Ερώτηση αρχαρίου

1. Ραδιοενισχιτής είναι ενισχυτής μαζί με ραδιόφωνο. Είναι καλύτερα να είναι ξεχωριστά, αλλά στα χρήματα που θέλεις να κινηθείς δεν γίνεται να έχεις αυτή την πολυτέλια, διότι αν το κάνεις θα πάρεις χειρότερο ήχο.

2. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτιριστικά. Πρέπει να τα ακούσεις με τα αυτιά σου. Τα μεγέθη που δημοσιεύονται είναι τόσο μικρά βασικά που είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχουν. Όταν σου λέει για παράδειγμα ένας ενισχυτής ότι η παραμόρφωση είναι 0,1% και ένας άλλος 0,01% τα μεγέθη είναι πάρα πολύ μικρά για να μπορέσεις να τα καταλάβεις ακουστικά.

3. Είναι πολύ σχετικό αυτό που είπες για τα βατ. Μπορεί ένας ενισχυτής να έχει 10W και ένας άλλος 100W και αυτός με τα 10W να έχει 10.000 Ευρώ και να είναι σούπερ και ο άλλος με τα 100W να έχει 200 Ευρώ και να είναι χάλι μαύρο.

Πρέπει να πας να ακούσεις για να καταλήξεις. Είναι πολύπλοκο το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν αγοράζουμε ποτέ βάση των χαρακτιριστικών. Μόνο βάση του τι ακούμε.

Και κάτι τελευταίο. Κάνε όσες ερωτήσεις θέλεις. Σε πέρνει για άπειρες ακόμα. Μας αρέσει να απαντάμε, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων. Γι' αυτό είμαστε γραμμένοι σε αυτό το forum εξάλλου.

Και κάτι τελευταίο. Κάνε όσες ερωτήσεις θέλεις. Σε πέρνει για άπειρες ακόμα. Μας αρέσει να απαντάμε, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων. Γι' αυτό είμαστε γραμμένοι σε αυτό το forum εξάλλου.

ακριβως

Και κάτι ακόμα. Αν δεν σε ενδιαφέρει το ραδιόφωνο τότε καλύτερα να πάρεις έναν ενισχυτή χωρίς ραδιόφωνο. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι το οποίο δεν το θέλεις.

Πάντως τα μηχανήματα που σου πρωτάθηκαν εδώ είναι τα καλύτερα vale for money. Πήγαινε να ακούσεις αυτά μονο μια και βαριέσαι τις βόλτες και κατέληξε... χωρίς φόβο και πάθος.... :)

Last edited:
Μην παρεξηγηθώ κιόλας ε? Δεν είναι ότι βαριέμαι τις βόλτες, ή ότι θέλω να μου πείτε ένα μοντέλο και να πάω απλά να το πάρω, απλά όπως έλεγα κ πιο πάνω συνήθως δεν έχω την υπομονή να κάνω εξονυχιστικό έλεγχο αγοράς κ καταλήγω συχνά να αγοράζω κάτι από το πρώτο ή το δεύτερο κατάστημα που θα μπω. Και εξονυχιστικό έλεγχο μπορεί να κάνει κανείς μόνο όταν έχει και τις απαραίτητες γνώσεις.

Για να μην πω επίσης για την ανυπομονησία του ν'ακούσω επιτέλους τους δίσκους μου στο καινούργιο μου πικάπ!

Κάποιος γνωστός μου είπε ότι πρέπει απλά να πάω σ'ένα μαγαζί, να πω 'διαθέτω τόσα', και να πάρω ότι ακούγεται καλύτερα στ'αυτιά μου από αυτά που θα μου βάλειν ν'ακούσω! Εγώ από την άλλη δεν εμπιστεύομαι καθόλου το 'αυτί' μου [είναι τόσο φανερές οι διαφορές σε μηχανήματα της ίδια πάνω κάτω κατηγορίας και τιμής??], και όσο να'ναι θέλω και τη γνώμη κάποιου ειδικού για να ξέρω ότι δεν πήρα και ότι μου πάσαρε ένας πωλητής.

Εγώ από την άλλη δεν εμπιστεύομαι καθόλου το 'αυτί' μου

Είναι το μόνο που πρέπει να εμπιστεύεσαι τυφλά, είναι ο απόλυτος κριτής για τον καθένα μας!

