Eρωτηση-βοηθεια.

ANTONIS KOTSONIS

Senior Member
17 March 2009
338
Καλησπερα,εχω καποιεs αποριεs σχετικα με το home cinema που στηνω τωρα.Εχω σαν ενισχυτη audio video τον yamaha ax1 ο οποιοs χρησιμοποιειται μονο σαν προ(συνδεδεμενοs αναλογικα)αυτοs δινει σημα στα μπροστινα ηχεια μεσω ενοs προ krell kct συνδεδεμενοs passthough,που στην συνεχεια αυτοs δινει σημα σε 2 μονομπλοκ bryston 28bsst και αυτοι οδηγουν τα jbl k2s 9800 se,για κεντρικο παιζει ο bryston 4bsst2 που οδηγει το jbl 880 array,και για πισω αλλοs εναs bryston 4bsst2,θα οδηγει τα jbl 1000 array τα οποια παραλαμβανω την ερχομενη εβδομαδα.Πηγη παιζει το pioneer lx 91,to οποιο ειναι συνδεδεμενο αναλογικα(5.1)με τον ax1 και sub το jbl 1500 array.Η ερωτησειs ειναι α)πιστευεται οτι εχω αναγκη εναν προενισχυτη audio video νεαs γενιαs τωρα,δεδομενου οτι δεν χρησιμοποιω τα dsp,η να περιμενω τα 1.4-3D κλπ διοτι τα ποσα θα ειναι αρκετα υψηλα,και αν τωρα,τι παραπανω θα μου προσφερει εναs προενισχυτηs απο τον ax1,υποθετωνταs την πολυ καλη αποδεικοποιηση του lx91?και β)πωs ειναι καλυτερα να οδηγησω το κεντρικο με διενισχυση δηλ 300w και 300w και δυο ζευγη καλωδια η μονομπλοκ 900w και διπλοκαλωδιωση?Ευχαριστω και συγνωμη εαν σαs κουρασα με την μακροσκελη αναφορα μου.

Ειχα εναν rotel rsp 1098 και τον ειχα συνδεσει αναλογικα με bluray. Οταν αλλαξα τον προ με τον ΟΝΚΥΟ 886 ηταν δυστηχως (για τον rotel) η μερα με την νυχτα. Καμια μα καμια σχεση. Οπως καταλαβες εγω ειμαι υπερ της αλλαγης.
Για την αλλη ερωτηση κανονικα μονο με δοκιμη μπορεις να δεις τι ειναι καλο για το ηχειο σου. Εγω προσωπικα θα προτιμουσα διενισχυση (δεν πιστευω στην διπλοκαλωδιαση οτι προσφερει αλλωστε).

Καλησπερα,δηλ συνδεσεs πλεον με HDMI το bluray?Το lx91 μετα την τελευταια αναβαθμιση βγαζει dts ψηφιακο απο τιs αναλογικεs εξοδουs.Η ερωτηση αυτη ειχε δυο σκελη τι γινετε με τα επερχομενα format?αξιζει τον κοπο να διαθεσω ενα μεγαλο χρηματικο ποσο τωρα η να περιμενω?τι γινεται με τιs αναβαθμισειs σε επιπεδο krell-lexicon,και λοιπεs εταιρειεs?

Για μενα δεν αξιζει πλεον να διαθεσεις μεγαλο ποσο σε μηχανηματα τυπου Krell, Lexicon κτλ. Παρε εναν οικονομικο προ (τυπου ονκυο) και οποτε θες τον αλλαζεις με ενα νεο μοντελο (χωρις να ματωσεις οικονομικα).
Αλλωστε σε συγκριτικο που καναμε μεταξυ του onkyo προ με τον denon προ (μηχανηματα αξιας 1400 το ενα και 6000 το αλλο) (για τον lexicon δεν αναφερω γιατι ηταν ηδη ξεπερασμενο μοντελο) οι διαφορες υπερ του denon δεν ηταν τετοιες που να αξιζει την μεγαλη οικονομικη διαφορα. Την διαφορα θα την δεις στον δικαναλο που εσενα δεν σε νοιαζει γιατι ετσι και αλλιως εχεις ποιοτικο δικαναλο προ.

Ο ONKYO αξιζει τα χρηματα του?απο οτι εχω διαβασει-ακουσει απο ποιοτητα κατασκευηs δεν λεει πολλα και γενικωs και ειδικωs απο προσφατη κακη εμπειρια που βοιωσα προσφατα απο γνωστη μαρκα οπου γυρισα πισω το μηχανημα, το μονο που αποκομισα ηταν η σφοδρη απογοητευση για μηχανηματα τα οποια πριν καταληξουν να φτιαχνονται στην Ταυλανδη ηταν τουλαχιστον αριστα συμφωνα με την αξια τουs (και που ειχα παμπολα στο παρελθον).Eχω καποια αρνηση λοιπον στα κινεζικα προιοντα -απωανατολιτικα η οποια δεν ξερω εαν αδικει καποια αλλα......

Σε καποια ερωτηση,που ειχα κανει στην εκθεση,στον αντιπροσωπο τηs ONKYO μου ειπε οτι μπορω να προμηθευτω τον προ αυτον μονον απο καποιο συγκεκριμενο καταστημα και στην τιμη των 2000ευρω μετρητοιs.Δεν νομιζω να ειναι σοβαρα αυτα για επισημη αντιπροσωπεια φανταζομαι τι θα γινει σε περιπτωση βλαβηs.

