Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ποιος εψαχνε να βρει 40αρα γωνια??

Μαζι με την Bacho που του ειχα προτείνει ας δει και αυτην που ρυθμιζεται κιολας!

Screenshot_2023-11-26-10-01-23-13_5e7487c3033b765d0889cfc401ad01c8.jpg

[23,04€ 19% OFF]Carpenty Precision Scribe Ruler Carpenty Aluminum T-Type Line Drawing Hole Ruler Woodworking Square Layout Marking Gauge Woodworking Tools from Tools on banggood

σωστο.
βεβαια το θελω κυριως για μαρκαρισμα...για καθετοτητα εχω και αλλες λυσεις

Ενδιαφέρομαι για αγορά ιονιστή/καθαριστή αέρα για δωμάτιο του σπιτιού (περίπου 12 τ.μ.). Βασικός σκοπός είναι η απομάκρυνση της σκόνης από το δωμάτιο (στο οποίο βρίσκονται τα περισσότερα εργαλεία μου, υπολογιστής κλπ εξοπλισμός).
Έχετε κάτι να προτείνετε; Οσμές από κάπνισμα κλπ δεν υφίστανται στο χώρο, οπότε δεν αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής για μένα.

@lazarefa Μου έχουν πει για Inventor QLT-700, έχει φίλτρο HEPA 11.
Ακριβός με ακριβό ανταλλακτικό φίλτρο (νομίζω 60 ευρώ), αλλά...

Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι τον καθαριστή αέρα τον θέλω όχι για να απαλλαγώ από δυσάρεστες οσμές ή σκόνη που παράγεται από δουλειές εργαστηρίου (που δεν υφίστανται γενικά τέτοια θέματα στο χώρο που ενδιαφέρομαι να τον εγκαταστήσω), αλλά απλά για να περιορίσω την αιωρούμενη σκόνη που τελικά επικάθεται σε συσκευές, αντικείμενα, εργαλεία κλπ που βρίσκονται μέσα στο εν λόγω δωμάτιο.

Για κάντε μου καμιά πρόταση για ένα καλό πολύμετρο.
Κάηκε το δικό μου στο χωριό και θέλω καινούριο.
Εδώ στην Αθήνα έχω ένα μικρό και πολύ μανιτζέβελο BENNING MM P3.

• Like
Reactions: Babis K.
δες τα ANENG απο Banggood... εχουν πολυ καλες κριτικες απο το Δανο

• Like
Reactions: Babis K.
Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι τον καθαριστή αέρα τον θέλω όχι για να απαλλαγώ από δυσάρεστες οσμές ή σκόνη που παράγεται από δουλειές εργαστηρίου (που δεν υφίστανται γενικά τέτοια θέματα στο χώρο που ενδιαφέρομαι να τον εγκαταστήσω), αλλά απλά για να περιορίσω την αιωρούμενη σκόνη που τελικά επικάθεται σε συσκευές, αντικείμενα, εργαλεία κλπ που βρίσκονται μέσα στο εν λόγω δωμάτιο.
Θα πρέπει να καταλάβεις ότι σκόνη(μικροσωματιδια) που υπάρχουν στον αέρα είναι πάμπολλα και το φίλτρο θα στομωνει άμεσα...
Εάν το οικονομικό δεν είναι θέμα και μπαίνει στην εξισωση πρωτιστως η υγεία προχωράς με ιονιστη και με συχνη αλλαγη φιλτρων.....

Απο την άλλη φυσικά υπάρχουν πολύ πιο φτηνές λύσεις όπως ο συχνός αερισμός του χώρου με ανεμιστήρες η ανοικτά παράθυρα για ρεύμα...

Εγώ στο γκαράζ ανοίγω την γκαραζοπορτα και μια πίσω πόρτα για να αεριστη όταν κάνω κοψίματα σε ξυλο η σιδερο και τέλος..

