Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα ήθελα να μου προτείνεται για ερασιτεχνική χρήση
1. Πιστόλι Θερμού Αέρα
2. Πιστόλι Θερμοκόλλησης για Ράβδους Σιλικόνης
3. Αντίστοιχες Ράβδους Σιλικόνης

Διαθέτω περίπου 20€ για το καθένα εκτός και αν αξίζει η υπέρβαση μέχρι 30€
Ευχαριστώ

Σε αυτες τις τιμες εγω θα αγοραζα το πιστολι θερμου αερα της Black and Decker και το πιστολι σιλικονης της Steinel που παιρνει ραβδους των 11μμ. Στο συγκεκριμενο μπορεις να αλλαζεις και μυτες πραμα εξαιρετικα χρησιμο. Αν θες να μην ξεπερασεις το bugdet σου, αγοραζεις το VFM Βenman.
Kαλο θα ειναι οτι μαρκα παρεις να αγορασεις και τις αντιστοιχες ραβδους.

Eαν θελεις πιστολακι που παιρνει ραβδους 7mm το Βison ειναι μια χαρα, εχει και τις δικες του πολυ καλες κολλες/ραβδους.

Σαν παρατηρηση θα σου πω οτι το πιστολι σιλικονης με καλωδιο ειναι λιγο εως πολυ δυσχρηστο σε καποιες περιπτωσεις.
Απο την αλλη τα μπαταριας εχουν μεγαλυτερο κοστος αλλα η ευχρηστια τους σε αποζημιωνει στο πολλαπλασιο.

• Like
Reactions: apotin
Σε αυτες τις τιμες εγω θα αγοραζα το πιστολι θερμου αερα της Black and Decker και το πιστολι σιλικονης της Steinel που παιρνει ραβδους των 11μμ. Στο συγκεκριμενο μπορεις να αλλαζεις και μυτες πραμα εξαιρετικα χρησιμο. Αν θες να μην ξεπερασεις το bugdet σου, αγοραζεις το VFM Βenman.
Kαλο θα ειναι οτι μαρκα παρεις να αγορασεις και τις αντιστοιχες ραβδους.

Eαν θελεις πιστολακι που παιρνει ραβδους 7mm το Βison ειναι μια χαρα, εχει και τις δικες του πολυ καλες κολλες/ραβδους.

Σαν παρατηρηση θα σου πω οτι το πιστολι σιλικονης με καλωδιο ειναι λιγο εως πολυ δυσχρηστο σε καποιες περιπτωσεις.
Απο την αλλη τα μπαταριας εχουν μεγαλυτερο κοστος αλλα η ευχρηστια τους σε αποζημιωνει στο πολλαπλασιο.
Αρχικά ευχαριστώ για τις επιλογές που μου πρότεινες.
Τυχαία είδα το Πιστόλι θερμού αέρα DEXTER 2000W που έχει και μύτες και βαλιτσάκι. Σε σχέση με το Black & Decker είναι καλύτερη επιλογή;

ή τα λεφτά στο DEXTER πάνε στο βαλιτσάκι και τις μύτες

Η Steinel είναι κορυφή για εμένα σε αυτά τα εργαλεία.
Αποδείξω πως μόνο με αυτά ασχολείται.

Αυτό το πιστόλι σιλικόνης στα 200watt έχω εγώ. Θερμαίνεται γρήγορα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Των 45watt το ονομάζει οικολογικό ίσως λόγω κατανάλωσης.

Από πιστόλι θερμού αέρα αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή. Με έξτρα 10 ευρώ έρχεται σε βαλίτσα με εξαρτήματα.

Επίσης οι ράβδοι της Steinel είναι εγγύηση.

• Like
Reactions: lazarefa and apotin
Αρχικά ευχαριστώ για τις επιλογές που μου πρότεινες.
Τυχαία είδα το Πιστόλι θερμού αέρα DEXTER 2000W που έχει και μύτες και βαλιτσάκι. Σε σχέση με το Black & Decker είναι καλύτερη επιλογή;

ή τα λεφτά στο DEXTER πάνε στο βαλιτσάκι και τις μύτες

Δεν εχω αποψη για το Dexter αλλα το βαλιτσακι και τα προσαρτηματα ισως να ειναι ενα plus, εαν τα χρησιμοποιησεις βεβαια και δεν τα πληρωσεις τσαμπα.
Απο ολα τα προσαρτηματα, το μονο που κρινω ωφελιμο ειναι αυτο που αφαιρει τα χρωματα απο τις επιφανειες, αν και με μια σπατουλα κανεις δουλεια.

• Like
Reactions: apotin
Θέλω να σφραγίσω μικρό αρμό (1-3 mm) μεταξύ πλαστικού- μετάλλου σε πόρτα πλυντηρίου άνω φόρτωσης Brandt για την αποφυγή εισόδου νερού/υγρασίας μέσω του αρμού αυτού. Χρώμα λευκό.
Ποιο υλικό πιστεύετε ότι είναι πιο κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Ίσως κάποια γενικής χρήσης λευκή ακρυλική μαστίχα που έχω; Εφαρμογή μπορεί να γίνει με πιστόλι σιλικόνης που έχω.

xlarge_20200717120530_sika_221_sygollitiko_sfragistiko_leyki_4392_300ml.jpeg

Δεν Την εχω δουλέψει λογικά καλη θα ειναι. Αν και λιγο ακριβη. Αντίστοιχες της αλκιμικα τις αγοραζω 4/5 ευρω.

Εγω την θεωρω κορυφη.
Να φανταστεις χρησιμοποιειται σε στεγανωσεις παραθυρων στα πλοια.
Βεβαια και με αντιστοιχη της μαρκας που ανεφερες θα κανεις δουλεια.
Και ισως ειναι καλυτερα να επιλεξεις οικονομικη καθως θελεις λιγη ποσοτητα και θα παει χαμενη.

Μπορείς να χρησιμοποιείς και την sikaflex 291 που έχει εφαρμογή στον χώρο των σκαφών, βγαίνει και σε μικρή συσκευασία λευκή ή μαύρη και είναι βαφομενη

Είναι λίγο ακριβή αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά

Εξαιρετικά τα Sika και τα έχω δουλέψει σε άλλες εφαρμογές και στο σπίτι αλλά και στη δουλειά μου παλιότερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν τα έχουν διαθέσιμα τα περισσότερα συνοικιακά μαγαζιά (ίσως λόγω υψηλότερου κόστους για τους συνήθεις οικιακούς πελάτες) και δυστυχώς θέλω να κάνω τη δουλειά σήμερα ή δυνατόν.

Μια ακόμα ερώτηση παιδιά, αν γνωρίζετε. Επειδή όπως προανέφερα η συγκεκριμένη εφαρμογή για την οποία ψάχνω, αφορά πόρτα πλυντηρίου ρούχων και προφανώς δε θέλω να παραμείνουν ιδιαίτερες οσμές στο σημείο της σφράγισης από το υλικό σφράγισης, ποιο από τα σφραγιστικά (ακρυλικό, σιλικόνης, πολυουρεθάνης) είναι γενικά πιο άοσμο μετά την εφαρμογή και σταθεροποίησή του;

Ίσως οι μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης να μυρίζουν, ενώ οι ακρυλικής όχι.

Εφόσον στεγνώσουν τελος δεν μυρίζει τιποτα.
Οι ακρυλικές υστερούν σε αντοχές. Και εφόσον μιλάμε για υγρασίες θερμοκρασίες κτλ νομιζω η πολυουρεθάνη ειναι μονόδρομος

Από όσο θυμάμαι η sikaflex αφού στεγνώσει δεν μυρίζει.
Την συγκεκριμένη θα την βρεις σίγουρα σε οποιοδήποτε κατάστημα με ναυτιλιακά είδη αλλά και σε άλλα καταστήματα π.χ. υδραυλικά, χρωματοπωλεία κλπ

• Like
Reactions: lazarefa