Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και περα και δωθε.
Ειδικα στα μικρα τρυπανια.

Ειναι αυτο που λεει ο φιλος μου ο Μπάμπης για τις γοργονες.

Οπότε λες πως δεν κάνει για τρύπημα με μικρά τρυπάνια (ειδικά για μέταλλο) ε;

Άρα πάμε πάλι στο GSB;

Οπότε λες πως δεν κάνει για τρύπημα με μικρά τρυπάνια (ειδικά για μέταλλο) ε;

Άρα πάμε πάλι στο GSB;

Έχω χρησιμοποιήσει τρυπάνια ΗΕΧ της BOSCH από 2,5 έως 4mm με μικρό κινέζικο δράπανο σε σίδερο μέχρι 1,8mm χωρίς πρόβλημα, με ποντάρισμα όμως στο σημείο τρυπήματος. Ίσως να μην τα χρησιμοποιούσα για σπειρώματα.

• Like
Reactions: nikfor
Καλημερες....
Ήθελα να ρωτήσω για ροκανι ξύλου χειρος αξίζει να διάθεσει χρήματα κάνεις...;
Με κάποιο απλό γίνεται δουλειά.. ;
Είναι σημεία οπου η ηλεκτρικη πλανή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δεν μπαινει και κάποιο μικρό χειρός ροκανι νομίζω ότι θα βοηθάνε..

Έχω βρει αυτό...

Βέβαια θα ήθελα ιδανικά να πάω σε Stanley αλλά πάμε αλλού...

• Like
Reactions: cyclades
Ναι μια χαρα δουλεια θα κανεις. Δες μονο αν εισαι ενταξει με το πλατος του μαχαιριου.

Εχω και εγω 2-3 τσιπικα ροκανια χειρος διαφορων μεγεθων για ειδικες περιπτωσεις και δεν ειχα ποτε την αναγκη να παρω κατι ακριβοτερο.

• Like
Reactions: KOSSTV and cyclades
Καλημερες....
Ήθελα να ρωτήσω για ροκανι ξύλου χειρος αξίζει να διάθεσει χρήματα κάνεις...;
Με κάποιο απλό γίνεται δουλειά.. ;
Είναι σημεία οπου η ηλεκτρικη πλανή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δεν μπαινει και κάποιο μικρό χειρός ροκανι νομίζω ότι θα βοηθάνε..

Έχω βρει αυτό...

Βέβαια θα ήθελα ιδανικά να πάω σε Stanley αλλά πάμε αλλού...
Αν το χρειάζεσαι μόνο για αφαίρεση ξύλου είναι καλό (με καλό ακόνισμα, που λόγω ποιότητας λεπίδας θα πρέπει να είναι συχνό). Αν το θέλεις για φινίρισμα δεν κάνει, χρειάζεσαι κάτι καλύτερο (και το καλύτερο στα φθηνά είναι τα stanley) . Να δεις όμως και το μέγεθος, μήπως είναι προτιμότερο ένα ροκάνι χούφτας. Αυτό θα το κρίνεις μόνος σου. Καλό είναι αν μπορείς να το πιάσεις στα χέρια σου πριν το αγοράσεις, αν και είναι πολύ μικρό το ποσό.

Για αφαίρεση ξύλου το θέλω...μιλάω για 2-3 χιλιοστα για όπου χρειαστεί...

Μιχαλη νομίζω ότι το πλάτος είναι 3-4 ποντους στο συγκεκριμένο.. νομίζω είναι καλά.

Αυτά της χουφτας όντως ίσως είναι πιο βολικά...αλλά δεν θα με χάλαγε και κανονικό..

Θα τα δω από κοντά...

Με τις λεπίδες τι γίνεται...;.
Να βρω κάποιο που να περνει και ανταλλακτικά θα ήταν το σωστό...αλλά θα μου χρειαστούν.. ;

Να βρω κάποιο που να περνει και ανταλλακτικά θα ήταν το σωστό...αλλά θα μου χρειαστούν.. ;

Εισαι τυχερος που η Total βγαζει ανταλλακτικες λαμες για το συγκεκριμενο ροκανι με μονο 2.5 ευρουδακια

Αυτο που καταλαβα για το εν λογω ροκανι ειναι οτι θελει σιγουρα ακονισμα out of the box
και οτι ρυθμιζεται λιγο δυσκολα. Η λεπιδα του ειναι 4,5cm.
Μεχρι εκει, γιατι ειδα οτι δεν κοβει και το παρατησα, αλλα αν ασχοληθω το βλεπω να κανει δουλιτσα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Για αφαίρεση ξύλου το θέλω...μιλάω για 2-3 χιλιοστα για όπου χρειαστεί...

Μιχαλη νομίζω ότι το πλάτος είναι 3-4 ποντους στο συγκεκριμένο.. νομίζω είναι καλά.

Αυτά της χουφτας όντως ίσως είναι πιο βολικά...αλλά δεν θα με χάλαγε και κανονικό..

Θα τα δω από κοντά...

κωστα αν το θελεις για εμγαλη επιφανεια, ναι....

