Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απολυτα ικανοποιημενος απο αυτη για τα χαλια μοκετες και αυτοκινητο καθισματα πατακια.

https://www.skroutz.gr/s/245043/Karcher-SE-4001.html
Ωραία αυτή η σκούπα...θα την έχω υπόψιν..

Πολύ καλές σκούπες βγάζει κατά καιρούς και το lidl.. Αλλά είναι να τύχης στην περίπτωση..

συγγνωμη που επιμένω

με τη Bosch EasyVac 3 που πρότεινα και τα παρακάτω specs δε θα κάνω τη δουλεια που θέλω (υγρό καθάρισμα);

Μέγιστη ροή αέρα: 35 l/s
Μέγιστη υποπίεση: 240 mbar
Βάρος: 4.3 kg

είναι πιο οικονομική και μικρή σε μέγεθος και δείχνω μια προτίμηση. επίσης παρατηρώ ότι pressure vacuum έχει μεγαλύτερο.

τι είναι αυτό που κάνει την karcher να υπερτερεί; το εξάρτημα αναρρόφησης, η ροή ή κάποια άλλη διεργασία;;;

Μιλαγαμε για βυσματα τοιχοποιΐας, αυτα ειναι που εχω στη κατοχη μου.
Τα spit ειναι κορυφη ( πανω απο δεκαετια το δουλευω) αλλα βλεπω στα χαρτια πως το νεο fischer τους ριχνει στα αυτια!

Το fischer duo φαινεται oπτικα και κατασκευαστικα αρτιοτερο και καλυτερο απο τα υπολοιπα. Θα παρω λιγα ετσι για τη χαρα.

Η αληθεια ομως ειναι οτι ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα ουτε και με τα απλα/τσιπικα ουπατ.

Εαν χρησιμοποιεις το σωστο αγκυριο (μου αρεσει η λεξη:), με την σωστη βιδα λαμβανοντας υποψη το βαρος και το ειδος που θα στερεωσεις, αλλα και το που θα το στερεωσεις, δεν υπαρχει θεμα.

Η αληθεια ομως ειναι οτι ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα ουτε και με τα απλα/τσιπικα ουπατ.

Εαν χρησιμοποιεις το σωστο αγκυριο (μου αρεσει η λεξη:), με την σωστη βιδα λαμβανοντας υποψη το βαρος και το ειδος που θα στερεωσεις, αλλα και το που θα το στερεωσεις, δεν υπαρχει θεμα.

Ούτε εγώ...Γιατί εκτός από αυτά που αναφέρεις έχει σημασία οι σωστοι διαμετροι αντιστοιχα βιδας και ουπα και το μήκος του τρυπαματος καθώς και η τοποθέτηση του ουπα που εγώ επιτοπληστον το κτυπάω με ματσολα και όχι με σφυρί..
Γενικώς η τοποθέτηση είναι το παν....

Για ερασιτεχνική χρήση τα απλά ουπατ είναι μια χαρά.
Αν αυξηθούν οι ανάγκες μας θα αλλάξει κ ο συντελεστής "δοκιμασίας" τους κ θα αναζητήσουμε κάτι καλύτερο.
Όπως άλλωστε συμβαίνει κ με τα περισσότερα πράγματα (τρυπάνια, σφιγκτήρες, κολαουζα, σκαρπελα κλπ).

Εγω βαζω τα απλα της γενικης χρησης, οχι κατι εξειδικευμενο. Τα ιδια δηλαδη που βαζω στους τοιχους και το μπετον.

Άμα κρεμάσεις το καπελάκι σου βάλε κ προκα.
Δώσε μας κάτι παραπάνω.....

Μαστορα μου, π.χ. να κρεμασω ενα ραφι για 10 5λιτρα λαδια (το καπελακι θα το στερεωσω με συρμα)

Εγω βαζω τα απλα της γενικης χρησης, οχι κατι εξειδικευμενο. Τα ιδια δηλαδη που βαζω στους τοιχους και το μπετον.

Μιχαλη τα απλα ( hard plast) εχουν θεμα σε βαρια αντικειμενα

Μαστορα μου, π.χ. να κρεμασω ενα ραφι για 10 5λιτρα λαδια (το καπελακι θα το στερεωσω με συρμα)

Μιχαλη τα απλα ( hard plast) εχουν θεμα σε βαρια αντικειμενα

Βλέπε τις όμορφες φωτο του Νεκτάριου λίγο παραπάνω. Ίσως να θέλει αντιστήριξη από κάτω {ράφι}.

Ενταξει, απο 10 μεριες φαινεται οτι τα "καλα" ουπα ειναι πολλες σκαλες ανωτερα απο τα απλα.
Παντως, για να ειμαι δικαιος, ουτε εγω ειχα στο παρελθον κανενα σοβαρο προβλημα με ουπα. Τα πολυ πολυ φτηνα, καμια φορα, στραβωνουν πιο ευκολα αν η τρυπα ειναι λιγο στενη. Κατα τα αλλα, εχω αγκυρωσει κατι βιβλιοθηκε με 200+ κιλα πανω και αλλα 75 εγω να κρεμιεμαι κτλ χωρις ποτε να εχω (τετοιο) προβλημα. Μια καποτε κοντεψε να πεσει γιατι εσκισαν οι βιδες τη μελαμινη, απο το πολυ βαρος, αλλα η τρυπα στον τοιχο (τουβλο) ακλονητη, με ουπα της σειρας.

σε τσιμεντολιθο τι ουπα βαζουμε?

Τον τσιμεντολιθο τον βλεπεις και απο τις 2 πλευρες....;
Ρωταω γιατι μπορεις να πας σε βιδα με παξιμαδι και ροδελα κοντα στους 18-20 ποντους καθως ο μικρος τσιμεντολιθος ειναι 17 ποντους πλατος...
Ετσι θα πιαστει ολο μαζι.....

Εαν δεν τον βλεπεις απο πισω ακυρο το παραπανω.....

η λυση για περαστη ντιζα γνωστη αλλά δεν
Η ρητινη της Fischer δε λεει για την περιπτωση του τσιμεντολιθου, θα παει ολο το υλικο στο κενο. Οπως επισης δεν κανουν και τα χημικα

Μαλλον θα δοκιμασω Fischer DuoPower