Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

-To συγκεκριμένο parkside είναι μίνι δισκοπρίονο (85χιλιοστά διάμετρος δίσκου). Δεν το έχω αλλά φαντάζομαι θα είναι πιο βολικό για λεπτά πάνελ και όχι για κανονικές σανίδες 2εκ πάχος ή πάνω.
-Το δισκοπρίονο είναι ενεργοβόρο μηχάνημα και η μπαταρία αδειάζει γρήγορα ειδικά αν είναι 12βολτο
-Καινούργιο ήταν πιο φτηνό από 60€ που ζητάνε για το συγκεκριμένο που λογικά είναι και εκτός εγγύησης
-Η μελαμίνη είναι δύσκολο να την κόψεις και να βγει καθαρή η κοπή. Θα σου έλεγα ότι θες δυνατότερο/μεγαλύτερο εργαλείο και κάποιον δίσκο εξειδικευμένο (ή τύπου TCG)

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για κάποιο μεγαλύτερο, 190 και 160 χιλιοστά διάμετρο δίσκου είναι τα συνηθισμένα. Επίσης πάρε το καλύτερο που σε παίρνει οικονομικά γιατί είναι εργαλείο που η ποιότητα κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα.

Παιδιά καλησπέρα.
Θέλω να αγοράσω ένα Δισκοπρίονο. Η χρήση θα είναι περιστασιακή να κόβω κανένα ξύλο, συνήθως μελαμίνη.
Μπαταρίες έχω Parkside & total.
Είμαι ανάμεσα σε δύο .
Το Parkside με αρέσει που είναι πιό , πως το είπατε, μανζιβελικο.
Τι λέτε

Εάν είναι να κόβεις μελαμίνη να πάρεις το Parkside...με 2.6μμ βάθος είσαι μια χαρά..
Έχω κόψει άπειρα 1.6 και 2.0 εκ mdf.μελαμινες κ.τ.λ....κόβεις μια χαρά.
Είναι τόσο άνετο και εξυπηρετικό που θα τι λατρέψεις από την πρώτη στιγμή...
Η τιμή πακέτο που το δίνει είναι όκ απλώς κάποια στιγμή θα θες 4αρα...εκτος και εάν έχεις..

Εάν είναι όμως να κόβεις πιο παχιά υλικά πας στο Total....Είναι 20ν και πιο δυνατό....
Έχεις ικανοποιητικό βάθος 50μμ..
Εάν.βρεις δισκο και με περισσότερα δοντια θα είναι για όλα..

Όσο αφορά ανταλλακτικα εδώ υπάρχει θέμα καθώς είναι λίγες οι εταιρίες με 85μμ και 140μμ..υπάρχουν απλά δεν τους έχουν όλοι...

Εγώ θα επερνα το Parkside εάν δεν είχα απαιτήσεις παχους

Πάντως το καλύτερο είναι να έχεις 2...ένα για λεπτοδουλειες και ένα για χοντροδουλειες..

Πρώην κάτοχος του εν λόγω δισκορπίονου, το είχα αγοράσει πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους.
Είναι όπως σου είπαν τα παιδιά, πολύ βολικό, πανάλφρο και πολύ εύκολο στην αποθήκευση.
Το χρησιμοποιούσα για παλετόξυλα, με την μπαταρία των 2ah έκοβα καταμήκος 2 παλετόξυλα, στο τρίτο με άφηνε.
Την πλαγιοκοπή θα την έλεγα μάλλον άχρηστη, πολύ μικρό βάθος.
Δίσκους παίρνει και τους dexter του leroy.
Γενικότερα είναι ένα περιορισμένων εργασιών εργαλείο, συμπληρωματικό ενός μεγαλύτερου όπως σωστά ειπώθηκε.
Το total/ingco φαίνεται πιο ισορροπημένο ως προς το εύρος εργασιων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την ευκολία χειρισμού και αποθήκευσης.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν μία 2ah μπαταρία θα είναι αρκετή για το total ή θα χρειάζεται 4άρα.

Μήπως έχει δει κάποιος τέτοιους κονεκτορες. Ψάχνω τον αντίστοιχο αρσενικό σαν αυτόν που είναι στην φωτογραφία.
Κουμπώνει μέσα στις εγκοπές που φαίνονται μέσα στον κόκκινο κύκλο. Αυτή είναι η κάτω βάση.

