Ερώτηση για ηχεία σε σαλόνι

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ενδιαφέρομαι για ηχεία που θα μπουν στο σαλόνι και θα πλαισιώσουν το homecinema, αντικαθιστώντας ένα σετ από Roister HT-3000, μικρά. Ο χώρος που καλύπτει το homecinema είναι περίπου 17 τετραγωνικά (3,4 * 5) , ενώ όλο το σαλόνι είναι 27 περίπου (τα υπόλοιπα δέκα τα καταλαμβάνουν μπουφές - τραπεζαρία).

Από αυτά που διαβάζω και χωρίς να έχω ακούσει ακόμα τίποτα, είμαι μεταξύ των παρακάτω:
B&W MT-20 (1200 ευρώ) ή MT-30 (1700 ευρώ)
Crystal Audio THX-3D12 (1500 ευρώ)
Σετ από Wharfedale Diamond 9 - 9.6, 9.CM, 9.DFS, SW-250 (1500 ευρώ επίσης)

Σε αυτό το ύψος τιμής, τι άλλο θα είχατε να προτείνατε; Και τι ακούγεται καλύτερα; Τα "μικρά" B&W, ή τα πιο ογκώδη των άλλων λύσεων; Για τόσο μικρό χώρο που τα πίσω ηχεία είναι πολύ κοντά στον καναπέ του σαλονιού, είναι καλύτερα τα δίπολα surround ή χειρότερα;
Από τα reviews και μόνο είμαι πιο κοντά στα Crystal Audio, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

Αν θες δες αυτο το θεμα. Στα χρηματα που εισαι διατεθημενος να δωσεις υπαρχει μεγαλη ποικιλια απο αξιολογα ηχεια. Κανε μερικες ακροασεις και μην ακους τα reviews.

Το "πρόβλημα" είναι πως είναι άλλο να ακούς τα ηχεία σε ένα κατάστημα με ειδικά διαμορφωμένο χώρο A/V και άλλο να τα ακούσεις στο σαλόνι σου. Κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ καλά στο κατάστημα μπορεί να "μπουκώνεται" από το διαθέσιμο χώρο στο σπίτι.

Ερωτήσεις:
1. τα μικρά ηχεία (τύπου B&W MT-20 και παρόμοια) σε ένα χώρο 17 τετραγωνικών, που υστερούν και που υπερέχουν σε σχέση με μεγαλύτερα ίδιου κόστους;
2. σε χώρο που η θέση του καναπέ είναι πολύ κοντά στην πίσω θέση των surround ηχείων, τι είναι προτιμότερο; Δίπολα ή απλά ηχεία; Και που τοποθετημένα; Το THX λέει για τα δίπολα να τοποθετούνται στο πλάι και πίσω από τη θέση ακρόασης, και σχετικά ψηλότερα από τη θέση ακρόασης.
3. Τα crystal audio σε reviews έχουν πολύ καλές κριτικές, αλλά ανυσηχώ μήπως τα δείγματα που στέλνονται για reviews είναι πιο "προσεγμένα" από αυτά που αγοράζεις (έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν γι' αυτό έλληνες κατασκευαστές ηχείων). Έχετε άποψη σε αυτό;

Εχεις απόλυτο δίκιο στα συμπερασμά σου, αλά απο το να μην τα έχεις ακούσει καθόλου....
1) Δεν μπορεί να είσαι σίγουρος στα συν και πλήν και αυτό γιατί όλοι οι χώροι των 17 τετραγωνικών δεν είναι ίδοι!!!γενικά θα είσαι καλύτερα με μικρά και καλά ηχεία γιατί θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες γιά μπουκώματα λόγω μικρού χώρου των μεγαλύτερων ηχείων
2) Απλά ηχεία.Το ΤΗΧ καλά τα λέει, αλά....εαν μιλάμε γιά ένα ζευγάρι δίπολων πίσω ηχείων τότε θα πρέπει να μπούν ακριβώς απέναντι απο την θέση θέασης αριστερά και δεξιά και σε ύψος γύρω στο 1 μέτρο απο καθιστή θέση.Εαν μιλάμε γιά 2 ζευγάρια δίπολων τότε μπορούν το ένα να μπεί όπως είπα πριν και το άλο ζευγάρι ακριβώς στον πίσω τοίχο και ψηλά.Εαν όμως μιλάμε γιά απλά ηχεία και ένα ζευγάρι σε χώρους όπως τον δικό σου τότε πάς γιά πίσω τοίχο.Προσωπικά και εαν θέλεις δίπολα δουλειά θα κάνεις με 2 ζευγάρια...το ένα ακρβώς απέναντι και στους πλαινούς τοίχους και το άλο στον πίσω τοίχο.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
3)Οχι δεν θα το έλεγα...

