Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τώρα αν σας πω ότι για εργασίες σε ύψος χρειάζεται οπωσδήποτε ζώνη ασφαλείας 5 σημείων με ανακόπτη θα μου πείτε .......άντε γειά!

Τώρα αν σας πω ότι για εργασίες σε ύψος χρειάζεται οπωσδήποτε ζώνη ασφαλείας 5 σημείων με ανακόπτη θα μου πείτε .......άντε γειά!
https://ilmondo.gr/product/zoni-olosomi-s-74/

Σωστός ο Κώστας....Αλλά ποιος το τηρεί ειναι το θέμα....ακριβή η ζώνη αλλά πολύ φτηνή για την ζωή σου...!!!

Εδώ που είμαι τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς αυτήν σε εργασία σε ύψος σημαίνει άμεσα ποινή & με την τριτη κόκκινη κάρτα έχει μόνιμα "αποδυτήρια".

https://ilmondo.gr/product/zoni-olosomi-s-74/

Ζώνη Εχω,σχοινί που να ρυθμίζεται η απόστασή ψάχνω...
Μήπως κανένας ξέρει αν υπάρχει κάτι?

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

O Δημητρης ο weatherman θα ξερει Πανο. Αν δει το ποστ σου θα σου πει την γνωμη του.

Να πάρω τήν σκυτάλη από τόν Μιχάλη.

Ζώνη Εχω,σχοινί που να ρυθμίζεται η απόστασή ψάχνω...
Μήπως κανένας ξέρει αν υπάρχει κάτι?

Πάνο άν έχεις ζώνη μέσης 2 σημείων,τά πόδια σου νά είναι σέ σταθερό σημείο δηλαδή,καί απλά θέλεις ένα σχοινί νά σε κρατάει σάν ισορροπία μήν πέσεις πρός τά πίσω είναι τό αυτό,έχει πόρπη πού αυξομειώνεις τό μήκος,αυτή η ζώνη σαφώς δέν είναι γιά πτώση απλά μόνο γιά νά σέ κρατάει γιά να μπορείς να αφήσεις τα χέρια σου καί να κάνεις δουλειά,αλλά τά πόδια να είναι σέ ασφαλές σταθερό σημείο.

Αν τώρα έχεις ζώνη 3 η 5 σημείων πού είναι κατάλληλη γιά πτώσεις καί θέλεις νά αυξομειώνεις τό μήκος τότε η γίνεται μέ το παρακάτω εξάρτημα,η μέ σχοινί καί κόμπους prussik

Καί σαφώς στήν δεύτερη περίπτωση πάντα χρησιμοποιούμε αποσβεστήρες πτώσης καί δυναμικό σχοινί ειδικό ορειβασίας,καί όχι σχοινί από τά χρωματοπωλεία.

Σωστός ο Κώστας....Αλλά ποιος το τηρεί ειναι το θέμα....ακριβή η ζώνη αλλά πολύ φτηνή για την ζωή σου...!!!

Κάποιος τό τηρεί Κώστα -bye-.

klad210.jpg

Εδώ που είμαι τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς αυτήν σε εργασία σε ύψος σημαίνει άμεσα ποινή & με την τριτη κόκκινη κάρτα έχει μόνιμα "αποδυτήρια".

Εισαι τυχερος που εισαι σε σοβαρη εργασια. Δεν αξιζει την ζωη η απερισκεψια.

Εδω διαβαζω με ενδιαφερον, μονο και μονο μηπως κανω μια ιδεα μου συντηρησης σπιτιου πραξη με τετοια ζωνη + ολα τα ορειβατικα...

:SFGSFGSF:

Ευχαριστώ Κώστα Μιχάλη και Δημήτρη.

Δημήτρη το σχοινί με την πόρπη μου κάνει,εχω των πέντε σημείων ζώνη.
Ευχαριστώ.

Καλημέρα σε όλους
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει αντάπτορα εργαλειων για σκουπα bosch 18v 10l σε τιμή που να μην είναι βαπορίσια;
Ο ορίτζιναλ bosch 2608000585 Power Tool Adapter κανει στο αμαζον 30 και πιστευω οτι ειμαι τρελή τιμή...
Υπάρχει άλλη λύση;

Καλημέρα σε όλους
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει αντάπτορα εργαλειων για σκουπα bosch 18v 10l σε τιμή που να μην είναι βαπορίσια;
Ο ορίτζιναλ bosch 2608000585 Power Tool Adapter κανει στο αμαζον 30 και πιστευω οτι ειμαι τρελή τιμή...
Υπάρχει άλλη λύση;

H τιμη ειναι οντως ψηλη, θυμαμαι και γω την τιμη του ανταπτορα σκονης που πληρωσα 25 ευρω για την 12βολτη πλανη που εχω, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση.
Αν υπηρχε αλλη λυση, ισως η τιμη του τωρα να ηταν χαμηλοτερη απο 10 ευρω.

Τι να πω... κρίμα. Και το κακό είναι ότι στο έκκεντρο τριβείο που παίρνει μικροφιλτρο, η διατομή είναι ακόμη μικρότερη (19mm) και άρα θέλει άλλον αντάπτορα που τον βρήκα στο αμαζον στα 55 με 5μετρο σωλήνα, που όμως αμφιβάλω όπως τον είδα αν κουμπωνει στη σκούπα.
Αν τα προσθέσεις και τα 2 μαζί, με τα μεταφορικά είναι τα 2/3 της τιμής της σκουπας. Έλεος.
Κι εδώ δεν μιλάμε για έρευνα, ποιότητα κλπ. Όπως είπε κι ένας γερμανός σε σχόλιό του στο αμαζον " τι τρελή τιμή είναι αυτή για ένα μικρό κομμάτι πλαστικό."
Είδα έναν αντάπτορα τηλεσκοπικο με 3-4 σκάλες διατομών στο κέντρο βίδας στα 10 . Να το ρισκάρω μπας και κατσει;

Θα πας σε ενα γεωπονικο καταστημα και θα ζητησεις να σου κοψουν 20 cm μαυρη πλαστικη σωληνα νερου σε διατομες που σε ενδιαφερουν, και ετσι θα φτιαξεις οτι ανταπτορα θες. Εαν εχεις μικροτζογους βαζεις γκαφερ. Κι εγω που εχω 3D printer, φτιαχνω τους ανταπτορες με σωληνα!

Εγώ είχα φτιάξει παλιότερα από καπάκι από σπρέι χρωμάτων.

Τον αντάπτορα αυτόν τον έχω ακόμα στην πριονοκορδελα & τα πάει περίφημα.

Last edited by a moderator: