ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Status
Not open for further replies.

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Ανοίγω αυτό το τόπικ, με σκοπό την αποσαφήνιση κάποιων λεπτομερειών περί του σωματείου, για κάποιον που πιθανόν να ενδιαφέρεται να γραφτεί μέλος.
Θα αριθμήσω τις απορίες μου, ώστε να είναι κατανοητές οι όποιες απαντήσεις.
1.Ποιος αποφασίζει αν θα γίνεται δεκτή μια αίτηση ως μέλος του σωματείου και πόσος καιρός απαιτείται για την έγκριση ή μη της αίτησης αυτής?
2.Κάθε πότε συγκαλείται Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου?
3.Κάθε πότε γίνονται εκλογές για την στελέχωση του πενταμελούς ΔΣ?
4.Γιατί ορίστηκε το όριο των 100 ως προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος και αν πρόκειται να παραμείνει αυτό το όριο? Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο για να διευρυνθεί η βάση του Σωματείου?
5.Κάθε πότε και από ποιους αποφασίζεται η Γενική Διαχείριση και οι Διαχειριστές του φόρουμ.
6.Τι δικαιώματα ελέγχου έχουν τα μέλη του Σωματείου ως προς τα οικονομικά του φόρουμ?

Ανοίγω αυτό το τόπικ, με σκοπό την αποσαφήνιση κάποιων λεπτομερειών περί του σωματείου, για κάποιον που πιθανόν να ενδιαφέρεται να γραφτεί μέλος.
Θα αριθμήσω τις απορίες μου, ώστε να είναι κατανοητές οι όποιες απαντήσεις.
1.Ποιος αποφασίζει αν θα γίνεται δεκτή μια αίτηση ως μέλος του σωματείου και πόσος καιρός απαιτείται για την έγκριση ή μη της αίτησης αυτής?
2.Κάθε πότε συγκαλείται Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου?
3.Κάθε πότε γίνονται εκλογές για την στελέχωση του πενταμελούς ΔΣ?
4.Γιατί ορίστηκε το όριο των 100 ως προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος και αν πρόκειται να παραμείνει αυτό το όριο? Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο για να διευρυνθεί η βάση του Σωματείου?
5.Κάθε πότε και από ποιους αποφασίζεται η Γενική Διαχείριση και οι Διαχειριστές του φόρουμ.
6.Τι δικαιώματα ελέγχου έχουν τα μέλη του Σωματείου ως προς τα οικονομικά του φόρουμ?

Αν και έχει γίνει μια εκτεταμένη συζήτηση για το σωματείο που θα μπορούσες να λύσεις εκεί τις απορίες σου θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
1. Κάθε αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από πρόταση 5 ιδρυτικών μελών αν τηρείται αυτή η προυπόθεση το Δ.Σ. έχει 60 ημέρρες από την κατάθεση της αίτησης να βρει έναν λόγο να την απορίψει (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) Αν δηλαδή δεν συντρέχει κόλυμμα στις διατάξεις του καταστατικού σε 60 ημέρες το αργότερο καλείται το νέο μέλος να πληρώσει κλπ κλπ
2. Τακτικά μια φορά το χρόνο, εκτακτα όσες φορές χρειαστεί σύμφωνα με το καταστατικό
3. Κάθε δύο χρόνια
4. Αυτό και αν έχει αξαντληθεί στις συζητήσης. Το ποσό επιλέχθηκε σαν ιδανικό κριτήριο για συνειδητή συμμετοχή και όχι για μέλη μόνο στα λόγια. Παρόλα αυτά η Γ.Σ. ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλάξει τα ποσά αν το κρίνει αναγκαίο.
5. Αυτό επειδή είναι πολύπλοκο, μπορείς να κάνεις αίτηση εγγραφής στο σωματείο, και αφού παραλάβεις το καταστατικό αν δεν το καταλάβεις, εδώ είμαι να σου λύσω τις απορίες.
6. Όπως σου είπα και παραπάνω στο 5. Αλλά γενικά ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω όπως και σε κάθε άλλο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Να ρωτήσω και εγώ όμως κάτι θέλεις να γραφτείς ?
Ρωτάς για κάποιο φίλο σου ?
Αυτό που έγραψες προσωπικά σαν σκοπό των ερωτημάτων δεν με πείθει.

