ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ

Αν δεν κάνω λάθος το Quad δέχεται μέχρι 3 πηγές...

Πράγματι.

Αλλά το ότι δεν είναι balanced μπορεί να ξενίσει κάποιους...

Δε ξέρω σε συνεργασία με τα ATC τι θα μπορούσε να βγει από τα 2.4 Volts που βγάζει το Quad.

Ηχητικά πάντως είναι θαυμάσιο.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ

Ενα ηχείο που είναι απόλυτα τίμιο για τα λεφτά του(το έχω ακούσει πολλές φορές),δέχεται μεγάλη ισχύ,μπορεί στην πράξη να δώσει πάνω απο 110 db και το κυριότερο είναι ακουστικής ανάρτησης(κλειστό) άρα πολύ πιό εύκολο να "παίξει",απο την άποψη του στησίματος και του χώρου είναι το ATC SCM 40.
Μια άλλη σχεδόν απόλυτη λύση είναι τα εξαιρετικά ATC SCM 50 active,με ένα καλό προ και μιά καλή πηγή (ή μόνο ένα cdp .... με αναλογικό volume)
Τα ATC είναι εξαίρετη -- πλην ακριβή επιλογή για τον προυπολογισμό που δηλώνεις. Ειδικά τα ενεργά. Τα μικρότερα παθητικά δεν νομίζω ότι θα γεμίσουν τον χώρο παρά τις ψήλές εντάσεις (άσε που χρειάζεται και αναλογος ενισχυτής για την οδήγηση).

Αν δεν είσαι παντρεμένος με τον Μ.Φ. Α5, ίσως άλλα ενεργά ηχεία από επαγγελματικές σειρές να κάνουν ωραιότατα τη δουλειά: dynaudio ίσως, Klein & Hummel (τα τελευταία φοράνε και μονάδα ATC)...
Βέβαια, αν δεν είσαι παντρεμένος με τον ΜΦ, τα 2,5χ + η τιμή του Α5 ίσως σου αγοράζουν ενεργά ATC μεγάλα -- οπότε καθάρισες (π.χ.: καν'να μετα/μένο;;;)

Δες εάν μπορείς να βρεις κανένα τελευταίο ζευγάρι Klipsch RF-7 (εδώ προφανώς ο καθείς παινεύει το σπίτι του από ό,τι κατάλαβα :D ) εδώ ή και από Ευρώπη (έχουν σταματήσει να παράγονται δίχως να έχουν αντικατασταθεί, μπορούν να βρεθούν με κάτω από 2.500 ευρά πάντως), καθώς -δεν θα υπεισέλθω σε συζήτηση για τον ηχητικό χαρακτήρα τους- από άποψη χαρακτηριστικών μπορούν σίγουρα να γεμίσουν τόσο μεγάλο χώρο με τον δεδομένο ενισχυτή. Ενδεχομένως το sub να χρειαστεί και εδώ, εάν μιλάμε για χώρο ακρόασης 85 τετραγωνικών...

Τα Klipsch είναι πολύ καλά, ειδικά αν σου αρέσει ο ήχος της κόρνας και δεν σε "χαλάει" ένα μικρό πέπλο που έχουν κάπου στους 4.000 και τα κάνει να ακούγονται λίγο σκληρά...
Αλλά η κόρνα έχει μόνο φανατικούς εχθρούς ή φανατικούς φίλους. Σαν την όπερα.

Άλλα ηχεία με υψηλή ευαισθησία, αλλά που δεν νομίζω να φορτίσουν τον χώρο σου είναι τα Zu Druid...
Για ρίξε και καμιά ματιά σε τίποτα Cerwin Vega...

Τα ATC από την άλλη είναι monitor ηχεία. Αν δεν θέλεις να αρχίσεις να αλλάζεις ενισχυτές, CD, πικάπ, βελόνες, καλώδια, ίσως και σπίτι απέφυγέ τα σαν τον διάολο! :P
Βέβαια τα 40άρια μου φάνηκαν λιγότερο αμίληκτα.

