Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σε ολα τα υλικα πρεπει να εχεις το αποτελεσμα που θελεις.
ΔΛΔ τα 5 χιλιοστα να ειναι 5 και οχι 6 η 6.5

Δυστυχως ο τζογος ήταν αρκετος και το εργαλειο επεστραφει.
Γυρω στα 90 ευρω εχει το 900αρι της B&D το οποιο ειναι ενα εξαιρετικο ρουτερακι να εχει καποιος.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Φιλε μου παρε ενα εκκεντρο τριβειακι Dexter απο το Leroi με 33 ευρουδακια καλη εργονομια 2 χρονια εγγυηση και ρυθμιζομενες στροφες. Θα σε καλυψει απολυτα και θα συμπληρωσει τα τριβεια που εχεις.

Το πήρα, τελικά. Και ελπίζω να το χρησιμοποιήσω γρήγορα. Ευχαριστώ :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Δηλαδή αν αρχισει το Lidl να φέρνει και φτηνα τρακτέρ θα αρχίσουμε όλοι να οργώνουμε τα χωράφια που ποτε δεν θα οργώναμε σε αλλη περίπτωση???? χαχαχαχαχαχα

Παντως για να παρεις ρουτερ θα σου πρότεινα να βρεις πρωτα 1-2 προτζεκτ για να κατασκευασεις με αυτο και μετα να το αγορασεις. Τοτε θα δεις τι περιμενες να κανει και τι εκανε και για τον αν χρειαζεσαι να πας σε κατι ακριβοτερο. Και ειμαι παντα τις αποψης πως το εργαλειο πρεπει να ειναι αντιστοιχο των υλικων που χρησιμοποιεις. Δηλαδη αλλο να ρουταρεις ταβλες απο παλετες και mdf και αλλο να εχεις πληρωσει μασιφ ξυλο 100+ ευρω για να φτιαξεις κατι αψογο.

Κοίτα, έχεις τα δίκια σου, είδικα στο "το εργαλειο πρεπει να ειναι αντιστοιχο των υλικων που χρησιμοποιεις".
Από την άλλη, αν το όργωμα του χωραφιού είναι η δουλειά σου, φυσικά θα πάρεις κάτι καλό. Αν, όμως, δεν είναι η δουλειά σου και όντως δεν θα το όργωνες αν δεν υπήρχαν τα φτηνα τρακτέρ της lidl; :)

Ή δες το κι αλλιώς: Εγώ προσωπικά, αποκλείεται να φτιάξω κάτι άψογο "anytime soon" :P. Για αυτό, φυσικά, και δεν πρόκειται να πάρω μασίφ ξύλο 100+ ευρώ.
Οπότε, όσο μαθαίνω (αν ποτέ βρω χρόνο και δεν είμαι και τελείως ανεπίδεκτος) δεν πρόκειται να κάνει και μεγάλη διαφορά αν θα έχω parkside ή κάτι καλύτερο, να παίζω με τα mdfάκια μου.
Φυσικά καταλαβαίνω έναν πραγματικό "τεχνήτη", ή έναν επαγγελματία, που δεν του αρκεί το Parkside.

Επίσης, το θέμα της ασφάλειας, που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι άλλη ιστορία. Εκεί δεν έχω απάντηση.

Επειδή είδα να γράφονται μερικά πράγματα για θέματα ασφάλειας και επειδή τοποθετήθηκαν και λάθος θα ήθελα να πω ότι τα ρούτερ είναι επικίνδυνα εργαλεία λόγω της μεγάλης ταχύτητας που περιστρέφεται το κοπτικό και όχι λόγω της μάρκας τους.
Όλα τα ρούτερ είναι επικίνδυνα και τα πανάκριβα και τα πάμφθηνα. Κανένα όμως δεν μπορεί να είναι εκ κατασκευής επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και να κυκλοφορεί στην αγορά.

Επειδή είδα να γράφονται μερικά πράγματα για θέματα ασφάλειας και επειδή τοποθετήθηκαν και λάθος θα ήθελα να πω ότι τα ρούτερ είναι επικίνδυνα εργαλεία λόγω της μεγάλης ταχύτητας που περιστρέφεται το κοπτικό και όχι λόγω της μάρκας τους.
Όλα τα ρούτερ είναι επικίνδυνα και τα πανάκριβα και τα πάμφθηνα. Κανένα όμως δεν μπορεί να είναι εκ κατασκευής επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και να κυκλοφορεί στην αγορά.

