ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Sony KDS-70R2000 70"

τι λεει αυτη εχει 4500 ευρω.Ειναι καλη?
Ποια η διαφορα Full HD με HD Ready?
Να προτιμησω Plasma η LCD?

Η μόνη 60άρα κάτω από τα 4000 είναι η LG που πρότεινε ο Γιάννης. Κι εγώ πάντως θα προτιμούσα 50άρα Kuro, αφού οι διαφορές στην απόδοση είναι τεράστιες.

Sony KDS-70R2000 70"

τι λεει αυτη εχει 4500 ευρω.Ειναι καλη?
Να προτιμησω Plasma η LCD?

Είναι SXRD οπίσθιας προβολής.

Δεν ξέρω από απόδοση, αλλά σε τοίχο δεν μπαίνει.

Last edited:
Η μόνη 60άρα κάτω από τα 4000 είναι η LG που πρότεινε ο Γιάννης. Κι εγώ πάντως θα προτιμούσα 50άρα Kuro, αφού οι διαφορές στην απόδοση είναι τεράστιες.

Δηλαδη θα δει στα 5 μετρα σημαντικη διαφορα?

Η μονη διαφορα που νομιζω οτι σιγουρα θα δει ειναι οι 10" που θα λειπουν...

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Παιδια εχει διαφορες αξιοπροσεκτες και στα 5 μετρα!!!Δεν ειναι μονο η ευκρινεια το θεμα!!
Ο ανθρωπος σπιτι του θελει να την βαλει και μαλιστα να ειναι και κατι καλο να το ευχαριστηθει, οχι στο μαγαζι του για μοστρα!!
Καπου υπηρχαν και συγκρητικες φωτο βραδυ απο τα 5 μετρα και ΗΤΑΝ ΒΡΑΣΤΑ ΚΙ ΑΣΤΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ σε θεματα μαυρου-αντιθεσης και ξεπλυμενων χρωματων!
Οσο για θεμα καταναλωσης, ΓΙΑ ΤΗΝ KURO 9ης γενιας που εχω, δεν καιει τα ρευματα που ακουω εδω μεσα!!Πιο πολυ φουσκωμενο το κοβω το θεμα καταναλωσης στις πλασμα ή εχουν βελτιωσει απιστευτα τις καινουριες τηλεορασεις!! Θα σας δωσω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα και βγαλτε τα συμπερασματα σας!!Την εχω συνδεδεμενη σε ενα 1400αρι ups με 4 λαμπακια ελεγχου φορτιου!Επισης εκει πανω ειναι συνδεδεμενο και ενα PS3 που το κλεινω οταν κλεισει και η τηλ.!!Το 1ο λαμπακι αναβει οταν και μονο η τηλ. δειξει εικονα με ασπρο ή πολυ φωτεινο που καλυπτει τα 4/5 της οθονης περιπου και αναβει για ελαχιστα και καθολου συχνα! !!Με εναν φτηνο υπολογισμο (εαν ισχυει) 1400/4 μας κανει 350 στα φορτε του ,με αναμενο ps3 (που καιει κι αυτο το κατι τι του)! Οι 50αρες LCD τι καινε (που αυτες τα καινε σταθερα και οχι εναλασομενα);

Δηλαδη θα δει στα 5 μετρα σημαντικη διαφορα?

Η μονη διαφορα που νομιζω οτι σιγουρα θα δει ειναι οι 10" που θα λειπουν...

Γιάννη στο μαύρο και στα χρώματα σίγουρα θα φαίνεται η διαφορά. Διαφορά δεν θα έχει στην ανάλυση, οπότε σαν επιλογή υπάρχουν και οι 8G HD Ready Kuro (5080XD) που παίζουν στα 2600 .

Η συγκεκριμένη LG είναι λίγο άγνωστη και προσωπικά δεν έχω καλή άποψη για τις LG πλάσμα προηγούμενων γενιών.

Η διαφορά είναι στην ανάλυση
Full HD 1920X1080
HD ready 1280X720

Οι πλάσμα κυρίως αποδίδουν καλύτερα στο σήμα της τηλεόρασης (κανάλια ελληνικά)
Οι LCD αποδίδουν καλύτερα στα DVD και Blu ray
σε γενικές γραμμές.
Δεν είναι απόλυτο .

resolution_chart.png

16.5 feet= 5 μετρα

Kαι μετα πεστε μου τι θα βλεπει ο ανθρωπος απο τοσο μεγαλη αποσταση στην Kuro παραπανω απο μια οποιαδηποτε αλλη τηλεοραση.

