Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους.
Υπάρχει πλέον έντονη η ανάγκη ενός πολύ καλού παγκοπριονου και ενός value for money router για να μπει ανάποδα σε πάγκο για καποιες ειδικές κατασκευές.
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Για "πολύ καλό παγκοπρίονο" μην ψάχνεις άλλο, το έχουμε συζητήσει τόσο πολύ εδώ μέσα και πάντα καταλήγουμε στα DeWalt
Διάλεξε ένα από τα δυο πιο κάτω (εγώ έχω το μικρό, άλλοι έχουν το μεγάλο, όλοι είμαστε υπέρ-ευχαριστημένοι)

Τώρα για value for money router για να μπει ανάποδα σε πάγκο, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με το Parkside που περα απο ελαχιστους τζογους, κανει τελεια τη δουλειά του (αλλά τρέχα γύρευε πότε θα το φέρει πάλι).

Αν έχεις εύκολη πρόσβαση κάτω από τον πάγκο, μπορείς να βάλεις ένα Κουρευτικό Περιθωρίων. Εμένα με έχει βολέψει καθώς ρυθμίζω πολύ εύκολα το ύψος. Αντίστοιχο της Makita βγάζει και η Total στη μισή τιμή νομίζω.

Αν θες κανονικό ρούτερ, δες και αυτό της Total

• Like
Reactions: Χιωτης
Για "πολύ καλό παγκοπρίονο" μην ψάχνεις άλλο, το έχουμε συζητήσει τόσο πολύ εδώ μέσα και πάντα καταλήγουμε στα DeWalt
Διάλεξε ένα από τα δυο πιο κάτω (εγώ έχω το μικρό, άλλοι έχουν το μεγάλο, όλοι είμαστε υπέρ-ευχαριστημένοι)
Με το "πολύ καλό παγκοπρίονο" πήγε το μυαλό μου σε τέτοιου τύπου (τυχαίο λινκ). Καλά είναι τα dewalt αλλά για την κατηγορία τους (εργοταξιακά). Δεν συγκρίνονται με τα σταθερά/μεγαλύτερα εργαλεία.
@Metallikas : τι μπάτζετ έχεις στο μυαλό σου;

Για ρούτερ ανάποδα, χρειάζεσαι ρούτερ με μικρορρύθμιση (να ανεβοκατεβαίνει με βίδα). Ο parkside δεν έχει, οπότε μόλις απασφαλίζεις θα τινάζεται προς τα κάτω. Εκτός φυσικά αν σκοπεύεις να φτιάξεις μόνος σου μηχανισμό με πατέντες (υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο youtube). Επίσης, πιστεύω αξίζει να πάρεις μηχάνημα που να δέχεται κόλετ 1/2", για να έχεις πολλές επιλογές για κοπτικά.
Όλο ξεχνάω αν έχει κανείς από το φόρουμ αυτόν τον total. Δείχνει πολύ καλός για την τιμή του και τον ζαχάρωνα και εγώ πριν λίγο καιρό. Παίρνει και κόλετ σε 1/2";

Χαχα, και εγώ αναρωτήθηκα μήπως ο φίλος εννοούσε για τέτοιο επαγγελματικό παγκοπριονο, αλλά κατέληξα πως ψάχνει κάτι σε λογική τιμη

το Total Δημήτρη λέει:

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ6 / 8 / 12mm

Ο Αχιλλέας δυστυχως πλεον δεν εχει χωρο για τοποθετηση επιδαπεδιων εργαλειων.
Μιλαμε για εναν μαστορα ο οποιος ειπε παγκοπριονο με βαγονετο προκοψεις κλπ κλπ αξιας 30.000 ευρω.
Πλεον ομως λογω χωρου ψαχει κατι μικρο.
Το Dewalt φιλε θα σε βγαλει ασπροπροσωπο!
Το μικρο δε μπορεις να το παιρνεις μαζι και στις δουλειες.

• Like
Reactions: n_olympios
Ο Αχιλλέας δυστυχως πλεον δεν εχει χωρο για τοποθετηση επιδαπεδιων εργαλειων.
Μιλαμε για εναν μαστορα ο οποιος ειπε παγκοπριονο με βαγονετο προκοψεις κλπ κλπ αξιας 30.000 ευρω.
Πλεον ομως λογω χωρου ψαχει κατι μικρο.
Το Dewalt φιλε θα σε βγαλει ασπροπροσωπο!
Το μικρο δε μπορεις να το παιρνεις μαζι και στις δουλειες.
Κυριάκο, είχα ξεχάσει το ιστορικό.
@Metallikas : ισχύει ότι είπαν τα παιδιά για τα dewalt. Κι εγώ ψαχνόμουνα καιρό και τελικά κατέληξα στο DWE7492. Για όλα τα υπόλοιπα φορητά (άλλες μάρκες) υπήρχαν παράπονα.
το Total Δημήτρη λέει:

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ6 / 8 / 12mm
Νίκο το είδα, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και συμβατό κόλετ 1/2", ας το αγοράσεις και ξεχωριστά.

Νίκο το είδα, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και συμβατό κόλετ 1/2", ας το αγοράσεις και ξεχωριστά.

