Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Στην συσκευασία εχει καρβουνακια ανταλλακτικά.απλά αμα χαλασει παίρνεις το μακιτα και το βάζεις στις βασεις του αλλου!

Καλησπερα σε ολους.
Πηρα ενα λαδακι απο τα lidl. Νομιζω λεει "silicon-based" και το ειδα λιγο αλλιωτικο απο το κλασικο wd40 που χρησιμοποιω συνηθως.
Μου ηρθαν πολλες αποριες σχετικα, τι ειδους λαδι χρησιμοποιουμε για καθε χρηση κ.τ.λ.
Υπαρχει μηπως καποιο thread εδω που να συζητιουνται σχετικα ή εχει καποιος καποιο link να διαβασω ή κατι τετοιο;
Ευχαριστω.
(Επομενο post θα ειναι αντιστοιχο για τα διαφορετικα βερνικια φινιρισματος ξυλου. Σαν παιδακι κανω 😛😁).

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπερα σε ολους.
Πηρα ενα λαδακι απο τα lidl. Νομιζω λεει "silicon-based" και το ειδα λιγο αλλιωτικο απο το κλασικο wd40 που χρησιμοποιω συνηθως.
Μου ηρθαν πολλες αποριες σχετικα, τι ειδους λαδι χρησιμοποιουμε για καθε χρηση κ.τ.λ.
Υπαρχει μηπως καποιο thread εδω που να συζητιουνται σχετικα ή εχει καποιος καποιο link να διαβασω ή κατι τετοιο;
Ευχαριστω.
(Επομενο post θα ειναι αντιστοιχο για τα διαφορετικα βερνικια φινιρισματος ξυλου. Σαν παιδακι κανω ).

Κι εγώ το πήρα αλλά ακόμη δεν το έχω τεστάρει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για αχρηστο το βλεπω Μπαμπη.
Μια σεγα κανει περιπου 3000 παλινδρομισεις για να κοψει καλα. Ενα δραπανο εχει σχεδον τις μισες στροφες, μονο balsa και χαρτονι θα κοβει το προσαρτημα.
Εκτος αν εχεις δραπανακι που γυριζει με ~3000 σαλ.

++++++

Αν δει/βρει κανεις καρφακια καρφωτικου που παιρνει το 4βολτο καρφωτικο μπαταριας του Lidl, ας βαλει μια φωνη please :)
33633555898_ae688afe95.jpg

Eιναι καρφακια καρφωτικου 10μμ υψους τυπου 47. Το καρφωτικο παιρνει και πιο κοντα καρφακια 6μμ υψους τα οποια δεν τα εχω δει πουθενα.

Όπως το λέει ο Μιχάλης είναι...
Μπάμπη για ταλαιπωρία,σπάσιμο νεύρων και στο τέλος στην άκρη θα μείνει..

Αν δε το δοκιμασει καποιος δεν μπορει να βγει ασφαλες συμπερασμα.
Εχω την εντυπωση πως και με 2000 στροφες θα γινεται δουλεια.

Μην ξεχνατε πως καποτε οι δικοι μας ειχαν μονο ενα δραπανο που με διαφορα προσαρτηματα γινοταν σεγα δισκοπριονο τριβειο κλπ κλπ.

Αν δε το δοκιμασει καποιος δεν μπορει να βγει ασφαλες συμπερασμα.
Εχω την εντυπωση πως και με 2000 στροφες θα γινεται δουλεια.

Μην ξεχνατε πως καποτε οι δικοι μας ειχαν μονο ενα δραπανο που με διαφορα προσαρτηματα γινοταν σεγα δισκοπριονο τριβειο κλπ κλπ.

Eλα, εψαξα για σενα και βρηκα εναν τιμιο κινεζο στο αμαζον που πουλαει το εξαρτημα και που λεει οτι για να λειτουργησει το πραμα θελει δραπανο με πανω απο 2800 στροφες :))
https://www.amazon.co.uk/KATSU-1054...w+Attachment&qid=1554097031&s=gateway&sr=8-11

KATSU 105455 Reciprocating Saw Drill Attachment with 3 Blades

by KATSU Tools
Be the first to review this item
Price: £24.99 & FREE Delivery in the UK. Delivery Details
Note: This item is eligible for click and collect. Details
2 new from £24.99

Use your drill as reciprocating saw, fits in seconds
Supplied with 3 blades, pruning, wood, and metal cutting.
10MM Drill chuck or over with speed over 2800rpm

› See more product details

Κοιτα το μονο που με ενθαρυνει ειναι πως οι καλες σπαθοσεγες εχουν ρυθμιζομενη ταχυτητα απο 0-3000 οποτε και με 2000 θα γινεται δουλιτσα.
Μπαμπηηη τσιμπα την να μαθουμε ρε φιλε.

Θα την παραγγείλει ο Κυριάκος... Ο δοκιμαστής... -bye-
Η λίμα πάντως θα δουλεύει. :2thumb22sup:

Κι εγώ το πήρα αλλά ακόμη δεν το έχω τεστάρει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γενικα, θα νε ενδιεφερε πολυ να δω τι λαδια χρησιμοποιουν οι συμforumιτες για διαφορες δουλειες....

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπερα σε ολους.
Ευχαριστω.
(Επομενο post θα ειναι αντιστοιχο για τα διαφορετικα βερνικια φινιρισματος ξυλου. Σαν παιδακι κανω ο˜›ο˜).

Καλησπερα Αγγελε,

Το WD40 δεν ειναι λιπαντικο οπως το silicon based oil, ειναι αντισκωριακο. Αν ειναι κατι σκουριασμενο, το WD40 το μαλακωνει και το καθαριζει.
Προσωπικα το WD40 και ολα τα αντισκωριακα σπρευ τα χρησιμοποιω για καθαρισμα απο τη σκουρια, οπως εκανα με το πετρελαιο παλαιοτερα. Οταν στεγνωσει, χρησιμοποιω λιπαντικο (σπρευ σιλικονης, αλλο λαδι κλπ.) εαν χρειαζεται.

Δηλαδη αν πχ. θελεις να λαδωσεις μια κλειδαρια η εναν μεντεσε που τριζει δεν βαζεις WD40, βαζεις καλυτερα αλλο λιπαντικο καθως το WD40 εξατμιζεται ευκολα.
Το σπρευ σιλικονης ειναι καλο για σχεδον ολα τα υλικα απο μεταλλο μεχρι πλαστικο, ξυλο και λαστιχο. Διατηρει το λαστιχο/καουτσουκ μαλακο και δεν σχιζει. Eιναι το πιο 'καθαρο' απο ολα τα λιπαντικα.

Επισης παρα πολυ χρησιμο ειναι το γρασσο (αλοιφη σε σωληναριο/μεταλλικο κουτι) εαν θελεις να λιπανεις βιδες/παξιμαδια η οτιδηποτε συνδεση που θα ειναι εκτεθειμενη, η που δεν θες να οξειδωθει γενικοτερα.

Παντως ακρη δεν θα βρεις με τα απειρα ειδη που κυκλοφορουν, ουτε αν διαβασεις τις οδηγιες τους!!
Το ιδιο ισχυει με τα βερνικια, κερια και λαδια φινιρισματος ξυλου. Τεραστιο θεμα χωρις ακριβεις απαντησεις και θεσφατα. Εχω σχετικα βιβλια αν θες να σου δανεισω ομως για να δημιουργησεις μια καλη βαση στο μυαλο σου :))

Επι τη ευκαιρια, εβγαλα και μια φωτο με τα λιπαντικα που εχω στο υπογειο εργαστηριο.

47462960672_cd982e8a44_b.jpg

Νομιζω οτι φαινεται ξεκαθαρα πια χρησιμοποιω πιο συχνα. Αυτα ειναι τα αντισκωριακα τυπου WD40 που ειναι στα αριστερα. Διπλα το πανχρησιμο γρασσο σε σωληναριο. Διπλα τα σπρευ σιλικονης.
Δεξια ειναι διαφορα σπρευ, οπως σπρευ γραφιτη, και ενα λιπαντικο γενικης χρησης χωρις σιλικονη. Το τελευταιο δεν στεγνωνει τοσο γρηγορα οσο το σιλικονης, αλλα εχει και αυτο την χρηση του.
Το σπρευ γραφιτη το χρησιμοποιω για λιπαντικο οταν κανω τρυπες σε μεταλλα και γενικοτερα οπου υπαρχει εντονη τριβη μεταλλων. Λενε οτι ειναι καλυτερο απο το σιλικονης για τετοιους σκοπους.

Καλησπερα Αγγελε,

Το WD40 δεν ειναι λιπαντικο οπως το silicon based oil, ειναι αντισκωριακο. Αν ειναι κατι σκουριασμενο, το WD40 το μαλακωνει και το καθαριζει.
Προσωπικα το WD40 και ολα τα αντισκωριακα σπρευ τα χρησιμοποιω για καθαρισμα απο τη σκουρια, οπως εκανα με το πετρελαιο παλαιοτερα. Οταν στεγνωσει, χρησιμοποιω λιπαντικο (σπρευ σιλικονης, αλλο λαδι κλπ.) εαν χρειαζεται.

Δηλαδη αν πχ. θελεις να λαδωσεις μια κλειδαρια η εναν μεντεσε που τριζει δεν βαζεις WD40, βαζεις καλυτερα αλλο λιπαντικο καθως το WD40 εξατμιζεται ευκολα.
Το σπρευ σιλικονης ειναι καλο για σχεδον ολα τα υλικα απο μεταλλο μεχρι πλαστικο, ξυλο και λαστιχο. Διατηρει το λαστιχο/καουτσουκ μαλακο και δεν σχιζει. Eιναι το πιο 'καθαρο' απο ολα τα λιπαντικα.