Το πρόβλημά σου είναι αλλού βέβαια...
Για να καλύψεις τον χώρο σου θα πρέπει να κάνεις και άλλες αλλαγές, γιατί αλλού θα υπάρχουν αποσβέσεις των μπασων, αλλού θα μπουμάρουν, αλλού θα παίζουν καλά... Δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να βρείς λύση με μόνο δύο ηχεία... Όσο για στερεοφωνική εικόνα τα βλέπω σκούρα τα πράγματα...

Φιλικά
Μιχάλης

Καλά, λίγο-πολύ με οποιοδήποτε ζευγάρι ηχεία θα αλλάζεις ενισχυτές, καλώδια, πηγές. Ίσα-ίσα που ένα μόνιτορ το "φέρνεις" εκεί που θες με τα παρελκόμενα, ενώ ένα ηχείο που χρωματίζει τρελά, δύσκολα.

Καλά, λίγο-πολύ με οποιοδήποτε ζευγάρι ηχεία θα αλλάζεις ενισχυτές, καλώδια, πηγές.

Τώρα εσείς κύριε είσαστε με εμάς ή με τους άλλους;
Ξέρετε πολλούς που να ασχολούνται με τα στερεοφωνικά και να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι πηγές, ενισχυτικά, ηχεία κλπ; :flipout: :flipout: :flipout:

Τώρα εσείς κύριε είσαστε με εμάς ή με τους άλλους;
Ξέρετε πολλούς που να ασχολούνται με τα στερεοφωνικά και να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι πηγές, ενισχυτικά, ηχεία κλπ; :flipout: :flipout: :flipout:
Εγώ πάντως ημην πιστός: μόλις προσέθεσα νέο κεφάλι (δηλ έχω και το παλιό) μετά από 7 χρόνια...
Φτώχεια.
Δες εάν μπορείς να βρεις κανένα τελευταίο ζευγάρι Klipsch RF-7 ... εδώ ή και από Ευρώπη (έχουν σταματήσει να παράγονται δίχως να έχουν αντικατασταθεί, μπορούν να βρεθούν με κάτω από 2.500 ευρά πάντως), καθώς -δεν θα υπεισέλθω σε συζήτηση για τον ηχητικό χαρακτήρα τους- από άποψη χαρακτηριστικών μπορούν σίγουρα να γεμίσουν τόσο μεγάλο χώρο με τον δεδομένο ενισχυτή. Ενδεχομένως το sub να χρειαστεί και εδώ, εάν μιλάμε για χώρο ακρόασης 85 τετραγωνικών..
Μάλλον για Κλιψ-χορν τον πας τον άνθρωπο. Αυτά, γεμίζουν το χώρο -- μόνο που χρειάζονται γωνίες (δεν σου περισσέυουν 2 γωνίες στο δωμάτιο;;;).
(εδώ προφανώς ο καθείς παινεύει το σπίτι του από ό,τι κατάλαβα )
Μπα... δεν έχω ATC, ούτε Κλάιν κλπ. Συζώ με ένα ζεύγος Γένεσις...

μπα, πιστεύω ότι και τα RF-7 με 2 10ιντσα και ένα τουϊτερ 1.75'' κόρνας ανά κανάλι, κάτι θα κάνουν. Στο δικό μου χώρο τουλάχιστον (ως παραλληλόγραμμο είναι ο μισός από του φίλου μας αλλά συνεχίζεται σε Γ από μία πλευρά του) κάτι κάνουν. Και δίχως πολλά βατ. Αλλά τα μεγάλα γούφερ σίγουρα θέλουν το ρευματάκι τους, όπως και να το κάνει κανείς.

Αυτό που παρατήρησα με τις κόρνες είναι ότι το φαινόμενο "φόρτισης" του χώρου είναι πολύ πιό έντονο...
Αγόρασα για τον αδελφό μου ένα ζευγάρι και οι διαφορές στην καμπίνα και στα μεγάφωνα σε σχέση με τον χώρο και τον ήχο που ακούς στο τέλος ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!
Ενώ σε άλλα ηχεία η διαφορά μπορεί να είναι απλά ακουστή, στις κόρνες είναι κάτι ανάμεσα... στο να ακούς από ραδιοφωνάκι με το να έχεις βάλει το κεφάλι σου στη μπότα του drummer.

Το σίγουρο πάντως φίλε μου είναι ότι δεν πρέπει να αγοράσεις κανένα ηχείο αν δεν το ακούσεις στον δικό σου χώρο και με τα δικά σου ενισχυτικά!

Τα περισσότερα ATC κάτω από τα 60 χερτζ δεν έχουν τίποτα.
Τουλάχιστον αυτά γράφουν τα σπεκς τους (παρεπιπτόντως τιμιότατα σπεκς σε σχέση με άλλα...)

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΗΧΕΙΟ,ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ!!ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ....ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!ΟΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩΜΕ(ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ),ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΙΧΣΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ(ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ).ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ,ΤΟ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η.......ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ,ΕΤΣΙ?ΔΗΛ ΑΣΤΑ-ΒΡΑΣΤΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ.ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΝ DENON AVR-3805 TON ΟΠΟΙΟ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ,Η ΜΕ ΤΟΝ YAMAHA RXV-2500 TON ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΩ.ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ 800 ΕΥΡΩ ΠΑΙΔΙΑ.

Τα περισσότερα ATC κάτω από τα 60 χερτζ δεν έχουν τίποτα.
Τουλάχιστον αυτά γράφουν τα σπεκς τους (παρεπιπτόντως τιμιότατα σπεκς σε σχέση με άλλα...)
Πολύ μεταξύ μας (καλό αυτό, εεε -- στο παγκόσμιο ιστό) τα περισσότερα παθητικά ηχεία δεν έχουν πολλά κάτω από τους 50κ... εννοείται, εκτός σπέκς.

Διονύση μπέκα στο σάιτ της ΑΤC.
Τότε που τα είχα δει εντυπωσιάστηκα από την πληρότητα των σπεκς της.
Επαγγελματικά πράματα για επαγγελματίες...

Εγώ έχω ένα χώρο 10*6.5 και ύψος 3.30.
Μέσα εκεί έχω τα Audiovector M3 Signature με διενίσχυση.
Στον χώρο αυτό παίζουν πολύ άνετα...
Κοιταξέ τα...

billed.asp

http://www.audiovector.com/default.asp?Side=66&Parent=64

S9e
3 way floor standing loudspeaker
3D linear flow reflex
It has often been said that a perfect loudspeaker will have no sound of its own, and no 'sound' to describe. The Spendor S9e gets close to this ideal. Its substantial cabinet houses a sophisticated 220mm Spendor bass drive unit with an incredibly light rigid Kevlar® composite cone, dual suspension, cast magnesium alloy chassis and a massive fully vented all black magnet/coil motor system. The special Spendor 140mm midrange unit is in its own sealed enclosure with aerodynamically profiled rebates to ensure that no reflections or disturbances will impair the sound. High frequencies are handles by an advanced 27mm soft dome tweeter which produces even detailed sound over a wide deep listening area. The S9e is highly efficient (90dB) and easy to drive. Our 3D linear flow port ensures that the bass will always remain even and controlled and, if necessary, the cabinet can be placed close to a wall. If we tried to describe the capabilities of the S9e we would choose words like 'air', 'depth', 'transparent', 'focus', and 'awesome'. Listen and you will understand.

S3e S5e S6e S8e S9e C5e C9e SR5 SUB-3

Gran Viola Signature

The new "SUPER-PAC" Reference Speaker

Gran_VIOLA_Head.JPG
Open your mind
Music and nothing else around you, when did you feel the urge to treat and enjoy yourself in this way the last time?
Are you capable to totally immerge in music in a way that everything else is miles away?
Do you get shivers along your back when listening to music?
When this "sounds" strange to you or is describing experiences from way back in the past, then, provided you are willing and ready, the GRAN VIOLA SIGNATURE could open new roads of musical enjoyment and recreation.