Κατά 99% θα ταιριάζει και το κόλετ της μισής ίντσας (12,6 mm)

Κατά 99% θα ταιριάζει και το κόλετ της μισής ίντσας (12,6 mm)
Εννοείς το κόλετ 1/2" κάποιας άλλης μάρκας θα ταιριάζει να βιδώνει στο ρούτερ, ή ότι τα κοπτικά 1/2" θα ταιριάζουν στο κόλετ που έχει ήδη (12mm) ?

Ψάχνω να βρω ένα μηχανισμό ρολογιού για τις κατασκευές μου, που να μην κάνει "τικ' τακ", αλλά να κινείται συνεχώς, σαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ.
Μου είχαν κάνει κάποτε δωρο ένα ωραίο ρόλοι τοίχου από τη Γερμανία, που είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω.
(θυμάμαι αμυδρά πως μου είχαν πει πως είναι με χαλαζία, αλλά δεν είμαι σίγουρος)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλά ό,τι έχω παραγγείλει από εδώ, ή από το Ali, κινείται σε βήματα (ο δευτερολεπτοδείκτης) και κάνει και θόρυβο.
Αυτό πιο πάνω είναι σιωπηλό.

Έχετε ιδέα πως πρέπει να το αναζητήσω για να το βρω;

Ψάχνω να βρω ένα μηχανισμό ρολογιού για τις κατασκευές μου, που να μην κάνει "τικ' τακ", αλλά να κινείται συνεχώς, σαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ.
Μου είχαν κάνει κάποτε δωρο ένα ωραίο ρόλοι τοίχου από τη Γερμανία, που είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω.
(θυμάμαι αμυδρά πως μου είχαν πει πως είναι με χαλαζία, αλλά δεν είμαι σίγουρος)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλά ό,τι έχω παραγγείλει από εδώ, ή από το Ali, κινείται σε βήματα (ο δευτερολεπτοδείκτης) και κάνει και θόρυβο.
Αυτό πιο πάνω είναι σιωπηλό.

Έχετε ιδέα πως πρέπει να το αναζητήσω για να το βρω;
Πρόσφατα πήρα αυτό και είναι αθόρυβο. Αλλά δές και εδώ. Συνεχούς ροής λέγονται γενικά.

Σας ευχαριστώ αγαπητοί :)

Πρεπει να εχω να σου δωσω! Περιμενε να το τεεκαρω πριν αγορασεις.

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο, αλλά θα αγοράσω μερικά, γιατί έχω δει ένα σωρό ωραία σχέδια που μπορούν να κοπούν στον laser και να συνδυαστούν με άλλες τεχνικές. 😎

• Like
Reactions: dk31 and enduras1
Νικόλα, οι τιμές που αναφέρονται στο etsy είναι για αγορά (download) του σχεδίου;

Ναι Μπάμπη, είναι για να κατεβάσεις τα σχέδια.

Τα περισσότερα είναι πολύ περιποιημένα, και περιλαμβάνουν διάφορα είδη αρχείων, αλλά και διαφορετικό σχεδιασμό ανάλογα με το πάχος του ξύλου. Γιατί, άλλο σχέδιο θέλεις για το 3mm ΚΠ και άλλο για το 6mm.

• Like
Reactions: Babis K.
Ναι, οπως και το vecteezy έχει πολλά δωρεάν ρολόγια.

Πάντως, και σε αυτά που δεν ειναι δωρεάν, τα δυο - τρία ευρώ (άντε 5) που πουλάνε τα σχέδια τους αυτοί οι άνθρωποι, είναι πολύ λίγα αν σκεφθείτε πόσο κόπο, γνώση και χρόνο απαιτούν, αλλά και πόση φαντασία. Αν έχετε επιχειρήσει να κάνετε κάτι τέτοιο στο illustrator ή σε κάτι παρόμοιο, καταλαβαίνετε γιατί δουλειά μιλάμε.

Δεν ξέρω, ... με χαρά πληρώνω αυτά τα λίγα ευρώ πού και πού.
Το εντάσσω μέσα στις μικρές αγορές που κάνω για το χόμπι μου, όπως άλλωστε πληρώνω και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιώ.

Α, ναι δεν το συζηταμε αν υπαρχει κατι που μας αρεσει πολυ.
Και εγω εχω αγορασει πολλες φορες σχεδια για την σεγα παγκου.

Ευτυχως τα σχεδια για laser cutting ειναι πολυ φτηνα, τουλαχιστον τα περισσοτερα.
Παντως καποια σχεδια που με ενδιεφεραν τα βρηκα δωρεαν, αλλιως θα τα αγοραζα.

• Like
Reactions: nikfor
Μάστορες, η βενζινόκολλα αραιώνεται με κάτι;

Σήμερα κόλλαγα κάτι καπλαμάδες στα λεπτά κόντρα πλακέ με CM43, (και Klebostik 44 της Mercola) και θα προτιμούσα να ήταν πιο ρευστή ώστε να απλώνεται πιο ευκολα.
Γίνεται αραίωση; :unsure:

Last edited: