Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κυριάκο τηλεσκοπική λέγεται επειδή μπορούν να αρθουν ένα-ενα τα σκαλοπάτια και να "κλειδωσει" σε οποιαδήποτε σημειο..κοινός πτυσσόμενη...
Η δεύτερη δεν έχει αυτόν το μηχάνησμο για αυτο και αναφέρεται ως πολλαπλων χρήσεων..
Τώρα εσύ πως την "βαφτίζεις" τηλεσκοπική δεν μπορώ να το καταλάβω..
Κωστη ειναι 2Χ4 σταθερων σκαλοπατιων και επειτα τηλεσκοπικα επεκτεινεται ανα σκαλοπατι.
Μπορει να γινει απο 2Χ4 σταδιακα 2Χ5 2Χ6 εως και 2Χ8.
Δεν ειναι οπως του φιλου skysound απο πανω που ειναι σταθερη αναδιπλουμενη.
Παρατηρησε το.

Εχω αυτη. Διπλωνει στα τεσερα για αποθηκευση.
Με 4,70 υψος ανεβαινω ανετα στη σκεπη.
Πολυ στιβαρη και παιρνει διαφορα σχηματα.
Μεχρι πριν βγουν οι απο πανω μια τέτοια ειχα σκοπο να παρω.
Το μειονεκτημα της ειναι το αυξημενο φαρδος αποθηκευσης και πως δεν κανει για σκαλια.
Κατα τα λοιπα

Ψάχνω για φρεζοκαβιλιέρα. Θα χρησιμοποιηθεί για ένωση πλανισμένων ξύλων 30mm.
Το budget είναι μικρό και προσανατολίζομαι για κάποιο από τα παρακάτω. Αν υπάρχει κάποια άποψη/εμπειρία θα βοηθούσε σημαντικά γιατι δεν έχω ξαναδουλέψει τέτοιο εργαλείο

View attachment 241507

Συνάδελφοι.............βοηθήστε γιατί το έργο πρέπει να ξεκινήσει

Εχει κάνει κάποιος την μετατροπή
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπάρχει και αυτή λύση αν και είχα διαβάσει ότι είναι για εργαλεία με 18volt. Στην ουσία είναι ένας αντάπτορας που τοποθετείς από κάτω νέου τύπου μπαταρίες

απο που να αρχισω.....

οι τρεις λιθιου ειναι για "12βολτ" εργαλεια.
οι μανισια μακιτα ειναι 14,4 βολτ,
δηλαδη δεν υπαρχει η ιδια αντιστοιχια. θα επρεπε το εργαλειο να εχει 9 και οχι 10 μπαταριες μεσα.
δηαλδη το εργαλειο δνε θα βλεπει τι σωστο βολταζ

επισης υπαρχει και ενα θεμα με τον τροπο φορτισης...αλλο αλγοριθμο βγαζει ο μακιτα φορτιστης, αλλο η πλακετιστα που βαζει...
ισως να υπρχε μια ανοχη, ισως και οχι.

Η μανίσια στο βίντεο έγραφε 12volt. Όσον αφορά τον τρόπο φόρτισης σίγουρα δεν είναι σωστός αλλά αν προσέξεις στην αρχή του βίντεο έδειξε έναν φορτιστή astrolux . Έχω δει σε άλλο βίντεο μεταφέρουν πλακέτα και εξαρτήματα στον φορτιστή Makita .

Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχουν μπαταρίες για Makita 12v με 18650.

Ανέβασα φωτό από το δικό μου

Attachments

• IMG_0826.jpeg
    IMG_0826.jpeg
    1.4 MB · Views: 20
  • IMG_0825.jpeg
    IMG_0825.jpeg
    1.4 MB · Views: 19
  • IMG_0824.jpeg
    IMG_0824.jpeg
    1.5 MB · Views: 19
Σίγουρα ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φορτιστή μπαταριών νικελίου για μπαταρίες λιθίου

Συναδελφοι, πιστεύετε πως ένα επίπεδο παλμικό τριβείο θα είναι πιο αποτελεσματικό από το έκκεντρο της DeWalt που έχω;

Λέω για το Makita DBO382Z και για το Dewalt DWE6423

2024-11-18_12-27-58.jpg

Ρωτάω γιατί, αν και καλό και χρυσό το κυλινδρικό τριβείο της Laguna, είναι πολύ ισχυρό και αφήνει τόσες γραμμές που μετά τρώω πολλαπλάσιο χρόνο για να τις εξαφανίσω με το DeWalt. :confused:

Οπότε, θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο από το να τρίβω μισή ώρα με το DeWalt.

