Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

καλημερα θα ηθελα την γνωμη σας για την BORMANN ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΞΥΛΟΥ BBS2000

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η παραγγελία έφυγε από χτες. Κυριάκο στείλε αν μπορείς και καμιά φώτο από τη συνδεσμολογία να ξέρουμε πως θα το τοποθετήσουμε μόλις έρθει.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

καλημερα θα ηθελα την γνωμη σας για την BORMANN ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΞΥΛΟΥ BBS2000

Καλως τον Ηλια!

H Βormann ειναι μια Ελληνικη εταιρεια που φερνει φασον εργαλεια απο την Κινα. Κατι σαν την Βoston και την Krausmann. https://www.bormanntools.com/

Για την πριονοκορδελα δεν βλεπω διαφορα απο την Einhell, ιδιες μου φαινονται απο το ιδιο εργοστασιο. Το θεμα ειναι αν η Bormann (Νικολαου) εχει σωστο service και εαν τιμα την εγγυηση που δινει.

Aπο κει και περα μια χαρα οικονομικη πριονοκορδελα μου φαινεται σαν ολες τις αλλες της ιδιας κατηγοριας. Ολες στην Κινα φτιαχνονται με πανω κατω τις ιδιες τιμες και προδιαγραφες.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που δεν έχω καταλάβει; Έχω παραγγείλει την σκούπα wd3 p γιατί η αποθήκη γέμισε πριονι δια κ σκόνη με την πριονοκορδελα... Το θέμα είναι πως σας βλέπω να γράφετε για κύκλωνίκες σκούπες. Ποια η Διαφορά; εμένα θα με καλύπτει η σκούπα αυτή στο θέμα της σκόνης;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που δεν έχω καταλάβει; Έχω παραγγείλει την σκούπα wd3 p γιατί η αποθήκη γέμισε πριονι δια κ σκόνη με την πριονοκορδελα... Το θέμα είναι πως σας βλέπω να γράφετε για κύκλωνίκες σκούπες. Ποια η Διαφορά; εμένα θα με καλύπτει η σκούπα αυτή στο θέμα της σκόνης;

Θα σε καλύπτει αλλά θα αλλάζεις πιο συχνά σακούλες στην σκούπα.
Με την κυκλωνική το γλυτώνεις αυτό & θα αδειάζεις τα πριονίδια σε έναν κάδο χωρίς αυτά να καταλήγουν στην χαρτοσακούλα της σκούπας η οποία θα παραμένει καθαρή.
https://www.youtube.com/watch?v=5GNhLZ29T4U

Δεν είμαι ακόμα για τόσες λεπτομέρειες.... Χαχα! Ίσως αργότερα... Προς το παρών θα μου δώσουν και 12 σακούλες δώρο. Αφού όμως έκανα την αρχή στις ερωτησεις να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Επειδή απογοητευτηκα πολύ με τη βάση του lidl λέω να πάρω κάτι σαν αυτό:

https://www.lefeld.de/scheppach-tischbohrmaschine-dp16vl-laser-500w-16mm.html
Έχει κανείς κάτι τέτοιο; αξίζει να το φέρω από Γερμανία ή να πάρω κάτι άλλο δοκιμασμένο από εδώ;

Περισσότερο την θέλω για μια πραγματικά δύσκολη στιγμη/επισκευή.

Αν υποθέσουμε ότι πάμε σε ένα high-low mix ποια αντίστοιχη της ελληνικής αγοράς θα πρότεινες;

Απο την Ελληνικη αγορα θα προτεινα την σειρα της Bison, μια πολυ αξιοπιστη μαρκα στις κολλες γενικοτερα. Ειδικοτερα την universal για κολλα γενικης χρησης αλλα και για στοκο σε μορφη πλαστελινης.