Επισης παρα πολυ χρησιμο ειναι το γρασσο (αλοιφη σε σωληναριο/μεταλλικο κουτι) εαν θελεις να λιπανεις βιδες/παξιμαδια η οτιδηποτε συνδεση που θα ειναι εκτεθειμενη, η που δεν θες να οξειδωθει γενικοτερα.

Παντως ακρη δεν θα βρεις με τα απειρα ειδη που κυκλοφορουν, ουτε αν διαβασεις τις οδηγιες τους!!
Το ιδιο ισχυει με τα βερνικια, κερια και λαδια φινιρισματος ξυλου. Τεραστιο θεμα χωρις ακριβεις απαντησεις και θεσφατα. Εχω σχετικα βιβλια αν θες να σου δανεισω ομως για να δημιουργησεις μια καλη βαση στο μυαλο σου :))

Επι τη ευκαιρια, εβγαλα και μια φωτο με τα λιπαντικα που εχω στο υπογειο εργαστηριο.

47462960672_cd982e8a44_b.jpg

Νομιζω οτι φαινεται ξεκαθαρα πια χρησιμοποιω πιο συχνα. Αυτα ειναι τα αντισκωριακα τυπου WD40 που ειναι στα αριστερα. Διπλα το πανχρησιμο γρασσο σε σωληναριο. Διπλα τα σπρευ σιλικονης.
Δεξια ειναι διαφορα σπρευ, οπως σπρευ γραφιτη, και ενα λιπαντικο γενικης χρησης χωρις σιλικονη. Το τελευταιο δεν στεγνωνει τοσο γρηγορα οσο το σιλικονης, αλλα εχει και αυτο την χρηση του.
Το σπρευ γραφιτη το χρησιμοποιω για λιπαντικο οταν κανω τρυπες σε μεταλλα και γενικοτερα οπου υπαρχει εντονη τριβη μεταλλων. Λενε οτι ειναι καλυτερο απο το σιλικονης για τετοιους σκοπους.

Μιχαλη ευχαριστω παρα πολυ. Οπως παντα, ενδελεχης και κατατοπιστικοτατος :)
Ειχα αρχισει να συνειδητοποιω τελευταια οτι κακως εβαζα για τα παντα και παντου το wb40 (το οποιο, παρεμπιπτοντως, δεν βλεπω καθολου στα δικα σου, πως ετσι; ). Οντως, φευγει ευκολα. Σιλικονης πηρα, γραφιτη πρεπει να βρω καποιο.
Εντωμεταξυ, το μονο αλλο που ξερω ειναι το (γρασο, σε σπρει ομως) λιθιου, που βαζω στην αλυσιδα της μηχανης. Ειναι ρευστο στην αρχη και εισχωρει παντου, ενω τελικα αφηνει παχυρευστο γρασο που πρεπει να εχει η αλυσιδα. Δεν ξερω αν εχει και αλλη χρηση.
Γρασο κανονικο λιθιου εχω, αλλα μεχρι σημερα μονο σε μια μεγκενη το εχω χρησιμοποιησει.
Κατσε να "σωσω" αυτα που εγραψες... ;)

Eχω και 2-3 τεμαχια WD40, (δεν εχω αποφυγει την πλυση εγκεφαλου/διαφημισεις για το συγκεκριμενο προιον:), oπως και καποιες αλλες μαρκες λιπαντικων αλλα βρισκονται στα αλλα εργαστηρια :))

Nα ρωτήσω εγώ τώρα?

Με τα εργαλεία τύπου dremel ή rotary tools ή δράπανα μοντελισμού μπορώ να καθαρίσω σκουριά από ποδήλατο σε δυσπρόσιτα μέρη?Μπορώ και όλας να το γυαλίσω?
Αν ναι τι εξαρτήματα αλοιφές θα χρειαστώ?

Επίσης μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα καλό τέτοιο εργαλείο.Δε θέλω το dremel και ξέρω ο,τι το proxxon είναι ίσως το καλύτερο.
Έχω παρατηρήσει πως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν τρομερά.Τα βγάζει ο ίδιο κατασκευαστής ή αλλάζουν οι προδιαγραφές?
Π.Χ
silo-MIN_145815_EAA_large

10196458.jpg

24-3630-2.jpg

Όλα σχεδόν καρμπόν.Επώνυμα ή ανώνυμα.

Tέλος
HTB13e9sKXXXXXbAaXXXq6xXFXXXB.jpg
αυτού του τύπου το πολυεργαλείο το ξέρετε?Δέχεται όλα τα εξαρτήματα και έχει 400 w ισχύ.