Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δυστυχως οφειλω να ομολογησω οτι σπανια εχω χρησιμοποιησει την 12βολτη σεγα της Βοsch παρ'ολο που ειναι ενα πολυ ομορφο, δυνατο και καλο εργαλειο.

Ο λογος ειναι οτι καθε φορα που θελω να κοψω κατι με τη σεγα, το χερι μου θελει να παει στο λαχταριστο Boschάκι αλλα το μυαλο μου αρνειται να δωσει το οκ και παει στο πολυ ισχυροτερο 18βολτο Ryobi, που εγγυαται οτι η δουλεια θα γινει στον μισο χρονο. Παντως η Stanley φαινεται πιο στιβαρη και ειναι και πιο βαρια απο την Ryobi.

Eπειδη ομως οι αποψεις μας ειναι πρωτιστως υποκειμενικες και οι αναγκες μας διαφορετικες, το διλλημα θα σε βασανιζει ευχαριστα μεχρι να αγορασεις μια απο τις δυο:)

Την 12βολτη Bosch μπορεις να την δοκιμασεις οποτε θες.

κωστα το κοστος των μπαταριων? υπαρχουν οι αντιστοιχες ηδη ή θα τις αγορασεις επιπλεον?
γιατι αν ειναι να τις αγορασεις, ισως υπαρχουν και αλλες προτασεις στην αγορα φτηνοτερες ή ακριβοτερες

ρωταω (αν και ελαχιστη εμπειρια εχω μπροστα στη δικη σας ) γιατι πολυ καλα λογια εχω ακουσει για την worx γενικοτερα αλλά και σαν σεγα ειδικοτερα. φιλος (η δουλεια του ειναι του χωρου) στην αμερικη την εχει σε εκτιμηση.
μαλιστα η worx εχει και μια περιεργη σεγα που κανει και για σπαθοσεγα. και αν και στην ελλαδα με μπαταρια κοντευουν στο 200αρι, απο amazon κλπ παει κανα 100 αρι με την μπαταρια και λιγοτερο. δεν χανεις τιποτα να ριξεις μια ματια καθως για τις μπαταριες της στανλευ δεν εχουν ακουστει πολλα καλα λογια... απο την αλλη, 12v μονο της bosch, λιγα μου φαινονται για σεγα. στο φιναλε παιρνεις με 60 μια απο το λιντλ και κανεις τη δουλεια σου κι αν ποτε σου χαλασει, κρατας τη μπαταρια και παιρνεις αλλη :)
ενταξει, πλακα κανω, μαλλον την θελεις για επαγγελματικο εργαλειο

Last edited by a moderator:
Μιχαλη την Bosch την βλέπω σαν πιο καλλιτεχνική αφού μπορείς πιο εύκολα να την κάνεις κουμάντο σε μικροκοπες πάντως τύπου.. το μειωμενο βάρος εχει τα θετικα του ως προς την χρηση αλλα το αργο της υποθεσης σε δουλεια ειναι μεγαλο μειον οντως.. θα πρέπει να την δοκιμασω όπως λες να δω τι λέει...(βλέπεις έρχομαι στα πεταχτά κάθε φορά και ξεχνιούνται πολλα)

Η Stanley είναι πιο επαγγελματικο εργαλειο...έχει πολύ περισσότερη δύναμη πάει πιο γρήγορα και πανω στην δουλεια οταν χρειαστει...
Το θετικό της Stanley είναι ότι παιρνει λαμες και τυπου Τ αλλά και U που την κάνει ακόμη πιο εργονομική...
Για μένα το μείον της είναι δεν ειναι τοσο το βάρος αλλα ο όγκος...Δεν έχεις την ευκολία κινήσεων όπως της Bosch..αλλα μην τα θελουμε ολα δικα μας.

Νικόλα υπάρχουν μπαταριες και από τις 2 σειρές για αυτό και δεν ψάχνομαι για αλλού...

Παιδες για την μπαταρια GBA 12V 2AH της bosch ποιον φορτιστη να ψαξω ?
Νομιζω υπαρχουν δυο διαφορετικοι

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδες για την μπαταρια GBA 12V 2AH της bosch ποιον φορτιστη να ψαξω ?
Νομιζω υπαρχουν δυο διαφορετικοι

Υπαρχει ο ταχυφορτιστης (GAL1230) και ο κανονικος φορτιστης (AL1115). Ο ενας δινει 3Α ο αλλος 1.5Α.
Θεωρητικα ο μικρος φορτιστης ταιριαζει καλυτερα σε μπαταριες με χωρητικοτητα μεχρι 2Ah και ο ταχυφορτιστης σε μπαταριες απο 2.5Α και πανω.

