!!

Ρε σεις και ιδιαίτερα μεσιέ (που λένε στο χωριό μου) osatosa, εννοείται ότι έκανα πλάκα. Αφού έχω πέσει κ γω στο ατόπημα να πάρω Parkside :D
Αν βγήκε "βαρύ" το ανακαλώ. Δεν γράφω που δεν γράφω συχνά, μην φανεί ότι μπαίνω να ανάβω φωτιές.
Στην ουσία, έχω την τύχη να έχω δισκοπρίονο και ρεύματος και μπαταρίας. Το ρεύματος έχει πιάσει σκουριά απ το καθισιό. Χρησιμοποιώ δραπανοκατσάβιδο, παλμικό, σέγα και δισκοπρίονο με 2 μπαταρίες. Θα αγόραζα μια τρίτη μόνο αν χρησιμοποιούσα τροχό.

Σωστα!
Αφηστε τα 5 και 6 αμπερ στους επαγγελματίες και μαλιστα στους ξεχασιαριδες που ξεχνανε να φορτισουν τα εργαλεια και τα χρησιμοποιούν ολη την ημερα.

Το δικο μου DEWALT με 2Α μπαταριες σε οτι δουλεια και να εχω κανει δε με εχει αφησει ποτε.

Σωστα!
Αφηστε τα 5 και 6 αμπερ στους επαγγελματίες και μαλιστα στους ξεχασιαριδες που ξεχνανε να φορτισουν τα εργαλεια και τα χρησιμοποιούν ολη την ημερα.

Το δικο μου DEWALT με 2Α μπαταριες σε οτι δουλεια και να εχω κανει δε με εχει αφησει ποτε.
Ναι αλλά συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια τώρα...και εγώ αν είχα στη ζυγαριά το dewalt δεν θα ήμουν καθόλου μπερδεμένος,θα το είχα πάρει ήδη.

Αλλά όπως και να το κάνεις η διαφορά ποιότητας με τα B&D είναι τεράστια.

Ουφ,το ίδιο μπερδεμένος είμαι ακόμα... :)

Το πιστεύετε ότι το σκέφτομαι πάνω από 5-6 μήνες?Αν δει κάποιος μάλιστα στο νήμα είχα ξαναρωτήσει πριν από αρκετό καιρό.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πολύ εργαλείο μπαταρίας και ίσως με τις δύο μπαταρίες να καταφέρω να κάνω δουλειά.Επισης σκέφτομαι να πάρω και ένα μπορντουροψαλιδο μπαταρίας οπότε ίσως πάρω και μια μπαταρία 2mAh και με καλύψει σε όλα.

Σε περίπτωση που πάω στο μπαταρίας, έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό δίσκο? Απ'ότι είδα παίρνει δίσκο φ140 και οι κοπες μου θα είναι κατά βάση σε mdf και κόντρα πλακέ.

Παρε μπαταριας.. αφου δεν θα εχεις πολυ χοντρα παχη η κατι δυσκολο σε ξυλο. Το πολυ πολυ αν αυξηθει τοοσο πια η δουλεια σου αποφασίζεις μετα αν θα αγορασεις μια μπαταρία μεγαλυτερη η ενα ρεύματος.
Δισκο θα προτεινα για αρχη εναν με 40-48 δοντια για καθαροτερες κοπες. Εχε υπ'οψιν σου ομως οτι ενας καλος που θες μπορει να κοστίσει οσο το μισο εργαλειο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα με καλύψει...

https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10258

Nαι θα σε καλυψει αυτος ο τυπος δισκου αλλα πρεπει να βρεις το σωστο μεγεθος διαμετρου και τρύπας που φοραει το συγκεκριμενο δισκοπριονο. Τα 140μμ δεν ειναι συνηθισμενα.

Εγω που εχω μια μπαταρια 1.5Ah B&D παλι θα το επαιρνα το δισκοπριονο . Το εχω στην λιστα. Εχω βεβαια και παγκοπριονο ως βασικο , αλλα μια φορα που χρειάστηκα χειρος μου δανεισαν το parkside με δυο μπαταριες. Η δευτερη δεν μπηκε ποτε στο εργαλειο και η πρωτη ουτε καν ειχα δει αν ηταν φορτισμενη . Εκανα την δουλεια μου και το εβαλα στο κουτι του. Αν δεν ειχα παρει το δραπανο B&D για να εχω μπαταρια θα αγοραζα σιγουρα το parkside.
Παντως το ειχα δουλεψει 30 λεπτα και δεν επεσε η μπαταρια του και πρεπει να ηταν και 1.5Ah.

Aναλογα τι βαθος κοβεις και ποσο σκληρο ειναι το ξυλο. Για να εκοβες μιση ωρα χωρις αλλαγη μπαταριας πρεπει το παχος του ξυλου να ηταν λιγα χιλιοστα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Aναλογα τι βαθος κοβεις και ποσο σκληρο ειναι το ξυλο. Για να εκοβες μιση ωρα χωρις αλλαγη μπαταριας πρεπει το παχος του ξυλου να ηταν λιγα χιλιοστα.
MDF 18mm . Παλιες επιφανειες με ασπρη λακκα απο παιδικο επιπλο που εγιναν αλλα Project.
Δεν ειχε θεμα στο Mdf , το εκοβε πολυ ευκολα. Εκοψα πολλα μικρα κομματια και οχι τιποτα 2 μετρα φυλλο.

Χιωτη εχεις κανει κανενα test ποσο κρατανε οι μπαταριες χωρις φορτο εργασιας σε εργαλεια; Εχω δει φυσητηρα να τρωει μπαταρια 4Ah σε 10 λεπτα και χλωροκοπτικο( μεσινεζα) με 2ah να αντεχει 30 λεπτα.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Χιωτη εχεις κανει κανενα test ποσο κρατανε οι μπαταριες χωρις φορτο εργασιας σε εργαλεια; Εχω δει φυσητηρα να τρωει μπαταρια 4Ah σε 10 λεπτα και χλωροκοπτικο( μεσινεζα) με 2ah να αντεχει 30 λεπτα.

Oχι, γιατι δεν θα εχει νομιζω καποιο ιδιαιτερο η ουσιαστικο νοημα.
Αυτο που εχει νοημα για να συγκρινεις εργαλεια με παρομοιες μπαταριες ειναι πχ. ποσες βιδες 50χ30μμ βιδωνονται πανω σε κοντρα πλακε. Η ποσα μετρα πχ. πευκο 21μμ παχους κοβει ενα δισκοπριονο με μια συγκεκριμενη μπαταρια.

Για τον φυσητηρα, εαν η μπαταρια ειναι καποιας ηλικιας, μπορει να ειναι λογικο. Εμενα ο 18βολτος φυσητηρας διαρκει περιπου 15+ λεπτα με 4αρα μπαταρια.
Επισης μαρκα με μαρκα, μπορει να εχει μεγαλη διαφορα, ακομα και δυο διαφορετικα μοντελα στην ιδια μαρκα. Η Ryobi πχ. στο νεο μοντελο φυσητηρα σου εγγυαται 50% παραπανω χρονο λειτουργιας με την ιδια μπαταρια σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο.

Γενικα μιλωντας νομιζω οτι δυο πραγματα παιζουν ρολο στην διαρκεια λειτουργιας ενος εργαλειου. Πρωτον η ποιοτητα της μπαταριας (δηλαδη η ποιοτητα των στοιχειων που αποτελουν την μπαταρια) και δευτερον και πιο σημαντικο, η επαρκεια και ποιοτητα του μοτερ του εργαλειου.

Πιστευω απολυτα οτι αγοραζοντας ενα Bosch/Makita/Milwaukee/Dewalt, καποιος θα παρει περισσοτερο χρονο λειτουργιας απο το να αγορασει ενα Parkside/B&D/Einhell/Ryobi. To εχω δει αλλωστε πολλες φορες στην πραξη.

Κυριοι ψυχραιμία.

Εγω θα επαιρνα το μπαταριας.
Ακομα και με τις μικρες μπαταριες την δουλεια σου θα την κανεις.
Προσωπικα ακομα και μεσα στο εργαστηριο δεν του εχω βαλει ποτε σκουπα.
Οι οδηγοί παραλληλης κοπης απλα δεν κανουν δουλεια. Μονο η ραγες.
θα του φτιαξεις εσυ εναν οδηγο και θα εισαι οκ οπως ο Δημήτρης ο weather!

Γυρισε ο ενας γεροντας, ο αλλος που ειναι??? :))

Μια χαρά είναι!
Τον είδα σε χώρο εργασίας!