20241005_114234.jpg
IMG-38060c6bf806fa91a908be3f98f548dd-V.jpg

Αυτό ψάχνω

L1_006_101766_496_5141.JPG

Μήπως έχει δει κάποιος τέτοιους κονεκτορες. Ψάχνω τον αντίστοιχο αρσενικό σαν αυτόν που είναι στην φωτογραφία.
Κουμπώνει μέσα στις εγκοπές που φαίνονται μέσα στον κόκκινο κύκλο. Αυτή είναι η κάτω βάση.

View attachment 239774
View attachment 239773

Αυτό ψάχνω

View attachment 239775

Κάνε μία ερώτηση εδω

Υπάρχει (ή υπήρχε) μια βιοτεχνία στην ΚΟΡΙΝΘΟ που κατασκευαζε τέτοια εξαρτήματα, αλλά έχω χάσει τα στοιχεία της.

• Like
Reactions: nik187
Περιμένοντας να έρθει η σπαθοσέγα μπαταρίας της Ryobi,
σκέφτηκα να παραγγείλω λάμες,τόσο για ξύλο όσο και για σίδερο.
Όμως και εδώ...χαμός.
Διαφορετικά μήκη,πολλές κατηγορίες TPI και υλικά κατασκευής.
Έψαξα στην κατηγορία,αλλά δεν βρήκα πληροφορίες που θα με βοηθούσαν.
Να ρωτήσω λοιπόν και αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει 2 λέξεις για αξιόπιστες εταιρείες,σε τι χρησιμεύουν τα διαφορετικά μήκη και η πυκνότητα των δοντιών επάνω στις λάμες ή και ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον αδαή σαν κι εμένα.

Οι λαμες για σιδερο δεν εχουν και πολλες εκδοσεις, ειναι ολες με πολλα και πυκνα δοντια.
Υπαρχουν κοντες και μακριες. Η σπαθοσεγα αυτη παιρνει συνηθως τις μεγαλες λαμες (15 εως 20εκ.), οπως πχ αυτην.

Οι λαμες για ξυλα εχουν μεγαλυτερη ποικιλια. Για την συγκεκριμενη σεγα ιδανικες ειναι οι λαμες απο 15 εως 30 εκ.
Αυτες με τα αραια/λιγα δοντια (6 ΤPI teeth per inch) κοβουν γρηγοροτερα σε σχεση με αυτες με τα περισσοτερα δοντια που κοβουν πιο αργα αλλα δινουν καθαροτερη κοπη.

Για κλαδεματα η για κοπες που δεν μας ενδιαφερει η εμφανιση, οσο πιο λιγα δοντια τοσο πιο γρηγορη η κοπη. Οπως αυτες της Βosch, ιδανικες για γενικη χρηση.

Απο κει και περα, μπορει να προταθουν εξειδικευμενες λαμες σε δοντια και σε μηκος, αναλογα την χρηση και το project.

Καλησπερα στην ομαδα.

Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα 2 εργαλειων ρευματος. Ενα παλινδρομικό πολυεργαλείο και εναν ταινιολειαντήρα.
Το πρωτο λινκ με το total το εβαλα για παραδειγμα δεν εχω καταληξει ακομα.

Βρηκα καποιους ανταπτορες για γωνιακο τροχο που κανουν παρομοια δουλεια με χαμηλοτερο κοστος αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο αξιοπιστοι ειναι.

Εχει δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο να μου πει την αποψη του?

Ευχαριστω.

Οι λαμες για σιδερο δεν εχουν και πολλες εκδοσεις, ειναι ολες με πολλα και πυκνα δοντια.
Υπαρχουν κοντες και μακριες. Η σπαθοσεγα αυτη παιρνει συνηθως τις μεγαλες λαμες (15 εως 20εκ.), οπως πχ αυτην.

Οι λαμες για ξυλα εχουν μεγαλυτερη ποικιλια. Για την συγκεκριμενη σεγα ιδανικες ειναι οι λαμες απο 15 εως 30 εκ.
Αυτες με τα αραια/λιγα δοντια (6 ΤPI teeth per inch) κοβουν γρηγοροτερα σε σχεση με αυτες με τα περισσοτερα δοντια που κοβουν πιο αργα αλλα δινουν καθαροτερη κοπη.

Για κλαδεματα η για κοπες που δεν μας ενδιαφερει η εμφανιση, οσο πιο λιγα δοντια τοσο πιο γρηγορη η κοπη. Οπως αυτες της Βosch, ιδανικες για γενικη χρηση.

Απο κει και περα, μπορει να προταθουν εξειδικευμενες λαμες σε δοντια και σε μηκος, αναλογα την χρηση και το project.
Σ΄ευχαριστώ πολύ.Στις λάμες για ξύλο,γράφεις Bosch αλλά το link βγάζει Total.Το Bosch είναι λάθος ή το link?