Στην κατηγορία που ψάχνεις υπάρχει και αυτό το σετ που έχει μικρές διαστάσεις, ακόμα κι αν διαλέξεις τα μπροστινά να είναι δαπέδου:
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=311

αυτή είναι μια λύση καλύτερη από τα αντίστοιχα tannoy ΗΤS200; έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά δίνει κάτι παραπάνω; είμαι ανάμεσα στα 2! και που μπορώ να τα βρω στη Θεσ/νικη;

αυτή είναι μια λύση καλύτερη από τα αντίστοιχα tannoy ΗΤS200; έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά δίνει κάτι παραπάνω; είμαι ανάμεσα στα 2! και που μπορώ να τα βρω στη Θεσ/νικη;

Παιδιά όποιος έχει τη γνώση να μας κάνει μια σύγκριση μεταξύ των 2,
σειρά revolution & HTS200
θα ήμουν υπόχρεος μιας και πήρα έναν 1909 να τα συνοδέψει και δεν έχω διαλέξει ποια από τα δυο σετάκια της tannoy θα πάρω...
σίγουρα τα μεγαλύτερα rev. θα υπερτερούν σε μεγάλες εντάσεις, αλλά στα υπόλοιπα στοιχεία αξίζει η διαφορά τιμής;;;;;;

Δύο πολύ καλές επιλογές η κάθε μια στην κατηγορία της βέβαια.
Μιλάμε για μία επιλογή κάτω του χιλιάρικου (ΗΤS 200) και μία κάτω του διχίλιαρου (Revolution)

Σαφώς δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη αλλά να προσπαθήσω να δώσω ορισμένες πληροφορίες μια και τα έχω ακούσει και τα δύο.

Γενικότερα τα Revolution θα μπορούσαν να σταθούν και χωρίς sub αφού έχουν σχεδιαστεί ως ηχεία κατ' αρχάς και όχι ως δορυφόροι όπως τα HTS. Αυτό μαρτυρά και η ύπαρξη της δυνατότητας διπλοκαλωδίωσης στα Revolution. Βεβαίως και αυτά θα επωφεληθούν από την ύπαρξη ενός sub δεδομένου ότι μιλάμε για ηχεία με μικρή καμπίνα και οι χαμηλές τους δεν είναι και ό,τι το... σεισμικότερο.:D
Υπάρχει και subwoofer της ίδιας σειράς με 10ιντσο μεγάγωνο.

Από κει και πέρα φέρουν τετράινσο μεγάφωνο με Dual Concentric με ενσωματωμένο s.tweeter το οποίο ομοκεντρικό μεγάφωνο είναι το σήμα κατατεθέν της tannoy και πρσδίδει στο ηχείο μια μουσικότητα που έχει κάνει πολλούς οπαδούς της συγκεκριμένης μάρκας.

Τα HTS από την άλλη φέρουν τρίιντσο μεγάφωνο και ξεχωριστό s.tweeter.

Και στα δύο σετ το κεντρικό μεγάφωνο έχει δεύτερο γούφερ και αν τα μπροστινά είναι δαπέδου τότε το ίδιο συμβαίνει και σε αυτά.

Στη μουσική δεν τίθεται θέμα. Τα Revolution είναι αρκετά καλύτερα.
Σε ταινίες και πάλι φτάνουν μεγαλύτερες εντάσεις (πιο δυνατό sub, πιο μεγάλα ηχεία) αλλά εδώ οι διαφορές αμβλύνονται κάπως γιατί τα HTS καταφέρνουν επιδόσεις πολύ καλές για το μέγεθός τους και έχουν πολύ καλό δέσιμο με το sub ακόμα και αν οριστεί το σημείο κρος πιο πάνω από τους 80 κύκλους.

Τώρα αν κάποιος με ρώταγε ποιό είναι πιο value for money θα έλεγα στις ταινίες τα HTS, στη μουσική τα Revolution.