Όλοι οι φίλοι συνφορουμίτες (κι εγώ) προτείνουμε μηχανήματα που κατά την γνώμη μας (και το γούστο μας) ακούγονται όμορφα.Κι όμως οι απόψεις διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.Ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος?Κανείς! Είναι μόνο θέμα γούστου.
Έχω ακούσει ηχεία πολυδιαφημισμένα,5άστερα στο WhatHiFi κτλ. και με πιάναν τα νεύρα μου,δεν ένοιωθα μ' αυτό που άκουγα.
Ενώ άκουσα ηχεία που δεν αναφέρονται καν στις διάφορες κριτικές του χώρου, και καθόμουν κι άκουγα με κλειστά μάτια "ταξιδεύοντας".

Εν κατακλείδι εδώ στο φόρουμ θα μάθεις τι επιλογές έχεις, θα αποκομίσεις γνώσεις για τις δυνατότητες αγοράς που έχεις αλλά η απόφαση είναι δική σου. Θα αγοράσεις αυτό που θα ακουστεί πιο ωραία στα αυτιά σου, αυτό που όταν θα κάνεις ακρόαση δεν θα θες να τελειώσει, αυτό που θα σε συγκινήσει.

Καλή έρευνα αγοράς!

Yamaha RX-797 ότι πιο value for money υπάρχει. Τιμή αντιπροσωπείας 423 www.nakas.gr οπότε στα μαγαζιά έξω σίγουρα θα τον βρεις πολύ πιο κάτω.

Πλεονεκτήματα:
Εχει μεγάλη ισχύ οδηγεί άνετα ότι ηχείο τού βάλεις.
Εχει καλή είσοδο phono άρα γλυτώνεις τον εξωτερικό προενισχυτή.
Σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνες σκέτο ενισχυτή ενώ ο Yamaha είναι ραδιοενισχυτής άρα ουσιαστικά σού κάνει δώρο το ραδιόφωνο.

Αν τον συνδιάσεις και με ένα ζευγάρι Klipsch RB-51 (310 ) ή RB-61 (450 ) που είναι πολύ ευαίσθητα και παίζουν σε μεγάλες εντάσεις τότε δεν θα σού λείψουν ποτέ τα watts στα 16m2 του δωματίου σου.

Μετά από την πρώτη "βόλτα" μου στα μαγαζιά του κέντρου, οφείλω να πω πως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά απογοητευτικό, τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρντς. Στην καλύτερη περίπτωση η τυπική εξυπηρέτηση του Έλληνα πωλητή. Στη χειρότερη, το μπλαζέ υφάκι [εντάξει, δε μπορούμε όλοι να διαθέσουμε 3000Ε για ένα ενισχυτή] του παντογνώστη που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα..

Καμία [ιδιαίτερη] προθυμία για δοκιμή περισσότερων από ενός συνδυασμού ηχείων - ενισχυτή [αν είναι να σε πιέσω εγώ, βάλε μου ν'ακούσω το ένα, και βάλε μου ν'ακούσω τώρα και το άλλο, και όχι εσύ που πασχίζεις να πουλήσεις τότε φέξε μου και γλύστρησα.. εκτός αν δε θέλουν να πουλήσουν οπότε πάω πάσο!

Δε θα ξεχάσω πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο, απ'όπου και αγόρασα το πικάπ, το [επίσης εξειδικευμένο] μαγαζί στο οποίο πήγα [με πήγανε δηλαδή], και τον ευγενέστατο νεαρό που με εξυπηρέτησε, έστω και αν αρχικά φάνηκε πως δε θα ψώνιζα από κει. Μου έβαλε 3-4 διαφορτετικά βινύλια σε διαφορετικούς ενισχυτές και ηχεία, μέχρι που μου έδειξε και τα ακριβά μοντέλα [> 4000 Ε] στην ειδική αίθουσα.

Έτσι εξηγείται το ότι έχουν κλείσει [απ'ότι έμαθα] τα περισσότερα μαγαζιά του είδους [αν κρίνω από αυτά που απέμειναν τότε φαντάζομαι για τα άλλα..].

[Άσχετο: κάπου στη Σοφούλη (Θεσσ/νίκη) υπήρχε ένα πολύ καλό μαγαζί, με πολύ εξυπηρετικό προσωπικό απ'όπου πήρε το σύστημά του ένας φίλος. Όταν πήγαμε μαζί πριν από 2-3 χρόνια είχε κλείσει. Άνοιξε πουθενά αλλού? Ξέρει κανείς τίποτε?]

