Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ούτε καν.. Ιδιαίτερα για την 7αρα σειρά είχαν ακουστεί πολλά προβλήματα παλαιότερα τα οποία δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα..
Καλύτερα να πάρει τον bulle τον ρυθμιζόμενο..

αν ειναι να ανεβεις τοσο ψηλα, στα 80 ευρω, υπαρχει και αλλο αξιολογο εργαλειο.
ο bormann pro 1700 w ειναι ενα καθαρα επαγγελματικο εργαλειο! ρυθμιζομενος.
ολη η σειρα pro σε ολες τις κατηγοριες εργαλειων, ειναι εξαιρετικα εργαλεια, καμμια σχεση με τα απλα κοκκινα. δες τις κριτικες στο σκρουτζ και μαλιστα απο επαγγελματιες.
μονο που εχει χοντρο σωμα, δεν ειναι να τον δουλευεις με ενα χερι.

αλλιως ο μπουλ που ειπε ο papakitou, που ειναι πολυ καλο κομματι και αυτο και λεπτου σωματος

https://www.skroutz.gr/s/18560146/Bormann-BAG1700-1700W.html

Η πιο ουσιαστικη ερωτηση ειναι τι χρηση θα εχει ο τροχος.

Ειναι κριμα να αγορασει καποιο τροχο πολυ βαρυτερο και ακριβοτερο εαν μπορει ο ανθρωπος να κανει την δουλεια του με τον πολυ καλο Dewalt που εβαλε στην αρχη με το soft start και καποια απαραιτητα χαρακτηριστκα ασφαλειας.

Σχετικα με τις ρυθμιζομενες στροφες, εμενα ποτε δεν μου ελειψαν και ποτε δεν με βοηθησαν ιδιαιτερα. Οποτε χρειαζομαι τριψιμο το κανω με τις φουλ στροφες χωρις κανενα θεμα αρκει να το επιτρεπει ο δισκος.

Το ενα φερνει το αλλο και εν τελη ανοιγει πολυ η γκαμα της επιλογης...
Ο Bulle που αναφερει ο Αντωνης ειναι πολυ καλη επιλογη...
..και ο Bormann ειναι λυρα 100..και εχω ακουσει τα καλυτερα...απο την αλλη για την σειρα 7 της Bosch δεν εχω ακουσει κατι προβληματικο...
Η μεγαλη διαφορα ειναι στην δυναμη...900w με 1400w και απο αυτα στα 1700w ειναι μερα με την νυχτα....!!!

Εχω ξαναπει οτι σε επομενη αγορα ρυθμιζομενου γωνιακου τροχου,εαν δεν υπαρξει στο αμεσο προσεχες διαστημα parkside απο τα lidl που ειναι εξισου φοβερος,θα τον επελεγα...

...για τον Bormann εννοω....

Last edited by a moderator:
Αντωνη τον εχω πιασει στα χερια στο χρωματοπωλειο,ειναι πωλητης της Bormann, που πηγαινω για λογαριασμο παραγγελιας πελατη....δεν ειναι τοσο πολυ....

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σχετικα με τις ρυθμιζομενες στροφες, εμενα ποτε δεν μου ελειψαν και ποτε δεν με βοηθησαν ιδιαιτερα. Οποτε χρειαζομαι τριψιμο το κανω με τις φουλ στροφες χωρις κανενα θεμα αρκει να το επιτρεπει ο δισκος.

τελικα αντεχει δισκος βελκρο σε συνεχη χρηση στον γωνιακο χωρις ρυθμιση, ή ειναι μονοδρομος ο ελαστικος δισκος με παξιμαδι (σε πληρης στροφες)?
οταν λες να το επιτρεπει ο δισκος, εννοεις ειδος δισκου ή μαρκα?

για τις διαστασεις και το βαρος εχεις δικιο. το plus4you μου εστειλε μηνυμα οτι δεν εχει διαθεσιμο τον bulle και δεν ξερει ποτε θα τον φερει.
ετσι και εγω θα βολευτω με ταινιολειαντηρα, το κακο πολυ-τριβειο του λιντλ που δεν θελω να το δουλευω ουτε για 2 λεπτα και το γωνιακο μπαταριας. για κατι ψιλο υπαρχει και το μικρο δελτα του πολυεργαλειου

λεω να δοκιμασω παντως να βαλω και ενα δισκο βελκρο Φ125 στον μεγαλο γωνιακο τροχο Φ230 που δουλευει στις 6.500 σ.α.λ.
δεν ειμαι χωριο ομως τουτο το καιρο και δεν ξερω αν θα κανει δουλεια ή θα πιαστουν τα χερια μου.
εχει δοκιμασει κανεις αυτη τη λυση?

