Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα πας στην εταιρεία: ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ, Κ., - Ε. ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. , Λ. Αθηνών (Δίπλα από Κουμάκη) με ακριβείς διαστάσεις ή ΜΑΖΙ με το υπάρχον o-ring ως δείγμα.
Είναι ο βασιλιάς των o-rings..
ΥΓ: Με ευχαριστείς μετά 😁
Ευχαριστώ πολυ!!!

Eχει δει κανεις το αυτο το 20βολτο κρουστικο δραπανακι της Dewalt πουθενα στην Ελλαδα? Η σε κανενα ευρωπαικο Αμαζον?

Dewalt DCD794B

517G6uGURpL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

E μα για αυτο με ενδιαφερει, ειναι το πιο κοντο δραπανακι που εχω δει και θελω να το βαλω διπλα στο απιστευτο παλμικακι :)
DEWALT-Cordless-Impact-Driver-Kit-20V-DCF850-Brushless-Motor-1-4-Inch-Electric-Screwdriver-205NM-Wirless.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Η DeWALT πάντως το αναφέρει σαν Drill drier

ATOMIC™ 20V MAX* Brushless Cordless 1/2 in. Drill/​

Δυστυχώς, επιβεβαιωμένο μόνο Αμερική προς το παρών.

Last edited:
Nαι σωστα, το DCD794 δεν ειναι κρουστικο γι αυτο και ειναι τοσο μκρο σε μηκος. Το DCD799 ειναι κρουστικο αλλα δεν υπαρχει Ελλαδα.
Το κρουστικο ξαδερφακι του ειναι το DCD805 αλλα ειναι πιο μεγαλο, αν και παραμενει μικρο σε διαστασεις σχετικα με παρομοια κρουστικα.

Το Dewalt DCD805 ειναι ενα πανισχυρο πανισχυρο κρουστικο με 2000 σαλ και 90Νμ ροπη. Υπαρχει στην Ελλαδα και σε καλη τιμη.

Το μινιατουρακι Dewalt DCD794 το βρισκεις στο ebay με λιγοτερο απο 70 δολλαρια και αποστελλεται στην Ελλαδα κατω απο 120 ευρω, με ολα πληρωμενα.

• Like
Nαι μπραβο ειναι ιδιο σε μεγεθος και specs με το αντιστοιχο κρουστικο της σειρας Atomic που ελεγα παραπανω. (y)

Αν το ειχα δει, θα το ειχα αγορασει εναντι του 805 το οποιο ειναι μεν λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος αλλα πολυ ισχυροτερο.

• Like
Reactions: antreas1989
Προς κατόχους του συγκεκριμένου, ή ανθρώπους που το έχουν δουλέψει.
Επειδή είμαι έτοιμος να το γυρίσω πίσω και να πάρω makita (που κακώς δεν πήρα εξαρχής)
Παρουσιάζει μια καθυστέρηση όταν πατάω τη σκανδάλη του τύπου 1 sec, και ειναι αρκετά εκνευριστικό στη χρήση.
Είναι φυσιολογικό ή έπεσα σε ελαττωματικό;
Από δύναμη είναι κομπλέ από ότι διαπίστωσα.

Αν είναι φυσιολογικό, απλά δεν μου ταιριάζει και θα μπει πούλημα. Αγορά από κέντρο βίδας

Το εχω και ειναι ενα καταπληκτικο εργαλειο, οχι μονο πανισχυρο για τα κυβικα του αλλά διαθετει και το kick back control που σε προστατευει απο τυχον μαγκωμα.
Η ελαχιστη καθυστερηση που υπαρχει και ειναι μισο δευτερολεπτο, δεν ειναι ελλατωμα αλλα προφανως χρησιμευει σε κατι.

Θα ειναι μεγα λαθος κατα την γνωμη μου να γυρισεις ενα αριστο εργαλειο (το κορυφαιο στην κατηγορια του γενικοτερα) για αυτον τον λογο.

Το εχω και ειναι ενα καταπληκτικο εργαλειο, οχι μονο πανισχυρο για τα κυβικα του αλλά διαθετει και το kick back control που σε προστατευει απο τυχον μαγκωμα.
Η ελαχιστη καθυστερηση που υπαρχει και ειναι μισο δευτερολεπτο, δεν ειναι ελλατωμα αλλα προφανως χρησιμευει σε κατι.

Θα ειναι μεγα λαθος κατα την γνωμη μου να γυρισεις ενα αριστο εργαλειο (το κορυφαιο στην κατηγορια του γενικοτερα) για αυτον τον λογο.
Τα ακούω τα χαρακτηριστικά που γράφεις, και τα γνωρίζω..
Προσωπικά η καθυστέρηση με ενοχλεί, και εφόσον δεν υπάρχει σε άλλα, πχ στο "φθηνό" makita 2470 και στο Parkside 1050w που έχω εναλλαξ και δουλεύω από το πρωί, με ακαριαία απόκριση στη σκανδάλη, το θεωρώ ελάττωμα.