Anyway, λίγο άσχετα όλα αυτά με το αρχικό μου θέμα, αλλά ως πρωτάρης ήθελα να καταθέσω την άποψή μου.

Όσο για το τι μου προτάθηκε:

Yamaha ax-497 [2x85w στα 8 ohm] και quad 11 L στα 337Ε και 420Ε αντίστοιχα. Τα ηχεια τα άκουσα με τον nad c352 και οχι με τον yamaha. Μου άρεσε αρκετά ο συνδυασμός.

Marantz 7001 [2χ70w στα 8 ohm] και Alesis MK2 στα 850Ε συνολικά. Ο καλύτερος συνδυασμός από τους λίγους που άκουσα.

Denon PMA-500AE [2x70w] στα 240E με ηχέια Dali [80w νομίζω] στα 180Ε. Τίποτε ιδιαίτερο..

Αυτά.. κάθε αρχή και δύσκολη! Αποτέλεσμα? Πλήρης σύγχυσις! Είναι συγκρίσιμα όλα τα παραπάνω? Είναι καλές οι τιμές? Τα θέτω υπό την κρίση σας.

Είχε δίκιο μήπως ο εν λόγω φίλος που μου πρότεινε να κατέβω στην Αθήνα για να κάνω τη συγκεκριμένη αγορά? Αναρωτιέμαι πλέον, γιατί στην αρχή τον θεώρησα υπερβολικό..

Πάντως επιφυλάσσομαι για τα εκτός κέντρου καταστήματα [τα οποια άλλωστε μου προτείνατε λίγο πιο πάνω] τα οποία και προτίθεμαι να επισκεφτώ σύντομα.

[Και μία τελευταία ερώτηση: Ενισχυτής 2 X ?? σημαίνει ότι το γινόμενο αυτό είναι η συνολική ισχύς, και αυτό πρέπει να 'αντιστοιχιστεί' στην ισχύ των ηχείων? Εάν όχι, τότε λογικά το ?? θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ισχύ των ηχείων, σωστά?]

Sorry για το μακρύ post. Κάθε απάντηση, όπως πάντα, εκτιμάται ιδιαιτέρως..

Παρε αυτο και μονον που ικανοποιει τα αυτια σου. Οι γνωμες οι δικες μας περιτευουν μιας και εσυ θα ζησεις με αυτο το συστημα.
Τωρα για τους εμπορους, δεν εχουν το στοιχειωδες μυαλο να καταλαβουν οτι εσυ που δινεις τωρα 600-800 ευρω αυριο θα μπορουσες να δωσεις 5.000 , ενω τωρα ετσι απλως οι ενδιαφερομενοι φευγουν και δεν ξαναασχολουντε με το χομπι εξ αιτιας τετοιων ιδιοφιων που τελικα καταληγουν να κλεινουν τα μαγαζια τους και κυττανε να επιβιωσουν πουλοντας ενα καλωδιο το χρονο, γυρνοντας απο σπιτι σε σπιτι.

Μετά από την πρώτη "βόλτα" μου στα μαγαζιά του κέντρου, οφείλω να πω πως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά απογοητευτικό, τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρντς. Στην καλύτερη περίπτωση η τυπική εξυπηρέτηση του Έλληνα πωλητή. Στη χειρότερη, το μπλαζέ υφάκι [εντάξει, δε μπορούμε όλοι να διαθέσουμε 3000Ε για ένα ενισχυτή] του παντογνώστη που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα..

Καμία [ιδιαίτερη] προθυμία για δοκιμή περισσότερων από ενός συνδυασμού ηχείων - ενισχυτή [αν είναι να σε πιέσω εγώ, βάλε μου ν'ακούσω το ένα, και βάλε μου ν'ακούσω τώρα και το άλλο, και όχι εσύ που πασχίζεις να πουλήσεις τότε φέξε μου και γλύστρησα.. εκτός αν δε θέλουν να πουλήσουν οπότε πάω πάσο!

Δε θα ξεχάσω πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο, απ'όπου και αγόρασα το πικάπ, το [επίσης εξειδικευμένο] μαγαζί στο οποίο πήγα [με πήγανε δηλαδή], και τον ευγενέστατο νεαρό που με εξυπηρέτησε, έστω και αν αρχικά φάνηκε πως δε θα ψώνιζα από κει. Μου έβαλε 3-4 διαφορτετικά βινύλια σε διαφορετικούς ενισχυτές και ηχεία, μέχρι που μου έδειξε και τα ακριβά μοντέλα [> 4000 Ε] στην ειδική αίθουσα.

Έτσι εξηγείται το ότι έχουν κλείσει [απ'ότι έμαθα] τα περισσότερα μαγαζιά του είδους [αν κρίνω από αυτά που απέμειναν τότε φαντάζομαι για τα άλλα..].

[Άσχετο: κάπου στη Σοφούλη (Θεσσ/νίκη) υπήρχε ένα πολύ καλό μαγαζί, με πολύ εξυπηρετικό προσωπικό απ'όπου πήρε το σύστημά του ένας φίλος. Όταν πήγαμε μαζί πριν από 2-3 χρόνια είχε κλείσει. Άνοιξε πουθενά αλλού? Ξέρει κανείς τίποτε?]

Anyway, λίγο άσχετα όλα αυτά με το αρχικό μου θέμα, αλλά ως πρωτάρης ήθελα να καταθέσω την άποψή μου.

Όσο για το τι μου προτάθηκε:

Yamaha ax-497 [2x85w στα 8 ohm] και quad 11 L στα 337Ε και 420Ε αντίστοιχα. Τα ηχεια τα άκουσα με τον nad c352 και οχι με τον yamaha. Μου άρεσε αρκετά ο συνδυασμός.

Marantz 7001 [2χ70w στα 8 ohm] και Alesis MK2 στα 850Ε συνολικά. Ο καλύτερος συνδυασμός από τους λίγους που άκουσα.

Denon PMA-500AE [2x70w] στα 240E με ηχέια Dali [80w νομίζω] στα 180Ε. Τίποτε ιδιαίτερο..

Αυτά.. κάθε αρχή και δύσκολη! Αποτέλεσμα? Πλήρης σύγχυσις! Είναι συγκρίσιμα όλα τα παραπάνω? Είναι καλές οι τιμές? Τα θέτω υπό την κρίση σας.

Είχε δίκιο μήπως ο εν λόγω φίλος που μου πρότεινε να κατέβω στην Αθήνα για να κάνω τη συγκεκριμένη αγορά? Αναρωτιέμαι πλέον, γιατί στην αρχή τον θεώρησα υπερβολικό..

Πάντως επιφυλάσσομαι για τα εκτός κέντρου καταστήματα [τα οποια άλλωστε μου προτείνατε λίγο πιο πάνω] τα οποία και προτίθεμαι να επισκεφτώ σύντομα.

[Και μία τελευταία ερώτηση: Ενισχυτής 2 X ?? σημαίνει ότι το γινόμενο αυτό είναι η συνολική ισχύς, και αυτό πρέπει να 'αντιστοιχιστεί' στην ισχύ των ηχείων? Εάν όχι, τότε λογικά το ?? θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ισχύ των ηχείων, σωστά?]

Sorry για το μακρύ post. Κάθε απάντηση, όπως πάντα, εκτιμάται ιδιαιτέρως..

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα στο τζατζικιστάν. Κι εγώ όταν έψαχνα για να δώσω ένα ποσό όσο κι εσύ περίπου, τα ίδια συνάντησα σχεδόν. Ο Θανάσης νομίζω τα είπε όλα!!

Τέλοσπάντων.... 2x?? σημαίνει ότι ο ενισυχτής βγάζει ?? watt σε κάθε ένα από τα δυο κανάλια που έχει (στο κάθε κανάλι συνδέουμε ένα ηχείο) . Τα ηχεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τα ίδια watt (??), αλλά καλό θα ήταν να είναι και να μην είναι περισσότερα από το κάθε κανάλι του ενισχυτή.

Υπάρχει μια προδιαγραφή στα ηχεία που λέγεται ευαισθησία και παίζει από ηχείο σε ηχείο, ξεκινώντας από 85db αν θυμάμαι καλά και φτάνει λίγο πάνω από 100 (μετριέται σε db). Αν ο ενισχυτής σου είναι μικρότερος από τα ηχεία, καλύτερα η ευαισθησία να είναι πάνω από 89db. Έχε υπ´όψιν σου όμως ότι σηνήθως παίζει μέχρι τα 92db και από εκεί και πάνω ανεβαίνει αρκετά η τιμή των ηχείων.

Last edited:
Αυτό με τα watt των ηχίων και του ενισχυτή, παίζει για να μπορεί ο ενισχυτής να παρέχει το ρεύμα που χρειάζονται τα ηχεία για να σουλέψουν σωστά. Και καλό είναι ο ενισχυτής να μην είναι πολύ μικρότερος από τα ηχεία. Ιδανικά θα πρέπει να είναι ίδιος ή μεγαλύτερος, αλλά αυτό εξαρτάται από το ηχείο,

Πιστεύω ότι σε ολόκληρη τη Θεσ/νίκη θα υπάρχουν σίγουρα και σοβαρά καταστήματα (νομίζω έχω υπόψη μου ένα).

Στην επαρχία πάντως όταν έψαχνα για να ακούσω ενισχυτή-ηχεία, δίνοντας μέχρι και 2 χιλιάρικα (σεβαστό ποσό για εναν 26χρονο κι όχι μόνο), τα πράγματα ήταν από αστεία έως τραγικά. Να θέλουν να σου πουλήσουν ηχείο χωρίς να το ακούσεις, να δυσανεσχετούν μετά τα 5 λεπτά, να σου βάζουν να ακούσεις το ζευγάρι ηχείων που θες από ένα AV-ενισχυτή 5.1 με ένα δισκάκι mp3 παίζοντας παράλληλα κι άλλα 3 ηχεία που δε σ ενδιαφέρουν κλπ κλπ

Ομολογουμένως όταν έκανα έρευνα αγοράς στην Αθήνα, δε συνάντησα ούτε έναν που να θέλει να μου παραστήσει τον έξυπνο ή να βαριέται κλπ κλπ (ήμουν αρκετά τυχερος; ). Αντιθέτως με δέχτηκαν και με ξαναδέχτηκαν για να ακούσω όσο θέλω ό,τι θέλω. Μάλιστα μου έτυχε περίπτωση που κανονικά έπρεπε να κλείσω ραντεβού για ακρόαση, ωστόσο προθυμοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης να αλλάξει το σύστημα που είχε έτοιμο στημένο για επόμενο ραντεβού και να μου βάλει κάτι με βάση τα δεδομένα μου, σεβόμενος ότι ερχόμουν από μακριά και δεν είχα μέρες στη διάθεσή μου.

Ας μην επεκταθώ όμως άλλο σ αυτό το θέμα των εμπόρων, νομίζω κιόλας ότι είχε ανοίξει και ολόκληρο νήμα μ αυτή τη συζήτηση παλιότερα.

Ωστόσο είσαι πολύ τυχερός που βρίσκεσαι σ αυτό το forum και έχεις να συζητήσεις πολλές εναλλακτικές προτάσεις από ανθρώπους που αγαπάνε τον ήχο και έχουν αναλωθεί στο αντικείμενο, όσο κι αν οι πολλές προτάσεις μπορεί στην αρχή να σε τρομάζουν και να σε μπερδεύουν. Μακάρι κι εγώ να το είχα ανακαλύψει πιο μπροστά.

Στην Αθήνα, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος κι έτσι προσέχουν πώς θα σου φερθούν.

Σε κανα-δυο που πήγα (και είχα ακούσει καλά λόγια), η αντιμετώπιση ήταν υποδειγματική.

Στη Θεσσαλονίκη, είναι μέχρι να σε γνωρίσουν. Προφανώς δεν πέρασες από Τηλεοπτική όμως (είναι στο δρόμο των Μουδανιών, στη διασταύρωση του Ρυσίου). Όλοι έχουν να λένε για την εξυπηρέτηση του Βασίλη του Χουρμουζιάδη.

Μεγαλη πληγη η ελλειψη αυτη στη Θεσσαλονικη.Και πραγματικα περιεργη.Δηλαδη μπορεις να βρεις τα παντα απο ηλεκτρονικα εκτος απο ηχεια να ακουσεις.
Παλιοτερα θυμαμαι τα Εικονα&Ηχος,που και επαγγελματιες ηταν οι ανθρωπο και χωρις υπεροψια σε αντιμετωπιζαν.
Δυστυχως τα πραγματα ειναι πολυ περιορισμενα.Η Τηλεοπτικη εχει αποσο ξερω μονο b&W και rotel.Yπαρχει επισης κι o Orpheus audio στη Σααδη Λεβη αλλα και η Apopsis με mission καπου στην πυλαια.Απο κει και περα το χαος(δηλ. expert,mediamarkt,κτλ...)
Ψαχνω εδω και καιρο proac και atc να ακουσω και πρεπει να κατεβω Αθηνα.
Η αληθεια ειναι οτι ειναι μια καποια βοηθεια αυτο το site μεν(και κανα δυο ακομα),αλλα δεν μπορεις να αγορασεις ηχειο χωρις να το ακουσεις!Αυτο ποτε θα το καταλαβουν εδω πανω?!

