Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Nαι η θερμοκολλα δεν ειναι καλος αγωγος του ηλεκτρισμου, δεν ειναι αγωγιμο υλικο, και μπορει να μονωσει.

Καλο θα ειναι το σημειο να μην θερμανθει πανω απο τους 100-120 βαθμους οπου ειναι το χαμηλο σημειο τηξης καποιων ραβδων σιλικονης.

σε ευχαριστω μιχαλη, θα βαλω τοτε το μικρο θερμοπιστολο Φ7 του λιντλ που δεν πιανει υψηλες θερμοκρασιες
ή κανα πιστολι σιλικονης χειρος. καλυτερα η σιλικονη-συριγγιο χειρος ε?

παρηγγειλα κατι ντιμερακια απο νετ για να ρυθμιζω στροφες σε γωνιακους και δραπανο και αν δεν γινω ψητος απο το ρευμα ;) μαλλον θα βρεθω με "πολυεργαλεια"

Εννοω να κοιταξεις να μην ανεβαζει θερμοκρασια το σημειο που θα μπει η κολλα, αφου μπει και μετα.

Την κολλα μπορεις να την βαλεις με οποιοδηποτε τροπο, ειτε με πιστολι ειτε οπως θες. Για το μετα μιλαμε, για να μην λιωσει.

Αλλα αν θες να την βαλεις σε εργαλειο, δεν υπαρχει θεμα.

Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει το dimer και αναφερομαι στην ροπη στις στροφες που θα μειωσεις. Μπορει να ειναι ανυπαρκτη.

Α , οκ...
νομισα οτι αλλαζει η αγωγιμοτητα της σιλικονης αν ξεπερασει μια θερμοκρασια κατα την τοποθετηση της

λεω να κανω τον τροχο τον στανλευ και τον εινχελ (1200w αν θυμαμαι καλα) ρυθμιζομενους, οπως και το δραπανο της stayer
μου εχει χαρισει ο νικολας ο osatosa την βαση δραπανου του και το σταγιερ με δυο μηχανικες ταχυτητες μπορει να γινει πασπαρτου στη διατρηση μεταλλων αλλά και ξυλων αν μπει σε ροοστατη

αλλά ο απωτερος σκοπος ειναι να κανω τον Φ230 της μπατζετ να δουλευει με περισή δυναμη στη περιοχη των 1500-3.000 σαλ (απο τις 6500 που δουλευει τωρα στα 2000w)
ειτε με βουρτσες, ειτε με δισκους βελκρο μεγαλης διαμετρου Φ150-Φ180, ειτε ακομα και ως αλοιφαδορος για περιστασιακες χρησεις γιατι με τετοιο βαρος δεν λεει...
απο την αλλη, το δραπανο με δισκους βελκρο σχηματιζει λογω αποστασης, γωνιες ως προς τη κατακορυφο και νιωθω να μου "φευγει"

λογικα ο μεγαλος γωνιακος θα λειτουργει ως περιπου 850w στις 3000 σαλ ή 400w στις 1200. εκτος και αν το σκεφτομαι λαθος.

ισως ακομα και το φαλτσοπριονο να ειχε οφελος αν κατεβαιναν λιγο οι στροφες του για κοπη μαλακων μεταλλων αφου εχει περισεια δυναμης και παιρνει δισκο μεταλλου 96 δοντιων για αλουμινια

σαν ιδεα καλη μου φαινεται.
να κανουμε και καμια πατεντουλα να περναει η ωρα ;)

με ενα αξονακι θηλυκο Μ14 που να καταληγει ειτε σε 12.7 ειτε σε 20 mm και που ευκολα μπορεις να το φτιαξεις σε τορνο, και τα κουτακια προφυλακτηρες τους που ειναι απλο να φτιαχτουν, μπορεις να δουλεψεις πετρες λειανσης διδυμου τροχου ή βουρτσες διδυμου, ανετα σε εναν γωνιακο τροχο ειτε μικρο ειτε μεγαλο, ή ακομα και δραπανο αν τα πακτωσεις. αλλωστε οι πετρες, οι βουρτσες κλπ εχουν και δαχτυλιδια προσαρμοζομενης διαμετρου.