Βεβαιως και μπορει καποιο ρουτερ να ειναι εκ κατασκευης επικινδυνο. Γιαυτο και γινεται ο λογος περι ασφαλειας, ειδικα σε αυτο το πολυστροφο εργαλειο.

Ενα ελλατωματικο δραπανοκατσαβιδο του οποιου το τσοκ δεν σφιγει σωστα, δεν αποτελει ιδιαιτερο προβλημα ασφαλειας, το προλαβαινεις. Το ιδιο προβλημα σε ενα ρουτερ ομως ειναι πολυ σοβαροτερο.
Λεω λοιπον, οτι επειδη το τμημα ποιοτικου ελεγχου της "Μακιτα" ειναι καλυτερο απο αυτο της "budget" εταιρειας, οι πιθανοτητες ενος ελλατωματικου ρουτερ απο την Makita ειναι σαφως λιγοτερες. Οπως και το ρισκο ασφαλειας.

Αυτος ειναι ο λογος που ειδικα για ρουτερ θα συστηνα μια επωνυμη μαρκα, της οποιας το κομματι του ποιοτικου ελεγχουν και υπαρχει και λειτουργει οπως πρεπει.

Βεβαιως και μπορει καποιο ρουτερ να ειναι εκ κατασκευης επικινδυνο. Γιαυτο και γινεται ο λογος περι ασφαλειας, ειδικα σε αυτο το πολυστροφο εργαλειο.

Ενα ελλατωματικο δραπανοκατσαβιδο του οποιου το τσοκ δεν σφιγει σωστα, δεν αποτελει ιδιαιτερο προβλημα ασφαλειας, το προλαβαινεις. Το ιδιο προβλημα σε ενα ρουτερ ομως ειναι πολυ σοβαροτερο.
Λεω λοιπον, οτι επειδη το τμημα ποιοτικου ελεγχου της "Μακιτα" ειναι καλυτερο απο αυτο της "budget" εταιρειας, οι πιθανοτητες ενος ελλατωματικου ρουτερ απο την Makita ειναι σαφως λιγοτερες. Οπως και το ρισκο ασφαλειας.

Αυτος ειναι ο λογος που ειδικα για ρουτερ θα συστηνα μια επωνυμη μαρκα, της οποιας το κομματι του ποιοτικου ελεγχουν και υπαρχει και λειτουργει οπως πρεπει.

Απόλυτα σωστός !!! Παλιότερα δεν ειχε κάποιος ενα ρουτερ lidl (τετοιο έχω και εγω αλλα ευτυχώς χωρις προβλήματα ) που του πέταγε το κοπτικό ????Αλλά δεν θυμάμαι αν ηταν απο ελαττωματικό προϊόν ή απο λάθος χειρισμό .

Απόλυτα σωστός !!! Παλιότερα δεν ειχε κάποιος ενα ρουτερ lidl (τετοιο έχω και εγω αλλα ευτυχώς χωρις προβλήματα ) που του πέταγε το κοπτικό ????Αλλά δεν θυμάμαι αν ηταν απο ελαττωματικό προϊόν ή απο λάθος χειρισμό .
Δεν ξερω αν θυμασαι εμενα. Απο λαθος χειρισμο. Το ειχα αναποδα στο τραπεζι και το ζορισα με αποτελεσμα να βγει το κοπτικο και ευτυχως να πεσει διπλα και να γυριζει σαν σβουρα...Το μονο ατοπημα του ρουτερ ηταν οτι ειχε κολλησει το ελατηριο και δεν εσπρωχνε το collet προς τα εξω για να πιανει καλυτερα το κοπτικο. Και αυτο μαλλον απο λαθος χειρισμο. Δεν πρεπει να βαζουμε τερμα μεσα το κοπτικο. Δεν μπηκε ξανα στο τραπεζι. Εκει θα μπει το Makita 12mm στο μελλον που εχει τετοια προδιαγραφη.

