Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για 5εκ διάμετρο συζητάμε μόνο...;:oops:

Νικόλα ξέρεις πολύ καλά ότι το να πατάει στην βάση του είναι πολύ καλύτερο στο να απορροφάει κραδασμούς και ταλαντώσεις ειδικά εάν μιλάνε για τριψιμο...
Οταν βάζεις προέκταση πως θα απορροφηθούν αυτοί...;
Βέβαια σε Μ14 5εκ μπορεί να μην δημιουργούνται πολλοί κραδασμοι αλλα και παλι δεν είναι το ίδιο με το να πατάει στην βάση...
Για κάνα σημείο που δεν μπορείς να φτάσεις για 2-3 λεπτά νομίζω εξυπηρετεί ώστε να το κάνεις οχι συνεχιζόμενη.

• Like
Reactions: nickolas
Τι εννοεί ο ποιητής; 🙃
Πως θα γίνει έκκεντρος ρε παιδιά με έναν άξονα (Μ10) που δεν ταιριάζει;

Τι εννοεί ο ποιητής; 🙃
Πως θα γίνει έκκεντρος ρε παιδιά με έναν άξονα (Μ10) που δεν ταιριάζει;
Εσύ πιστεύεις ότι θα περιστρέφετε ευθύγραμμα...;
Μιλάω στην περιπτωση του Μ14.οχι Μ10...

Όταν δουλεύει στον αέρα ευθύγραμμα θα περιστρέφεται, το πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν ακουμπήσει κι αρχίσει η αντίσταση.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αυτές οι προεκτάσεις είναι εξυπηρετικές αλλά σε bits με μικρή επιφάνεια κι αντίσταση.

IMG_5094.jpeg

Συνάδελφοι, το αμαρτωλό ηλεκτρικό κολλητήρι του Lidl, παρέδωσε πνεύμα μετά από ενάμιση χρόνο που το χρησιμοποιώ. :confused:
Κουτσά στραβά, έκανε τη δουλειά του μετά που του είχα αλλάξει τη μύτη.

Πήρα τηλ στην εξ. πελατών και επειδή δεν είχαν να μου το αντικαταστήσουν, μου έστειλαν πιστωτικό.

Οπότε, ψάχνω κάτι φτηνό, παρόμοιο.
Μεγάλες απαιτήσεις δεν έχω, μερικές φορές το χρόνο το χρησιμοποιώ σε απλά πραγματάκια συνήθως (το πολύ πολύ κανένα έτοιμο κιτ, όπως το ηλεκτρονικό ρολογάκι με led που είχα φτιάξει).

Να πάρω αυτό το φτηνό από το skroutz που έχει καλές κριτικές στα 24€, ή έχουμε κάτι καλύτερο; :unsure:

YH-936 Σταθμός Κόλλησης Ρεύματος 45W με Ρύθμιση Θερμοκρασίας

20200225105104_yh_936_stathmos_kollisis_antistatikos_45w.jpeg

(είχε βάλει και ο Σώφρον μια κατασκευή με χύμα υλικά και 3d κουτάκι, αλλά δεν θέλω να περιμένω ένα μήνα το Ali)

(είχε βάλει και ο Σώφρον μια κατασκευή με χύμα υλικά και 3d κουτάκι, αλλά δεν θέλω να περιμένω ένα μήνα το Ali)
Αξιζει και με το παραπανω η αναμονη ... το κανεις και φορητο, κατι που το πηραν χαμπαρι οι Κινεζοι και εχουν αρχισει να πουλανε σετ κολλητηρι ρευματος που μπαινει και μπαταρια 18/20V εργαλειων
Οτι και να παρεις, να κοιταξεις να εχει μυτη "στυλο", δηλαδη μυτη και αντισταση μαζι ... σαν αυτο που εχω φτιαξει

Να πάρω αυτό το φτηνό από το skroutz που έχει καλές κριτικές στα 24€, ή έχουμε κάτι καλύτερο; :unsure:
Ψιλοάσχετος με το σπορ, αλλά όταν το έψαχνα πριν 15+ χρόνια είχαν προτείνει όλοι σε φόρουμ τα Weller σαν καλή μάρκα. Πήρα ένα απλό 25w και μου έχει βγει καλό με την μέτρια χρήση που κάνω. Γύρω στα 20 το είχα πάρει, βλέπω το πουλάνε τώρα γύρω στα 30.
Ένα 60αρι no name που αγόρασα από Αθηνάς κάηκε στην 2η κόλληση.

• Like
Reactions: nikfor
Ακριβώς...εκεί λοιπόν θα αρχίσουν τα όργανα...!!!

τοτε ισως πιο ασφαλη λυση για προεκταση , να ειναι τα τροχακια των 72μμ σαν του λιντλ
γιατι ο αξονας πατα σε δυο ρουλεμαν και οχι οπως τους γωνιακους. μονο που βλεπω οτι εχουν σπειρωματα 5 μμ συνηθως.
οπότε λογω λεπτου αξονα θα εχουμε μεγαλυτερες ταλαντωσεις και ισως για αυτο δεν εχω δει ακομα τετοιες προεκτασεις

Συνάδελφοι, το αμαρτωλό ηλεκτρικό κολλητήρι του Lidl, παρέδωσε πνεύμα μετά από ενάμιση χρόνο που το χρησιμοποιώ. :confused:
Κουτσά στραβά, έκανε τη δουλειά του μετά που του είχα αλλάξει τη μύτη.