Κατ' αρχήν δεν είναι στις προθέσεις μου να πείσω εσένα η οποιονδήποτε για τον σκοπό των ερωτήσεων μου. Η μήπως πρέπει?
Στο τόπικ ίδρυσης του σωματείου δεν αναφέρεται σχεδόν τίποτα από αυτά που ρωτάω.
Στο 5 και στο 6 θα ήθελα να ξέρω αν μπορεί ένα μη μέλος να δει το καταστατικό και στην τελική, τι είναι το τόσο "πολύπλοκο" και δεν μπορεί να δοθεί μια δημόσια απάντηση.
Καλύτερα να υπάρχει ένα FAQ με ερωτήσεις-απαντήσεις ώστε να το βλέπουν όλα τα μέλη του avclub, που πιθανόν να θέλουν να γραφτούν, αλλά και ακόμα για οποιονδήποτε θέλει να ξέρει το τι παίζεται, παρά να αμφισβητούνται τα κίνητρα για το οποία ανοίγουν τα μέλη τέτοια τόπικ.
Δεν νομίζω ότι έκανα καμιά ερώτηση taboo.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Καλύτερα να υπάρχει ένα FAQ με ερωτήσεις-απαντήσεις ώστε να το βλέπουν όλα τα μέλη του avclub, που πιθανόν να θέλουν να γραφτούν, αλλά και ακόμα για οποιονδήποτε θέλει να ξέρει το τι παίζεται, παρά να αμφισβητούνται τα κίνητρα για το οποία ανοίγουν τα μέλη τέτοια τόπικ.
Δεν νομίζω ότι έκανα καμιά ερώτηση taboo.

Αν διαβάσεις προσεκτικά το σχετικό θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος γιά εγγραφή, θα δεις ότι το μέλος που ενδιαφέρεται να γραφτεί ζητάει και του αποστέλλεται το καταστατικό.

Δεν υπάρχει κάτι ταμπού.
Απλά το Σωματείο avclub είναι κάτι διαφορετικό από το φόρουμ avclub και δεν θα πρέπει να τα μπερδεύουμε.
Οι κανόνες και το καταστατικό του πρώτου αφορούν τα μέλη του σωματείου και μόνον (και όσους ζητούν να εγγραφούν) ενώ οι κανόνες του δεύτερου αφορούν όλα τα μέλη του φορουμ.

Σε όλες τις περιπτώσεις δόθηκε η απαραίτητη ενημέρωση και πληροφόρηση σε όσους θέλησαν να γίνουν μέλη και η διαδικασία είναι σαφής και έχει περιγραφεί.

Φίλε Δημήτρη Θ.

έκανες 6 ερωτήσεις και προσπάθησα να απαντήσω και στις 6.

έκανα 2 ερωτήσεις και δεν μπήκες στον κόπο να απαντήσεις σε καμία.

Όσο αφορά τον σκοπό που γίνεται μια ερώτηση έχει διαφορά αν είναι "καλός" ή "κακός"

Τώρα αν εσύ δεν έχεις πρόθεση να με πείσεις, εγώ τι πρέπει να κάνω να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ?

Δημητρη θ τι εννεοεις 100?
100 ευρω?
πρεπει να πληρωσω δηλαδη για να γινω μελος?

Δημητρη θ τι εννεοεις 100?
100 ευρω?
πρεπει να πληρωσω δηλαδη για να γινω μελος?

ναι για να γίνεις μέλος στο σωματείο και όχι μέλος στο avclub.

σκεφτομαι να γινω
που πληρωνω?paypal?
που πανε τα λεφτα ?στη βελτιωση του σαιτ?
τι παραπανω θα εχω?

Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Φίλε Δημήτρη Θ.

έκανες 6 ερωτήσεις και προσπάθησα να απαντήσω και στις 6.

έκανα 2 ερωτήσεις και δεν μπήκες στον κόπο να απαντήσεις σε καμία.

Όσο αφορά τον σκοπό που γίνεται μια ερώτηση έχει διαφορά αν είναι "καλός" ή "κακός"

Τώρα αν εσύ δεν έχεις πρόθεση να με πείσεις, εγώ τι πρέπει να κάνω να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ?

1.Να,ι υπό προϋποθέσεις.
2.Όχι, αλλά υποθέτω ότι κάλυψε πολλές απορίες.

....................
1. Κάθε αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από πρόταση 5 ιδρυτικών μελών αν τηρείται αυτή η προυπόθεση το Δ.Σ. έχει 60 ημέρρες από την κατάθεση της αίτησης να βρει έναν λόγο να την απορίψει (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) Αν δηλαδή δεν συντρέχει κόλυμμα στις διατάξεις του καταστατικού σε 60 ημέρες το αργότερο καλείται το νέο μέλος να πληρώσει κλπ κλπ
............

Καλημερα.

H δικη μου αιτηση εχει γινει πριν απο 64-65 μερες και δεν εχω λαβει καμμια ενημερωση.

