Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

τοτε ειναι αλλο, μαλλον το μεγαλο Φ11 των 500w που ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες. αν μπορεις ριξε μια ματια και πες μου. καπου θα αναφερει θερμοκρασια λειτουργιας
βαλε του κολλες της steinel και θα με θυμηθεις...

το μονο "προβλημα" με τις κολλες υψηλων θερμοκρασιων ειναι οτι πρεπει να περιμενεις λιγη ωρα παραπανω με τα αντικειμενα σε επαφη μεχρι να κρυωσουν, αλλιως σου ξεκολουν.
για αυτο εχω και το einhell που εκει οι κολλες κρυωνουν πιο γρηγορα, αλλά και επειδη εχει μικροτερη ροη που μερικες φορες χρειαζεται σε λεπτοδουλιες, αλλά και το μικρο parkside Φ7 που κρυωνει ταχυστα, φυσικα με την αναλογη μειωση της δυναμης κολληματος
γενικα παντως αγοραζω τις steinel στη μεγαλη συσκευασια των 500 gr , ειναι μεγαλου μηκους και το συγκεκριμενο ειναι το εργαλειο που χρησιμοποιω περισσοτερο μετα το δραπανοκατσαβιδο. του εχω φαει τη ψυχη ενα χρονο τωρα και αυτο εκει σκυλι!

Που τις βρίσκουμε;;

Παρακαλώ την γνώμη σας για το δισκοπρίονο Stanley FMC660B 18V .
Είναι της σειράς fatmax αλλά η τιμή του είναι σε χαμήλα επίπεδο πέριξ των 100, χωρίς μπαταρία και φορτιστή.
Βέβαια αυτό που παρατήρησα είναι οτι οι στροφές φτάνουν μόλις τις 4.000 το οποίο είναι λίγο σε σύγκριση με άλλα δισκοπρίονα.
Τι λέτε αξίζει;

Επιπλέον, μιας και ανήκει στο ίδιο Group με την dewalt, υπάρχει περίπτωση να ταιριάζουν οι μπαταρίες από τα dewalt 18V ;
Γιώργο μια χαρά είναι το εργαλείο...το έχω πιάσει στα χέρια μου και είναι αρκετά στιβαρό για τα δεδομένα του...Έχει αλουμινένιο πάτο και πολύ καλό δίσκο...
Οι 4000 στροφές δεν είναι λίγες...αν κοιτάξεις άλλες μαρκες εκεί περίπου παίζουν...
Στα 200+ ευρώ μαζί με τον φορτιστή και μπαταρία δεν είναι πολλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό...Δεν το πήρα γιατί κοπες πάνω από 2.5 πόντους δεν κάνω συχνά και έχω βολευτεί με τον 12v δισκοπριονακι της Bosch..
Δεν ταιριάζουν οι μπαταρίες με το Dewalt σε καμία περίπτωση προς ώρας..

Καλημέρα
Κωστή ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Δυστυχώς τα 200+ είναι που μεπροβληματίσουν, έλεγα μήπως ταίριαζαν οι μπαταρίες απο τα dewalt οπότε με 100 θα έκανα μια χαρά τη δουλειά μου και θα είχα ενα καλό εργαλείο μπαταρίας.
Ο Σεπτέμβριος είναι γενικά δύσκολος μήνας στα οικονομικά και σε συνδυασμό κάποιων άλλων πρόσφατων άγορών δεν το βλέπω.
Ίσως σε κάποιο με ρεύμα γύρω στα 100-120 να κινηθώ, θα δείξει.

Χαζεύοντας έπεσα πάνω στα evolution για τα οποία έχω διαβάσει καλά σχόλια και η τιμή του στα επίπεδα που μου ταιριάζουν. Εδω με τους οδηγούς https://www.skroutz.gr/s/18269147/Evolution-R185CCSX-TCT-1600W.html

Εάν θες ρεύμα σε δισκοπριονο περίμενε,εαν δεν το βιάζεσαι,αυτό του Lidl με 1350w το έχω και είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του.. 40 ευρω εαν θυμάμαι καλά..
Είδαλως εάν θες να κινηθείς σε επώνυμο μπορείς να πας παλι σε Staney...
https://www.skroutz.gr/s/10279384/Stanley-FME301-1650W.html

Ναι όντως Κυριάκο με λίγα ευρώ παραπάνω πας σε επαγγελματική και ασφαλή επιλογή....
Το θέμα είναι πόσο θα το δουλεύει και τι απαιτήσεις έχει...Γιατί εαν είναι μια στο τόσο τότε του lidl θα τον βολέψει αρκετα και θα γλυτώσει και χρηματα

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Steinel εγγυηση.
Και αν δεν έχετε θέμα να φαίνεται η κόλλα η μαυρη θερμό σιλικόνη είναι καλυτερη.

