η λογικη λεει ατσαλινη τουλαχιστον 120 μμ. εχω την 150 αρα bulle και ειμαι ικανοποιημενος σε ελαφρα χρηση. στραβωνε αν της πιασεις κατι δυνατα στη μια της ακρη και οχι στο κεντρο.
αλλά δεν εχει σχεση με βαριες επαγγελματικες.
και απο μενα kanca , μονο αν μπορεις πηγαινε στα 120 μμ τουλαχιστον
Νικόλα απλά για την ιστορία...
Συνάδελφος είχε αγοράσει για το γιο του που είναι μηχανικός αυτοκινήτων, μια "άθραυστη" μέγγενη Bulle industrial 175mm, την παρακάτω:
https://www.kentrovidas.gr/showprod....nRhZ3MiOiIifV0
Προχθές μου λέει τσαντισμένος, ότι έχει φορτώσει στο αυτοκίνητο τη μέγγενη για να πάει μετά την δουλειά να την επιστρέψει στο κατάστημα αγοράς, ζητώντας αντικατάσταση... Αιτία; Σε μια χρήση της από το γιο του τις προάλλες, χωρίς να σφίξει υπερβολικά (έτσι τουλάχιστον μου δήλωσε ο άνθρωπος) το αντικείμενο που είχε πιάσει στη μέγγενη, "άνοιξε"/έσπασε το μέταλλο στο σημείο που συνεργάζεται με τον ατέρμονα κοχλία (περιγραφή δική του, δεν το είδα με τα μάτια μου).
Τον ρωτάω αν είναι σίγουρος ότι ο γιος του δεν εφάρμοσε υπερβολική ροπή με καμία σωλήνα (προέκταση) και μου λέει κατηγορηματικά όχι.
Η μέγγενη φυσικά αχρηστεύτηκε.
Την πήγε χθες στο κατάστημα για να ζητήσει αντικατάσταση λόγω εγγύησης, ή έστω επιστροφή και αγορά άλλης ανάλογης μέγγενης με κάποια γενναία έκπτωση . Απόδειξη δεν είχε μαζί του, αλλά επειδή η αγορά έγινε ηλεκτρονικά, μπορούσαν να βρεθούν τα σχετικά παραστατικά (email κλπ).
Απάντηση του καταστήματος: Η συγκεκριμένη μέγγενη, έχει εγγύηση 12 μήνες, και βάσει ημερομηνίας αγοράς (που βρέθηκε από το κατάστημα) η αγορά έγινε πριν από 14 μήνες, άρα είναι 2 μήνες εκτός εγγύησης.
Με λίγα λόγια, πάπαλα. Επιστροφή κλπ επίσης δεν έκανε το κατάστημα.
Η μέγγενη είχε αγοραστεί προς τα τέλη του 2021 γύρω στα 150 ευρώ, δεν τα λες και λίγα.
Μπορεί να ήταν τυχαίο το περιστατικό, δεν λέω, απλά το αναφέρω.