Όταν το έψαχνα, έγραφαν καλές κριτικές για το UNI-T UT61E. Γενικά η UNI-T είναι μια λύση για μπάτζετ όργανα μέτρησης, με μεγάλη γκάμα. Βέβαια, δεν είχα ποτέ κάτι καλύτερο για να το συγκρίνω, ούτε μπήκα ποτέ βαθιά στο άθλημα για να δω που υστερεί.
Για αυτό που κάηκε, φαντάζομαι είδες μήπως είναι θέμα αλλαγής της ασφάλειας που έχει μέσα.

Όταν το έψαχνα, έγραφαν καλές κριτικές για το UNI-T UT61E. Γενικά η UNI-T είναι μια λύση για μπάτζετ όργανα μέτρησης, με μεγάλη γκάμα. Βέβαια, δεν είχα ποτέ κάτι καλύτερο για να το συγκρίνω, ούτε μπήκα ποτέ βαθιά στο άθλημα για να δω που υστερεί.
Για αυτό που κάηκε, φαντάζομαι είδες μήπως είναι θέμα αλλαγής της ασφάλειας που έχει μέσα.

Συμφωνώ. (y)
Και εγώ ένα UNI-T 131C έχω και είναι άψογο. Μετράει και θερμοκρασίες που είναι χρήσιμο.
Έχει και φωτιζόμενο display και ελαστικό περίβλημα για προστασία.
Και μια βλακεία που έκανα, έκαψε απλώς τη μια από τις δυο ασφάλειες που έχει. Την άλλαξα και δουλεύει μια χαρά.

Για το επίπεδό μας, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο ακριβό πιστεύω.

Last edited:
  • Like
Reactions: dk31 and kospap
Ωραία.. Θα πάρω κι εγώ κάποιο απ’αυτά που μου προτείνατε γύρω στα 20€.
Μια χαρά με καλύπτει. (y)

Να παρεις ενα που επιλεγει αυτοματα και το ειδος του βολταζ (AC/DC) και το ευρος του βολταζ. Να μην χρειαζεται να γυρνας συνεχως τον επιλογεα.
Πηρα ενα τετοιο τσιπικο απο Κινα και ειναι πλεον το μονο που χρησιμοποιω, λογω ευκολιας.

Βλεπω οτι εχει παρομοιο και η UNI T (UT123T) το οποιο επιπλεον κανει και ανεπαφη αναγνωριση (NCV) που ειναι χρησιμο χαρακτηριστικο.
UT123T.jpg

Oταν μου χαλασει το αντιστοιχο κινεζικο που εχω, θα αγορασω αυτο (αυτου του ειδους δηλαδη).

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Πέρα από τα (φτηνά αλλά σχετικά αξιόπιστα για ερασιτεχνική χρήση, που λογικά σε ενδιαφέρει) μοντέλα της Uni-T που πρότειναν οι άλλοι φίλοι πιο πάνω, αν σκοπεύεις να κινηθείς κοντά στο 20ρικο, ρίξε μια ματιά και στο ΑΝ8008 της Aneng, από banggood:
Το παρέλαβα προχθές και πέρα από το πολύ μικρό του μέγεθος (που το κάνει ματζέβελο και πασπαρτού λύση) εξεπλάγην ευχάριστα συγκρίνοντας τις μετρήσεις που έδινε με εκείνες ενός ακριβού πολύμετρου Fluke που έχω και με το οποίο το δοκίμασα (ειδικά σε DC τάση όπου σε όλες τις μετρήσεις που έκανα οι μετρούμενες τιμές στα 2 πολύμετρα ήταν όμοιες με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού!).
Νομίζω ότι θα σε καλύψει πλήρως το εν λόγω.

Attachments

• 1203231346.jpg
    1203231346.jpg
    1.3 MB · Views: 19
Ωραία.. Θα πάρω κι εγώ κάποιο απ’αυτά που μου προτείνατε γύρω στα 20€.
Μια χαρά με καλύπτει. (y)
μονο σκεψου αν χρειαστεις μετρηση πανω απο 10 αμπερ...καια γορασε αναλογα