Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το τσόκ αυτό βγαίνει με βίδα. Άνοιξέ το τέρμα και δες στον πάτο του.
Το καινούριο τσόκ όμως, της Metabo, είναι ακριβό, περίπου 35 αν θυμάμαι καλά.

Ε οχι και ακριβο, metabo παιρνει. Αλλιως ας παει να παρει ο φιλος ενα borman!

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να πάρω μια καλή σκάλα. Η παλιά που έχω είναι σε δύο κομμάτια που θηλυκώνει το ένα στο άλλο και ενωμένα τα δύο κομμάτια φτάνουν στα 4,8 μέτρα. Τα έχει φάει τα ψωμιά της και επιπλέον είναι παλιάς τεχνολογίας (80). Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορούνε κάποιες που τα δύο ή τρία κομμάτια ενώνονται συρταρωτά οπότε τις "κλειδώνεις" στο ύψος που σε βολεύει κάθε φορά.
Αν μπορεί κάποιος φίλος να με κατευθύνει σε κάποιο μοντέλο/μαγαζί που να είναι ανθεκτικό και να βολέψει για τις περισσότερες εργασίες. Θεωρώ ότι κάπου στα 5 με 6 μέτρα είμαι εντάξει.

Εχω μια και αξιζει σιγουρα (Οχι Λερου-Μερλιν, ελληνικη μαρκα). Να δεις ομως πως ειναι σε πληρες ανοιγμα (μεγιστο υψος) απο πλευρας ακαμψιας. Ειναι σημαντικο οταν βρεθεις τερμα επανω, εαν χρειαστει να βαλεις δυναμη η να σηκωσεις βαρος να μην κανει ευκολα ταλαντωσεις. Τα 150 κιλα βαρος τα μετρανε σαν φορτιο, οχι με εντασεις. Αυτη που πηρα ειναι καπου 18-20 κιλα βαρος, αλουμινιο αλλα ειναι στιβαρη, προσφατα την εστησα σε πληρη εκταση και εκανα δουλεια στα 6 μετρα ενω ειχα αποσταση της βασης απο τον τοιχο εργασιας 70 εκατοστα, εκει την χρειαστηκα την ακαμψια (ουφ). Σε Λ χρηση ολες μπορουν. Παρε και ενα εξαρτημα να κρεμας κουβα η αλλα πραγματα επανω οταν εργαζεσαι - θησαυρος.

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να πάρω μια καλή σκάλα. Η παλιά που έχω είναι σε δύο κομμάτια που θηλυκώνει το ένα στο άλλο και ενωμένα τα δύο κομμάτια φτάνουν στα 4,8 μέτρα. Τα έχει φάει τα ψωμιά της και επιπλέον είναι παλιάς τεχνολογίας (80). Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορούνε κάποιες που τα δύο ή τρία κομμάτια ενώνονται συρταρωτά οπότε τις "κλειδώνεις" στο ύψος που σε βολεύει κάθε φορά.
Αν μπορεί κάποιος φίλος να με κατευθύνει σε κάποιο μοντέλο/μαγαζί που να είναι ανθεκτικό και να βολέψει για τις περισσότερες εργασίες. Θεωρώ ότι κάπου στα 5 με 6 μέτρα είμαι εντάξει.

Υπάρχει και η Σκαλοτεχνικη όπου εχει τα πάντα σε μεγέθη και εχει καλές τιμές.
Εάν θες για 5 μέτρα κοιτάζεις 3Χ8 ...αν θες εως 6 μέτρα τότε 3Χ9...
Δεν ξέρω που και πως θα την χρησιμοποιήσεις αλλά εαν την συνέχεια τέρμα κοιτά τα κουμπωματα ασφάλειας να είναι καλά..

Εγώ π.χ. σε κάτι τέτοιο θα πήγαινα...
https://www.toolplanet.gr/index.php...k4MTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Έψαξα όλα τα παραπάνω λινκ και το πόρισμα βγαίνει κάπως έτσι:
Όλες οι προτάσεις είναι για σκάλα 3 κομμάτια που γίνεται "λ" και "Ι" οπότε πάμε για τέτοιου τύπου
Από ύψος, επειδή η πολυκατοικία είναι δυόροφη (βαψίματα-επισκευές στα 5-6 μέτρα) και υπάρχουν και πεύκα για πιθανά μελλοντικά κλαδέματα τα 6 μέτρα θα χρειαστούν.
Επίσης πάμε για βαρέως τύπου (18κιλά - οι ελαφρέως τύπου βγαίνουν στα 15) επειδή είπα να πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει πολύ και θα βολέψει για τις περιπτώσεις που γράφει ο xelonakias.
Με αυτές τις προδιαγραφές ξεχνάμε το 100αρικο που είχα υπόψη και πάμε προς τα πάνω:
- 172 για την Profal 800309 (Στρίγγος)
- H Βασομηχανική μου έδωσε τιμή γύρω στα 160 αλλά δεν έχει και πολύ υλικό στο site της για να δω αν είναι συγκρίσιμη με την profal ή αν είναι βαρέως τύπου. Ο άνθρωπος μου είπε έλα να την δούμε από κοντά. Panoss αν έχεις προσωπική εμπειρία πες μας.
- Η σκαλοτεχνική βγαίνει στα 180
Με βλέπω να πηγαίνω για την profal...