Κάποιος σαν τη Lidl δεν νομίζω να το διακινδυνεύσει με τίποτα να βγάλει επικίνδυνο προϊόν, και μάλιστα σε "παρακατηγορία" -όπως τα εργαλεία- από αυτά ου κυρίως πουλάει, γιατί ο ανταγωνισμός ψάχνει ευκαιρία το ίδιο και οι καταναλωτές.

Πιστεύω μάλιστα πως πρέπει να είναι (και μάλλον είναι) διπλά προσεκτικές τέτοιες εταιρίες καθώς τα εργαλεία τους φτάνουν σε χέρια ερασιτεχνών πολλοί από τους οποίους είναι και άσχετοι εντελώς. Έτσι πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος και σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να μπορεί να αποδειχτεί πως ήταν από λάθος χειρισμό και όχι από αστοχία.

Όσα χρόνια δουλεύω, ότι ατύχημα έχω δει ή ακούσει ήταν από λάθος χειρισμό, είτε ήταν αυτό επαγγελματικό εργαλείο είτε ερασιτεχνικό άσχετα ποιος το χρησιμοποιούσε.

Κάποιος σαν τη Lidl δεν νομίζω να το διακινδυνεύσει με τίποτα να βγάλει επικίνδυνο προϊόν, και μάλιστα σε "παρακατηγορία" -όπως τα εργαλεία- από αυτά ου κυρίως πουλάει, γιατί ο ανταγωνισμός ψάχνει ευκαιρία το ίδιο και οι καταναλωτές.

Πιστεύω μάλιστα πως πρέπει να είναι (και μάλλον είναι) διπλά προσεκτικές τέτοιες εταιρίες καθώς τα εργαλεία τους φτάνουν σε χέρια ερασιτεχνών πολλοί από τους οποίους είναι και άσχετοι εντελώς. Έτσι πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος και σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να μπορεί να αποδειχτεί πως ήταν από λάθος χειρισμό και όχι από αστοχία.

Όσα χρόνια δουλεύω, ότι ατύχημα έχω δει ή ακούσει ήταν από λάθος χειρισμό, είτε ήταν αυτό επαγγελματικό εργαλείο είτε ερασιτεχνικό άσχετα ποιος το χρησιμοποιούσε.

Συμφωνώ απόλυτα ....αυτό προσπαθώ να πω αλλά δεν θα σκάσω κιόλας :flipout:

Προφανως και ΚΑΜΜΙΑ εταιρεια δεν θα ηθελε να φτασει ελαττωματικο εργαλειο της στα χερια των καταναλωτων. Επισης προφανως τα περισσοτερα ατυχηματα προερχονται απο ΛΑΘΟΣ χειρισμο.

Δυστυχως φαινεται οτι δεν γινομαι κατανοητος οταν μιλαω για ποιοτικο ελεγχο -σημειο οπου υπερτερουν οι επωνυμες εταιρειες και οπου μειωνονται οι πιθανοτητες για ελλατωματικο εργαλειο.
Αναφορικα με τα εργαλεια Lidl, ειμαι απο τους πρωτους που τα εχουν στηριξει, εχουν πραγματι βαλει πολλους στον χωρο των κατασκευων λογω τιμης και εγγυησης, αλλα δεν παυουν να ειναι Budget εργαλεια με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Επισης μιλαω ειδικα για το ρουτερ, ενα εργαλειο εξ'ορισμου επικινδυνο λογω πολλων στροφων. Δεν γενικευω και εχω στην κατοχη μου τα περισσοτερα εργαλεια που εχει βγαλει το Lidl.
Προσωπικη αποψη μου ειναι οτι για ρουτερ θα προτιμουσα κατι πιο επωνυμο που διασφαλιζει πρωταρχικα σωστο ελεγχο ποιοτητοτος και δευτερευοντως επιστροφη χρηματων αν βγει ελλατωματικο.

Θα συμφωνήσω ότι ειδικά το ρούτερ καλό είναι να προέρχεται από όσο πιο επώνυμη εταιρεία . Βέβαια το κόστος ειδικά στο συγκεκριμένο εργαλείο όπως ξέρετε δεν είναι καθόλου μικρό ,άσε που τα bits. είναι και αυτά ακριβά . Ένα B&D για αρχή νομίζω είναι εντάξει.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνω και επαυξανω.

Προσοχη. Ρουτερ αγοραζεις δευτερο καλυτερο αλλα δευτερος ανθρωπος δεν ξαναγίνεται.

Δυστυχως φαινεται οτι δεν γινομαι κατανοητος οταν μιλαω για ποιοτικο ελεγχο -σημειο οπου υπερτερουν οι επωνυμες εταιρειες και οπου μειωνονται οι πιθανοτητες για ελλατωματικο εργαλειο.
Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που κάποιες εταιρείες ξεχώριζαν, ξεχωρίζουν και θα ξεχωρίζουν από άλλες.
Ο ποιοτικός έλεγχος σε πολυπρόσωπες εταιρείες δεν είναι κάτι απλό. Απαιτεί χρόνια εμπειρίας - καταγραφής - υλοποίησης κ.λ.π. κ.λ.π. δεν είναι τυχαίο ότι η πιστοποίηση εταιρειών έχει γίνει ξεχωριστός επαγγελματικός κλάδος στις μέρες μας.
Ο έτερος λόγος είναι η χώρα κατασκευής. δεν ισχύει τόσο όσο παλαιότερα αλλά ακόμα είναι ένας παράγοντας.
Αλλιώς θα φτιάξει ένα εργαλείο ο Ιάπωνας που θα σε ευχαριστήσει για την τιμή που του έκανες, αλλιώς ο ιταλός που θα σε τρελανει στα van faculo και αλλιώς ο Αυστριακός, για παράδειγμα.
Και μπορεί πια τα περισσότερα εργαλεία να φτιάχνονται στην Κίνα αλλά η τήρηση της εργασιακής νοοτροπία της «μαμάς» εταιρείας σε πολλές εταιρείες θεωρείται εκ των υκ άνευ.
Με ένα κάποιο τοπικό «ξεχείλωμα» βέβαια αλλά όχι τραγικά.
Προσθέστε σε αυτό και τον πόλεμο σε πνευματικά δικαιώματα - βιομηχανικά μυστικά κ.λ.π. και μπορεί να έχετε μερικές δεκαετίες μέχρι μια εταιρεία να κατασκευάσει κάτι υποφερτό.

Σας θυμίζει καμμία ασιατική χώρα...

Μαστορια, θελω ενα πολυεργαλειο ρευματος, να ξεκουραζω λιγο το 10.8 Bosch Gop μου... θελω κατι φθηνο , στο 50-αρικο για περιστασιακη χρηση, . Θα ηθελα να ταιριαζουν οι λαμες του bosch..
καποια προταση; Η απλα να παρω οποιο μου κατσει στο ματι;

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστορια, θελω ενα πολυεργαλειο ρευματος, να ξεκουραζω λιγο το 10.8 Bosch Gop μου... θελω κατι φθηνο , στο 50-αρικο για περιστασιακη χρηση, . Θα ηθελα να ταιριαζουν οι λαμες του bosch..
καποια προταση; Η απλα να παρω οποιο μου κατσει στο ματι;

Το αντιστοιχο της parkside (αν δεν τα σνομπαρεις) εμενα μεχρι τωρα μια χαρα μου εχει δουλεψει.
Νομιζω οτι κανουν οι λαμες, αλλα για σιγουρια δες ενα σχετικο review στο supereverything.gr

Το αντιστοιχο της parkside (αν δεν τα σνομπαρεις) εμενα μεχρι τωρα μια χαρα μου εχει δουλεψει.
Νομιζω οτι κανουν οι λαμες, αλλα για σιγουρια δες ενα σχετικο review στο supereverything.gr
Α δενβεχω κοληματα. Τη δουλιτσα του να κανει.. αλλα που να το βρω το παρκσαιντ... το θελα αμεσα...

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Α δενβεχω κοληματα. Τη δουλιτσα του να κανει.. αλλα που να το βρω το παρκσαιντ... το θελα αμεσα...

Ναι, οντως.
Αν βγαινει μια φορα το χρονο, νομιζω αργει ακομα...