Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μπράβο ...θα τα χαϊδεύει κάποιος άξιος μάστορας και θα χαίρεται η ψυχή του παππού.
Το ποιο δύσκολο βέβαια για εσένα.... είναι να ξαναθυμηθείς που θα τα έχεις αποθηκεύσει :D

Last edited:
  • Like
Reactions: mastroxalastis
Βλεπω ενα ωραιοτατο μαχαιρι καταδυσεων με την θηκη του που δενει στο ποδι του δυτη!

Θησαυρος εργαλειων χειρος μιας αλλη εποχης αλλα που ειναι επιχειρησιακα ακομα και σημερα. Τυχερε :)

Έχω την εντύπωση Μιχάλη ότι αυτή είναι ξιφολόγχη... έχω και εγώ μία από τον πατέρα μου.
Μ΄αρέσουν οι σφικτήρες 2 κατευθύνσεων ...δεν έχω ξαναδεί τέτοια πατέντα, και οι μασίφ μανέλες...

Μεταλλική δείχνει η θήκη και στο μεταλλικό τελείωμα της λαβής της λόγχης πρέπει να έχει μια χαρακιά στο πλάι που θηλύκωνε στην κάνη του όπλου.

Η αντίσταση Μπάμπη είναι βυθιζόμενη. Την βάζεις μέσα σε δοχείο με ότι θέλεις να ζεστάνεις μέχρι την μαύρη λαβή και κάνεις δουλειά. Πολύ χρήσιμη...

Ξιφολόγχη είναι, πάρα πολύν παλιά, του πατέρα του.
Σε φοβερή κατάσταση όμως, η λάμα είναι με τα λάδια της ακόμα. Η θήκη είναι μεταλλική και δερμάτινη.

2D88F101-0BD1-4F07-A29C-2A4B8C7AB9F2.jpeg

Αυτο που λεει για πριονι, λογικα ειναι εργαλειο για τσαπραζωμα (λυγισμα των δοντιων αριστερα/δεξια)

Ποσό ml είναι αυτά σακουλάκια..;
Φαντάζομαι είναι συγκεκριμένη δόση για κάπου...η απλώς εβγαίνε ετσι παλιότερα...;
Ρωτάω γιατί πρώτη φορά βλέπω τόσο μικρές συσκευασίες...

Δε νομίζω να κυκλοφόρησαν στο εμπόριο.
Τα χρησιμοποιούσε μόνο η NCR για τις μηχανές της.
Κόβεις λίγο τη μια γωνίτσα και ζουλώντας το λαδώνεις τα σημεία που θές.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πολλοί έβγαζαν σε τέτοιες συσκευασίες εξειδικευμένα λιπαντικά,ώστε να μη κουβαλάς μεγάλες ποσότητες που δεν σου χρειάζονται.
Βοήθεια στον τεχνίτη δηλαδή.

20211122_204259.jpg

Αυτό είναι λιπαντικό απόσβεσης τόξου σε διακόπτες ισχύος. Το χρησιμοποιείς στο service.

Αστο Μπαμπη, εχει απιστευτα πραγματα ... πολυ ωραια

Το εργαλειο της 4ης φωτο -αριστερα απο το χειροτρυπανο- τι ειναι?
Εδω σας θελω!

Κύριε Κύριε ...να πω ???👆

Στερεώνεται στο τραπέζι και πρεσάρει (ρελιάζει) τάπες στα φυσίγγια .... :cool:

Last edited:
  • Like
Reactions: Σωφρον
Θυμαμαι οτι κατα καιρους εχει αναφερθει το ανακατεμα λαδιου (νομιζω παραφινης) με κερι, για να κανεις μιγμα για ξυλα.
Ημουν στο Paco Art και πηρα μερικο κερι (παραφινης, 100% μελισσας και ενα αλλο που δεν θυμαμαι το ονομα).
Ξερει καποιος λεπτομερειες για τα ειδη του κεριου που κανουν, τα ειδη του λαδιου που κανουν, τις αναλογιες, ποσο κραταει μετα κ.τ.λ.;