Καλά κάνεις και πας σε κάτι σοβαρο( profal) γιατί η ποιότητα και σε υλικό παίζει το ρολο της...
Τα 18κιλα δεν είναι πολλά για 3Χ9...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλά κάνεις και πας σε κάτι σοβαρο( profal) γιατί η ποιότητα και σε υλικό παίζει το ρολο της...
Τα 18κιλα δεν είναι πολλά για 3Χ9...

Ο Στρίγκος τελικά δεν έχει ετοιμοπαράδοτη και θέλει 2 εργάσιμες. Θα περάσω το απόγευμα από Βασομηχανική και βλέπουμε. Έχει ένα παρόμοιο μοντέλο : 5,8μέτρα / 17,7 κιλά και 160ευρώ

Σε όποια βιομηχανία δούλεψα είδα την profal
Εγώ έχω μια Ελληνική την Παν.Κω.Σκαλ δεν είναι τέτοιου τύπου αλλά Λ η πιο ψηλή της αγοράς. Είχε όμως στον κατάλογο και τέτοιες σκάλες που θες. Τη δικιά μου δεν την είχε άρα μπορεί αν θες κάτι εξεζητημένο να το βρεις.
Ελληνική εταιρεία αν και όχι ότι πιο top. Την πρώτη μέρα έφυγε ένα πλαστικό προστατευτικό σε ένα σκαλί από τη μια μεριά.
Όχι κάτι σπουδαίο αλλά σίγουρα είναι σημάδι.
Αλλά η αγορά έχει πολύ Κίνα και ποιότητα μαπέ.

Ξέρει κανεις με τι εξάρτημα για Dremel μπορώ να κόψω Ελαφρυ αρμόστοκο?
Έχει και η proxon τέτοια εξαρτήματα. Είναι καλύτερα από της Dremel?

Ξέρει κανεις με τι εξάρτημα για Dremel μπορώ να κόψω Ελαφρυ αρμόστοκο?
Έχει και η proxon τέτοια εξαρτήματα. Είναι καλύτερα από της Dremel?

Φανταζομαι οτι εννοεις ενα απο τα δυο εξαρτηματα, το ενα για το πολυεργαλειο ροταρυ και το αλλο για το πολυεργαλειο multimax.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5382
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6779

Και τα δυο αυτα αναλωσιμα βγαινουν σε δυο μεγεθη, 1.6 και 3.2μμ παχος κοπτικης λαμας.

Τα αναλωσιμα και των δυο εταιρειων, Dremel και Proxxon, ειναι κορυφαια.

Φανταζομαι οτι εννοεις ενα απο τα δυο εξαρτηματα, το ενα για το πολυεργαλειο ροταρυ και το αλλο για το πολυεργαλειο multimax.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5382
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6779

Και τα δυο αυτα αναλωσιμα βγαινουν σε δυο μεγεθη, 1.6 και 3.2μμ παχος κοπτικης λαμας.

Τα αναλωσιμα και των δυο εταιρειων, Dremel και Proxxon, ειναι κορυφαια.

Ναι αν και είχα στο μυαλό μου διαμαντοδισκάκι μάλλον αυτά είναι καλύτερα.
Ποιό μου προτείνεις να πάρω και από πού?
Ευχαριστώ...

Όλες οι προτάσεις είναι για σκάλα 3 κομμάτια που γίνεται "λ" και "Ι" οπότε πάμε για τέτοιου τύπου
Από ύψος, επειδή η πολυκατοικία είναι δυόροφη (βαψίματα-επισκευές στα 5-6 μέτρα) και υπάρχουν και πεύκα για πιθανά μελλοντικά κλαδέματα τα 6 μέτρα θα χρειαστούν.
Επίσης πάμε για βαρέως τύπου (18κιλά - οι ελαφρέως τύπου βγαίνουν στα 15) επειδή είπα να πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει πολύ και θα βολέψει για τις περιπτώσεις που γράφει ο xelonakias.
Με αυτές τις προδιαγραφές ξεχνάμε το 100αρικο που είχα υπόψη και πάμε προς τα πάνω:
- H Βασομηχανική μου έδωσε τιμή γύρω στα 160 αλλά δεν έχει και πολύ υλικό στο site της για να δω αν είναι συγκρίσιμη με την profal ή αν είναι βαρέως τύπου. Ο άνθρωπος μου είπε έλα να την δούμε από κοντά. Panoss αν έχεις προσωπική εμπειρία πες μας.

Είναι καλός και σωστός. Φτιάχνει σκάλες από τότε που οι άλλοι έφτιαχναν ανεμοσκαλες.
Εγώ συμπλήρωσα μια μεγάλη που διέλυσε απ τη χρήση και του έστειλα άλλους δύο επαγγελματίες .
Αξίζει να δεις και τι έχει φτιάξει δίπλα για τα παιδιά του...

