Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για 2τμ παντως δεν αξίζει όλη αυτή η ιστορία για μένα εκτός και εαν έχεις πολλά πράγματα τριγυρω που θέλει πολυ περισσότερη δουλειά ώστε να τα καλυψεις.
Θα έβαζα ένα τετοιο τρίβιδι με αναλογω χαρτι και εποιτα ηλεκτρική σκουπα...
https://www.skroutz.gr/s/22576731/Τριβείο-Τάκος-Πατόχαρτου-Κονταριού-με-Ελατήριο-27513.html

Για 2τμ παντως δεν αξίζει όλη αυτή η ιστορία για μένα εκτός και εαν έχεις πολλά πράγματα τριγυρω που θέλει πολυ περισσότερη δουλειά ώστε να τα καλυψεις.
Θα έβαζα ένα τετοιο τρίβιδι με αναλογω χαρτι και εποιτα ηλεκτρική σκουπα...
https://www.skroutz.gr/s/22576731/Τριβείο-Τάκος-Πατόχαρτου-Κονταριού-με-Ελατήριο-27513.html

Ιαως ομως η δυσκολια της επιφανειας λογω τραχυτητας και ο χρονος να ειναι ικανα να να απαιτησουν ενα εργαλειο.

Αν έχει να εξομαλύνει σοβά ή κάτι πεταχτά που κάνανε παλιά (τεχνοτροπία) ναι να βάλει μηχάνημα . Αλλά αν μηλαμε για βαμμένο η στοκαρισνενο τοίχο δεν υπάρχει λόγος. Εγώ πάντα τρίβω με τριβιδι σε κοντάρι ακόμα και ολοκληρο δωμάτιο.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ιαως ομως η δυσκολια της επιφανειας λογω τραχυτητας και ο χρονος να ειναι ικανα να να απαιτησουν ενα εργαλειο.

Συγουρα παίζει ρόλο γιατί επιφάνεια μιλάμε...Για αυτό και ρώτησα τι θα τριψει πιο πριν...
Εαν μιλάμε για σοβά όποιος είναι χοντροκος η έχει εξογκώματα είναι φυσικό με το τριβειο να γίνει γρηγορότερα και καλύτερα....

Δεν νομίζω να μιλάει για βαμμένη επιφάνεια καθώς τα 2 τετραγωνικά είναι μάλλον κάποιο μερεμέτι από παράθυρο η πόρτα με σοβά..

Ας μας πει..

Επειδή βλέπω ενδιαφέρον !!! Και εγώ έτσι τρίβω τους τοίχους. Απλά σκέφτηκα λόγω σημαδιών από υγρασία (ύστερα απο καθάρισμα) μήπως και ένα τριβείο κάνει καλύτερη δουλειά από το χέρι. Μιλάμε για εσωτερικό βαμμένο τοίχο όχι κάτι άγριο !!!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα στην παρέα.
Μήπως έχει λειτουργήσει κάποιος τριβείο (παλμικό , έκκεντρο) και σε τοίχο εκτός από ξύλο ???
Έχω ένα μικρό κομμάτι τοίχου που θέλω να το τρίψω (όχι μόνο με το χέρι !!!) αλλά δεν αξίζει να πάρω ειδικό τριβείο για τοίχους.

ειτε 1/10 του τετραγωνικου ειτε 100 τετραγωνικα ειναι η δουλειά, και υπαρχει εργαλειο να το χρησιμοποιησεις. Και εκκεντρο αν εχεις ακομα καλυτερα, θα βαλεις και ηλεκτρικη σκουπα εξωτερικα, οχι κουμπωτη και θα εισαι αρχοντας. μετα καθαριζεις πολυ καλα το εργαλειο.

τα εργαλεια τα εχουμε για να μας διευκολυνουν, σε αντιθετη περιπτωση θα βιδωναμε ακομα με το χερι

ειτε 1/10 του τετραγωνικου ειτε 100 τετραγωνικα ειναι η δουλειά, και υπαρχει εργαλειο να το χρησιμοποιησεις. Και εκκεντρο αν εχεις ακομα καλυτερα, θα βαλεις και ηλεκτρικη σκουπα εξωτερικα, οχι κουμπωτη και θα εισαι αρχοντας. μετα καθαριζεις πολυ καλα το εργαλειο.

τα εργαλεια τα εχουμε για να μας διευκολυνουν, σε αντιθετη περιπτωση θα βιδωναμε ακομα με το χερι
+1

Το λέω γιατί μου φενεται υπερβολή να τριφτει με ηλεκτρικο τριβειο ο τοίχος καθώς μπορεί να γίνει άνετα με ένα κονταροτριβιδο η τριβιδι χειρος που είναι πιο ελαφρύτερο και με ευκολία κινήσεων όταν αφορά μόνο επαναβαφη...
Το τριψιμο με ηλεκτρικό τριβειο θα το εκανα,και κάνω, μονο στην περίπτωση που ειχε μερεμετια απο σοβα ο τοιχος και θα επανασπατουλαριζοταν ολη η πλευρά του τοίχου...
Φυσικά ο καθένας όπως βολευεται καιβαντιλαμβάνεται μια δουλειά...αν θέλει να βάλει ηλεκτρικό τριβειο ας το κανει για να μην παρεξηγηθώ..αλλά να υπάρχει ουσία για αυτο...