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγω πάντως ειμαι κατα της αποψης να παρεις ρυθμιζομενο με το σκεπτικο της λειανσης εκτος και αν εχεις στο μυαλό σου να ξυνεις τιποτα ξυλα με μπαζα και σιδερα απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

Ειμαι της αποψης οτι πανω απο 1000 watt ειναι και βαρυς και ατσουμπαλος και με μερικα λεπτα χρηση σου κοβεται το χερι.

Για να κανει αξιολογη λειανση θελεις τριβειο ετσι και αλλιως.

Ειναι καποιος εδω μεσα που εχει ρυθμιζομενο και τον χρησιμοποιει για λειανση, χωρις μετεπειτα την χρηση τριβειου?

Η αποψη μου ειναι να παρεις τον ποιοτικοτερο τροχο που αντεχει η τσεπη σου αποκλειστικα για εργασιες κοπης και τροχισματος και μονο αν εχεις συγκεκριμενες εργασιες μονιμης μορφης για λειανση τοτε να παρεις ρυθμιζομενο μαζι με τα μειονεκτιματα του βαρους και ογκου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για να κανει αξιολογη λειανση θελεις τριβειο ετσι και αλλιως.

Ειναι καποιος εδω μεσα που εχει ρυθμιζομενο και τον χρησιμοποιει για λειανση, χωρις μετεπειτα την χρηση τριβειου?

εγω, αλλά ενταξει δεν τη λες και αξιολογη λειανση ;)
χοντροδουλιες σε δοκαρια , πασαλους, πηχακια και τετοια. καμια σχεση με ποιοτικη επιπλων. με χρηση ρυμιζομενου γωνιακου με βελκρο

το προβλημα ειναι οτι για να πας σε ενα αξιολογο τριβειο οπως dewalt , bosch κλπ θες κανα 90 αρι με τα μεταφορικα, τουλαχιστον.
αλλιως παθαινεις παρκινσον απο λυσεις στυλ parkside, ασε που κανεις πολυ περισσοτερο χρονο και ολη αυτην την ωρα σου μουδιαζει το χερι

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

τελικα αντεχει δισκος βελκρο σε συνεχη χρηση στον γωνιακο χωρις ρυθμιση, ή ειναι μονοδρομος ο ελαστικος δισκος με παξιμαδι (σε πληρης στροφες)?
οταν λες να το επιτρεπει ο δισκος, εννοεις ειδος δισκου ή μαρκα?

για τις διαστασεις και το βαρος εχεις δικιο. το plus4you μου εστειλε μηνυμα οτι δεν εχει διαθεσιμο τον bulle και δεν ξερει ποτε θα τον φερει.
ετσι και εγω θα βολευτω με ταινιολειαντηρα, το κακο πολυ-τριβειο του λιντλ που δεν θελω να το δουλευω ουτε για 2 λεπτα και το γωνιακο μπαταριας. για κατι ψιλο υπαρχει και το μικρο δελτα του πολυεργαλειου

λεω να δοκιμασω παντως να βαλω και ενα δισκο βελκρο Φ125 στον μεγαλο γωνιακο τροχο Φ230 που δουλευει στις 6.500 σ.α.λ.
δεν ειμαι χωριο ομως τουτο το καιρο και δεν ξερω αν θα κανει δουλεια ή θα πιαστουν τα χερια μου.
εχει δοκιμασει κανεις αυτη τη λυση?

Οι δισκοι επανω γραφουν τις μαξ. επιτρεπομενες στροφες. Οι φτερωτοι δισκοι πχ που χρησιμοποιω, ολοι επιτρεπουν ειτε 12 ειτε 13,000 στροφες.
20190605123640_benman_diskos_fterotos_me_kourmpa_125mm_74843_1tmch.jpeg

Velcro δεν θα εβαζα επανω σε γωνιακο τροχο, μονο σε δραπανο. Το βαρος του bulle 1700w πρεπει ειναι γυρω στα 2,8 κιλα, οπως αρκετοι της κατηγοριας του. Τεραστια διαφορα απο τα 1.8kg του Dewalt των 800w

βρε θεριο μιχαλη!
μπορεις και κανεις επιπεδο τριψιμο σε ξυλο με φτερωτους?
εγω όποτε το προσπαθησα , εκαναν μετα "κυματα" ;) αλλου το ετρωγα πολυ και αλλου λιγο. δεν το εχω με το χερι μου. ουτε το δραπανο με βολευει

με τον δισκο βελκρο με παχυ μαξιλαρακι σε γωνιακο και λιγοτερες στροφες ειναι διαφορετικα.

τον bormann στα 1700 εννοεις. ο bulle 1400 ειναι ελαφρυτερος.
μερσι για την απαντηση.

Οχι βρε, για μεταλλο τους εχω αυτους :)

Σε ξυλο μονο το εξαρτημα με velcro για δραπανα, αν και προτιμω τα κανονικα τριβεια.

ειπα κι εγω ;) τι καλλιτεχνης ειναι τουτος? :)

σιγουρα ενα καλο τριβειο ειναι απαραιτητο, γιατι περαν της ποιοτικης εργασιας, δεν παθαινεις και παρκινσον και δεν γεμιζεις με σκονη το χώρο. ετσι δεν ειναι αναγκη μεσα στο χειμωνα να βγαινεις εξω για να τριψεις.

αλλά γμτ το σόϊμπλε, κοιτάμε με ενα εργαλειο να βολευτουμε για οσα πιο πολλα μπορουμε.

υγ.
μονο που καμια φορα στη προσπαθεια μας αυτη, φτανουμε στο σημειο (τουλαχιστον εγω), να σουζαρουμε το ζωντανο απο το βαρος οπως στο αβαταρ μου και τοτε δεν κανει για τιποτα ;)

Ειτε ενας ελαστικος ειτε ενας πλαστικος δισκος,ειτε ενας φτερωτος ειτε μια καμπανα σε συρμαρτοβουτσα η κοκκωσης χρησιμοποιηθουν σε μη ρυθμιζομενο γωνιακο τροχο αυτος που θα εχει προβλημα σε βαθος χρονου κατα την λειανση ειναι ο τελευταιος...!!!
Ο λογος ειναι οτι κατα την πιεση αυξομειωνεται η ταχυτητα των στροφων και σε βαθος χρονου,στις 5-10φορες,κολλαει ο αξονας με το κεντρικο γραναζι οποτε και τα παιζει..
Παλιοτερα και πριν χρονια ειχα χαλασει πολλους τροχους κανοντας αυτη την λαθος χρηση ...

Για αυτο και η επιλογη για κατοχη 2 τροχων ρυθμιζομενου η μη ωστε να καλυψης μεγαλο φασμα εργασιων ειναι μονοδρομος...ασε που ετσι θα κρατησεις περισσοτερο τα εργαλεια σου...

Να προσθεσω επισης οτι με τα 1500w του Dewalt μια χαρα λειανση εχω πετυχει και μαλιστα σε καρεκλες/,τραπεζι κηπου...ουτε το βαρος ουτε τιποτα αλλο δεν με επηρεασε...

Υ.γ ειχα κανει ποστ με επισκευη σε καρεκλες /τραπεζι αλλα δεν το βρισκω...

πηγαινε πανω στο ονομα σου, στα αριστερα ενος ποστ, εκει που συνηθως μπαινει το αβαταρ και πατα το
θα σου ανοιξει καποιες επιλογες
εμφανιση προφιλ κλπ
δεξια της εμφανισης προφιλ σου δινει επιλογη view forum post. πατα το και θα δεις τμηματα απο ολα σου τα ποστ σε διαφορα νηματα

Στο παρακατω ποστ καρεκλες και τραπεζι τριφτηκαν εξ αρχης,το πιο πολυ φαγωμα,με γωνιακο τροχο με οτι αυτο συνεπαγεται ως προς την χρηση του...
Το αναφερω πιο πολυ οτι ο αναλογως τροχος κανει τα σωστα αποτελεσματα....
https://avclub.gr/forum/showthread.php/143579-%CE%92%CE%AC%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85?p=1058497703&viewfull=1#post1058497703

Το τροχάκι είναι εργαλείο με πολύ χρήση,έτσι το σημαντικότερο είναι οι κραδασμοί και το ζυγισμα του,όπου οι bosch είναι μονόδρομος.

Τα άλλα είναι,επόμενες, πολυτέλειες...

παιδες η θερμοσιλικονη-θερμοκολλα που χρησιμοποιουμε στα πιστολια ρευματος (π.χ. steinel) ειναι μονωτης του ηλεκτρικου ρευματος ετσι?
μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε και ως μονωτικη ταινια καπου?
λογικα δεν πρεπει να εχει θεμα με τα 220v του δικτυου , αλλά θα ηθελα τη γνωμη σας