Για 60" ειναι στο οριο να ξεχωριζει το 720p απο το τηλεοπτικο σημα.

Για 50" θα ειναι ολα τα ιδια.

Η διαφορά είναι στην ανάλυση. Για την απόσταση σου δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αφού δεν θα μπορείς να διακρίνεις διαφορές στην ανάλυση από τόσο μακριά.

Edit: Γιάννη το διάγραμμα που έβαλες αφορά αποκλειστικά την ανάλυση. Μαύρο, χρώματα και αντίθεση θα φαίνονται και από πιο πίσω.

Last edited:
Παιδια ευχαριστω πολυ ολους σας για τις απαντησεις.
Βασικα δεν εβγαλα συμπερασμα τι να αγορασω τελικα αλλα μαλλον ειναι λογικο αφου το θεμα ειναι πολυ πολυπλοκο.
Εγω νομιζα οτι οι Plasma ειναι καλυτερες απο τις LCD.

Είναι καθαρά θέμα γούστου.
Την τελική απόφαση θα την πάρεις μόνος σου κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά.

Εγώ με τα χρήματα που θα διαθέσω για τόσο μεγάλη απόσταση θα προσπαθήσω να πάρω τη μεγαλύτερη που μου επιτρέπουν τα χρήματα αυτά.
Κι ας είναι και λίγο κατώτερη η εικόνα.

Υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που θα εχει τις περισσοτερς απο αυτες να τις δω ζωντανα?

Οι διαφωνίες που εκφράζονται αντικατοπτρίζουν το ποσο τεράστιο πρόβλημα έχω και εγώ να αποφασίσω τι θα πάρω αφού βρίσκομαι και εγώ στην ίδια θέση.
Η άποψη μου είναι να περιμένεις όπως είπα πιο πριν να δεις να νέα μοντέλα των Samsung και LG στις 58" και πάνω γιατί η απόσταση που έχεις είναι μεγάλη και οι 50" δεν είναι αρκετές.
Εγώ θα έβλεπα:
1. Pioneer LX6090
2. Samsung 58A750 & 63A750
3. LG 60PG7000
4. Panasonic 58PZ800 & 65PZ800

Edit: Γιάννη το διάγραμμα που έβαλες αφορά αποκλειστικά την ανάλυση. Μαύρο, χρώματα και αντίθεση θα φαίνονται και από πιο πίσω.

Ναι αλλα φαινεται ποσο η διαφορα απο 50-60" επηρρεαζει και την ικανοτητα να βλεπει HD.

Στις 60" στα 5 μετρα ειναι στο οριο να μπορει να δει και διαφορα SD με HD.

Με 50" στα 5 μετρα SD=HD καθως το ανθρωπινο ματι δεν βλεπει διαφορα.

Ναι αλλα φαινεται ποσο η διαφορα απο 50-60" επηρρεαζει και την ικανοτητα να βλεπει HD.

Στις 60" στα 5 μετρα ειναι στο οριο να μπορει να δει και διαφορα SD με HD.

Με 50" στα 5 μετρα SD=HD καθως το ανθρωπινο ματι δεν βλεπει διαφορα.

Ναι συμφωνούμε με αυτό, αλλά πάντα μιλάμε για διαφορά στην ανάλυση που θα είναι δυσδιάκριτη από αυτή την απόσταση. Εγώ αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά της τηλεόρασης που δεν έχουν σχέση με την ανάλυση και που θα φαίνονται ανεξαρτήτως απόστασης και μεγέθους και στα οποία μια Kuro θα υπερέχει από οποιαδήποτε άλλη 50άρα ή 60άρα.

Κατά την προσωπική μου άποψη η πιο value αγορά για τον φίλο είναι η 5080XD που πλέον είναι διαθέσιμη σε αρκετά χαμηλή τιμή.

Κατά την προσωπική μου άποψη η πιο value αγορά για τον φίλο είναι η 5080XD που πλέον είναι διαθέσιμη σε αρκετά χαμηλή τιμή.

+1 την ειχα ξεχασει αυτη! ιδιως τωρα που κοντευει τα 2500 ειναι οτι καλυτερο.

Να κάνω μια κουφή ερώτηση;
Που με αφορά όμως!:D

Τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερα, 28 ίντσες στα 3μ;
Ή 52 στα 5,5μ;