Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Η αισθηση που εχω (αλλα μπορει να κανω λαθος) ειναι οτι τα τιτανιου τρυπανε λιγο καλυτερα, στην αρχη, ομως, μονο. Αυτο γιατι εχουν επικαλυψη μονο τιτανιου, που οταν φυγει, τα καθιστα αχρηστα, οπως ειπε ο Μιχαλης.
Επισης, τα κοβαλτιου ειναι διαβοητα για το ποσο ευκολα σπανε, ειδικα τα μικρα νουμερα.

Δεν είναι όλα τα τρυπάνια κοβαλτίου τα ίδια, διαφέρουν στην περιεκτικότητα.
Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτά που περιέχουν 5% κοβάλτιο. Υπάρχουν και τα 8% όπως και τα 12%. Τα 12% σπάνια θα τα δείς.
Εννοείται οτι όσο πιο μεγάλη περιεκτικότητα έχουν σε κοβάλτιο τόσο πιο σκληρά είναι, κι όσο πιο σκληρά είναι τόσο πιο εύκολα σπάνε.
Για να αποφύγετε το εύκολο σπάσιμο εκτός απ´ το αυτονόητο, σταθερό και ίσιο κράτημα, αν υπάρχει δυνατότητα μην τρυπάτε στον αέρα, βάλτε ένα άλλο σίδερο απ´την πίσω πλευρά.

Τα κοβαλτιου εχουν την ιδιοτητα να "καιγονται" καθιστώντας τα άχρηστα μετα ή κανω λαθος;

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ζητάω γνωμες για την αγορα φαλτσοπριονου.

1. https://www.mmplanet.gr/shop/ergaleia-1513/49381-112765-bosch-gcm-800sj-detail

2. https://www.skroutz.gr/s/22315180/Bulle-Radial-633048.html

Θα χρειαστώ τον δισκο κοπης 255? Ο BOSCH σιγουρα θα ειναι καλυτερος δισκος και καλυτερο μοτερ.
το bulle το ειδα από κοντα και ειναι πολυ τουμπανο μηχανημα. 17 κιλα και δεν κουνιεται τιποτα.
Αξίζει το BOSCH τα 65 παραπάνω με την λογικη οτι τα συγκεκριμενα εργαλεια δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις ποιοτητας αν ρυθμιστούν σωστα?

Το bulle εχει 255 δισκο και το bosch 216. Αυτο σημαινει 2-3 εκατοστα στη διαφορά υψους κοπης που καμμια φορα ειναι πολυτιμα..

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

βεβαια μιλας για μπλε μπος οπότε ειναι αλλη κλαση. το θεμα ειναι αν την χρειαζεσαι αυτη τη κλαση αντοχης δουλευοντας ερασιτεχνικα.
1) ομως δισκος 255 εναντι 216 mm.
2) διαδρομη 305 εναντι 270 mm.
η διαφορα φαινεται στα ραφια οπου το λιγοτερο θα ειναι 30 ποντα
στο δικο μου (parkside) κοβει ραφια πλατους 35 ποντους με τη μια και βολευει πολυ αυτο. κατω απο 30 ποντους ραφι δυσκολα θα βαλεις
3) υπαρξη λεϊζερ. πολυ χρησιμο αν σκεφτεις οτι λογω μικρου πλατους κοπης σανιδων θα χρειαζεται να τις τουμπαρεις πολλες φορες

νομζω οτι το μπλε μπος ειναι καθαρα για ενα μαστορα στην οικοδομη που θελει να κοβει καθημερινα με τις ωρες κλασικες οικοδομικες σανιδες.
το μπουλ ομως ειναι πιο γενικης χρησης. γνωμη μου
δεν περιμενεις το τελος του μηνα που θαεχει μπλακ φραιντεη και θα βγαλουν προσφορες?

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα χρειαστώ τον δισκο κοπης 255?

Μακάρι να είχε και 755 δίσκο... Τι εννοείς αν θα τον χρειαστείς;
Το μέγεθος μετράει λέμε... Όταν θα έρθει η ώρα θα το καταλάβεις.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μακάρι να είχε και 755 δίσκο... Τι εννοείς αν θα τον χρειαστείς;
Το μέγεθος μετράει λέμε... Όταν θα έρθει η ώρα θα το καταλάβεις.

Λεω οτι μεχρι τωρα ποτε δεν εχει χρειαστει να κοψω μασιφ πανω απο 30mm παχος γιατι συνηθως δουλευω δρυς και οξια. Πανω από 30mm μου φαινεται παει για αυτους που δουλευουν σκεπες πευκο ελατο που υπαρχουν σε τετοιες διατομες.
η αληθεια ειναι οτι δεν πιστευω οτι η ποιοτητα bosch θα προσφερει κατι στην ακριβεια κοπής αλλα σιγουρα θα εχει καλυτερο δισκο και μοτερ και σοφτ σταρτ.
Όσο για τα ραφια που αναφερετε πιο πανω, για τοσο μεγαλο πλατος κοβω και στο παγκοπριονο. η χρηση που θελω να κανω ειναι σε επαναληπτικες κοπες ιδιων κομματιων και η ασφάλεια που παρεχει στα μικρα κομματια σε σχεση με ενα cross cute sled στο παγκοπριονο.

Αν δεν το παρω σημερα το bulle, θα περιμενω όντως μεχρι την black friday. Αν και δεν νομιζω οτι στα εργαλεια γινεται κατι αξιο λογου στις εκπτωσεις. το bulle δεν παει πιο κατω με τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

το bulle δεν παει πιο κατω με τίποτα.
ναι αλλά παει το μπος ;)
και οχι μονο. ειδικα στις μπλακ φραιντεη πολλα dewalt αλλά και άλλα, πανε χαμηλα.
αφου εχεις παγκοπριονο, τοτε ισως θα μπορουσες να παρεις φαλτσοπριονο χωρις να ειναι radial και να γλυτωσεις ετσι χρηματα, αγοραζοντας καλυτερους δισκους ή και βαση
ο,τι και να διαλεξεις, καλοδουλευτο !

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ισχύει αυτό με λανθασμένη χρήση. Ο χρήστης πρέπει να προσέχει το φαινόμενο υπερθέρμανσης. Για αυτό όπως προαναφέρθηκε θέλουν λίπανση ή ειδική κρέμα στη διάτρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λεω οτι μεχρι τωρα ποτε δεν εχει χρειαστει να κοψω μασιφ πανω απο 30mm παχος γιατι συνηθως δουλευω δρυς και οξια. Πανω από 30mm μου φαινεται παει για αυτους που δουλευουν σκεπες πευκο ελατο που υπαρχουν σε τετοιες διατομες.
η αληθεια ειναι οτι δεν πιστευω οτι η ποιοτητα bosch θα προσφερει κατι στην ακριβεια κοπής αλλα σιγουρα θα εχει καλυτερο δισκο και μοτερ και σοφτ σταρτ.
Όσο για τα ραφια που αναφερετε πιο πανω, για τοσο μεγαλο πλατος κοβω και στο παγκοπριονο. η χρηση που θελω να κανω ειναι σε επαναληπτικες κοπες ιδιων κομματιων και η ασφάλεια που παρεχει στα μικρα κομματια σε σχεση με ενα cross cute sled στο παγκοπριονο.

Αν δεν το παρω σημερα το bulle, θα περιμενω όντως μεχρι την black friday. Αν και δεν νομιζω οτι στα εργαλεια γινεται κατι αξιο λογου στις εκπτωσεις. το bulle δεν παει πιο κατω με τίποτα.

In this case mister... Bosch.
Κι αν κόβεις σχετικά μικρά ξυλαράκια πάρε άλλο δίσκο με τιυλάχιστον 48 δόντια.
Έχει soft start το Bosch;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

In this case mister... Bosch.

Μπαμπη, αυτο το site με το bosch, πως το βλεπεις? Λεει παραδοση 4-10 μερες και η τιμη που βγαινει 265 με μεταφορικα ειναι ~50 ευρω λιγοτερα απο τα ετοιμοπαραδοτα που πανε 320 χωρις μεταφορικα. Μπας και ειναι μουφα και μετα απο 10 μερες μου πουνε οτι δεν ειναι διαθεσιμο. (βλεπε e-wish καταστασεις)

Και εμένα μου έκανε εντύπωση!! Θα επέλεγα αντικαταβολή αλλιώς θα το ξανασκεφτομουνα.

αφου το μαγαζι εχει αντικαταβολη, θα επιλεξεις με αντικαταβολη (και μονο). στη συγκεκριμενη περιπτωση ξεχνα την καρτα.
δεν το ξερω το καταστημα, αλλά οταν οι τιμες ειναι πολυ κατω, και δεν ειναι καποιο παλιο καταστημα, πιθανα να κρυβουν κατι... παθων και μαθων απο τετοια φαση

εχω δει οτι στα βιντεακια του youtube, ολοι σχεδον οι μαστοροι που φυσικα εχουν παγκοπριονο, εχουν φαλτσοπριονα που δεν ειναι ραντιαλ
υποθετω για δυο λογους. ο ενας το κοστος αφου εχουν καλυφθει με τις διαμηκεις κοπες.
ο αλλος οτι τα μη ραντιαλ ειναι πιο απλα και βασικα πιο σταθερα στις κοπες τους λογω ελαχιστοποιησης των τζογων ιδιιτερα με την παροδο των ετων.

στην περιοχη τιμων που κοιτας υπαρχει και αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/269625/Makita-MLS100.html

με αυτα που ειπες μαλλον ειναι το ιδανικο για σενα
και με διακοπτη φρεναρισματος αμεσης ακινητοποιησης του δισκου
και μιλαμε για κορυφαια ποιοτητα

αφου το μαγαζι εχει αντικαταβολη, θα επιλεξεις με αντικαταβολη (και μονο). στη συγκεκριμενη περιπτωση ξεχνα την καρτα.
δεν το ξερω το καταστημα, αλλά οταν οι τιμες ειναι πολυ κατω, και δεν ειναι καποιο παλιο καταστημα, πιθανα να κρυβουν κατι... παθων και μαθων απο τετοια φαση

εχω δει οτι στα βιντεακια του youtube, ολοι σχεδον οι μαστοροι που φυσικα εχουν παγκοπριονο, εχουν φαλτσοπριονα που δεν ειναι ραντιαλ
υποθετω για δυο λογους. ο ενας το κοστος αφου εχουν καλυφθει με τις διαμηκεις κοπες.
ο αλλος οτι τα μη ραντιαλ ειναι πιο απλα και βασικα πιο σταθερα στις κοπες τους λογω ελαχιστοποιησης των τζογων ιδιιτερα με την παροδο των ετων.

στην περιοχη τιμων που κοιτας υπαρχει και αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/269625/Makita-MLS100.html

με αυτα που ειπες μαλλον ειναι το ιδανικο για σενα
και με διακοπτη φρεναρισματος αμεσης ακινητοποιησης του δισκου
και μιλαμε για κορυφαια ποιοτητα

Θελει σκεψη το πραγμα.
Θα περιμενω μεχρι black Friday. θα αποφασισω σε συνδιασμο με την τιμη (αν θα υπαρξει καμμια εκπτωση) και αφου σκεφτω καλα αν χρειαζομαι το συρομενο ή οχι.

Το βρηκα το bosch στο ebay απο αξιοπιστο πωλητη (ειναι και στο amazon.de) με τελικη τιμη μαζι με μεταφορικα 263 .
Eχει 2 ακομα κομματια. Μειονεκτημα του εργαλειου οτι ερχεται με 24 δοντια δίσκο. Θα προτιμουσα 40.
Να το χτυπησω ή να περιμενω black friday? η επομενη τιμη παει 320 απο εξωτερικο και 340 απο Ελλαδα. Αρα και black Friday ποσο να πεσει?

ειναι δυνατον να ισχυει αυτο?
ηλεκτρονικο παχυμετρο μεταλικο με ακριβεια 0.02 χιλιοστα με αγορα απο ελλαδα στα 7 ευρω?
οταν η daniu απο banggood με ακριβεια 0.04 χιλ. παιζει στα 15 απο κινα
https://www.ideahellas.gr/product/ilektroniko-psifiako-paxymetro-mikrometro-akriveias-se-kasetina/

εξαιρετικα φτηνα προιοντα, πληρωμες με paypal, νορμαλ μεταφορικα
τι παιζει? εχει ψωνισει κανεις απο εκει?