Από αυτά που διαβάζω και χωρίς να έχω ακούσει ακόμα τίποτα, είμαι μεταξύ των παρακάτω:
B&W MT-20 (1200 ευρώ) ή MT-30 (1700 ευρώ)
Crystal Audio THX-3D12 (1500 ευρώ)
Σετ από Wharfedale Diamond 9 - 9.6, 9.CM, 9.DFS, SW-250 (1500 ευρώ επίσης)

Σε αυτό το ύψος τιμής, τι άλλο θα είχατε να προτείνατε; Και τι ακούγεται καλύτερα; Τα "μικρά" B&W, ή τα πιο ογκώδη των άλλων λύσεων; Για τόσο μικρό χώρο που τα πίσω ηχεία είναι πολύ κοντά στον καναπέ του σαλονιού, είναι καλύτερα τα δίπολα surround ή χειρότερα;
Από τα reviews και μόνο είμαι πιο κοντά στα Crystal Audio, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

Crystal Audio. Τίποτα άλλο.

PLEO είσαι η επιτομή του avclub...βοήθεια άμεση και ουσιαστική. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή σου στη δημιουργία του home cinema μου.
Κατέληξα μετά όλα τα παραπάνω στα HTS200...κυρίως γιατί μέσα σε διαμέρισμα ως γνωστό εντάσεις στη μουσική δεν είναι εφικτές (ο από κάτω έχει τρίδυμα!), αλλά και γιατί δεν έχω συλλογή με ποιοτικά cd, πιο πολύ ακούω από youtube και mp3...και φυσικά υπάρχει και ο ανυπέρβλητος παράγων W που θέλει τα μικρότερα δυνατά σε όγκο...και κόστος!
οπότε πάμε για αναμονή απόκτησης των Dark Oak...

Δύο πολύ καλές επιλογές η κάθε μια στην κατηγορία της βέβαια.
Μιλάμε για μία επιλογή κάτω του χιλιάρικου (ΗΤS 200) και μία κάτω του διχίλιαρου (Revolution)

Σαφώς δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη αλλά να προσπαθήσω να δώσω ορισμένες πληροφορίες μια και τα έχω ακούσει και τα δύο.

Γενικότερα τα Revolution θα μπορούσαν να σταθούν και χωρίς sub αφού έχουν σχεδιαστεί ως ηχεία κατ' αρχάς και όχι ως δορυφόροι όπως τα HTS. Αυτό μαρτυρά και η ύπαρξη της δυνατότητας διπλοκαλωδίωσης στα Revolution. Βεβαίως και αυτά θα επωφεληθούν από την ύπαρξη ενός sub δεδομένου ότι μιλάμε για ηχεία με μικρή καμπίνα και οι χαμηλές τους δεν είναι και ό,τι το... σεισμικότερο.:D
Υπάρχει και subwoofer της ίδιας σειράς με 10ιντσο μεγάγωνο.

Από κει και πέρα φέρουν τετράινσο μεγάφωνο με Dual Concentric με ενσωματωμένο s.tweeter το οποίο ομοκεντρικό μεγάφωνο είναι το σήμα κατατεθέν της tannoy και πρσδίδει στο ηχείο μια μουσικότητα που έχει κάνει πολλούς οπαδούς της συγκεκριμένης μάρκας.

Τα HTS από την άλλη φέρουν τρίιντσο μεγάφωνο και ξεχωριστό s.tweeter.

Και στα δύο σετ το κεντρικό μεγάφωνο έχει δεύτερο γούφερ και αν τα μπροστινά είναι δαπέδου τότε το ίδιο συμβαίνει και σε αυτά.

Στη μουσική δεν τίθεται θέμα. Τα Revolution είναι αρκετά καλύτερα.
Σε ταινίες και πάλι φτάνουν μεγαλύτερες εντάσεις (πιο δυνατό sub, πιο μεγάλα ηχεία) αλλά εδώ οι διαφορές αμβλύνονται κάπως γιατί τα HTS καταφέρνουν επιδόσεις πολύ καλές για το μέγεθός τους και έχουν πολύ καλό δέσιμο με το sub ακόμα και αν οριστεί το σημείο κρος πιο πάνω από τους 80 κύκλους.

Τώρα αν κάποιος με ρώταγε ποιό είναι πιο value for money θα έλεγα στις ταινίες τα HTS, στη μουσική τα Revolution.

PLEO για πες σε παρακαλώ , πέρα από το value for money οι ηχητικές διαφορές σε ταινίες με πολυκάναλο ήχο είναι αξιοσημείωτες ή η απόδοση σε μεσαίες εντάσεις είναι παρεμφερής; αν ισχύει το τελευταίο τα HTS είναι μια καταπληκτική λύση, αν όχι το καταπληκτικό έχει να κάνει με το desing και την απόδοση των revolution. Nομίζω!