Μαλιστα θυμαμαι οταν ρωτησα εαν γινεται καλυτερη τιμη η κυρια μου απαντησε ξερα ΟΧΙ και οτι μου ειπε οτι αυτη η τιμη ειναι απωλυτωs μετρητοιs.Νομιζω οτι καποιοι δεν εχουν καταλαβει την ασχημη οικονομικη περιοδο που διανοιουμε και θα πρεπει εμειs να τουs κανουμε να το καταλαβουν με οποιον τροπο ο καθεναs μαs μπορει.

Ολα τα μηχανηματα δυστηχως ειναι πλεον ανατολικης κατασκευης.
Ο ονκυο πραγματικα για τα χρηματα του ειναι κελεπουρι (αυτο δεν το λεω μονο εγω αλλα πολυ κατοχοι του). Και βεβαια αγορα απο Γερμανια σε λογικη τιμη και οχι απο Ελλαδα με τις παραλογες χρεωσεις.

Εχειs καποια διευθυνση για αγορα απο γερμανια,οχι μονο για ONKYO και για αλλεs μαρκεs μηχανηματων?

Απο οτι εχω καταλαβει πολλοι εχουν αγορασει ONKYO απο γερμανια, ειχαν καποιο προβλημα?και απο που?η πληροφορια αυτη μου ειναι πολυ χρησιμη για την αγορα αυτη.

Σε ευχαριστω πολυ dloger θα κανω την ερευνα μου αν και μετα τα σημερινα γερμανικα προστυχα δημοσιευματα κατα τηs ελλαδαs με κανουν να σκεφτομαι την ενδεχομενη αγορα απο την χωρα τουs.

Τελικα αποφασισα να περιμενω λιγο μεχρι να δω την ελευση των νεων ενισχυτων,και την αποδικωποιηση να την κανει το lx91.Το lx91 εχει σαν ρυθμισεις α)την αποσταση των ηχειων απο την θεση ακροασης και β)την ενταση των ηχειων.Τις αποστασεις των ηχειων τις εχω ρυθμισει με την βοηθεια ενος μετρου,την ενταση με την βοηθεια ενος πολυ καλου ντεσιμπελομετρου ειναι σωστος αυτος ο τροπος?Οταν γινονται αυτες οι ρυθμισεις το volume του ενισχυτη ax1 που πρεπει να ειναι?και τελος η ενταση του υπογουφερ πως οριζεται συναρτηση με τα ηχεια?καποιος φιλος μου ειχε πει να βγαλω απο τα εμπρος ηχεια τα καλωδια των μεσουψηλων (διπλοκαλωδιωση) και να παιζουν μονο τα γουφερ,επειτα κοιτωντας το ντεσιμπελομετρο να υπολογισω πλην 3db γιατο υπογουφερ και ολα οκ.Εχει βαση αυτο?

Η ρύθμιση όλων αυτών των παραμέτρων χειροκίνητα είναι αρκετά πολύπλοκη. Γι'αυτό άλλωστε οι περισσότεροι προτιμούν να δίνουν σήμα μέσω HDMI στον ενισχυτή και να κάνει αυτός τις ρυθμίσεις με τα εξελιγμένα προγράμματα ισοστάθμισης που έχουν οι περισσότεροι. Γνώμη μου, μην μπλέκεις και περίμενε μέχρι να πάρεις τον καινούργιο ενισχυτή. Μέχρι τότε άκου όπως άκουγες μέχρι τώρα.

και τελος η ενταση του υπογουφερ πως οριζεται συναρτηση με τα ηχεια?καποιος φιλος μου ειχε πει να βγαλω απο τα εμπρος ηχεια τα καλωδια των μεσουψηλων (διπλοκαλωδιωση) και να παιζουν μονο τα γουφερ,επειτα κοιτωντας το ντεσιμπελομετρο να υπολογισω πλην 3db γιατο υπογουφερ και ολα οκ.Εχει βαση αυτο?

Ειναι ενας τυπικος κανονας. Αφου εχεις ρυθμισει σωστα την φαση του SUB & την θέση του μετα ρυθμισε την ενταση μονο απο το SUB & οχι απο τον ενισχυτη, ανεβαζοντας ως εκει που μπορεις να ακους χωρις να ειναι αντιλιπτη η θέση του.

Τελικα ο συντονιστης(καλοριζικος)ειχε απολυτο δικιο σε οτι αφορα την συνδεσμολογια(αναλογικα η hdmi)και να κανει την αποδικοποιηση το player!Οι διαφορες ειναι τεραστιες,αγορασα τον denon avc a1hda,και αν και σχεδον αρυθμιστος ειναι απιστευτος!!Το συστημα μεταμορφωθηκε,δεν ακουγα πριν.Οσοι λοιπον παραθετουν την ιδια ερωτηση με εμενα,απλα πρεπει να λεμε οτι αυτος ο τροπος ειναι ο "ΛΑΘΟΣ"τροπος συνδεσμολογιας.Τα jbl array 1000 καθυστερησαν να ερθουν τοσο πολυ που τα ακυρωσα και πηρα αυτα που δινει για την κ2 συνθεσις,τα ς1α διπολα.

Last edited: