Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αντωνη σοβαρα πιστόλια για να αντέχουν την πίεση του φυσιγγιου,περιλαμβανομένων και των μεταλλικών, είναι αυτά κλειστού τύπου...
Σου βάζω ενδεικτικά ένα..

Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι ο μοχλός ασφάλισης/απασφαλθσειε να είναι παχύς και όχι λεπτός...
Παίζει τεράστιο ρόλο στην ώθηση του υλικού κατα το πρεσαρισμα της ραγας καθώς και στην εύκολη απασφαλισης του...

• Like
Reactions: lazarefa
Εγώ έχω αυτό, το οποίο είναι στιβαρή κατασκευή, αλλά δεν μπορώ να διαπιστώσω το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή..

Γνωστα προβλημα αδυναμιας του ενος απλου πιστολιου,,,
Η σκανδαλη κολλαει γιατι δεν εχει την δυναμη να πατησει/σπρωξει εποιτα απο καποιο διαστημα και το κουμπι δεν ειναι το απαραιτητο σε μεγεθος ωστε να απασφαλισει..στην ουσια να το "κοντραρει".....Ετσι κανουν τα περισσοτερα απο αυτα...
Εποιτα αμα ειναι μεσα σε σωληνα(κλειστου τυπου) το φυσιγιο δεν μπορει να φυγει αριστερα/δεξια/πανω/κατω οταν πιεζεται...
Θεωρω οτι με του κλειστου τυπου δεν θα εχεις θεμα..
Εμενα χαλανε καποια στιγμη επειδη τα πιεζω με μεταλλικο φυσιγγιο απο πολυρεθανικη μαστιχα..κατι που εσυ σπανια ως δυσκολα συχνα να χρησιμοποιησεις...

Last edited:
Τα κλειστου τυπου, που παιρνουν τα σαλαμια, δεν ειναι διαφορετικα απο τα αλλα, που παιρνουν τα φυσιγγια;
Ή και τα δυο πιστολια παιρνουν και τα δυο αναλωσιμα;

Τα κλειστου τυπου, που παιρνουν τα σαλαμια, δεν ειναι διαφορετικα απο τα αλλα, που παιρνουν τα φυσιγγια;
Ή και τα δυο πιστολια παιρνουν και τα δυο αναλωσιμα;
Υπάρχουν κλειστού τύπου 10 ιντσών και 15, είτε για κανονικά φυσίγγια είτε για σαλαμια

• Like
Reactions: KOSSTV
Αντωνη σοβαρα πιστόλια για να αντέχουν την πίεση του φυσιγγιου,περιλαμβανομένων και των μεταλλικών, είναι αυτά κλειστού τύπου...
Σου βάζω ενδεικτικά ένα..

Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι ο μοχλός ασφάλισης/απασφαλθσειε να είναι παχύς και όχι λεπτός...
Παίζει τεράστιο ρόλο στην ώθηση του υλικού κατα το πρεσαρισμα της ραγας καθώς και στην εύκολη απασφαλισης του...
Ένα παρόμοιο (αν όχι πανομοιότυπο) είχα αγοράσει πριν 2-3 χρόνια αν θυμάμαι από το Lidl στα 5 ευρώ (το αναφέρω για την ιστορία). Πέρσι το καλοκαίρι που χρειάστηκε να το δουλέψω 2 φορές μου φάνηκε ΟΚ.

• Like
Του κλειστού τύπου περνει και τα 2...
Του ανοικτού τύπου μόνο φυσιγγιο...

Τα περισσότερα σαλαμια είναι από 500gr και πάνω και θέλει το μεγάλο κλειστού τύπου..

Λάζαρε έχω πάρει 2 φορές από τα Lidl αλλά δεν τα βλέπω τα τελευταία 2 χρόνια...Είναι εξίσου καλό...

• Like
Reactions: lazarefa
Του κλειστού τύπου περνει και τα 2...
Του ανοικτού τύπου μόνο φυσιγγιο...

Τα περισσότερα σαλαμια είναι από 500gr και πάνω και θέλει το μεγάλο κλειστού τύπου..

Λάζαρε έχω πάρει 2 φορές από τα Lidl αλλά δεν τα βλέπω τα τελευταία 2 χρόνια...Είναι εξίσου καλό...
Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω ένα.. Είτε total, είτε ingco ίδια πράγματα είναι.. Ότι προκύψει

• Like
Έχω το γνωστό ψηφιακό παχυμετρο από Κινα. Αγόρασα πρόσφατα κορδόνια ποντικοουρά σατέν τα οποία εγώ τα έβγαζα 2mm όταν όμως παρήγγειλα το ίδιο ήρθε πιο χοντρό κορδόνι. Αντίθετα με άλλο κατάστημα που ήρθε κορδόνι 1mm κ η πωλήτρια υποστήριζε ότι με το δικό της παχυμετρο είναι 1,5mm. Μήπως δεν μετράει καλά το δικό μου; Έχει καμία ρύθμιση;IMG_20211214_134321.jpgIMG_20211214_134254.jpg

Mπορεις να συγκρινεις την ακριβεια του παχυμετρου με κερματα του ευρω που εχεις στο πορτοφολι.
Το παχος του 20λεπτου ειναι 2.14μμ, του 10λεπτου 1.93μμ και του 5λεπτου/2λεπτου/ 1λεπτου ειναι 1.67μμ.

Τωρα η μετρηση ενος υφασματινου κορδονιου ειναι λιγο περιεργη καθως εξαρταται ποσο θα σφιξεις το παχυμετρο.

Δεν το σφίγγω...ίσα να περνάει, γενικά πάντως στην αγορά είναι ότι να ναι οι μετρήσεις. Φαντάσου ότι το γαλάζιο και το μαύρο υποτίθεται πως είναι και τα δύο 1,5mm και με το μάτι φαινεται διαφορετικό. Ευχαριστω για τη συμβουλή θα
το δοκιμάσω.

Οχι, δεν διορθωνεται δυστυχως και ετσι ειναι λιγο πολυ ολα τα κινεζικα (φτηνα) παχυμετρα.
Εχω και εγω καμμια δεκαρια τσιπικα παχυμετρα, αλλα εχω και δυο ακριβειας για περιπτωσεις που χρειαζομαι οντως απολυτη ακριβεια.

Η διαφορα στα κορδονια ειναι οντως εμφανης. Το ενα φαινεται διπλασιου παχους απο το αλλο. Αυτο μπορει να δημιουργησει προβλημα στη συναρμολογηση.
Εχεις δικιο οτι οι μετρησεις της αγορας ειναι ο,τι να΄ναι. Θυμαμαι οτι οταν αγοραζα δερματινα κορδονια, οι διαστασεις που εγραφαν ηταν σχεδον παντα διαφορετικες!

Δέσποινα, φαντάζομαι το μηδενίζεις κλειστό πριν από την μέτρηση. Πόσο σου έβγαλε ότι είναι το κέρμα; Αν το λάθος είναι λίγα εκατοστά του χιλιοστού, δεν τρέχει και τίποτα.

1,97 το δεκάλεπτο.... υποτίθεται έβαλα και φωτογραφία αλλά δεν ανέβηκε ούτε αποθηκεύτηκε στο κινητό.

Κάνε μερικές μετρήσεις, πάχη και διαμέτρους από τα ψιλά σου. Αν γενικά είσαι μέχρι +/- 0,04 είσαι οκ. Από εκεί και πάνω, είναι θέμα.
Διαστάσεις εδώ .

• Like
Reactions: mastroxalastis