Ερωτήσεις για Σκιάθο

 Νίκος

Supreme Member
Σκοπεύουμε να πάμε μια βδομάδα Σκιάθο.

Επειδή το αποφασήσαμε τελευταία στιγμή και δεν ξέρω τίποτα για το νησί, οποιαδήποτε πρόταση θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.

Το βασικότερο : Σε ποιό μέρος θα ήταν καλύτερα να κλείσω δωμάτιο?
(Κατα σειρά προτερεότητας γιατί την τελευταία στιγμή...)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Τραγική εμπειρία λόγω κατακλεισμού από σφήκες. Ακόμα και στην παραλία στην ξαπλώστρα ήμουν με το ένα μάτι ανοικτό....
ούτε ζωγραφιστή δεν θέλω να την ξαναδώ. :devil-smiley-029:

Σε ζηλεύω....:bigcry:
Η Σκιάθος είναι το αγαπημένο μου νησί! Κατά την άποψη μου θα ήταν καλύτερα να μείνετε στον Αγ. Νικόλα. Όλα τα ενοικιαζόμενα εκεί έχουν φοβερή θέα, αλλά πολύ καλά είναι και στην Μεγάλη Άμμο γιατί τα ξενοδοχεία είναι μπροστά στην θάλασσα.... Να πάτε οπωσδήποτε για μπάνιο στις Κουκουναριές! Must είναι και η μονοήμερη με πλοίο σε Σκόπελο-Αλόννησο.
Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες γιατί μου διαφεύγουν τώρα...

Εκπληκτικό νησί
Όταν φεύγαμε η γυναίκα μου δάκρυσε.
Πρέπει να πας Λαλάρια (ξακουστή παραλία παγκοσμίως)
Εγώ δεν πήγα λόγω αέρα (πας με καραβάκι μόνο)

Να επανέλθεις! Σε περιμένω for the info...

Τάσο τόσο τραγικά τα πράγματα? Που είχες μείνει ? (Να το αποφύγω...)

Δεν θυμάμαι, νομίζω σ' αυτά τα γνωστά μέρη που λένε και τα παιδιά.

Εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε απαγορευτεί την άνοιξη ο ψεκασμός από οικολόγους κλπ γι αυτό έγινε πανικός με σφήκες.

Φανταστείτε παιδιά ότι στο ξενοδοχείο στο πρωινό που ήταν βέβαια σε ανοικτό χώρο, είχαν βάλει κάθε 2-3 μέτρα πιατάκια με σαλάμια για να πηγαίνουν εκεί οι σφήκες και να μην ενοχλούν τον κόσμο. Για τέτοια σκηνικά μιλάμε. Αν δεν ήταν τα παιδιά, έφευγα άνετα με το επόμενο φέρυ μποτ....

Για διαμονή δεν είμαι πολύ κατάλληλη για συμβουλές, η μνήμη μου με απατά.

Αλλά από παραλίες που θυμάμαι, θα σου πω.
Μακρυά από τις Κουκουναριές! Εκτός αν θέλεις να καθίσεις πάνω σε κάποιον άλλο, ενώ κάποιος τρίτος θα καθίσει πάνω σ' εσένα. Κατά τα άλλα, είναι μια ωραιότατη παραλία.
Οι καλύτερες με διαφορά είναι η Μικρή και η Μεγάλη Μπανάνα. Θέλουν, όμως, πόδια! Η Μικρή Μπανάνα είναι παραλία γυμνιστών - το αναφέρω σε περίπτωση που σας ενοχλεί αυτό.

Το νησί, γενικά, είναι πολύ όμορφο.
Καλά να περάσετε και να μας φέρεις φωτογραφίες.

Βασικά υπάρχουν 2 παραλίες η μικρή Μπανάνα κι η μεγάλη Μπανάνα, η μια είναι για γυμνιστές κι η άλλη είναι όλο μπαράκια που οργανώνουν beach parties... το θέμα είναι πως δεν θυμάμαι ποιά είναι ποιά!!!! :flipout:
Θα μάθω πάντως και θα σου πω....