δεν το ηξερα. τοτε να χτυπησω ενα πακετο στη πρωτη ευκαιρια.
με πιστολι θερμου αερα, εχω δει να βαζουν μαυρες σιλικονες και μαυρα abs. εχουν παρομοιο αποτελεσμα ή ειναι μονο για γεμισμα χωρις δυνατα φορτια?

περιμενω να ξαναβγαλει η parkside το μεγαλο της που ειναι στη κλαση του steinel 5000 για μια καλη συγκριση ;)

δεν το ηξερα. τοτε να χτυπησω ενα πακετο στη πρωτη ευκαιρια.
με πιστολι θερμου αερα, εχω δει να βαζουν μαυρες σιλικονες και μαυρα abs. εχουν παρομοιο αποτελεσμα ή ειναι μονο για γεμισμα χωρις δυνατα φορτια?

περιμενω να ξαναβγαλει η parkside το μεγαλο της που ειναι στη κλαση του steinel 5000 για μια καλη συγκριση ;)

Τσέκαρα το Parkside και όντως είναι των 500w αυτό που έχω.. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω μερικες ράβδους steinel

Με 20 ευρώ παραπανω το GKS 190 της Bosch είναι μονόδρομος.

το λες και προσφορα , γιατι σε αυτη τη τιμη (135) μονο ενας το εχει. οι υπολοιποι ξεκινουν απο 175 !
οπότε αν το σκεφτεται καποιος για το συγκεκριμενο, τωρα ειναι ο καιρος γιατι ισως μετα να μην το ξαναβρει τοσο.

αλλά ο γιωργος μιας και εχει το ραντιαλ, ερασιτεχνης ειναι οπως οι περισσοτεροι, σχετικα μικρη χρηση θα κανει στο δισκοπριονο, οπότε οπως λεει και ο κωστας, λογικο ειναι να περιμενει το παρκ.
και με την διαφορα να παρει και ενα παγκοπριονο οταν το ξαναβγαλουν τα λιντλ
βεβαια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποτε θα το ξαναβγαλουν ουτε το ενα ουτε το αλλο. και ουτε για το αν θα προλαβεις. τη τελευταια φορα εξαφανιστηκε το parkside 1350 με το καλημερα

Νικόλα, μια χαρά τα γράφεις αλλά το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να το βγάλει το lidl γιατί κάθε μέρα αναβάλλω δουλίτσες επειδή δεν το έχω.
Δυστυχώς το radial δεν μπορώ να το δουλέψω για κάποια πιο μεγάλα κοψίματα ενώ το δισκοπρίονο θα μου έδινε λύσεις και είναι και πιο μανιτζέβελο λόγω του μικρότερου όγκου του.

Απο την άλλη δεν έχω χώρο για "εργαστήριο" οπότε δεν γίνεται το radial να είναι μόνιμα στο μπαλκόνι, έχω πήξει και στο πριονίδι και φοβάμαι επειδή είμαι στο μπαλκόνι και φυσάει πολύ αυτές τις ημέρες να μην μου κάνουν κάποια παρατήρηση οι γείτονες για το πριονίδι που πέρνει ο αέρας.
Τι να κάνει και η ηλέκτρική σκούπα, πόσα να μαζέψει πια κι αυτη η δόλια; :star:

πιστευω οτι θα το φερει εδω κοντα γιατι αυτα που εφερνε ισπανια και ιταλια πριν λιγο καιρο τα φερνει τωρα εδω και μεσα σε εκεινα ηταν και το δισκοπριονο.
το bosch ειναι κοσμημα απο οσο δειχνει και ξερουμε και θα το εχεις μια ζωη και ειναι ευκαρια στη τωρινη του τιμη
αν ομως σου πεφτει βαρυ και δεν μπορεις να περιμενεις, ενα που ειναι σε καλη τιμη ειναι το B&D που εχουν καποια παιδια εδω και εβαλε και ο νικος (οσατοσα) στο τραπεζι του. εχει και διαχωριστηρα και μπορεις αυριο να το κανεις σε ενα τραπεζι, κατι σαν παγκοπριονο.

