Το 'βαψιμο' στην πραγματικοτητα σημαινει "πυρωμα του μεταλλου και μετα αποτομη ψυξη".
Αυτη η εναλλαγη θερμοκρασιας αλλαζει την σκληροτητα του μεταλλου συνολικα οχι μονο επιφανειακα.
Με τρυπανι κοβαλτιου (ειτε 5 ειτε 8% περιεκτικοτητα σε κοβαλτιο) θα επρεπε να μπορεις να κανεις διατρηση. Ακομα και με τρυπανια με επικαλυψη τιτανιου.
Σιγουρα φταινε τα τρυπανια Νικο. Να αγορασεις ενα σετακι Dewalt απο 2 εως 8μμ κοβαλτιου https://www.e-shop.gr/set-6-tem-dew...sGy0TH13ny0lekK58vKVf3Gae9lqXwFRoC1WkQAvD_BwE
Το κόψιμο με τροχό γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω κόψει το 10αρι σε 3 κομμάτια άνετα. Τρύπημα δεν δοκίμασα αλλά λόγω μικρής επιφάνειας Ίσως φταίει και το "χερι" . Μιλάω εξ ιδίων γιατί έχω σπάσει κάποια τρυπάνια μάλλον από κακή χρήση, γωνιά κλπ. Μήπως να δοκίμαζες με κολλωνατο;
Κρυωσε το αφου το ζρστανης καμμια 200-250/βαθμους!
Ζεστανετο καμμια με καμινετο και τρυπα το ζεστο! Η κρυωσε το αποτομα σε νερο να κανει επαναφορα να μαλακωση!!
Βασικές γνώσεις, το απότομο κρύωμα σε νερό «βάφει» το ατσάλι. Αργή ψύξη για επαναφορά.
Και ο Χιώτης δεν έχει σχέση με μέταλλα, μάλλον δεν πρέπει να έχει τρυπήσει ούτε ανοξείδωτο.
Βασικές γνώσεις, το απότομο κρύωμα σε νερό «βάφει» το ατσάλι. Αργή ψύξη για επαναφορά.
Και ο Χιώτης δεν έχει σχέση με μέταλλα, μάλλον δεν πρέπει να έχει τρυπήσει ούτε ανοξείδωτο.
Δεν σε γνωρίζω φίλε μου , ούτε την ηλικία σου και συγνώμη αλλά το παραπάνω ποστ μου χτύπησε πολύ άσχημα , είναι επιεικώς απαράδεκτο .
Θα σου δώσω μια καλοπροαίρετη συμβουλή να μην πέφτεις στην παγίδα του "πληκτρολογίου και της οθόνης" , να μαλακώσεις τον γραφόμενο λόγο σου και γενικά να αποφεύγεις να κρίνεις ανθρώπους και καταστάσεις .
Το ξερεις πως ξεβιδωνει anti clock wise ε?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.