Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχει το eshop το φυσητηρα για φύλα της einhel. Αξίζει ή είναι παιδεμα με το καλώδιο; να προσθέσω ότι έχω την Karcher w3p και έχει λειτουργία να φυσάει.... Λέτε να τραβολογαω αυτήν γύρω γύρω από το σπίτι για τα φύλλα;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για τη σκουπα δεν νομιζω να πλησιαζει καν την ταχυτητα ροης αερα ενος φυσητηρα. Τωρα ο ηλεκτρικος φυσητηρας ειναι λιγο αχαρος και αβολος να τον εχεις με μπαλαντεζα γυρω απο το σπιτι αλλα θα κανεις δουλεια.

Με 30 ευρω βεβαια παιρνεις εναν φυσητηρα μπαταριας Einhell και με αλλα 35 μια μπαταρια 3Αω και φορτιστη προσφορα στο praktiker https://www.praktiker.gr/p/set-taxyfortistis-mpataria-einhell-18v-90852
Mε την 3αρα μπαταρια θα εχεις διαρκεια λειτουργιας απο 12 εως 15 λεπτα.

Για τη σκουπα δεν νομιζω να πλησιαζει καν την ταχυτητα ροης αερα ενος φυσητηρα. Τωρα ο ηλεκτρικος φυσητηρας ειναι λιγο αχαρος και αβολος να τον εχεις με μπαλαντεζα γυρω απο το σπιτι αλλα θα κανεις δουλεια.

Με 30 ευρω βεβαια παιρνεις εναν φυσητηρα μπαταριας Einhell και με αλλα 35 μια μπαταρια 3Αω και φορτιστη προσφορα στο praktiker https://www.praktiker.gr/p/set-taxyfortistis-mpataria-einhell-18v-90852
Mε την 3αρα μπαταρια θα εχεις διαρκεια λειτουργιας απο 12 εως 15 λεπτα.
Αυτό ακούγεται πολύ ωραίο.... Το φυσητηρα τον έχει τώρα προσφορά στο πρακτικέρ; κι έλεγα να πάω σήμερα ή αύριο

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για φυσητηρα μπαταριας θες συγουρα δευτερη μπαταρία....θα σε αφήσει στην μέση....
Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε πάλι να κάνουμε με την πρακτικότητα και το οικονομικό...
Εάν η μπαλαντεζα καπως σε ενα βαθμο σε βολευει θα γλυτώσεις πολλα...
Εγώ πάντως πήρα φυσυτηρας 650w της Bulle ρυθμιζόμενο στα 37ευρω και έχει αρκετη δύναμη....

Καλημέρα μαστόρια.

Θέλω να να βάλω κάτι βιδάκια σε καρέκλες επειδή έχουν ανοίξει με το καιρό οι ενώσεις των ξύλων.
Είπα να το κάνω με Pocket hole... Αλλά δεν χωράει το τρυπάνι με το δράπανο (ώστε να μην φαίνονται) δεν χωράει ούτε με γωνιακό τσοκ, θέλουν λύσιμο τελείως και δεν το έχω ξανακάνει για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Πήρα βιδάκια 3,5x25 και 3,5x30.
Τι τρυπανάκι να χρησιμοποιήσω για να ανοίξω τις τρύπες που θα μπουν οι βίδες;

Εγώ σου συνιστώ να τις ανοίξεις και να τις κολλήσεις από την αρχή, και με καλό σφίξιμο. Με τις βίδες δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια φωτο μπορείς να ανεβάσεις ώστε να έχουμε πιο σαφή εικόνα.. ;

Η καρέκλα είναι τέτοιου στυλ. Απλά πιο τετραγωνισμένα ξύλα.
Ανοίγουν τα κόκκινα σημεία. Το κάθισμα βγαίνει και έχει ένα τραπέζιο κομμάτι στις γωνίες που ακουμπάει πάνω το κάθισμα.
Το τραπέζιο αυτό το είχαν απλά πιασμένο με κόλλα, "χωνευτό" στα πλαϊνά.

Με 2μμ τρυπανι θα κανεις δουλεια.

Ευχαριστώ

Εγώ σου συνιστώ να τις ανοίξεις και να τις κολλήσεις από την αρχή, και με καλό σφίξιμο. Με τις βίδες δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.

Στα υπόψιν κι αυτό (αφού πάρω σφιγκτήρες ). Το πρόβλημα είναι ότι μόνο τα περιμετρικά ξύλα μπορώ να κολλήσω άνετα. Τα κομματάκια που κρατάνε το κάθισμα έχει διαλυθεί το ξύλο εκεί που μπαίνουν :(

Attachments

• καρΡκλα.png
    καρΡκλα.png
    174.8 KB · Views: 207
φιλε σε μια τετοια καρεκλα καθομαι αυτη την στιγμη. την εφτιαξε με περαστες βιδες (εμφανεις) καποιος μαστορας και την ξαναεφτιαξα με κολλα και εξτρα βιδες εγω αλλες τρεις φορες.

δυστυχως με τα pocket holes δεν θα κανεις δουλεια γιατι τα πλαινα ξυλα ειναι πολυ λεπτα, και αν τα δεις απο μεσα εχουν και ενα αυλακι οπου πανε οι τριγωνικες τσοντες για το μαξιλαρι. οποτε το pocket hole θα ειναι το μισο σε ενα ξυλο και το αλλο μισο σε αλλο.
μελετησε το για να καταλαβεις

Θελεις βιδες περαστες 4χ60 τουλαχιστον.

ισως και να μπορεσεις με κολλα και ελασματα Γ απο την μεσα μερια μια που θα ξυλα σου ειναι τετραγωνισμενα, (τα δικα μου ειναι στρογγυλα)

και μια που ετοιμαζω και αλλες φωτο

εκει που ειναι οι κοκκινες γραμμες θα πρεπει να πανε τα pocket holes αλλα κοιτα το ξυλο απο κατω

web-112019.jpg

Ευχαριστώ Κώστα (kospap)

Σε μια καρέκλα που είχαν πάει παλιότερα σε ξυλουργό οι γονείς απ' ότι είδα έχει πιάσει τις τσόντες με βιδάκια διαγώνια.
Τα άλλα ξύλα τα έπιανε με βίδα στις εγκοπές τους στα πόδια της καρέκλας. Από μία βίδα στην μεριά.

Μαστορια καλημερα... ψαχνω την εξης μινι ταμπακιερα,. Στην φωτο η αριστερα πανω..Ειναι απο σετακια του bosch gro νομιζω. Εχω μια και με βολευει πολυ. Αν την εχετε δει καπου σκετη η αν την εχετε και σας περισευει με χαρα να την παρω!!

bosgro108vlin2.jpg

Τετοια κουτακια τα ειχε πρωτοβγαλει η Dremel και μετα η Bosch και τα πουλανε με καποια εργαλεια. Νομιζω οτι πλεον δεν τα πουλανε ξεχωριστα οπως παλια.
Παρομοιες διαστασεις εχει ενα κουτακι των 55 λεπτων απο το jumbo, δεν ειναι κακο περα απο το οτι ειναι ολιγον τσιπικο.https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...mata/kouti-organizer-plastiko-11-8x7-5_160276

Να ρωτησω αν ξερει κανεις αν και που πουλανε λεπιδες για ψαλιδι κλαδεματος? Εσπασε η λαμα απο ενα ψαλιδι του λιντλ.

Εδω το ψαλιδι και το σημειο που βιδωνει με βιδα η ανταλλακτικη λαμα.
46825501275_aa315c0ca3_c.jpg

Αν δεν υπαρχει, δεν πειραζει θα κανουμε μια πατεντα με ατσαλινο λαμακι το οποιο θα το κοψουμε στις διαστασεις της παλιας λαμας και θα το τροχισουμε λιγο.

Μωρε εχω δοκιμασει αρκετα μικρακια... ολα σαβουριτσες ειναι... αυτονδε ξερω γιατι το χω λατρεψει!!
Γιαυτο λεω αμα τυχον κ περισευει σε κανεναν εδω ειμαι!

Καλημέρα σε όλους.
Που μπορώ να βρώ τέτοια βίδα και πεταλούδα στην Ελλάδα;

m3l7Ub.jpg

Τα συγκεκριμένα είναι από σχάρα οροφής μεταφοράς ποδηλάτων.
Το φ είναι 7, κάτι.
Προφανώς είναι σε ίντσες και έχει έρθει απο το εξωτερικό αλλά προτιμάω να το αγοράσω από Ελλάδα.