Δεν θυμάμαι, νομίζω σ' αυτά τα γνωστά μέρη που λένε και τα παιδιά.

Εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε απαγορευτεί την άνοιξη ο ψεκασμός από οικολόγους κλπ γι αυτό έγινε πανικός με σφήκες.

Φανταστείτε παιδιά ότι στο ξενοδοχείο στο πρωινό που ήταν βέβαια σε ανοικτό χώρο, είχαν βάλει κάθε 2-3 μέτρα πιατάκια με σαλάμια για να πηγαίνουν εκεί οι σφήκες και να μην ενοχλούν τον κόσμο. Για τέτοια σκηνικά μιλάμε. Αν δεν ήταν τα παιδιά, έφευγα άνετα με το επόμενο φέρυ μποτ....

Κι εμένα μου έτυχε και ήταν τραγικό. Έχω πάει παλιότερα 5 χρονιές συνεχώς και τις 2 από αυτές γινόταν χαμός από Σφήκες! Μόνο σε αυτό το νησί μου έχει συμβεί. Δε ρωτάς καλύτερα πριν πας πως πάνε φέτος από σφήκες, μη βρεθείς προ εκπλήξεων; Αν δεν έχουν, το νησί είναι πολύ όμορφο.

όλη η Σκιάθος είναι γύρω-γύρω παραλίες, οργανωμένες ή μη.
Το καλό είναι ότι είναι μικρό νησί και μπορείς να το γυρίσεις όλο ακόμη και σε μι μέρα.

Αν έχει δίπλωμα για βάρκα νοίκιασε μια. Θα βρεις ακόμα ποιο πολλές ερημικές αμμουδιές.

WoW! Μέσα σε ένα τέταρτο και η ομίχλη ξεκαθάριζει...Αυτό είναι AvClub.

Εννοείται οτι θα φέρω και φώτος για το site (και από τους γυμνιστές :coool: )

Για διασκέδαση τί λέει το νησί?

Κι εμένα μου έτυχε και ήταν τραγικό. Έχω πάει παλιότερα 5 χρονιές συνεχώς και τις 2 από αυτές γινόταν χαμός από Σφήκες! Μόνο σε αυτό το νησί μου έχει συμβεί. Δε ρωτάς καλύτερα πριν πας πως πάνε φέτος από σφήκες, μη βρεθείς προ εκπλήξεων; Αν δεν έχουν, το νησί είναι πολύ όμορφο.

2 στις 5 ε? Καλό ποσοστό.. Ας κάνουμε ερωτήσεις για φέτος..
Thanks for the tip !

Οχι μπουζουκια/σκυλαδικα/ελληναδικα...

Οτι άλλο καλοδεχούμενο...Καλοκαίρι είναι, μπορεί να μας γυρίσει και σε μακαρένα κάνα απόγευμα :Banane0:

Last edited:
πανεμορφο και καταπρασινο νησι
θα πρεπει να μας δωσεις ορισμενα στοιχεια(παιδια σκυλια κλπ) πας για ξεκουραση ξεφαντωμα?

κατα αρχην Σκιαθος σημαινει Σκιά όρους Άθως

το νησι ειναι τελειο για μηχανη και οχι τοσο για αυτοκινητο ειδικα φετος προεκυψαν και προβληματα που δυσχεραίνουν την μετακινηση στην μικρη χιλιομετρικα ενδοχώρα (οι βροχοπτωσεις του περσινου Οκτωβριου δημιουργησαν μεγαλα προβληματα στο οδικο δικτυο)

αξιοθέατα

-το Μοναστηρι της Ευαγγελίστριας λιγο εξω απ την πολη παμε δεξια και περιπου στα 5-6 χλμ βρισκεται το μοναστήρι

-Μουσείο-σπίτι Παπαδιαμάντη στην πόλη

στο Καστρο μια μαγευτικη τοποθεσια που κοβει την ανασα,απαιτει καλο αυτοκινητο για καλό ως μέτριο χωματοδρομο επισης στην επιστροφη να κινηθεις προς κεχριες και ρωτα να μάθεις πως μπορείς να πας στην Παναγιά Κουνιστρα απο τον επάνω δρόμο

-το Μπουρτζι με τα κανονια στο λιμανι

ωραια διαδρομη με τα ποδια( περιπου 30 λεπτα) ειναι απο Κουκουναριες προς μανδρακι μεσα απο ενα πανεμορφο πευκοδασος που το τελος σε αποζημιωνει με μια παραλία ονειρο....

παραλιες.....να χα 2 μήνες να της χαρω όλες..........

Μεγαλη άμμος οργανωμενη και με θαλασσια sports
Καλαμακι οργανωμενη και με θαλασσια sports
Βρωμολιμνος ,με φοβερο beach bar και καλη ταβερνα ,οργανωμενη και με θαλασσια sports
Κουκουναριες η top παραλία και μια απο της καλυτερες στον κοσμο αξιζει να την επισκευτεις και για τον σπανιο υδροβιότοπο και της αιωνόβιες κουκουναριές ,είναι οργανωμένη με ξαπλωστρες και με θαλάσσια sports αν εισαι αθλητικος τυπος προσπαθησε να φτασεις στην παραλια Ξενια που ειναι δίπλα και δεν μαζευει πολυ κοσμο

Μικρη,μεγαλη μπανανα απο της ομορφες παραλιες του νησιου χωρισμενοι στα δυο απο φυσικου βραχους

την Μεγάλη που ειναι οργανωμενη και με θαλασσια sports την επισκέπτονται ολοι την μικρη ειναι παραλια γυμνιστων

Αγ Ελενη επισης ομορφη παραλια οργανωμενη και με θαλασσια sports

και τελος τα θρυλικα Λαλαρια !! αξιζει μια επισκεψη αλλα απαιτει προσκοπικό στυλ δηλαδη

πας πρωί με το καικι σε αφηνει με της προμηθειες σου νερο φαγητο και εσαι εσυ ο θεος και καμια 10ρια

αν εχεις ναυτικές γνώσεις ή αν πας στο λιμανι και βρεις τρόπο πηγαινε σε ενα κοντινό νησάκι 1 με 1 1/2 ναυτικο μίλι η Αργκος με beach bar και ταβερνα και αραξε like an island owner

Last edited:
Ωραία η Σκιάθος, αλλά μου είχε φανεί μηδενικό μπροστά στη Σκόπελο. Καλύτερα να μοιράσεις τις μέρες μισές Σκιάθο μισές Σκόπελο.

Ποιοι θα πάτε; Κανένα καινούριο αμόρε;

Θα πάρω τηλέφωνο για ανάκριση, κανόνισε...

Οχι μπουζουκια/σκυλαδικα/ελληναδικα...

Οτι άλλο καλοδεχούμενο...

Ο.Κ. Στο νέο λιμάνι, όπως δηλαδή φτάνεις στο νησί στα δεξιά σου παραλιακώς βρίσκονται όλα τα μεγάλα club. Στην Οδό Παπαδιαμάντη έχει 2-3 ροκάδικα και μπυραρίες. Μη ξεχάσετε να πάτε για ποτό στον ανεμόμυλο, είναι ένα μπαράκι στο κέντρο του νησιού με καταπληκτική θέα αλλά ανεβαίνεις πολλά σκαλιά.

20 χρονια υπηρετησα το παραπανω νησι και δεν το εχω χορτάσει

το βραδάκι ξεκίνα με ένα ποτάκι στης μαξιλαρες στα σκαλάκια όπως το λένε και πιες daiquiri με χυμό ροδάκινο εκει ειναι και ενα bar που παιζει καλη ροκ μουσικη
μετα οπου σε βγαλουν τα κεφια σου...

για φαγητο Καρναγιο και Ομιλο Τεννις Σκιαθου τα δικα μου αγαπημενα

* οτι εγραψα αποτελουν παντα δικες μου προτιμησεις και μονο

οντως η Σκοπελος ειναι το κατι αλλο αν φυσικα πας διακοπες για ξεκουραση γαληνη,γαληνη,γαληνη και γαληνη, θαλασσα καλο φαι (ψιλοτζαμπε σε σχεση με Σκιαθο)