• Like
Reactions: Χιωτης
Οι λαμες ειναι της Bosch, το λινκ εχει διορθωθει.

Γενικως οι λαμες της Βοsch ειναι πολυ καλες και αξιοπιστες, σταθερη αξια. Απο οτι διαβαζω ομως και οι λαμες της Total ειναι VFM.

Βρηκα καποιους ανταπτορες για γωνιακο τροχο που κανουν παρομοια δουλεια με χαμηλοτερο κοστος αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο αξιοπιστοι ειναι.

Εχει δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο να μου πει την αποψη του?

Ευχαριστω.
Χάζεψε κάνα βιντεάκι για το πως δουλεύει κι αν σου κάνει πάρτο. Πάντως για τα 30-40 ευρώ που έχει ένα κανονικό εργαλείο (total, parkside) θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Είχα ράγισμα σε πλαστική σωλήνα υδροροης θαμμενη μέσα σε μπετό και έβγαινε η υγρασία στο υπόγειο απο κατω. Φώναξα επαγγελματία κι έκανα την γνωστή μέθοδο coating . Την έχω ξανακάνει σε άλλη σωλήνα που είχε τρυπήσει από ρίζες από πεύκα.
Μου άρεσε η κάμερα του που πραγματικά κάνει δουλειά. Βέβαια αυτός είχε πανάκριβο εργαλειο. Λέω να πάρω κι εγώ μια τέτοια ενδοσκοπική κάμερα να ρίχνω κι εγώ καμιά ματιά που και που στις σωλήνες (μόνο για να δει με την κάμερα παίρνει 120 ευρώ επίσκεψη).
Βρήκα πολλά φθηνά μοντέλα αλλά αυτή έχει τις καλύτερες κριτικές. Έχει κανένας καμία εμπειρία από τέτοιες κάμερες; (μην μου πείτε την χαζαμαρούλα που μπαίνει με usb σε κινητό, αυτή είναι τελείως χαζομάρα). Θα βλέπεις τίποτα ή είναι παιχνίδι;

Last edited:
Είχα ράγισμα σε πλαστική σωλήνα υδροροης θαμμενη μέσα σε μπετό και έβγαινε η υγρασία στο υπόγειο απο κατω. Φώναξα επαγγελματία κι έκανα την γνωστή μέθοδο coating . Την έχω ξανακάνει σε άλλη σωλήνα που είχε τρυπήσει από ρίζες από πεύκα.
Μου άρεσε η κάμερα του που πραγματικά κάνει δουλειά. Βέβαια αυτός είχε πανάκριβο εργαλειο. Λέω να πάρω κι εγώ μια τέτοια ενδοσκοπική κάμερα να ρίχνω κι εγώ καμιά ματιά που και που στις σωλήνες (μόνο για να δει με την κάμερα παίρνει 120 ευρώ επίσκεψη).
Βρήκα πολλά φθηνά μοντέλα αλλά αυτή έχει τις καλύτερες κριτικές. Έχει κανένας καμία εμπειρία από τέτοιες κάμερες; (μην μου πείτε την χαζαμαρούλα που μπαίνει με usb σε κινητό, αυτή είναι τελείως χαζομάρα)

Επχω αυτή από εποχή Πανελλήνιας.
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αν τη θέλεις χάρισμά σου.
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία βέβαια.

Σ ευχαριστώ πολύ αλλά οι 90 πόντοι καλώδιο την κάνει πρακτική άκυρη για σωλήνες σπιτιού. Αυτή είναι καλή να δεις κάνα κινητήρα αμαξιού κλπ.
Για σωλήνες σπιτιού χρειαζονται 10 μέτρα καλώδιο για να έχει νόημα. Ούτε καν 5 μέτρα. Με αυτά που είδα στην πράξη , υπάρχουν σοβαρές αποστάσεις στις σωλήνες που δεν φαίνονται με το μάτι. Επίσης πολλές φορές δεν έχεις δυνατότητα να μπεις και από τις 2 άκρες της σωλήνας, οπότε θες μήκος.

• Like
Reactions: KOSSTV
Όχι Μπάμπη, αυτά δεν είναι μπαλαντεζες ρεύματος. Πρέπει να είναι μονοκόμματο το καλωδιο και σκληρό για να μπορείς να οδηγείς την κάμερα όπου θες. Αν υπάρχουν ενώσεις δεν γίνεται δουλειά, άσε που πρέπει να είναι καραστεγανά όλα. Σ ευχαριστώ και πάλι αλλά είναι κρίμα να πάει από την μια αποθήκη στην άλλη 😁