Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

εχω με αφρολεξ, το παρελαβα χτες, θα παρω ομως και τουτο, τσαμπα ειναι. σε ευχαριστω!

Όπως έγραψα σε άλλο νήμα σήμερα έχω παραλάβει το μικρό αλυσοπρίονο της dewalt 18V. Τι λάδι να πάρω? Αν πχ θέλω να το χρησιμοποιήσω ως κλαδευτικό δεν θέλω να το λάδι να μολύνει το δέντρο.

Όπως έγραψα σε άλλο νήμα σήμερα έχω παραλάβει το μικρό αλυσοπρίονο της dewalt 18V. Τι λάδι να πάρω? Αν πχ θέλω να το χρησιμοποιήσω ως κλαδευτικό δεν θέλω να το λάδι να μολύνει το δέντρο.

Θά πάρεις λάδι αλυσίδας αλυσοπρίονου,η απλό,η συνθετικό,η βιολογικό,από μάρκα προτίμησε κάτι επώνυμο.

Νομιζω, το "βιολογικο" εχει αυτην ακριβως την εννοια. Να μην μολυνει τα δεντρα.
Τωρα, αν ειναι απατεωνια...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νομιζω, το "βιολογικο" εχει αυτην ακριβως την εννοια. Να μην μολυνει τα δεντρα.
Τωρα, αν ειναι απατεωνια...

Ετσι ακριβώς
Δεν είναι απατεωνιά,τό λάδι τό βιολογικό τής Stihl είναι πολύ λεπτόρευστο,καμμιά σχέση μέ το απλό με βαση τα ορυκτέλαια πού είναι παχύρευστα.
Βέβαια λόγο πού είναι λεπτόρευστο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.

Έχω κοντά stihl οπότε θα πεταχτώ να δω. Από την άλλη ξέρω αν το μη βιολογικό έχει καλύτερη λίπανση. Διαβάζω τα καλύτερα για το λάδι της oleo Mac. Της dewalt είναι πανάκριβο (20 ευρώ το λίτρο) και μάλλον δεν θα το βρω στην περιοχή που μένω.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχω ακριβώς το ίδιο και σου λέω ότι θα το ευχαριστηθείς πάρα πολύ.
Σε ό,τι αφορά το λάδι, χρησιμοποιώ είτε το λάδι αλυσσοπρίονου της makita στα 5 , είτε το βιολογικό που βγάζει η bosch.
Το βιολογικό είναι σαφώς φιλικό και για το χώμα αλλά και για τον καρπό, όμως είναι ακριβότερο (3πλασια τιμή), αλλά και θέλεις περισσότερη ποσότητα (αναπλήρωση) στις ίδιες κοπές, επειδή είναι πιο αραιό.
Αν έχεις φρουτόδεντρα ή κανένα μικρό λιόφυτο, καλύτερα χρησιμοποίησε βιολογικό. Αν έχεις να κλαδέψεις καλλωπιστικά η κωνοφόρα ή κάτι που δεν έχει βρωσιμη παραγωγή, τότε το απλό είναι μια χαρά.

Τόσες δεκαετιες με ορυκτό λάδι, σημάδια ότι κάνει ζημιά στα δέντρα δεν γνωρίζω. Τόσο εγώ όσο και γνωστοί μου. Τώρα το οικολογικό (αν ειναι σωστός ο όρος, αλλιώς βιολογικό) έχει να κάνει και με την τσέπη εκτός του περιβάλλοντος. Και "οικολογικό" ζιζανιοκτόνο υπάρχει με κόστος 60 ευρώ το στρέμμα, δλδ 10 φορές παραπάνω απο το γνωστό ραουντάπ. Οπότε θα το χρησιμοποιήσει αυτός που μπορεί και δεν το συνδέει με ο κόστος παραγωγής. Δλδ ερασιτέχνης για τον κήπο του. Διαλέγετε. Και αν το ορυκτό κάνει ζημιά στα δέντρα παραγωγής, θα κάνει και στα καλλωπιστικά.
Εξετάσεις σε βιολογικό λάδι δεν έχουν δείξει κάτι που να ανησυχούμε.

Νομιζω οτι περισσοτερο ειναι για να μην κανει ζημια σε ΕΣΕΝΑ που θα φας τους καρπους του δεντρου, παρα στο ιδιο (ισως και αυτο).
Τωρα για τα roundup κτλ, ειναι, ως γνωστον, μεγαλη κουβεντα.

Υπολείμματα στο λάδι και στον καρπό απο λάδι σε πριόνι δεν έχω δει. Και έχω δει αναλύσεις φυτοφαρμάκων. Αν το δούμε έτσι θα πρέπει να μην τρώμε απο περιβόλια δίπλα σε δρόμους ας πούμε.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ετσι ακριβώς
Δεν είναι απατεωνιά,τό λάδι τό βιολογικό τής Stihl είναι πολύ λεπτόρευστο,καμμιά σχέση μέ το απλό με βαση τα ορυκτέλαια πού είναι παχύρευστα.
Βέβαια λόγο πού είναι λεπτόρευστο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
Πήγα στο κατάστημα stihl της περιοχής μου. Είχε μόνο το forest, 5 lt 16 ευρώ. Δυστυχώς δεν είχε το bio. Πάντως μου είπε τα καλύτερα για το forest.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους! Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω εργαλεία της wiha εδώ Ελλάδα?

Σε πολλα μαγαζια, κανε μια αναζητηση οτι σε ενδιαφερει και στο σκρουτζ.

Δυστυχώς μου βγάζει μόνο κατσαβίδια και εγώ ψάχνω κυρίως σε πενσικά...
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Νομίζω ότι είναι εφάμιλλες αλλά καλύτερα να μας απαντήσουν όσοι γνωρίζουν καλύτερα τα προϊόντα των δύο εταιρειών

Πένσα κοφτακι μυτοτσιμπιδο που έχω και από τις δύο εταιρίες τα knipex είναι καλύτερα.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk