Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τα παραγγέλνω.

Επειδή θελω και καρφια για το καρφωτικο μου της ARROW που παίρνει Τ50 ξερει κανεις αν είναι ιδια με τα STANLEY??

Βλέπω εδω στην περιγραφη "Δίχαλα καρφωτικού τύπου Τ50 G4/11/140 1000 τεμ. STANLEY"

Απάντηση σε εμενα.

Ναι ταιράζουν καθως στο σαιτ της Stanley αναφέρει:

"Additional Features:
  • Heavy Duty – Narrow Crown – fits TR100, TR200, TRE500 series, PHT150, PHT250 and Arrow® T-50"

Last edited:
Πρόσφατα τρόχισα κάποιες κολλήσεις με δίσκους SMIRDEX. Τους χρησιμοποιώ πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτή την φορά, για συνολικά τροχίσματα περιπου 2,5m, χρειάστηκα 3 καινούργιους δίσκους!!!!! Συνήθως ένας δίσκος ήταν υπεραρκετός.
Εκτός του ότι σταμάτησαν να τροχίζουν μετά από λίγο, έφυγαν ακόμα και κομμάτια (δεν τρόχισα γωνίες). Η αγορά ήταν σχετικα πρόσφατη και από κατάστημα με μεγάλη κίνηση σε αυτά τα είδη.
Στο δαχτυλίδι έχουν όλοι μια ένδειξη 01 20, αλλά δεν ξέρω αν είναι ημερ/νια κατασκευής, λήξης ή κάτι άλλο.
20260307_124006.jpg

20260307_124208.jpg

Ελπίζω να μην χάλασε η ποιότητα της SMIRDEX..........
Εναλλακτικά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο χωρίς να ξεφύγουμε πολύ από τα περίπου 2€ που κάνουν οι SMIRDEX;

Πρόσφατα τρόχισα κάποιες κολλήσεις με δίσκους SMIRDEX. Τους χρησιμοποιώ πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτή την φορά, για συνολικά τροχίσματα περιπου 2,5m, χρειάστηκα 3 καινούργιους δίσκους!!!!! Συνήθως ένας δίσκος ήταν υπεραρκετός.
Εκτός του ότι σταμάτησαν να τροχίζουν μετά από λίγο, έφυγαν ακόμα και κομμάτια (δεν τρόχισα γωνίες). Η αγορά ήταν σχετικα πρόσφατη και από κατάστημα με μεγάλη κίνηση σε αυτά τα είδη.
Στο δαχτυλίδι έχουν όλοι μια ένδειξη 01 20, αλλά δεν ξέρω αν είναι ημερ/νια κατασκευής, λήξης ή κάτι άλλο.
View attachment 268457

View attachment 268458

Ελπίζω να μην χάλασε η ποιότητα της SMIRDEX..........
Εναλλακτικά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο χωρίς να ξεφύγουμε πολύ από τα περίπου 2€ που κάνουν οι SMIRDEX;
Είναι η ημερομηνία λήξης. Τα δισκάκια που πήρες έχουν λήξει και είναι επικίνδυνα. Χρειάζεται προσοχή όταν τους αγοράζουμε γιατί συχνά είτε εν αγνοία τους έιτε για να τους διώξουν τα καταστήματα τους πουλάνε. Είσαι τυχερός που δεν ήταν δίσκοι κοπής.

• Like
Reactions: KOSSTV
Είναι η ημερομηνία λήξης. Τα δισκάκια που πήρες έχουν λήξει και είναι επικίνδυνα.

Μιλάω για δίσκους λείανσης και όχι κοπής. Επίσης, μου φαίνεται πολύ παράξενο να πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα δίσκους ληγμένους 5 χρόνια. Δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, αλλά και σαν επίσημος συνεργάτης της SMIRDEX θα τηρούσε τουλάχιστον τα βασικά. Προσθετικά, η κίνηση στους συγκεκριμένους δίσκους είναι μεγάλη και καθημερινή.

Όσον αφορά τις ημερ/νιες λήξης, έχω κάποιες ενστάσεις.

Oπως εχω αναφερει στο νημα Μαστορευω με Ασφάλεια, ο πατερας μου εκοβε με τροχο οταν εσπασε ο δισκος και του καρφωθηκε ενα κομματι στο ποδι.
Ο δισκος ειχε ληξει αρκετα χρονια πριν....Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζαμε παλαιοτερα περι ημερομηνια ληξης δισκων.

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι ρητινες που κρατουν την συνοχη στον δισκο, ξεραινονται και απλα σπανε στο ζορι. Τεραστια προσοχη λοιπον, ιδιως σε δισκακια που εχουν ληξει πανω απο δυο-τρια χρονια.