Σεβαστη η αποψη αλλα αξιζει βρε παιδι μου να συμβιβαστει κανεις εχοντας τοσο μεγαλη διαφορα στην ισχυ με το μικρο Μακιτα? Ιδιως αν το χρησιμοποιεις συχνα σαν σκαπτικο.

Για το Parkside που το εχω και αυτο, εχει μεν βγει αξιοπιστο αυτο το μοντελο αλλα αν θελεις να ζησει, πρεπει να κανεις διαλλειματα καθε 15 περιπου λεπτα. Καμμια σχεση με τα δυο παραπανω.

Για την πολυτιμη αξια δε του kick back control, φανταζομαι οτι ειναι ξεκαθαρη -εαν καποιος κατα το τρυπημα πεσει σε οπλισμο και τυχει και του κατσει στραβα...

Καλησπέρα,
θέλω να κολλήσω μια ρόλοκουρτίνα σε μία βεραντόπόρτα αλουμινίου με ανάκλιση 210 ύψος x 1 m πλάτος.
Ο αλουμίνας μου πρότεινε ταινία αυτοκόλλητη της 3Μ.
Είδα υπάρχουν πάρα πολλές αλλά ποια είναι κατάλληλη δε γνωρίζω.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη να προτείνετε ;
Ευχαριστώ

Αν είναι φυσιολογικό, απλά δεν μου ταιριάζει και θα μπει πούλημα. Αγορά από κέντρο βίδας
Το έχω κι εγώ, και έχει όντως μια μικρή καθυστέρηση <1sec. Δεν έχω πείρα από τέτοια εργαλεία οπότε θεώρησα ότι είναι κάτι σαν soft start.

Όταν έχεις να καθαρίσεις κανέναν αρμο όπως της φωτογραφίας καλή ώρα, τότε αυτή η λειτουργία που έχει είναι απαγορευτική..
Όσο για το να κάνω διάλειμμα κάθε 15 λεπτά, ούτως ή άλλως κάνω γιατί δεν παλεύεται 🤣

Attachments

• Compress_20240619_160537_7409.jpg
    Compress_20240619_160537_7409.jpg
    263.1 KB · Views: 35
  • Compress_20240619_160537_7640.jpg
    Compress_20240619_160537_7640.jpg
    354.5 KB · Views: 35
Προς κατόχους του συγκεκριμένου, ή ανθρώπους που το έχουν δουλέψει.
Επειδή είμαι έτοιμος να το γυρίσω πίσω και να πάρω makita (που κακώς δεν πήρα εξαρχής)
Παρουσιάζει μια καθυστέρηση όταν πατάω τη σκανδάλη του τύπου 1 sec, και ειναι αρκετά εκνευριστικό στη χρήση.
Είναι φυσιολογικό ή έπεσα σε ελαττωματικό;
Από δύναμη είναι κομπλέ από ότι διαπίστωσα.

Αντώνη σοβαρά τώρα θα γυρίσεις πίσω τετοιο εργαλείο για αυτόν λόγο.. ;
Έχει κάποιο άλλο ελάττωμα..;
Για την χρήση που το χρησιμοποιήσεις με χαρά είναι...το δευτερόλεπτο θα σου έκανε την διαφορά...
Αμα σου πως ότι και το GHB 2-26 κάνει το ιδιο πράγμα και εδώ και 4 χρόνια πάει μια χαρά..
Εχθές το χρησιμοποίησα όλη μέρα...μια χαρά πάει...

Εάν δεν το θες βάλε μια τιμή....αν και δεν συγκρινεται με το Μakita που έβαλες...!!!

Τι να σου πω ρε Κωστή, εσύ περισσότερο από όλους μπορείς να καταλάβεις γιατί με ενοχλεί. Βέβαια είναι συνήθεια θα μου πεις.. Θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες και θα δω..
Δεν το συγκρίνω με τα εργαλεία που ανέφερα, αλλά με το 2631 makita που έχει ίδια τιμή και AVT

• Like
Τι να σου πω ρε Κωστή, εσύ περισσότερο από όλους μπορείς να καταλάβεις γιατί με ενοχλεί. Βέβαια είναι συνήθεια θα μου πεις.. Θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες και θα δω..
Δεν το συγκρίνω με τα εργαλεία που ανέφερα, αλλά με το 2631 makita που έχει ίδια τιμή και AVT
Ναι καταλαβαίνω πως το λες και θες να κάνεις άμεσα την δουλειά σου..
Αυτό που έχω αντιλειφθει στο Bosch ειναι οτι ενώ πατάς την σκανδάλη εάν δεν σπρώξεις λίγο να νιώσει κόντρα για δουλέψει το καλεμισμα δεν ξεκινάει αμεσως...ακόμη και στο τρυπημα μια πολύ μικρή καθυστερήσει την έχει...