Scope
The reference speaker GRAN VIOLA is marking the top of the WLM line. Compared to the smaller sisters, the box volume and wall thickness are enlarged. Following similar simple blue prints, however trying to improve on details, an unusual speaker was born, almost impossible to judge with the usual criteria. Its exceptional sound capabilities are not achieved by complex technical solutions or exaggerated use of material. Thanks to the simple and convincing WLM-concept the GRAN VIOLA SIGNATURE is made to master any kind of music and can not be disturbed by any sudden musical impulse or the most difficult dynamics.
Construction

The larger box is made from multiple layer real wood (birch) in a wall thickness of 25 mm and crafted by masters of the Austrian wood working tradition. Additional reinforcements will eliminate resonance of the housing and the smallest urge to vibrate.
This extremely stable box is a perfect support for the heavy and strong driver (10" diameter).
Gran_VIOLA_Signature.jpg
The waves can thus get clear of the solid box even faster. Besides its exceptional impulse characteristics the speaker can also produce sounds in the finest range of shades and detail.
The GRAN VIOLA can be supplied as a speaker for active or passive operation. Subsequent changing of modes through up- or down-grading is not possible.
As an option, the passive GRAN VIOLA can be equipped with the very useful PASSIVE CONTROL feature. It allows adjustments of the medium/low frequencies to the prevailing room acoustics and individual preference of sound.

Function and characteristics
Offering the unusual sensitivity of 98dB/1W, the GRAN VIOLA is not demanding amplifiers of big power. More attention should however be paid to the quality of the signal provided.
The universal (active) GRAN VIOLA can show its full potential when operated together with the external WLM filter module SYSTEM CONTROL. Via this tool the listener can adjust the sound reproduction directly to the prevailing room acoustics and to the individual preference of music, flexibly and comfortably (via the optional remote control).
Gran_VIOLA_mit_Stuhl.jpg
A description of the GRAN VIOLA's performance seems superfluous the minute you are listening to it. You replay music with bravura and even more emotional commitment, as only the most perfect instruments are able to do.
You hear full midths with fine and distinct contours, a prerequisite for good sound reproduction; complemented by perfectly controlled lows, foundation and base for the dancing silky highs. The entire sound image is homogeneous and coherent. Stage is easily discernable in all 3 dimensions alike - you are getting new insights into the space of the recording and discover new colour shades and passages of until now unheard detail of resolution. New layers of music will emerge, indiscernible so far. And the most amazing of this very emotional sound reproduction: there seems to be ample time to bring out all the new and most minute details of information, in such density to fill large halls. In a given time you are actually hearing more, with added pleasure and growing satisfaction.
Gran_VIOLA_Terminal.jpg
You now will be able to enjoy music again even at low volumes, shivers on you back will be a common experience again.
This high class speaker is working effortlessly, with the coolness and steadiness of a dinosaur.
Nothing will disturb it, no tight rope walking of an system overloaded with complex technique.
You may tap its superb musical performance whenever wanted, in the most versatile way. You will be setting the rules of the game and the good-natured GRAN VIOLA will follow you, without however leaving any doubt about its latent temperamental talents.
The GRAN VIOLA is granting strain free musical pleasures away from the hectic and enervating chores of the day, entertainment pure, cure for the worn individual.
The magic GRAN VIOLA SIGNATURE is able to take you away on a wellness trip of a special sort, recreation of the mind, massage for the soul.

Technical Specification
Driver / Chassis
SUPER-PAC Tweeter-System (rigidly selected)
255 mm Paper Mid-Range/Bass Chassis

Impedance
8 Ohm
Frequency Range
25* Hz to 25 kHz (*with PASSIVE or SYSTEM CONTROL)
Efficiency
98 dB
Recommended Amp Power
3,5 to 250 Watt
Connectors
Bi-wiring
Dimensions
1290 mm Height (incl. Spikes)
265 mm Width
330 mm Depth

Weight per Speaker Unit
33 Kg
back

.............

Βρες ηχείο ανα πλευρά με 2χ12"low, 1χ8" μιντ, 1 τουήτερ με ικανότητα πρόσληψης ισχύος.
Ελπίζω να σε διαφώτισα..

..........

John, δυστυχώς για σένα, συμφωνώ με τον Γιάννη, που πίστεψέ με, ξέρει από μεγάλους χώρους!!