Πήρα τηλ στην εξ. πελατών και επειδή δεν είχαν να μου το αντικαταστήσουν, μου έστειλαν πιστωτικό.

Οπότε, ψάχνω κάτι φτηνό, παρόμοιο.
Μεγάλες απαιτήσεις δεν έχω, μερικές φορές το χρόνο το χρησιμοποιώ σε απλά πραγματάκια συνήθως (το πολύ πολύ κανένα έτοιμο κιτ, όπως το ηλεκτρονικό ρολογάκι με led που είχα φτιάξει).

YH-936 Σταθμός Κόλλησης Ρεύματος 45W με Ρύθμιση Θερμοκρασίας

View attachment 213701

Αυτό μου είχε προτείνει κάποιος παλαιότερα σε άλλο φορουμ.... Δεν το πήρα αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το τσιμπήσω.

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor

Αυτό μου είχε προτείνει κάποιος παλαιότερα σε άλλο φορουμ.... Δεν το πήρα αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το τσιμπήσω.
αθανατα

Διαχρονικη αξια ... οσοι ασχολουνται εντατικα με ηλεκτρονικα, εχουν ενα κιτρινο 25αρι στο συρταρι ... αλλά εαν σου καει η αντισταση θελεις 20+ ευρω
Επισης καλα σε λογικη τιμη και τα ERSA

Ομως ο Νικος ψαχνει σταθμο!

• Like
Reactions: mitsubae
το XS25 μου συνεχίζει ακάθεκτο από το 1995... πήρα και 2ο κάποια στιγμή για να έχω 2 διαφορετικές μύτες.

Παιδιά έχω το XS25 από το μακρινό 1989 (και μάλιστα τέτοιες μέρες, Μεγάλη Εβδομάδα θυμάμαι το αγόρασα, γύρω στις 2.500-3.000 δρχ). Τι να λέμε, διαχρονική αξία. Τότε μάλιστα πουλιόταν χωρίς φις, με γυμνούς αγωγούς, κι έπρεπε ο χρήστης να αγοράσει φις για να τερματίσει το καλώδιο (αθάνατοι Άγγλοι).
Για το σταθμό κόλλησης, θα πρότεινα κι εγώ το αντίγραφο του Hakko 936, το οποίο είχα αγοράσει κι εγώ το 2014 από Banggood (και μάλιστα πανάκριβα τότε, γύρω στα 45 ευρώ, δυστυχώς δεν κυκλοφορούσαν ακόμα Ελλάδα αυτές οι κινεζιές).
Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου όποτε χρειάζομαι κολλήσεις (έχω βέβαια και το αθάνατο Antex XS25 στο συρτάρι, όπως και άλλο ένα Antex 18W καθώς κι ένα Ersa 15W, καθώς κι ένα γιαπωνέζικο Goot 25W).
Eναλλακτικά σε σταθμούς κόλλησης, καλή ποιότητα σε σχετικά νορμάλ τιμές έχουν και τα προϊόντα της Αtten.

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
(βροχερή) Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για προβολείς LED εξωτερικού χώρου. Θα φωτίζουν ένα κήπο+αυλή περί τα 50τμ χονδρικά.
Τι προτείνετε?
έχουμε κάποια πρόταση εδώ?

έχουμε κάποια πρόταση εδώ?
2 τέτοιοι από κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει...

..εκτος και εάν θες χωρίς ανίχνευση...

Αξιζει και με το παραπανω η αναμονη ...
Ψιλοάσχετος με το σπορ, αλλά όταν το έψαχνα πριν 15+ χρόνια είχαν προτείνει όλοι σε φόρουμ τα Weller ...
Αυτό μου είχε προτείνει κάποιος παλαιότερα σε άλλο φορουμ....
Παιδιά έχω το XS25 ....

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. :)

Antex είχα από τα εφηβικά μου χρόνια και ακόμα έχω, είναι άψογο.
Όμως ήθελα σταθμό κόλλησης.

Το έψαξα πολύ και ήθελα να το αγοράσω άμεσα και οχι να περιμένω το Ali

Κατέληξα αρχικά (και το παρήγγειλα μέσω Skroutz) σε αυτό που είναι καλή αγορά για 48€ που το είχε, δεδομένου πως έχει και ωραίο κουτάκι αλουμινίου και ενσωματωμένο τροφοδοτικό. Όμως, μου ακύρωσαν την παραγγελία λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας (αν και φαινόταν άμεσα διαθέσιμο σε 2 μαγαζιά).
Δεν πειράζει, μου έδωσαν και ... 5€ εκπτωτικό κουπονάκι για την ταλαιπωρία μου :D

Από εκεί και πέρα, η πρόταση που έβαλε ο "Σώφρον" είναι αχτύπητη, όπως και να το δει κανείς.
Παρήγγειλα τελικά και εγώ το "Set 2" και θα τυπώσω ένα κουτάκι.

Οτιδήποτε άλλο που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά (και με 2 μύτες), κοστίζει τα τριπλάσια χρήματα.
Οπότε ... θα κάνω υπομονή, σε κάνα μήνα θα έχει έρθει ελπίζω :)

Αν έχετε και κάποια πρόταση για πλακετάκι τροφοδοτικού από Ali, για να το βάλω μέσα στο κουτάκι, πείτε.
Αλλιώς, θα βάλω ένα από laptop (αν χωρέσει), ή θα του δίνω ρεύμα από το τροφοδοτικό πάγκου, ή από μπαταρία.