ProAc έχει ένα ζευγάρι μτχ studio 140 ο Ορφέας εδώ.

Αλλά εγώ προσωπικά, για να ακούσω ProAc πήγα στον Ιωνά στην Αθήνα.
Και θα είχα περάσει ήδη από το Θέμη, αλλά έτυχε να έχει ATC o συνδιαχείρας Tzimisce...

[sorry για το late response αλλα ειχα προβληματα με το PC μου, με format etc]

Αυτο που εννοουσα για τα ηχεια ειναι
Ηχεια πχ 80w θέλουν ενισχυτή > 2χ80w ?
Και οταν σου λένε ο ενισχυτής είναι 100w σημαίνει 2χ50 ή 2χ100?
Ανόητη ερώτηση ίσως, αλλά την έχω ακόμη την απορία..

Όσο για την ευαισθησία των ηχείων, καλά όλ'αυτά, που να το ρωτήσω όμως αυτό? στον τύπο που έτρωγε σπόρια χωρίς να σηκωθεί καν από την καρέκλα του, και με ρώτησε κιόλας σε ποιο μαγαζί θα πάω μετά, αφού όλα έχουν κλείσει λέει, επειδή δεν προσέφεραν την υποδειγματική εξυπηρέτηση που προσέφερε αυτός?..

anyway, στην τηλεοπτική σκοπεύω να πάω [πλέον] αύριο.
Κανένα feedback από τα μοντέλα που προανέφερα υπάρχει btw?
[ειδικα τα mk2]

καλο σ/κ

Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ελάχιστα μαγαζιά σχετικά με τα ηχητικά. Στη Σοφούλη υπήρχε το Audio hall , το οποίο έκλεισε πριν πολλά χρόνια. Κρίμα γιατί υπήρχε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Θα πρότεινα μια επίσκεψη στην Τηλεοπτική όπου δουλεύει ο Βασίλης Χουρμουζιάδης (που ήταν και ο καλός μας άγγελος στο Audio hall). Απλά δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε μάρκες, παρά μόνο όσες αντιπροσωπεύει η εταιρεία (Rotel και Β&W σε αυτή την κατηγορία τιμής).

Επίσης μπορείς να ακούσεις και στον Νάκα τους Nad, τα quad και τα Wharfedale, τα οποία είναι μια χαρά στα χρήματα τους.

Αλλιώς, αν έχεις υπομονή και αντοχές, η αναζήτηση συνεχίζεται στην Αθήνα...

Νομίζω έχει υποκατάστημα και ο Βιντεορυθμός στην Παπαναστασίου.

Επίσης, υπάρχει και ο Ορφέας στη Σαάδη Λεβή, κάθετη στη Δελφών, όπως και η Mythos Audio στην Εθνικής Αντιστάσεως, περίπου στο ύψος της Αιγαίου.
Ο Πάρης είναι σχετικά ακριβός, αλλά έχει και κάποια φτηνά κομμάτια δικά του, όπως και μερικά μεταχειρισμένα.

[sorry για το late response αλλα ειχα προβληματα με το PC μου, με format etc]

Αυτο που εννοουσα για τα ηχεια ειναι
Ηχεια πχ 80w θέλουν ενισχυτή > 2χ80w ? ...............ναι

Και οταν σου λένε ο ενισχυτής είναι 100w σημαίνει 2χ50 ή 2χ100?.............πιθανότατα 2χ100

Ανόητη ερώτηση ίσως, αλλά την έχω ακόμη την απορία..

Όσο για την ευαισθησία των ηχείων, καλά όλ'αυτά, που να το ρωτήσω όμως αυτό? στον τύπο που έτρωγε σπόρια χωρίς να σηκωθεί καν από την καρέκλα του, και με ρώτησε κιόλας σε ποιο μαγαζί θα πάω μετά, αφού όλα έχουν κλείσει λέει, επειδή δεν προσέφεραν την υποδειγματική εξυπηρέτηση που προσέφερε αυτός?..

anyway, στην τηλεοπτική σκοπεύω να πάω [πλέον] αύριο.
Κανένα feedback από τα μοντέλα που προανέφερα υπάρχει btw?
[ειδικα τα mk2]

καλο σ/κ

Έχω απαντήσει σε μερικά, κοίτα πάνω