Νίκο, το έκκεντρο δεν συγκρίνεται με τα άλλα, είναι πολύ καλύτερο. Το μόνο πλεονέκτημα του τετράγωνου είναι ότι παίρνει οποιοδήποτε γυαλόχαρτο (επειδή έχει τις δαγκάνες) και ότι μπορεί να μπει και σε εσωτερικές γωνίες. Για πιο γρήγορη δουλειά από το dewalt, υπάρχει ο ταινιολειαντήρας που όμως είναι πολύ εύκολο να σου φύγει λίγο και να τα κάνει όλα σκ@τ@.
Αυτά από προσωπική πείρα με όσα έχω δοκιμάσει - μπορεί να υπάρχουν πιο ψαγμένες απόψεις.

• Like
Reactions: nikfor
Πιο αποτελεσματικο ειναι σαφως το εκκεντρο τριβειο και μαλιστα αφηνει και λιγοτερα ιχνη λογω των δυο κινησεων.
Το μονο μειονεκτημα μπορεις να πεις οτι ειναι το στρογγυλο πελμα που δεν μπαινει σε γωνιες.

• Like
Reactions: nikfor
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. :)

Το υποψιαζόμουν και εγώ πως το έκκεντρο είναι το πιο αποτελεσματικό, αλλά ήλπιζα να μου πείτε πως θα πάρω το παλμικό και θα ... σωθώ. :LOL::p:LOL:

Έχω και άλλη απορία σήμερα.

20241118_135442.jpg

Σας έρχεται στο μυαλό κάποιο εξαρτηματάκι, για να τρίβω τις άκρες αυτής της λαβής που κάνω στο ξύλο με το ρουτερ και έχει μαυρίσει; :unsure:
ΟΚ, το κάνω σιγά σιγά με το χέρι, αλλά λέω μπας και μπαίνει κάτι στο dremel, που θα βόλευε.

Bγαζει η Proxxon ενα σετακι bits με κωνικα γυαλοχαρτα. Μπορεις να τα βρεις στην Ελλαδα με τον κωδικο τους. Προτιμησε το 80 grit.

Επισης υπαρχουν και no name σφαιρικα bits με γυαλοχαρτο (search "spherical sanding bits"). Παλια τα ειχα παρει απο το banggood.

Kαποια μαλλιαρα bits της dremel δεν νομιζω οτι μπορουν να σβησουν το καψιμο απο το ρουτερ.

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Συναδελφοι, πιστεύετε πως ένα επίπεδο παλμικό τριβείο θα είναι πιο αποτελεσματικό από το έκκεντρο της DeWalt που έχω;

Λέω για το Makita DBO382Z και για το Dewalt DWE6423

View attachment 242130

Ρωτάω γιατί, αν και καλό και χρυσό το κυλινδρικό τριβείο της Laguna, είναι πολύ ισχυρό και αφήνει τόσες γραμμές που μετά τρώω πολλαπλάσιο χρόνο για να τις εξαφανίσω με το DeWalt. :confused:

Οπότε, θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο από το να τρίβω μισή ώρα με το DeWalt.
Νίκο, το έκκεντρο δεν συγκρίνεται με τα άλλα, είναι πολύ καλύτερο. Το μόνο πλεονέκτημα του τετράγωνου είναι ότι παίρνει οποιοδήποτε γυαλόχαρτο (επειδή έχει τις δαγκάνες) και ότι μπορεί να μπει και σε εσωτερικές γωνίες. Για πιο γρήγορη δουλειά από το dewalt, υπάρχει ο ταινιολειαντήρας που όμως είναι πολύ εύκολο να σου φύγει λίγο και να τα κάνει όλα σκ@τ@.
Αυτά από προσωπική πείρα με όσα έχω δοκιμάσει - μπορεί να υπάρχουν πιο ψαγμένες απόψεις.
Πιο αποτελεσματικο ειναι σαφως το εκκεντρο τριβειο και μαλιστα αφηνει και λιγοτερα ιχνη λογω των δυο κινησεων.
Το μονο μειονεκτημα μπορεις να πεις οτι ειναι το στρογγυλο πελμα που δεν μπαινει σε γωνιες.

Μετά από τόσα τραπέζια, πάγκους και πορτάκια που έχω τρίψει, συμφωνώ απόλυτα. Το έκκεντρο έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρκετά συχνά χρησιμοποιώ και τον ταινολειαντήρα με ταινίες 120++ όμως και μετά συνεχίζω με το έκκεντρο.

Αν θέλεις κάτι πιο γρήγορο, πάρε BOSCH :LOL::ROFLMAO:😂 (σε αναμονή της τοποθέτησης του Κυριάκου)

........ Αν θέλεις κάτι πιο γρήγορο, πάρε BOSCH :LOL::ROFLMAO:😂 (σε αναμονή της τοποθέτησης του Κυριάκου)

Βασικά δεν το έγραψα, για να μην με πάρετε στο ψιλό, αλλά τρίβω ταυτοχρόνως με δυο τριβεία.
Στο ένα χέρι το DeWalt και στο άλλο το 18v Bosch (και στα δυο το ίδιο grit) :p

Πρέπει να τραβήξω κάνα video να γελάσουμε .. :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Από την δική μου εμπειρία το εκκεντρο δεν ειναι πανακιο...
Σε μασίφ ξυλο με νερά η περιστροφική κίνηση μπορεί και να κάνει ζημιά.. ενώ το παλμικο με χρήση κατεύθυνσης όχι..
Ακόμη και σε χρηση για τριψιμο/αποχαρταρισμα πορτών είτε από βαψιμο είτε από σερτικαρισμα το παλμικο είναι πιο γρήγορο καθώς πατάει μεγαλύτερη επιφάνεια και επεισης,όπως αναφέρθηκε,μπορείς να μπεις σε γωνίες και να "κοψεις" ευθύγραμμα τελειώματα του στοκου..
Επεισης το παλμικο δεν τρώει τόσο όσο το εκκεντρο με ακριβώς το ίδιο γυαλοχαρτο σε νούμερο αλλά αυτό μπορεί να περιοριστεί με πιο ψιλό στο εκκεντρο..
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με του υπόλοιπους.. ειδικά εάν θες να "φας" υλικό το εκκεντρο είναι ταμάμ...
Επεισης στην χρηση πολυκατευθυντηρας κίνησης το εκκεντρο εχει είναι πολύ βολικό καθώς είναι η κυκλική επιφάνεια δίνει ευκολία..

Εγώ πάντως έχω και τα 2 σε χρηση..
Σε μεγαλες επίπεδες επιφανεις(πόρτες,ντουλαπες) βάζω παλμικο..σε μικρότερα εκκεντρο..

Να πάρεις και το ξαδερφακι του εκκεντρου...

Εξαιρετικό, με hook n loop αλλα και σφικτηρες για να χρησιμοποιεις ανέξοδο ρολο γυαλοχαρτο.

Το εχω και το συνιστω.

Last edited:

Εχω δουλέψει όλους τους τυπους σκάλας που εβαλες απο διαφορα μαστόρια (αλλοι τις πρόσεχαν αλλοι οχι ) , η τηλεσκοπική (πρωτη) που εβαλες έχει το μονο καλό οτι μαζεύει σε πολύ μικρό όγκο ΑΛΛΑ για περιστασιακή χρήση δεν βλέπω διαφορά με την αλλες αν την εβαζες στο αμαξι καθημερινα το άκουω , προσωπικά σε σκαλες τετοιες που δουλευα όλες μετα απο καιρό εχουν τζόγους επίσης προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι και πολύ γιατί εχει πολλά σημεία που μπορεί να πάει κάτι στραβά και να κλείσει/πέσει σκαλωπάτι (δυκολο αλλα λεμε) ο τρόπςο που κλεδώνουν ειναι λίγο τυφλός δεν ξερεις τι γίνετε μέσα .

Απο αυτή που διπλώνει στα 4ρα εχω τώρα και γίεντε και πάγκος/πλατφόρμα στα συν της ειναι η σταθερότητα και οτι για μενα τουλάχιστον μπορεί να μπει και σε σχήμα Γ και να ακουμπίσει και σε τοίχο (με προσοχή πάντα ) ουσιαστικά αν καταφέρει και στραβώσεουν οι 2 σύνδεσμοι μπορεί να έχουμε θέμα , πρακτικά το βλεπω απίθανο .

Για μενα πάς στο τύπο που σου αφησα στη φωτο , μαζεύει αρκετά ,ανοίγει κλέινει πολύ εύκολα για να επεκταθεί , έχει μεγάλα εμφανή κουμπόματα με ελατήριο χωντρό και στοπ , χάνεις λίγο σε αποθηκευση σε ύψος αναλογα τα σκαλοπάτια , επίσης είναι η ποιο σταθερή απο όλες που έβαλες μονο 2 συνδεσμοι υπάρχουν

Με τις σκάλες εχω θέμα προσπαθώ πάντα να δένω και με υμάντα κάπου γιατι εχω δει αρκετούς να πετάνε

• Like
Reactions: dk31 and enduras1