Το λέω γιατί μου φενεται υπερβολή να τριφτει με ηλεκτρικο τριβειο ο τοίχος καθώς μπορεί να γίνει άνετα με ένα κονταροτριβιδο η τριβιδι χειρος που είναι πιο ελαφρύτερο και με ευκολία κινήσεων όταν αφορά μόνο επαναβαφη...
Το τριψιμο με ηλεκτρικό τριβειο θα το εκανα,και κάνω, μονο στην περίπτωση που ειχε μερεμετια απο σοβα ο τοιχος και θα επανασπατουλαριζοταν ολη η πλευρά του τοίχου...
Φυσικά ο καθένας όπως βολευεται καιβαντιλαμβάνεται μια δουλειά...αν θέλει να βάλει ηλεκτρικό τριβειο ας το κανει για να μην παρεξηγηθώ..αλλά να υπάρχει ουσία για αυτο...

Και εγώ βάζω.Απλα ο επαγγελματίας βγάζει μέτρα απο εμπειρία και ο ερασιτέχνης το ψειρίζει περισσότερο.

Και εγώ βάζω.Απλα ο επαγγελματίας βγάζει μέτρα απο εμπειρία και ο ερασιτέχνης το ψειρίζει περισσότερο.

Δεν σημαινει ομως οτι αυτο ειναι το σωστο....και δινεται λαθος εντυπωση οτι τελικα ο επαγγελματιας που δεν το κανει δεν ειναι ενταξυ....δεν ειναι ετσι...

Δεν σημαινει ομως οτι αυτο ειναι το σωστο....και δινεται λαθος εντυπωση οτι τελικα ο επαγγελματιας που δεν το κανει δεν ειναι ενταξυ....δεν ειναι ετσι...

Ναι,μπορει να μην ειναι σωστο,αλλα σε καμία περίπτωση δεν δίνει λάθος εντύπωση για λάθος του επαγγελματία.
Ο επαγγελματίας θα έχει παντα το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα ,ανεξάρτητα απ το πως βολεύεται ο καθένας.

Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα

Αυτές τις μέρες έχω σκοπό να ανοίξω κάποιες τρύπες σε "ψεύτικη" τοιχοποιία (σε τοιχάκι πάσου σαλοκουζίνας που δεν απαιτεί κρούση, με τρυπάνι 6 χιλ. για τοποθέτηση ούπατ προς στήριξη ξύλινων ραφιών).
Με την αφορμή της απόκτησης του δραπανοκατσάβιδου του Lidl PABS 20-Li D4, ψάχνομαι για καλά τρυπάνια γενικής χρήσης (ξύλου πήρα πρόσφατα τα Parkside και μετάλλου έχω επίσης αξιοπρεπή Bosch, οπότε με ενδιαφέρουν κυρίως τοιχοποιίας, άσχετα αν δεν είναι κρουστικό το εργαλείο, για απλές διατρήσεις σε σοβά/τοίχο, μέχρι 6-8 χιλ.) καθώς και μύτες/bits για βίδες (ίσιες, Phillips, Pozidriv, torx, allen και ίσως κι εξάγωνες κεφαλές για τις αντίστοιχες βίδες). Θα ήθελα προτάσεις παιδιά.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ευχαριστώ! Αυτές τις μέρες έχω σκοπό να ανοίξω κάποιες τρύπες σε "ψεύτικη" τοιχοποιία (σε τοιχάκι πάσου σαλοκουζίνας που δεν απαιτεί κρούση, με τρυπάνι 6 χιλ. για τοποθέτηση ούπατ προς στήριξη ξύλινων ραφιών).
Με την αφορμή της απόκτησης του δραπανοκατσάβιδου, ψάχνομαι για καλά τρυπάνια γενικής χρήσης (ξύλου πήρα πρόσφατα τα Parkside και μετάλλου έχω επίσης αξιοπρεπή Bosch, οπότε με ενδιαφέρουν κυρίως τοιχοποιίας, άσχετα αν δεν είναι κρουστικό το εργαλείο, για απλές διατρήσεις σε σοβά/τοίχο, μέχρι 6-8 χιλ.) καθώς και μύτες/bits για βίδες (ίσιες, Phillips, Pozidriv, torx, allen και ίσως κι εξάγωνες κεφαλές για τις αντίστοιχες βίδες). Αν και δεν είναι το κατάλληλο νήμα εδώ, θα ήθελα προτάσεις παιδιά (αν θέλει ο διαχειριστής ας το βάλει στα κατάλληλα νήματα).

Νομιζω υπαρχει καθολικη αποδοχη των Bosch cyl9, για εργασιες σε τοιχους, μπετο κτλ.
Σε λογικη τιμη, ειναι πολυ ανωτερα των περισσοτερων αλλων.
Και προσωπικα με εχουν εντυπωσιασει.
Παρε ολο το σετ :)