Οι δισκοι λειανσης smirdex ειναι οι καλυτεροι που εχω δοκιμασει.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Μιλάω για δίσκους λείανσης και όχι κοπής. Επίσης, μου φαίνεται πολύ παράξενο να πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα δίσκους ληγμένους 5 χρόνια. Δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, αλλά και σαν επίσημος συνεργάτης της SMIRDEX θα τηρούσε τουλάχιστον τα βασικά. Προσθετικά, η κίνηση στους συγκεκριμένους δίσκους είναι μεγάλη και καθημερινή.

Όσον αφορά τις ημερ/νιες λήξης, έχω κάποιες ενστάσεις.

Κάλεσε στη smirdex και επιβεβαίωσε τί σημαίνουν τα νούμερα στους συγκεκριμένους δίσκους (αν και ξέρουμε).
Πάς στο κατάστημα, τους ενημερώνεις ευγενικά και σου τους αντικαθιστούν με νέους δωρεάν εννοείται.

Μπορεί κάποιο κουτί να είχε ξεχαστεί στο κατάστημα. Συμβαίνουν αυτά. Το πώς θα σε αντιμετωπίσουν τώρα είναι που μετράει.

• Like
Reactions: PONDINOS
Κάλεσε στη smirdex και επιβεβαίωσε τί σημαίνουν τα νούμερα στους συγκεκριμένους δίσκους (αν και ξέρουμε).
Πάς στο κατάστημα, τους ενημερώνεις ευγενικά και σου τους αντικαθιστούν με νέους δωρεάν εννοείται.

Μπορεί κάποιο κουτί να είχε ξεχαστεί στο κατάστημα. Συμβαίνουν αυτά. Το πώς θα σε αντιμετωπίσουν τώρα είναι που μετράει.

Εννοείται πως έχω στείλει ήδη mail στην SMIRDEX. Με το κατάστημα δεν θέλω να ασχοληθώ γιατί είναι πολύ μικρό το κόστος για να μπω στην διαδικασια αντικατάστασης, η οποία εύκολα μπορεί να καταλήξει ψυχοφθόρα.
Επίσης με το συγκεκριμένο κατάστημα, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος εδώ και πολλά χρόνια.

• Like
Reactions: teodor_ch
Oπως εχω αναφερει στο νημα Μαστορευω με Ασφάλεια, ο πατερας μου εκοβε με τροχο οταν εσπασε ο δισκος και του καρφωθηκε ενα κομματι στο ποδι.
Ο δισκος ειχε ληξει αρκετα χρονια πριν....Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζαμε παλαιοτερα περι ημερομηνια ληξης δισκων.

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι ρητινες που κρατουν την συνοχη στον δισκο, ξεραινονται και απλα σπανε στο ζορι. Τεραστια προσοχη λοιπον, ιδιως σε δισκακια που εχουν ληξει πανω απο δυο-τρια χρονια.

Οι δισκοι λειανσης smirdex ειναι οι καλυτεροι που εχω δοκιμασει.

Μιχάλη, χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τους SMIRDEX, τόσο σε σίδερο όσο και και ξύλο. Τους θεωρώ από τους καλύτερους, ειδικά στο σίδερο. Η αντοχή τους ειναι απίστευτη, γι αυτό μου έκανε εντύπωση η καταστροφή των παραπάνω.

Όσον αφορά την λήξη, θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Μπορεί κάποιος να μου δείξει ΕΝΑΝ δίσκο που να αναφέρει ότι είναι άκρως επικίνδυνη η χρήση του μετά την λήξη που αναφέρεται στο μεταλλικό δαχτυλίδι; Αν εξαιρέσουμε την BOSCH (στις συσκευασίες των 10), δεν έχω δει σε καμία άλλη εταιρεία σαφή αναφορά σε λήξη. Η αναφορά περιορίζεται στην λήξη και όχι στην επικινδυνότητα.
Αφού είναι τόσο επικίνδυνη η χρήση μετά την λήξη, γιατί δεν το αναφέρουν έστω στις τεχνικές προδιαγραφές (στο site).
Ένας ερασιτέχνης που αγοράζει έναν ληγμένο δίσκο κοπής, πως θα ενημερωθεί ότι κινδυνεύει; Οι 4 αριθμοί στο δαχτυλίδι δεν λένε τίποτα. Αν φύγει κομμάτι και του καρφωθεί στην μηριαία αρτηρία (εύκολο) δεν υπάρχει σωτηρία.
Μήπως τελικά αυτά τα υλικά απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες; Να περιμένουμε και εδώ αλλαγή νομοθεσίας όπως έγινε στα βεγγαλικά των σκαφών Μπάμπη; @Babis K.

Και επειδή δεν είμαι ο αναμάρτητος που πετάει πέτρες, φυσικά και μου έχουν σπάσει δίσκοι, όχι μόνο ληγμένοι ΑΛΛΑ και καινούργιοι. Μια μικρή αλλαγή στην γωνία κατά την διάρκεια της κοπής, είναι αρκετή (μιλάω για τους δίσκους 1mm). Πριν πολλά χρόνια είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο και οι βασικες οδηγές (εκτός των ΜΑΠ) ήταν: Προστατευτικό στον τροχό, Θέση σώματος κατά την κοπή, Γωνία κοπής (αν μας φύγει, δεν διορθώνουμε αλλάζοντας κλίση στον τροχό).

Είχα άμεση απάντηση από την SMIRDEX (Σμιρντέξ) από τεχνικό!!!!!!!!!!
Δυστυχώς ήταν τηλεφωνική η επικοινωνία, οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ αναλυτικά.
Σαφώς μεν και έπαιξε σημαντικό ρόλο η ημερ/νια λήξης, αλλά....

Θα πω όμως ένα σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό. Οι κλασσικοι δίσκοι 915 έχουν ζιρκόνιο και alumina (δεν είναι αλουμίνιο). Ο συνδυασμός (προφανώς με κάποια μυστική πατέντα) έχει σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του τροχίσματος και με την ανάπτυξη θερμοκρασίας να προκαλεί "αγρίεμα" στους κόκους, για αυτό και η μεγάλη διάρκεια.

Μήπως τελικά αυτά τα υλικά απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες; Να περιμένουμε και εδώ αλλαγή νομοθεσίας όπως έγινε στα βεγγαλικά των σκαφών Μπάμπη; @Babis K.

Θες την άποψή μου;
ΟΧΙ, δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ασφάλεια σου.
Στα βεγγαλικά η νομοθεσία άλλαξε λόγω του οτι ασχολήθηκαν τα κανάλια εξ αιτίας των ατυχημάτων στα γήπεδα.
Και έφτιαξαν έναν νόμο έκτρωμα μόνο και μόνο για να δείξουν την «ευαισθησία τους στα κοινωνικά προβλήματα».
Και εννοείται οτι έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Θες την άποψή μου;
ΟΧΙ, δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ασφάλεια σου.
Στα βεγγαλικά η νομοθεσία άλλαξε λόγω του οτι ασχολήθηκαν τα κανάλια εξ αιτίας των ατυχημάτων στα γήπεδα.
Και έφτιαξαν έναν νόμο έκτρωμα μόνο και μόνο για να δείξουν την «ευαισθησία τους στα κοινωνικά προβλήματα».
Και εννοείται οτι έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Για να πάρεις 1 καπνογόνο και 3 πυρσούς χεριού για την βάρκα, θέλεις άδεια από την αστυνομία και χαρτί ιδιώτη ψυχιάτρου (όχι δημοσίου). Με ποιά λογική αυτά εμπίπτουν στον νόμο περι όπλων, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Για να πάρεις 1 καπνογόνο και 3 πυρσούς χεριού για την βάρκα, θέλεις άδεια από την αστυνομία και χαρτί ιδιώτη ψυχιάτρου (όχι δημοσίου). Με ποιά λογική αυτά εμπίπτουν στον νόμο περι όπλων, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι…
Ξέχασαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων 🤬
Έτσι και πουν τα κανάλια οτι το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο γιατί πχ μπορεί κάποιο παιδί να το ξετυλίξει να το βάλει στο στόμα του και να πνιγεί σίγουρα θα βρεθεί ο πρόθυμος ευθυνόφοβος ηλίθιος που θα νομοθετήσει οτι για να αγοράσεις στο εξής χαρτί υγείας θα πρέπει να έχεις μαζί σου τη χέστρα το πιγκάλ και θα κατεβάζεις και το βρακί να δούν τον κώλο σου.
Για τέτοια σαΐνια μιλάμε! 😡

Θέλω να δω τι θα κάνουν με τα σκάφη που νοικιάζουν στους τουρίστες. Θα ζητάνε χαρτί ψυχιάτρου και από αυτούς;
Απαιτείται και ποινικό μητρώο.

Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι…
Ξέχασαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων 🤬
Έτσι και πουν τα κανάλια οτι το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο γιατί πχ μπορεί κάποιο παιδί να το ξετυλίξει να το βάλει στο στόμα του και να πνιγεί σίγουρα θα βρεθεί ο πρόθυμος ευθυνόφοβος ηλίθιος που θα νομοθετήσει οτι για να αγοράσεις στο εξής χαρτί υγείας θα πρέπει να έχεις μαζί σου τη χέστρα το πιγκάλ και θα κατεβάζεις και το βρακί να δούν τον κώλο σου.
Για τέτοια σαΐνια μιλάμε! 😡
Μα πριν λίγο καιρό δόθηκε εντολή να ξεριζωθούν οι πικροδάφνες από σχολεία, πλατείες κλπ γιατί εαν τις φάει κάποιος θα δηλητηριασθεί!!!!