Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδιά ψάχνω για ανταλλακτικές λάμες της πριονοκορδελίτσας parkside (1400mm x 6mm).
Βολευόμουν με τις αντιστοιχες της einhell που είναι οι ίδιες αλλά δεν υπάρχουν πια.
Μετά πήγα σε αυτές https://www.e-shop.gr/prionokordela-kwb-gia-bt-sb-200-1400mm-7mm-081505-p-TLS.240050 αλλά είναι λίγο πιο φαρδιές.
Έχετε να προτείνετε κάτι;
μπορείς να παραγγείλεις από εδώ. https://www.troxeioshop.gr/el/
διαλέγεις δόντια και πλάτος και στην φτιάχνουν στις διαστάσεις που θες.
πιο ακριβή λύση. Αλλα σε περίπτωση που δεν βρίσκεις άλλες. αν απλά έχουν στομωσει αναλαμβάνουν να σου τροχισουν και τις παλιές .

• Like
Reactions: arisdes
μπορείς να παραγγείλεις από εδώ. https://www.troxeioshop.gr/el/
διαλέγεις δόντια και πλάτος και στην φτιάχνουν στις διαστάσεις που θες.
πιο ακριβή λύση. Αλλα σε περίπτωση που δεν βρίσκεις άλλες. αν απλά έχουν στομωσει αναλαμβάνουν να σου τροχισουν και τις παλιές .
Το είχα υπόψιν μου το συγκεκριμένο κατάστημα.
Η συγκεκριμένη κορδέλα που είναι φτηνότερη άραγε λέει τίποτα;

Φαινεται περιποιημενο αυτο το μαγαζι στην Κρητη, εχει και δικο του τροχειο που φτιαχνει κορδελες.
Σιγουρα θα το δοκιμαζα καθως ειναι σημαντικα φτηνοτερο απο το αλλο.

Φαινεται περιποιημενο αυτο το μαγαζι στην Κρητη, εχει και δικο του τροχειο που φτιαχνει κορδελες.
Σιγουρα θα το δοκιμαζα καθως ειναι σημαντικα φτηνοτερο απο το αλλο.

Αλλά αντί για TPI λέει "ΑΡΑΙΗ, ΜΕΣΑΙΑ ή ΠΥΚΝΗ ΟΔΟΝΤΩΣΗ"

Σε ποια οδόντωση αντιστοιχούν άραγε τα 6 tpi που χρειάζομαι; :unsure:

Για αυτό το είδος καρουλι μπαλαντεζα τι γνώμη εχετε...;

xlarge_20210901100838_bulle_mpalanteza_karouli_4_theseon_me_kalodio_15m_diatomis_3x1_5mm_mayri...jpg

Το λέω σε σχέση με το στρογγυλά ανοικτα καρούλια όπου το εκνευριστικό καμία φορα είναι ότι στο μάζεμα όταν γίνεται γρήγορα καμία φορά το καλώδιο περνει στροφές εκτός του θύλακα περιτυλίγματος και θέλει πάλι από την αρχή..
Κάνουν τα ίδια και αυτές.. ;
Γιατί με ενδιαφέρει η αγορά μιας ακόμη μπαλαντεζας καθώς είναι στα πρόθυρα πεταγματος αυτή του lidl που έχω..

Αυτού του τύπου οι μπαλαντέζες έχουν αυτόματο μάζεμα του καλωδίου, παρόμοιο με των ηλεκτρικών σκουπών; Αν ναι, σκέφτομαι ότι ίσως σε εξωτερική χρήση, οικοδομή κλπ, δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί με το τράβηγμα αυτό ίσως φθείρεται/λερώνεται πιο γρήγορα το καλώδιο κατά το μάζεμα.
Απλά μια σκέψη κάνω. Αν κάποιος έχει δουλέψει αρκετά ανάλογη μπαλαντέζα σε εξωτερικό/δύσκολο περιβάλλον ας μας καταθέσει την εμπειρία του.

Μία παρόμοια που έχω εγώ δεν έχει αυτόματο μάζεμα. Το μαύρο κουμπάκι αριστερά είναι λαβή για να γυρίζεις το καρούλι χειροκίνητα. Είναι ωραία και συμμαζεμένη μπαλαντέζα. Την έχω χρόνια για μέσα στο σπίτι. Μικρότερη σε όγκο από τα κλασικά καρούλια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αυτού του τύπου οι μπαλαντέζες έχουν αυτόματο μάζεμα του καλωδίου, παρόμοιο με των ηλεκτρικών σκουπών; Αν ναι, σκέφτομαι ότι ίσως σε εξωτερική χρήση, οικοδομή κλπ, δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί με το τράβηγμα αυτό ίσως φθείρεται/λερώνεται πιο γρήγορα το καλώδιο κατά το μάζεμα.
Απλά μια σκέψη κάνω. Αν κάποιος έχει δουλέψει αρκετά ανάλογη μπαλαντέζα σε εξωτερικό/δύσκολο περιβάλλον ας μας καταθέσει την εμπειρία του.
Για αυτοματο μαζεμα παμε στα ειδη συνεργειου αυτοκινητου. οπου τραβιεται αυτοματα θες δε θες...
Οπως αυτη,,,αλλα ξεφευγουμε...

Δεν νομιζω αυτη η απλη που εβαλα να εχει θεμα σε οικοδομη, γιατι για αυτο θα προοριστει, αρκει να μην γεμιζει λασπες και στουμπωνει κατα το μαζεμα......
Οι σκονες με ενα βρεγμενο πανι κατα το τυλιγμα φευγουν ..δεν ειναι αυτο το θεμα...

Σωστό κι αυτό για τη μεγαλύτερη διατομή (3Χ2,5 αντί 3Χ1,5), ειδικά αν μιλάμε για αρκετά μέτρα μήκος καλωδίου.

Γιάννη σωστα τα λες αλλα κλειστού τύπου με 2.5αρη καλώδιο στα 10-15μ δεν γνωρίζω να υπάρχει...

Για μεγάλες απαιτησεις( τεσταρισμενο με γωνιακο τροχό,μίκρο κομπρεσέρ και τρίβειο συνχρονος) έχω πάρει αυτήν χωρίς προβλήματα...

Θέλω μια μικρή για 2-3 απλά εργαλεία ως αλλαγή του lidl που έχω.....κύριος τρίβεια και γωνιακο τροχό...

Θα προτιμούσα κάτι σε 3x2.5 εφόσον είναι για οικοδομή, κι όχι 3x1.5...
15αρα 3x2,5mm κλειστου τυπου δεν νομιζω να υπαρχει
3x2,5mm καρουλι υπαρχει μονο ανοιχτου τυπου απο 25 μετρα και πανω

Αυτα τα καρουλια δεν εχουν αυτοματο μαζεμα καλωδιου!

• Like
Reactions: panoss1 and KOSSTV
Αυτό βλέπω...οτι δεν υπάρχει...
Μάλλον για τον φόβο της υπερθέρμανσης αν δεν την ξετυλίξεις όλη...

Γιάννη σωστα τα λες αλλα κλειστού τύπου με 2.5αρη καλώδιο στα 10-15μ δεν γνωρίζω να υπάρχει...

Για μεγάλες απαιτησεις( τεσταρισμενο με γωνιακο τροχό,μίκρο κομπρεσέρ και τρίβειο συνχρονος) έχω πάρει αυτήν χωρίς προβλήματα...

Θέλω μια μικρή για 2-3 απλά εργαλεία ως αλλαγή του lidl που έχω.....κύριος τρίβεια και γωνιακο τροχό...
15αρα 3x2,5mm κλειστου τυπου δεν νομιζω να υπαρχει
3x2,5mm καρουλι υπαρχει μονο ανοιχτου τυπου απο 25 μετρα και πανω

Αυτα τα καρουλια δεν εχουν αυτοματο μαζεμα καλωδιου!

Συνάδελφοι, χρειάζομαι συχνά μια μεγγενη της προκοπης, γιατί αυτές που έχω είναι για πολύ ελαφριές εργασίες. Έχω και μια ξυλουργική που δεν κάνει όμως για σιδερα.

Στα χρήματα που θέλω να δώσω (κάτω από 100€), έχω ξεχωρίσει τις δυο που βλέπετε πιο κάτω, με μια προτίμηση στην Kanca

2023-01-23_10-14-14.jpg

Αξίζουν; :unsure:
Έχετε κάποια άλλη πρόταση;

Από μένα Kanca δαγκωτό (ως κάτοχος Kanca).
Η συγκεκριμένη Kanca που παράθεσες θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές για τον απαιτητικό ερασιτέχνη.
Εναλλακτικά αν θες να κάνεις τη δουλειά σου πιο οικονομικά αλλά σχετικά αξιοπρεπώς, κοιτάς για τις παρακάτω:

ή περιμένεις πότε θα ξαναφέρουν τα Lidl μέγγενη ( κοντά στα 30 ευρώ, που είναι παρόμοια με την Topex).

• Like
Reactions: nikfor
η λογικη λεει ατσαλινη τουλαχιστον 120 μμ. εχω την 150 αρα bulle και ειμαι ικανοποιημενος σε ελαφρα χρηση. στραβωνε αν της πιασεις κατι δυνατα στη μια της ακρη και οχι στο κεντρο.
αλλά δεν εχει σχεση με βαριες επαγγελματικες.
και απο μενα kanca , μονο αν μπορεις πηγαινε στα 120 μμ τουλαχιστον

• Like
Reactions: nikfor