\Στην πραξη ομως δεν υπαρχει καποιο προβλημα, ουτε ζεσταινονται οι 2Αh μπαταριες πανω στον ταχυφορτιστη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Υπαρχει ο ταχυφορτιστης (GAL1230) και ο κανονικος φορτιστης (AL1115). Ο ενας δινει 3Α ο αλλος 1.5Α.
Θεωρητικα ο μικρος φορτιστης ταιριαζει καλυτερα σε μπαταριες με χωρητικοτητα μεχρι 2Ah και ο ταχυφορτιστης σε μπαταριες απο 2.5Α και πανω.

\Στην πραξη ομως δεν υπαρχει καποιο προβλημα, ουτε ζεσταινονται οι 2Αh μπαταριες πανω στον ταχυφορτιστη.
Thanks Μιχαλη, αν παρω τον γρηγορο οι 3v μπαταριες θα δημιουργησουν προβλημα στο GSR 12-15 ?
Θελω και δυο μπαταριες νεες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Thanks Μιχαλη, αν παρω τον γρηγορο οι 3v μπαταριες θα δημιουργησουν προβλημα στο GSR 12-15 ?
Θελω και δυο μπαταριες νεες

Oχι κανενα προβλημα με τον ταχυφορτιστη και εγω αυτον εχω για τα 12βολτα μου για ολες τις μπαταριες, απο 1.5Ah-4Ah.
Tωρα για νεες μπαταριες δυστυχως ειναι ακριβες, πανω απο 30 ευρω για μια μπαταρια 12v 2Ah. Και απο το εξωτερικο δεν στελλουν μπαταριες Ελλαδα.

Μιας και δεν εχεις φορτιστη ισως ειναι καλυτερο να πας σε πακετο φορτιστη μπαταριων καθως θα σου ερθει φτηνοτερα το συνολο, κατι σαν και αυτο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8151

Χιωτης, για αυτα τα επιστομια μιλουσα....τα δοκιαμσα και μονο το μικροτερο δεν βιδωνει στο ρουξουνι τυο μεγαλου σωληναριου της κολλας του λιντλ.
νομιζω οτι τα 2 μεγαλα ηρθαν μαζι με σιλικονες

0782a5e8320d32e04fb8d318c12373ea.jpg

Nαι μπραβο, χρειαζονται και τα μικρα και τα μεγαλα.

Νομιζω ομως οτι τα μεγαλα ειναι πολυ πιο χρησιμα απο τα μικρα. Και τα δυο ομως ειναι καλυτερα απο το υπαρχοντα κοντα στομια των περισσοτερων βενζινοκολλων.

Γνωρίζετε κάποια καλή μπογιά σμάλτου (σε σωληνάριο ή μπουκαλάκι, όχι σπρέυ) που να αντέχει και σε μικρή καταπόνηση. Για μικρά σημεία σε πλακάκια, που όμως πατιούνται και σφουγγαρίζονται/βρέχονται. Έχω χρησιμοποιήσει 2 (την πρώτη δεν την θυμάμαι, η 2η ήταν της Saratoga) αλλά φθείρονται μέσα στο 2μηνο. Ρωτάω αν υπάρχει κάτι αντοχής που να έχετε δοκιμάσει.

Το σμάλτο της Saratoga το έχω δοκιμάσει κι εγώ (1 φορά σε μεταλλική μπανιέρα με επίστρωση σμάλτου και άλλη 1 σε εμαγιέ ηλεκτρική κουζίνα) αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, τόσο σαν εφαρμογή όσο και σαν αντοχή. Οπότε με ενδιαφέρει κι εμένα αν κάποιος φίλος έχει χρησιμοποιήσει ανάλογο προϊόν με καλά αποτελέσματα.

Μάστορες σας θυμίζει κάτι το παρακάτω πλαστικό καπάκι; Το βρήκα ανάμεσα σε εργαλεία της parkside και μιας επιτραπέζιας σεγας Proxxon που έχω. Θυμάμαι οτι ήταν μαζι με καποιο εργαλείο αλλα δε μπορώ να θυμηθώ σε ποιο καθως και το σκοπό του.

Δεν ειναι διαμπερές,αρα δεν πρέπει να ειναι και ανταπτορας.

9d65a6543c6b40a30d1d9202bf08f650.jpg
0ac26c2c2585d96292e023089ec73c68.jpg
38913dc5ae076b80f240d6e08b33e4e9.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μηπως ειναι απο πλανη?
Εχω μια B&D KW712. Τι μπορει να είναι ομως;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

απο τη μια μερια ταπωνεις με αυτο την εξαγωγη για τα ροκανιδια και απο την αλλη μερια κουμπωνεις τη σκουπα

απο τη μια μερια ταπωνεις με αυτο την εξαγωγη για τα ροκανιδια και απο την αλλη μερια κουμπωνεις τη σκουπα

& μπορείς να κάνεις & εναλλαγή της τάπας με την αναρρόφηση ανάλογα που σε βολεύει την κάθε φορά.