ακομα και o ταινιολειαντηρας μπορει να οφεληθει αν χρειαζεται να δουλεψει με λιγοτερες στροφες για να μην αναψει ξυλα ή και να παρατεινουμε τη διαρκεια ζωης του καθως οι τριβες του θα ειναι λιγοτερες, αν δεν χρειαζεται να δουλευει με ολη του τη ταχυτητα. ο δικος μου ειναι 800w αλλά εχει δει αλλους με λιγοτερα. οπότε μπορει να δουλεψει και με τη μιση ταχυτητα αν χρειαστει σε καποια ευαισθητη εργασια.
αλλωστε και ο ταινιολειαντηρας που εχω στον διδυμο της παρκυ, ειναι 240 w και δουλευει καλουτσικα

και οποιο αλλο εργαλειο ρευματος φυσικα , αρκει να εχει αρκετη δυναμη στις μειωμενες στροφες, για αυτο με νοιαζει περισσοτερο ο μεγαλος γωνιακος

εχει ασχοληθει κανενας με τετοιες πατεντουλες σε εργαλεια, με ντιμερακια μειωσης στροφων?

Κωστή, το πήρα πρόσφατα και πιστεύω ότι θα σε καλύψει σε αυτά που ζητάς.
Είναι το πιο πλήρες, 150 τεμάχια, με όλα τα εξαρτήματα για το rotary
Εδώ θα το βρεις στη γειτονιά μας
Αν θέλεις να το βγάλω μια κοντινή φωτογραφία με την κασετίνα ανοιχτή για να δεις καλύτερα τι περιέχει, πες μου.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Γιωργο...
Ελεγα να παρω αυτο γιατι κοιταζοντας ξεχωρα τα σετ για τις 3 εργασιες που ζηταω παει ακομη περισσοτερο..οποτε στα 40 ευρω τα εχεις ολα..
Σε αυτα τα εξαρτηματα δεν κοιταζω αλλου γιατι για τα συγκεκριμενα εχουν γραφτει ουκ πολλακις πολυ θετικα σχολια...
Δεν ειδα οτι το εχει και το Toolplanet...καλος...

Μια φωτο οντως με ανοικτη την κασετινα,εαν σου ειναι ευκολο,θα με ενδιεφερε γιατι αυτες που κοιταζα στο νετ δεν πολυδειχνουν και θα ηθελα ακριβως να δω τι εχει μεσα...

Ειναι καλο το σετακι Κωστα, ιδιως εαν χρειαζεσαι και τις 4 χρησεις που σου παρεχει, κοπη, τριψιμο, γυαλισμα και λειανση.

Ειδικα τα εξαρτηματα για κοπη και λειανση ειναι αριστα.
Τα εξαρτηματα για τριψιμο (γυαλοχαρτο) και γυαλισμα (τα ασπρα τσοχακια) θα μπορουσες να τα παρεις και κινεζικα καθως δεν εχουν καποιο κινδυνο να σπασουν, απλα ειναι χαμηλης ποιοτητας.

Εαν ηθελα να εκανα 50% οικονομια χωρις ιδιαιτερο κινδυνο για την ασφαλεια θα αγοραζα δισκους κοπης dremel και ολα τα υπολοιπα κινεζικα
https://www.ergaleiogatos.gr/product-category/mastoremata-hobby/kopi-liansi-gyalisma/

Ευχαριστω Μιχαλη για την απαντηση....

Το κοψιμο και το τριψιμο με ενδιαφερει να ειναι ποιοτικα....σετ αυτων των 2 δεν βλεπω να υπαρχει η εγω δεν ειδα...

Δισκους κοπης και τριψιματος φανταζομαι εννοεις αυτους...γιατι γινεται ενας χαμος με τα ανταλλακτικα εξαρτηματα....

https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=2799
https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=2788

Πραγματι υπαρχει διαφορα εαν παρεις τα αλλα σε κινεζικα....θα το κοιταξω πιο επισταμενα πριν αποφασισω.....

Yπαρχει το βασικο σετ με το αξονακι EZclick και δυο δισκους κοπης μεταλλου.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5366
Πανω σε αυτο το αξονακι μπαινουν ολοι οι τυποι δισκων EZclick (απο πλαστικο μεχρι μεταλλο και ξυλο).

Τρυπανακια εαν θελεις συστηνω το παρα πολυ καλο σετακι που βγαζει για μεταλλα/πλαστικο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5390

Για τριψιμο (βαρελακια γυαλοχαρτο) μπορεις να πας σε κινεζικα, οπως και για τα τσοχακια για γυαλισμα.
Το ιδιο και για λειανση με τις πορτοκαλι(κυριως για μεταλλα)/γκρι(κυριως για πετρα) πετρες τροχισματος.
Οι πετρες τροχισματος της dremel ειναι βεβαια καλυτερες, αποδοτικοτερες και διαρκουν περισσοτερο απο τις κινεζικες, αλλα και οι τελευταιες κανουν δουλιτσα.

Ρωτα οτι αλλο θες, ειναι τεραστια η γκαμα της Dremel με χρησιμοτατα εξαρτηματα για μικρουδουλειες, μικροκατασκευες και πασης φυσεως επισκευες.

σε μ ια βαση κεραιας ασυρματου για το αυτοκινητο (που τρωει νερα) προκειται να αλλαχτουν οι βιδες.
3 απο τις 4 σημερα εχουν σκουριασει και εχουν γινει ενα με το μεταλλο
Ειναι σκουληκοβιδες (ακεφαλες αλλεν), και εχω την επιλογη να βαλω ειτε ανοξειδωτες, ειτε μπρουτζινες.
Ποιες απο τις δυο λετε?

μπα δεν θα φαινονται.
Βασικα θα επρεπε να θεσω το ερωτημα αλλως.
Μια που ο μπρουτζος ειναι "αυτολιπαινομενος" κερδιζω τιποτα σε σχεση με τις ανοξειδωτες στο ξεσφιξιμο ματα απο πολυ καιρο?

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

παιδια χωρις να θελω να μειωσω την αξια της εξαιρετικης αυτης λαμας, και της αγορας σας, θα σας υπενθυμισω οτι για λιγο καιρο ακομα και λογικα οσο εχει αποθεμα το vida.gr , στα ιδια λεφτα αγοραζετε
5 τετοιες https://www.vida.gr/set-5-lames-spathoseges-makita-p-45705/
και 5 ακομα τετοιες https://www.vida.gr/set-lepides-spathosegas-makita-792146-3/

οι πρωτες για παχη > 2 mm (λογικα κοβουν την αρτα και τα γιαννενα μαζι :) )
οι δευτερες για παχη < 3 mm (ψιλο δοντι για ανετη κοπη)

λογικα θα αντεξουν πολλαπλασια στο χρονο σαν συνολο απο την μια καρβιδιου που αγοραζει κανεις στα ιδια χρηματα.
ετσι προτεινω και για οσο ακομα υπαρχει αποθεμα να τις αγορασετε παραλληλα με την bosch

αν ψαξετε στα αμαζον κλπ συνολικα κοστιζουν πανω απο 50-60 ευρω αυτες οι δεκα !
ετυχε αυτες τις μερες το βιδα.γρ να σκοτωνει το αποθεμα.

ειδικα οι πρωτες τις οποιες και παρελαβα, ειναι εξαιρετικα στιβαρες και κοφτερες
δεν ειμαι χωριο να τις δοκιμασω αλλά δειχνουν εξαιρετικες.

με 10 τετοιες λαμες λογικα θα ειμαι καλυμενος για την επομενη πενταετια μην πω δεκαετια
και απο οτι βλεπω, οι πρωτες που ειναι χοντρες σε παχος και με βαθυ δοντι τυπου Μ, λογικα και το ξυλο θα το κοβουν σαν μαρουλι
και makita...

επιπλεον με μονο 1,5 ευρω παιρνεις και αυτες
https://www.vida.gr/set-lames-segas-makita-p-45733/

που περα απο μεταλο, στο ξυλο και στο ξυλο με καρφια, θα βγαλουν εκατονταδες κοπες για πλακα

προσωπικα αγορασα 10 απο τις πρωτες, 5 απο τις δευτερες (αφου εχω και αρκετες παρομοιες απο του λιντλ) και 2Χ2=4 απο τις τριτες.
θα μου περισσεψει και καμια να κανω δωρο στο φιλο με τα μπος που μου τα δανειζει ;)

ορματε...