Αν βρειτε λιγο χρονο ενημερωστε με παρακαλω !

σου το λέω φιλικά αυτό γιατί δεν μου αρέσει να παίζω τις κουμπάρες. btw αυτό που σου λέω, είναι αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι για σένα εδώ μέσα: είναι τουλάχιστον άκομψο να διαφημίζεις ανταγωνιστικό ούτως ειπείν "μαγαζί" μέσα σε άλλο "μαγαζί".

Αυτο που ξερω εγω ειναι το εξης.

Μετα απο αυτα που ακουσα στην τηλεοραση απο το Δημητρη περι του σωματειου, αυτα που εχουν γραφτει , κι αυτα που περιγραφονται ως οροι εισαγωγης μελους στο σωματειο παραπανω απο το Νικο, εχει περιγραφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι οποιοδηποτε μελος ειναι αποδεκτο στο σωματειο αρκει να ειναι αγνωστο.

Ολα τα υπολοιπα ειναι πολυ ωραια φτιαγμενα για να μπορουν καποιοι να "φιλτραρουν" καποιους γνωστους.

Απλα πραγματα. Δεν εισαι κανενας κουτος Κωστα. Για σκεψου το λιγο.

Εαν ειχε κανει αιτηση ο κ. Σωτηρης Σπανοβαγγελομαριας, θα ειχε γινει αποδεκτος ηδη διοτι δεν θα ειχε βρει κανεις κανεναν λογο να τον απορριψει οπως λεει κι ο Νικος παραπανω. Και πως θα μπορουσε αλλως τε........

Τελικα , ποιος παιζει τις κουμπαρες?

σου το λέω φιλικά αυτό γιατί δεν μου αρέσει να παίζω τις κουμπάρες. btw αυτό που σου λέω, είναι αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι για σένα εδώ μέσα: είναι τουλάχιστον άκομψο να διαφημίζεις ανταγωνιστικό ούτως ειπείν "μαγαζί" μέσα σε άλλο "μαγαζί".

Κώστα, τι εννοείς ανταγωνιστικό?
Νομίζω ότι ότι avclub είναι μη κερδοσκοπικό, οπότε δεν μου κολλάει ο "ανταγωνισμός" ούτε σαν λέξη, ούτε σαν πραγματικότητα.

Τελικα , ποιος παιζει τις κουμπαρες?

Εσύ τις παίζεις Χρήστο.
να στο κάνω πιο λιανά: κάνω εγώ αίτηση αύριο, γνωστός και μη εξαιρετέος, κι από κάτω βάζω, σαν υπογραφή, κάτι προσβλητικό για τους χαϊεντάδες για παράδειγμα.
τι λές, πρέπει να με δεχθούν;

Κώστα, τι εννοείς ανταγωνιστικό?
Νομίζω ότι ότι avclub είναι μη κερδοσκοπικό, οπότε δεν μου κολλάει ο "ανταγωνισμός" ούτε σαν λέξη, ούτε σαν πραγματικότητα.

Ο ανταγωνισμός δεν αφορά μόνον στά χρήματα Δημήτρη.

Τελος πάντων .
Δεν ειναι ευχάριστα πράγματα αυτά μεταξύ ανθρώπων πού θά μπορούσαν να έχουν κοινή κατεύθυνση.

Θυμάμαι μια ατάκα του Χάρι Κλυν, για τον Έβερτ. "Το IQ του, μεγάλο νούμερο. Κάτω απ το 0, αλλά μεγάλο νούμερο" :D
Επί της ουσίας Κώστα, και μιλώ προσωπικά, δεν με χαλάει καθόλου το να υπάρχουν 555 forum. Κάνω τις επιλογές μου και γράφω όπου μ αρέσει.
Ούτε νομίζω πως το avclub "φοβάται" μην χάσει κόσμο. Άλλωστε ο Παναγιωτίδης είχε πει (και συμφωνώ μαζί του) είτε 500 είτε 15000 το ίδιο είναι. Η ποιότητα μετράει.
Τώρα, αν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι στο Σωματείο, απαγορεύεται να γίνουν μέλη, άτομα που έχουν δικό τους φόρουμ, πάω πάσο.

Ο ανταγωνισμός δεν αφορά μόνον στά χρήματα Δημήτρη.

Τελος πάντων .
Δεν ειναι ευχάριστα πράγματα αυτά μεταξύ ανθρώπων πού θά μπορούσαν να έχουν κοινή κατεύθυνση.

Συγνωμη Σπυρο, δεν υπαρχει καμμια διαφορετικη κατευθυνση. Δικη σου υποθεση ειναι αυτο !

Status
Not open for further replies.