Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Tασούλη,αυτή μοιάζει με αυτήν του Skroutz.:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και ένα συγκριτικό;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Ναι μια χαρά φαίνεται. Ένα μειονέκτημα που έχουν όλες αυτές οι φθηνές: Αν θέλεις να μπεις μέσα στην σωλήνα μέσω Τ αναγκαστικά θα λυγίσεις λίγο το καλώδιο για να στρίψει η κάμερα , σωστά;
Έτσι όμως θα μείνει πάντα στριμμένη η κάμερα και ΔΕΝ θα βρίσκεται στο κέντρο της σωλήνας και θα την βλέπεις την σωλήνα μονόμπαντα , θα είναι σίγουρα πολύ κοντά στο τοίχωμα της σωλήνας.
Ενώ οι επαγγελματικές σαν αυτή που είχε ο τύπος, έχουν ελατήριο ελασμα δέκα πόντους μετά την κάμερα οπότε και να την λυγίσεις στην αρχή, μετά με το που θα μπει στην ευθεία της σωλήνας, θα έρθει στα ίσα της και θα μείνει στο κέντρο της σωλήνας που έχεις καλύτερο view.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι λέω.

Βρήκα αντίστοιχη με τον αμερικάνο , από Γερμανία 1080p, 10 μέτρα , με 3 κάμερες και δωρεάν μεταφορικά!

• Like
Reactions: Χιωτης
Βρήκα αντίστοιχη με τον αμερικάνο , από Γερμανία 1080p, 10 μέτρα , με 3 κάμερες και δωρεάν μεταφορικά!
Διάβασε τις αρνητικές κριτικές.
Εμένα μου γράφει 13,39€ μεταφορικά.FireShot Capture 181 - Z34 Endoscope Camera with Light, 10 m, Inspection Camera, Triple Lens_ ...png

Ναι αυτά διαβάζω. Για να σταματήσουν τα αρνητικά πρέπει να πας στα 200-300.
Είδα επίσης κάτι άλλες ου έχουν κινούμενη κάμερα , την κουνάς εσύ, κουνιέται σαν σκουλίκι, αλλά μου κόπηκε η χαρά όταν είδα ότι όλες αυτές έχουν 1,5 μέτρο καλώδιο.

Attachments

• Screenshot_20241025_000211_Chrome.jpg
    Screenshot_20241025_000211_Chrome.jpg
    978 KB · Views: 22
Λοιπόν, μετά από reviews και βιντεάκια και με προσωπική εμπειρία που έχω δει 3 φορές την επαγγελματική κάμερα του μάστορα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για μεγάλες αποστάσεις τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το καλώδιο. Οι περισσότερες φθηνές έχουν εύκαμπτο καλώδιο που σημαίνει ότι μετά την πρώτη στροφή δεν προχωράει.....άρα και 10 μέτρα να είναι , είναι άχρηστο. Τα αρνητικα reviews γράφουν ότι μετά από 1-2 μέτρα δεν προχωράει άλλο, διότι λυγιζει. Ο τύπος αυτού του καλωδίου λέγεται semi-rigid .
Δείτε τέτοιο παράδειγμα καλωδίου , προσέξτε ότι έχει λεία επιφάνεια, αυτό σημαίνει ότι είναι εύκαμπτο.

Σε φθηνές υλοποιήσεις για να έχει δύναμη το καλώδιο πρέπει να είναι rigid και φαίνεται από το ότι η επιφάνεια έχει ραβδώσεις σαν σπιράλ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός ο τύπος καλωδίου βγαίνει μέχρι 5 μέτρα.
Το περιγράφει ο τύπος στο βιντεάκι που έβαλε παραπανω ο Σωκράτης. Δείτε πως είναι το καλώδιο.

Φυσικά το καλύτερο καλώδιο και την καλύτερη καμερα με ελατήριο, την έχουν τα επαγγελματικα. Το φθηνότερο με 20 μέτρα πάει κάνα 300αρι.

Άρα είτε παίρνεις ένα φθηνό για να είσαι ψυχολογικά καλυμμένος ότι και καλά θα δεις κάτι, αλλιώς φωνάζεις τον μάστορα 😁

Last edited:
Μα βρε Τασούλη,τι νόημα έχει να πάρεις τέτοια κάμερα;
Nα προλάβεις την βλάβη αποκλείεται.
Να βρεις την βλάβη,πάλι θα φωνάξεις τον μάστορα να στην φτιάξει.
Οπότε,άσε τον μάστορα να έχει την ακριβή και να φτιάχνει τις βλάβες που θα βρίσκει.