Nα πω οτι αγορασα και δοκιμαζω τους τελευταιους μηνες την αντιστοιχη κολλα απο το Lidl και την βρισκω μια χαρα.
Φτηνος ειναι και ο εποξικος στοκος milliput που τον βρισκεις πλεον και Ελλαδα, αλλα ο bison ειναι καλυτερος και διαρκει περισσοτερο μετα το ανοιγμα. To ιδιο καλος ειναι και ο στοκος της Durostick

Eαν καποιος χρειαζεται μεγαλυτερες ποσοτητες τοτε στον Πειραια θα βρει μια απο τις παλαιοτερες και καλυτερες κολλες 2 συστατικων που χρησιμοποιουνται ιδιαιτερα στην Ναυτιλια, την Cordobond.

Δεν είμαι ακόμα για τόσες λεπτομέρειες.... Χαχα! Ίσως αργότερα... Προς το παρών θα μου δώσουν και 12 σακούλες δώρο. Αφού όμως έκανα την αρχή στις ερωτησεις να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Επειδή απογοητευτηκα πολύ με τη βάση του lidl λέω να πάρω κάτι σαν αυτό:

https://www.lefeld.de/scheppach-tischbohrmaschine-dp16vl-laser-500w-16mm.html
Έχει κανείς κάτι τέτοιο; αξίζει να το φέρω από Γερμανία ή να πάρω κάτι άλλο δοκιμασμένο από εδώ;

Αξιζει. Προσωπικα θα το αγοραζα. Η τιμη για δραπανο 16μμ με laser και μεγγενη μαζι με τα μεταφορικα στα 90 ευρω ειναι αριστη.
Το ζητημα ομως που πρεπει να σκεφτεις ειναι εαν για 5-10 ευρω διαφορα αξιζει να ταλαιπωρηθεις με την εγγυηση η/και την επιστροφη ενος πιθανως ελλατωματικου προιοντος κατα την παραλαβη.

Αξιζει με 1000!!!!

Το lefeld.de σε περιπτωση ελαττώματικου εργαλειου καλυπτει και τα εξοδα μεταφοράς προς Γερμανια.
Αποδεδεογμενο και με εμενα και τον Παυλο.
Δεσποινα χτυπα το.

Ολο σε μπελάδες μπαίνω.... Οικονομικούς και χώρου.... Που θα τα βάλω όεο; βέβαια το χρειάζομαι..... Οπως πάντα. αργεί και αυτός να μου φέρει τη σκούπα και βλέπω να γίνεται κωλονατο η σκουπα. Αν το πάρω θα σας βάλω και φώτο.

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους το άσπρο και το μαύρο στην απόδοση ή σε κάτι άλλο ??

Εγώ θα αγόραζα από Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος ... για πολλούς και διάφορους λόγους.....

Το μαύρο είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και στα ανοίγματα και ακριβότερο και έχει διαφορά στην κεφαλή απ´ότι βλέπω είναι πιο ψηλά η είσοδος.
Αν δεν το έχει πάρει κανένας το μαύρο ....να το πάρω εγώ!!!!

Κάνε και μία μεταφορά στα σχόλια μην λερώνουμε το νήμα των Parkside :grinning-smiley-043

Σε ευχαριστώ Κυριάκο. Αν κάνει καλή δουλειά στην σκόνη του γυαλοχαρτου σωθηκαμε. Με τι σκούπα το έχεις συνδεδεμένο και σε τι κουβά?

Το μαύρο είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και στα ανοίγματα και ακριβότερο και έχει διαφορά στην κεφαλή απ´ότι βλέπω είναι πιο ψηλά η είσοδος.
Αν δεν το έχει πάρει κανένας το μαύρο ....να το πάρω εγώ!!!!

Κάνε και μία μεταφορά στα σχόλια μην λερώνουμε το νήμα των Parkside :grinning-smiley-043

Και εγώ το μαύρο πήρα !

Δεν εχει ερθει ακομα!
Θα συνδεθει με μια Karcher 2801 που εχω απο 16 χρονων και με συντροφευει ακουραστα στα μαστορεματα μου.