Ενδεχομενος Γιωργο σε κανα μηνα το πολυ να το ξαναβαλει καθως 21/5 το ειχε τελευταια φορα...συνηθως τετοια εργαλεια ανα 3-4 μηνες ξαναμπαινουν...προσωπικα θα περιμενα για το συγκεκριμενο..
https://www.supereverything.gr/prosfores/lidl-parkside-2020

...και θα περιμενα γιατι εαν οι αναγκες δεν ειναι τοσες πολλες ειναι κριμα να δωσεις πανω απο 100 ευρω συν για κατι που θα χρησιμοποιεις περιστασιακα...απο την αλλη εαν βιαζεσαι οι επίλογες ειναι πολλες ακομη και κατω των 100 ευρω...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημερα παιδια

Ψαχνω για καλωδια εκκινησης αυτοκινητου.

Μεχρι εδω φανταζει ευκολο γιατι υπαρχουν εκατονταδες ,σχεδον ολα ομως ειναι αλουμινου με επιστρωση χαλκου.

Εγω θελω καθαρου χαλκου,να κανουν σχεδον για ολα τα οχηματα και να κρατησουν μια ζωη.

Πιστευω διατομη 35 με καλυπτει σε αυτο,θα ηθελα να ειναι περιπου 3 με 4 μετρα και ας δωσω βαρια μεχρι 70 ευρω.

Αν καποιος ξερει μαγαζι ας με καθοδηγησει.

Αν καποιος εφτιαξε μονος του περνοντας ξεχωριστα καλωδια και τσιμπιδες(κροκοδειλακια) ειμαι ανοιχτος και σ αυτο.

Ευχαριστω:2thumb22sup:

Με μια πρόχειρη αναζήτηση το 35mm στον καυκα εχει 4,80 το μέτρο αρα για 4+4μ θες καπου στα 40 ευρώ. Μετά θες 4 κως πρεσσας να πιασεις τις ακρες των καλωδίων και να τα σφιξεις σε κροκοδειλακια. Εντος προϋπολογισμού πιστεύω οτι εισαι.
*Δεν ειμαι ειδικός μπορει να εχω κανει καπου λαθος

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πριν κάποια χρόνια είχα αγοράσει καλώδια και ακροδέκτες (κροκοδειλάκια) στην οδό Φραντζή στο Νέο Κόσμο σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά αυτοκινήτων.
Να είσαι σίγουρος οτι θα κοστίσει πολύ λιγότερο το να τα φτιαξεις μόνος σου στην διατομή και το μήκος που θέλεις.
Πάντως αν μπορείς να βρείς στο Καυκά που έχει μεγάλο δίκτυο με καταστήματα ακόμη καλύτερα.

Νικόλα, μια χαρά τα γράφεις αλλά το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να το βγάλει το lidl γιατί κάθε μέρα αναβάλλω δουλίτσες επειδή δεν το έχω.
Δυστυχώς το radial δεν μπορώ να το δουλέψω για κάποια πιο μεγάλα κοψίματα ενώ το δισκοπρίονο θα μου έδινε λύσεις και είναι και πιο μανιτζέβελο λόγω του μικρότερου όγκου του.

Απο την άλλη δεν έχω χώρο για "εργαστήριο" οπότε δεν γίνεται το radial να είναι μόνιμα στο μπαλκόνι, έχω πήξει και στο πριονίδι και φοβάμαι επειδή είμαι στο μπαλκόνι και φυσάει πολύ αυτές τις ημέρες να μην μου κάνουν κάποια παρατήρηση οι γείτονες για το πριονίδι που πέρνει ο αέρας.
Τι να κάνει και η ηλέκτρική σκούπα, πόσα να μαζέψει πια κι αυτη η δόλια; :star:
Το δισκοπριονο (1350 c2) το βγάζει την άλλη Παρασκευή
c20af912f7977cddcc2fbebbb5d0d4fe.jpg

ουάου δηλωση! ;)
αν και η αγοραστικη δυναμη εχει πεσει, μαλλον θα πρεπει να στηθει κανεις απο το πρωι παλι.

zidan εχει και αλλα ενδιαφεροντα?