Ναι αν και είχα στο μυαλό μου διαμαντοδισκάκι μάλλον αυτά είναι καλύτερα.
Ποιό μου προτείνεις να πάρω και από πού?
Ευχαριστώ...

Δυστυχως αυτα ειναι ακριβα απο οπου και να τα αγορασεις, ιδια τιμη πανω κατω ειτε απο Ελλαδα ειτε απο Αμαζον.
Η φρεζα, αν εχεις ροταρυ, κανει πιο γρηγορα τη δουλεια. Χρειαζεσαι και το ειδικο ανταπτορακι οδηγο.
Το αλλο το στρογγυλο εξαρτημα του multi max αργει λιγακι αλλα εχεις καλυτερο ελεγχο.

Δυστυχως αυτα ειναι ακριβα απο οπου και να τα αγορασεις, ιδια τιμη πανω κατω ειτε απο Ελλαδα ειτε απο Αμαζον.
Η φρεζα, αν εχεις ροταρυ, κανει πιο γρηγορα τη δουλεια. Χρειαζεσαι και το ειδικο ανταπτορακι οδηγο.
Το αλλο το στρογγυλο εξαρτημα του multi max αργει λιγακι αλλα εχεις καλυτερο ελεγχο.

Άρα λες να πάω για το mutlimax?
Έχω το rotary του Lidl... Οπότε θα πάω για το φρεζάκι.
Υπάρχει τίποτα άλλο?

Ο Στρίγκος τελικά δεν έχει ετοιμοπαράδοτη και θέλει 2 εργάσιμες. Θα περάσω το απόγευμα από Βασομηχανική και βλέπουμε. Έχει ένα παρόμοιο μοντέλο : 5,8μέτρα / 17,7 κιλά και 160ευρώ

Φιλε μου μακαρι να βρεις οτι χρειαζεται. Να θυμασαι οτι πρεπει η σκαλα να υπερκαλυψει τις αναγκες σου. Θα ερθει μια μερα που θα σπρωξεις την σκαλα στα ακρα της, θες ισσοροπια θες σε ακαμψια, θες σε αντοχη υλικου, για εκεινη την ημερα πρεπει να διαλεξεις σκαλα. Ειναι απο τα πιο επικίνδυνα εργαλεια διοτι αισθανομαστε ολο και μεγαλυτερη ασφαλεια οσο την συνηθιζουμε αρα και την σπρωχνουμε στα ακρα, ειδικα οταν την χρησιμοποιουμε συχνα.

Εγω για να ξερεις, σε περιπτωσεις δυσκολες (κανω συντηρηση μονος μου σε 2 οροφο σπιτι) δενω και την σκαλα στον τοιχο η σε αλλο σταθερο σημειο με αλυσιδα + μπουλονι + μεγγενη εαν ειναι να κανω ταρζανιες.

Εαν δεν αισθανεσαι ασφαλης παρε πιο ακριβο μοντελο και καθυστερησε αγορα αλλου εργαλειου. Ατυχημα με σκαλα ειναι σαν ατυχημα αυτοκινιτου, σε αφηνει ευκολα στον τοπο. Δεν σε παιρνει οικονομια. Γνωμη μου.

Φιλε μου μακαρι να βρεις οτι χρειαζεται. Να θυμασαι οτι πρεπει η σκαλα να υπερκαλυψει τις αναγκες σου. Θα ερθει μια μερα που θα σπρωξεις την σκαλα στα ακρα της, θες ισσοροπια θες σε ακαμψια, θες σε αντοχη υλικου, για εκεινη την ημερα πρεπει να διαλεξεις σκαλα. Ειναι απο τα πιο επικίνδυνα εργαλεια διοτι αισθανομαστε ολο και μεγαλυτερη ασφαλεια οσο την συνηθιζουμε αρα και την σπρωχνουμε στα ακρα, ειδικα οταν την χρησιμοποιουμε συχνα.

Εγω για να ξερεις, σε περιπτωσεις δυσκολες (κανω συντηρηση μονος μου σε 2 οροφο σπιτι) δενω και την σκαλα στον τοιχο η σε αλλο σταθερο σημειο με αλυσιδα + μπουλονι + μεγγενη εαν ειναι να κανω ταρζανιες.

Εαν δεν αισθανεσαι ασφαλης παρε πιο ακριβο μοντελο και καθυστερησε αγορα αλλου εργαλειου. Ατυχημα με σκαλα ειναι σαν ατυχημα αυτοκινιτου, σε αφηνει ευκολα στον τοπο. Δεν σε παιρνει οικονομια. Γνωμη μου.

Σωστά όλα όσα γράφεις. Επιπλέον μια στις τόσες μου καρφώνεται να πάρω κάτι καλό παρόλο ότι δεν είμαι επαγγαλματίας.

Τελικά πάω για την Profal - περιμένω απάντηση από τον Στρίγκο για να δώσω την παραγγελία. Θα ενημερώσω στο "τι παραλάβαμε" όταν με το καλό.
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τον χρόνο σας.