Χρόνια πολλά σε όλους και στους εορτάζοντες.. σας είχα πριξει προ καιρού για κάτι καγκελα που ηθελα να βαψω και τελικα ξεκινησα τονχρονοβορο προτζεκτ..εχω συναμτησει μερικα τεχνικα προβληματακια και ενα απο αυτα ειναι το εξης..επειδη τα καγκελα αποτελουνται απο 6τμχ 3μ 120χ40 κοιλοδοκο,στην μεση κανει κοιλιά, με αποτελεσμα τονπαλμικο τρειβιο με το σκληρό πλατό που εχει να αφήνει στην μέση αδουλευτο το μέταλλο.. σκέφτηκα αν θα υπάρχει ένα μαλακα πλατό αυτοκόλλητο πλευρων ώστε να είναι ποιο ευκαπτο και λειτουργικό,αλλά όπου ρώτησα μ είπαν ότι δεν έχουν δει κάτι τέτοιο..ισχύει?

Προφανως στην Ελλαδα το κοστολογουν ΟΛΟΙ με βαση με το κοστος απο το Amazon.de (68 ευρω) συν τα μεταφορικα απο Γερμανια (23 ευρω).

Θα δουμε ομως πως θα τρεχουν να προσαρμοσουν τιμες οταν το Free Delivery πανω απο τα 59 ευρω, επεκταθει σε ολα τα προιοντα...

• Like
Reactions: pt2937
Κωστή έχω 30 ίδια...
..επειδη τα καγκελα αποτελουνται απο 6τμχ 3μ 120χ40 κοιλοδοκο,στην μεση κανει κοιλιά,

Ανεφερες τα παραπανω για αυτο και ειπα με το χερι....
αλλα και παλι δεν θεωρω οτι ειναι μεγαλη δουλεια που να αξιζει να δωσεις 100 ευρω για το Bosch..

Eγω θα εβαζα χερακι και παλι χερακι....ενα αποχαρταρισμα θα κανεις να φυγουν οι σκονες και τα λιπη.. εαν εχει φυγει και μπογια κανεις λιγο παραπανω για να "στρωσει" η επιφανεια και τελος....
Δεν βλεπω δυσκολια...
Ασε που μπορει να γινει με polished pad vechro με γωνικο τροχο ανετα...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Αναφερω το polished pad veclro γιατι μπορει να παρει την κοιλοτητα/κουρμπα που εχει να κανει το σιδερο(μιλαμε για την κουπαστη απο πανω) γιατι εχει μαλακο πατο απο σφουγγαρι που μπορει να παει παντου...
Οριστε και φωτο....
20210129-100154.jpg

Χρόνια πολλά σε όλους και στους εορτάζοντες.. σας είχα πριξει προ καιρού για κάτι καγκελα που ηθελα να βαψω και τελικα ξεκινησα τονχρονοβορο προτζεκτ..εχω συναμτησει μερικα τεχνικα προβληματακια και ενα απο αυτα ειναι το εξης..επειδη τα καγκελα αποτελουνται απο 6τμχ 3μ 120χ40 κοιλοδοκο,στην μεση κανει κοιλιά, με αποτελεσμα τονπαλμικο τρειβιο με το σκληρό πλατό που εχει να αφήνει στην μέση αδουλευτο το μέταλλο.. σκέφτηκα αν θα υπάρχει ένα μαλακα πλατό αυτοκόλλητο πλευρων ώστε να είναι ποιο ευκαπτο και λειτουργικό,αλλά όπου ρώτησα μ είπαν ότι δεν έχουν δει κάτι τέτοιο..ισχύει?
αν δωσεις μια μικρη κλιση προς τα πλαγια, δεν θα πιασει την κουρμπα...

εγω δεν ηξερα οτι υπαρχει το polished pad veclro και εκανα ενα αυτοσχεδιο με αφρωδες συσκευασιας και αρσενικο-θηλυκο αυτοκολητο velcro

Μια και το 'φερε τελευταία η κουβέντα για πρέσες καλωδίων, για κάποιον που ασχολείται τελείως περιστασιακά. μια πρέσα που αλλάζεις κεφαλές σαν αυτήν δεν είναι καλή λύση; Πέρα από την ταλαιπωρία για την αλλαγή της κεφαλής έχει κάποιο άλλο θέμα;

να διαλεξεις καλη εταιρια...απο μαγαζι που πουλα μονο τετοια πραγματα.

εχω μια τετοια για τα ομοαξονικα ραδιοερασιτεχνικα....το θεμα ειναι οτι δεν πηρα απο την αρχη αλλες κεφαλες, και πια ειναι πολυ ακριβη υποθεση να παρω ενα κομματι εκ των υστερων

απο εδω πηρα την δικια μου

• Like
Reactions: dk31
απο οσο εχω καταλαβει η δυσκολια στις οικονομικες πρεσσες ειναι οταν οι διαμετροι στα καλωδια μεγαλωνουν . εκει και θελει μεγαλυτερο μεγεθος πρεσσας, και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

• Like
Reactions: dk31