Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

βασικα και εγω το πιο φθηνο σκεφτομουν δηλαδη με τα 6 τεμαχια αλλα δεν εχει το dovetail bit το οποιο θελω να δοκιμασω..τα υπολοιπα οντως μου φαινονται και εμενα περιττα..

Εχει βρει κανεις στην ελλαδα κορδελα για resawing ? δλδ με 3 tpi ή ολοι εχουν απο 4 και πανω; Καθώς επισης σε φαρδος στενότερη απο 6mm υπαρχει καποιος που φτιαχνει;

Τι να τι κάνεις τέτοια κορδέλα με μικρό tpi?
,Δες λίγο τροχειοσοπ, είχα πάρει μια σε μικρά tpi, αλλά 12mm

Υπαρχουν μικρες κορδελες απο 1400μμ με 3 TPI στο εξωτερικο (amazon etc) αλλα ειναι ακριβες καθως το συνηθισμενο στα λιγα δοντια ειναι για μεγαλες κορδελες >2μετρα.

Κορδελες κατω απο 6μμ δεν εχω βρει πουθενα. Ισως γιατι οι μικροτερες πριονοκορδελες ειναι αρκετα ισχυρες >200w, δεν εχουν ρυθμιζομενη ταχυτητα και τις σπανε στο πρωτο ζορι.
Η proxxon πριονοκορδελα (φοραει 5μμ κορδελα) ειναι μολις 85w και για να καταλαβεις, οταν εβαλα επανω την μικρη κορδελα των 3μμ μου την εσπασε σχετικα γρηγορα σε καποιο ζορι.

Το τροχειο στην Θεσσαλονικη μου ειχε πει2 χρονια πριν οτι περιμενει να εισαγει απο την ιαπωνια 5μμ πλατος κορδελα καθως του εχουν ζητησει για Proxxon. Εαν εχει φερει, μπορει να σου κοψει στο μεγεθος που θελεις, ομως αμφιβαλλω αν θα κανεις δουλεια με τοσο στενη κορδελα χωρις να σπασει.

Παιδιά α επειδη εχω απογοητευτει με κατι καρυδακια λιντλ, σε τι οικονομικές μαρκες να κοιτάξω; stanley, force, ή τι;
Επίσης τα spline είναι αυτά που ταιριαζουν και σε μπουλόνια torx?

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδιά α επειδη εχω απογοητευτει με κατι καρυδακια λιντλ, σε τι οικονομικές μαρκες να κοιτάξω; stanley, force, ή τι;
Επίσης τα spline είναι αυτά που ταιριαζουν και σε μπουλόνια torx?
Απογοητευτικες? Γιατι? Για τα λεφτα τους καλα ειναι, αφου....
Force. Δες και bacho αν βρεις σε καλες τιμες.

Μετα ψαξε για

Κατο ξεμεινε από την απάντηση σου.
Αυτα που εχω είναι ενα σετ με εξαγωνα 3/8 σκέτα, που ειχε βγαλει πριν απο χρόνια. Σε μια βιδα γλυστρισαν και μιαν αλλη τις έβγαλαν την μπογια απο τις ακμες. Νομιζω οτι ειναι λιγο χαλαρα

Η επομενη μου αγορα εχω αποφασίσει να ειναι ενα τριμερ. Εχω δει αυτο : https://www.amazon.co.uk/101748-Ele...1554014651&s=gateway&sprefix=router+tr&sr=8-3
Καθώς και το γνωστό m3700. Εσείς τι θα επιλέγατε;;να δοκιμασω το αγνωστο το οποίο ομως εχει και ροοστατη ή να παω στα γνωριμα μονοπατια απο ελλαδα ;;

Η επομενη μου αγορα εχω αποφασίσει να ειναι ενα τριμερ. Εχω δει αυτο : https://www.amazon.co.uk/101748-Ele...1554014651&s=gateway&sprefix=router+tr&sr=8-3
Καθώς και το γνωστό m3700. Εσείς τι θα επιλέγατε;;να δοκιμασω το αγνωστο το οποίο ομως εχει και ροοστατη ή να παω στα γνωριμα μονοπατια απο ελλαδα ;;
Η μαϊμού στα χαρτιά είναι καλύτερη καθώς είναι απομίμηση του μεγάλου τρίμερ της makita. Παίρνει και δύο collet . Το βύσμα της πρίζας να προσέξεις όταν αγοράζεις από Αγγλία.
Εγώ αν δεν μου έκανε δώρο η γυναίκα μου το m3700 τα αγόραζα το 0700 της makita για πολλούς λόγους . Και βασικότερο την επιλογή ταχύτητας .

Γι αυτο ρωταω τους ειδικούς.. Ποσο χρήσιμο ειναι τελικα η επιλογη ταχύτητας; Οσο για τα 8mm συμφωνώ αλλα προορίζεται για μικροδουλειες οποτε και τα 6 καλα θα ειναι νομιζω. Για μεγαλύτερα θα ερχομαι στο δικο σου εργαστήριο :Ρ

Γι αυτο ρωταω τους ειδικούς.. Ποσο χρήσιμο ειναι τελικα η επιλογη ταχύτητας; Οσο για τα 8mm συμφωνώ αλλα προορίζεται για μικροδουλειες οποτε και τα 6 καλα θα ειναι νομιζω. Για μεγαλύτερα θα ερχομαι στο δικο σου εργαστήριο :Ρ
Ελαντε?

Οταν εσπασε κομματι απο μπιτ της bosch και ανεφερα οτι το δουλεψα σχεδον στις μαξ στροφες, ειπωθηκε οτι δεν πρεπει να το ζοριζω. Ασχετα αν οι προδιαγραφες του του αναφερουν οτι δουλευει σε αυτες τις στροφες. Αν δεν υπαρχει ρυθμιση δουλευεις παντα στο μαξ, οποτε τοτε τι λεμε?

"Διαβολικό" μηχανήμα. Σβούρα.......

Πάντα με διάβασμα του manual & σε καλή κατάσταση / ποιότητα τα κοπτικά του.

ωραιο το Katsu με καλη τιμη και εχει καλες κριτικες
και ενα video μαζι με το Makita
πολλοι το βαζουν σε cnc

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το εχω πάρει απο περσι το τριμερ με τις εξτρα βάσεις,πολύ βολικό και αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του.