αν θες γθια ψιλοδουλεια, πχ για κανενα γρεζι, ή για να κανεις μυτερο εναν πασαλο, θα ελεγα παστραγκουλο

Eχω παστραγκουλο εδω και πολλα χρονια, χωρις να ξερω πως το λενε.. σχετικα προσφατα εμαθα οτι εχει αυτο το αστειο ονομα!
Ηταν μεσα σε μια κασετινα με εργαλεια ξυλογλυπτικης που μου ειχε φερει ο πατερας μου οταν πηγαινα ακομα γυμνασιο.

Ε λοιπον, παρ'ολο που φτιαχνω κυριως μινιατουρες, αυτο το εργαλειο ειναι ζητημα να το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 2-3 φορες.
Το βρισκω εξαιρετικα αβολο και εντελως μη εργονομικο. Βεβαια αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, αλλους μπορει να τους βολευει.

Αυτο που καταλαβα για το εν λογω ροκανι ειναι οτι θελει σιγουρα ακονισμα out of the box
και οτι ρυθμιζεται λιγο δυσκολα. Η λεπιδα του ειναι 4,5cm.
Μεχρι εκει, γιατι ειδα οτι δεν κοβει και το παρατησα, αλλα αν ασχοληθω το βλεπω να κανει δουλιτσα.
Θα το μάθουμε σύντομα...!!!😁

Eχω παστραγκουλο εδω και πολλα χρονια, χωρις να ξερω πως το λενε.. σχετικα προσφατα εμαθα οτι εχει αυτο το αστειο ονομα!
Ηταν μεσα σε μια κασετινα με εργαλεια ξυλογλυπτικης που μου ειχε φερει ο πατερας μου οταν πηγαινα ακομα γυμνασιο.

Ε λοιπον, παρ'ολο που φτιαχνω κυριως μινιατουρες, αυτο το εργαλειο ειναι ζητημα να το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 2-3 φορες.
Το βρισκω εξαιρετικα αβολο και εντελως μη εργονομικο. Βεβαια αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, αλλους μπορει να τους βολευει.
μια χαρα το χρησιμοποιησα εγω...και για να φορμαρω στυλιαρισ το σημειο πρασαρμογης, και να φαω πορτακια απο mdf που μου βγηκαν μια σταλια μεγαλυτερα.

Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στη γνωστή φασόν 1/4 συλλογή με καρυδακια και καστανια που κυκλοφορεί; ο καθένας βάζει τη μάρκα του

Πχ https://www.skroutz.gr/s/21705981/B...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Όλα ίδια είναι. Η τιμή καθορίζει την ποιότητα, εκτός αν βρεις κάποιο επώνυμο σε προσφορά.

Δες και και αυτό:https://www.skroutz.gr/s/25014988/23020001-Kastania-me-Karydakia-1-4-44tmch.html
ή κάτι σε DEXTER, λόγω εγγύησης

• Like
Reactions: nikfor
Όλα ίδια είναι. Η τιμή καθορίζει την ποιότητα, εκτός αν βρεις κάποιο επώνυμο σε προσφορά.

Δες και και αυτό:https://www.skroutz.gr/s/25014988/23020001-Kastania-me-Karydakia-1-4-44tmch.html
ή κάτι σε DEXTER, λόγω εγγύησης
Άρα δεν είναι όλα ίδια..
Πχ βλέπω ένα με 7.50 ευρώ..
Δεν θα είναι ίδιο με το αντίστοιχο force σίγουρα..
Έχω μεγάλη κασετίνα 1/2 force + μια κασετίνα Άλεν, είναι μια χαρά.. Μάλλον θα πάω στην force

Άρα δεν είναι όλα ίδια..
Πχ βλέπω ένα με 7.50 ευρώ..
Δεν θα είναι ίδιο με το αντίστοιχο force σίγουρα..
Έχω μεγάλη κασετίνα 1/2 force + μια κασετίνα Άλεν, είναι μια χαρά.. Μάλλον θα πάω στην force
Εννοώ ότι όσα είναι στα 30€ περίπου και με την ίδια ποσότητα τεμαχίων, θεώρησέ τα ίδια. Κάποια θα έχουν μερικά καρυδάκια παραπάνω, κάποια μύτες κτλ, αλλά σαν αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Φυσικά, όταν μιλάμε για τιμές λαμβάνουμε υπόψη τις τιμές που πουλάνε οι περισσότεροι, κάτι σαν μ/ο δηλαδή. Μεγάλες διαφορές στην τιμή (ειδικά προς τα κάτω) μας προβληματίζουν.

Πχ
Η FORCE https://www.skroutz.gr/s/15454739/Force-2462-Kastania-me-Karydakia-1-4-46tmch.html
και η SKS https://www.skroutz.gr/s/25014988/23020001-Kastania-me-Karydakia-1-4-44tmch.html
έχουν παρόμοια τιμή και ποσότητα, οπότε και η ποιότητα θα είναι ίδια.

Αν πάς σε GEDORE RED με τα ίδια τεμάχια, είναι +80%, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει https://www.skroutz.gr/s/25863378/Gedore-R49003046-Kastania-me-Karydakia-1-4-46tmch.html

• Like
Reactions: papakitou
Ευχαριστώ, θα δω, έχω βάλει και την proxxon στο παιχνίδι γιατί έχει κάτι λουκούμια. Αν αποφασίσω να δώσω πάνω από 50, μάλλον σε proxxon θα πάω

• Like
Reactions: newbie