Ερώτηση για μηχανόβιους...

Μπάμπη, ο κολλητός μου έχει Pegaso και δεν ξέρει πώς να το ξεφορτωθεί (πάει για Versys). Τον έχει ξετινάξει στις βλάβες. Πιο πολύ στο συνεργείο είναι παρά σ' αυτόν. Αφού λέει θέλι να το δώσει σε μαγαζί, για να μην ξέρει ποιος ταλαίπωρος θα το πάρει...

Και δεν είναι και κανένας που να το ξεσκίζει το μηχανάκι, είναι συνετός...

Επίσης δοκίμασα και BMW GS1200 και μιά Varadero.
Το GS βολεύεται... Το Varadero με την καμία... Θα φάω τα μούτρα μου πρίν αλλάξω τα πρώτα λάδια. :p

Re: Απάντηση: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Επίσης δοκίμασα και BMW GS1200 και μιά Varadero.
Το GS βολεύεται... Το Varadero με την καμία... Θα φάω τα μούτρα μου πρίν αλλάξω τα πρώτα λάδια. :p

Τωρα πλακα μας κανεις ?

Κοιτας για μηχανακι πολης και θα παρεις 1200 κοτζαμαν γουρουνι που εχει 10000 ακριβοτερα απο αυτα που κοιτας ?

Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Μπάμπη, ο κολλητός μου έχει Pegaso και δεν ξέρει πώς να το ξεφορτωθεί (πάει για Versys). Τον έχει ξετινάξει στις βλάβες. Πιο πολύ στο συνεργείο είναι παρά σ' αυτόν. Αφού λέει θέλι να το δώσει σε μαγαζί, για να μην ξέρει ποιος ταλαίπωρος θα το πάρει...

Και δεν είναι και κανένας που να το ξεσκίζει το μηχανάκι, είναι συνετός...

Στέργιο τα ξέρω τα προβλήματα της Aprilia, έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Ο δικός μου όμως επιμένει οτι αυτά γινόταν παλιά, πρίν 3-4 χρόνια. Τώρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, και από τη στιγμή που την αντιπροσωπεία την πήρε η Piaggio υπάρχει και πληθώρα ανταλλακτικών.
Επιπλέον, ο Πήγασος νομίζω φορούσε τη μηχανή του ΧΤ, έτσι δεν είναι;

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Στέργιο τα ξέρω τα προβλήματα της Aprilia, έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Ο δικός μου όμως επιμένει οτι αυτά γινόταν παλιά, πρίν 3-4 χρόνια. Τώρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, και από τη στιγμή που την αντιπροσωπεία την πήρε η Piaggio υπάρχει και πληθώρα ανταλλακτικών.
Επιπλέον, ο Πήγασος νομίζω φορούσε τη μηχανή του ΧΤ, έτσι δεν είναι;

Εξακολουθεί και τη φοράει, το κλασσικό μονοκύλινδρο...

Αν είναι να δεις BMW γιατί δεν κοίταξες κάτι από τα νέα 800άρια? Το F800 R ας πούμε...

Last edited:
Κατά την γνώμη μου, και από όσο έχω καταλάβει την περίπτωσή σου θα σου έλεγα τα εξής:

Α) Κυβικά στα 600-650cc. Χωρίς νόημα τα περισσότερα. Τα λιγότερα... ε, θα αποδειχθούν απλά λιγότερα σε ταξίδια και μεγάλες διαδρομές με full φόρτωμα.
tooth.gif

Β) Όπως σωστά προ-ειπώθηκε, φρόντισε ότι και αν πάρεις, να το κοιτάς μπροστά σου και να το "χαζεύεις"

Γ) Καβαλάς όοοοολα τα εργαλεία που σου αρέσουν γιατί είναι από τους μεγαλύτερους κριτές το κατά πόσο "κουμπώνεις" απάνου...

Δ) Έπειτα, τσεκάρεις από forums/τύπο/φίλους/κλπ κλπ αξιοπιστία, κατανάλωση, περιφερειακά, δυνατότητες φόρτωσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα απέκλεια εντελώς μηχανάκια του τύπου Varkadero/GS... πολλά κυβικά που μάλλον δεν θα χρειαστείς... ογκώδη (για πόλη), αυξημένη κατανάλωση (σε σύγκριση με μικρότερου κυβισμού), ακριβά service.

Κατά τα άλλα... για μένα προσωπικά το Versys φαντάζει η χρυσή τομή.
Μετά VStrom, καθότι έχει αποδειχθεί άσπαστος/ακούραστος χιλιομετροφάγος και πληρεί και όλα τα υπόλοιπα... (κατανάλωση, φόρτωμα, αξιπιστία, χαμηλό κόστος συντήρησης κλπ κλπ)

-bye-

Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Κατά την γνώμη μου, και από όσο έχω καταλάβει την περίπτωσή σου θα σου έλεγα τα εξής:

Α) Κυβικά στα 600-650cc. Χωρίς νόημα τα περισσότερα. Τα λιγότερα... ε, θα αποδειχθούν απλά λιγότερα σε ταξίδια και μεγάλες διαδρομές με full φόρτωμα.
tooth.gif

Β) Όπως σωστά προ-ειπώθηκε, φρόντισε ότι και αν πάρεις, να το κοιτάς μπροστά σου και να το "χαζεύεις"

Γ) Καβαλάς όοοοολα τα εργαλεία που σου αρέσουν γιατί είναι από τους μεγαλύτερους κριτές το κατά πόσο "κουμπώνεις" απάνου...

Δ) Έπειτα, τσεκάρεις από forums/τύπο/φίλους/κλπ κλπ αξιοπιστία, κατανάλωση, περιφερειακά, δυνατότητες φόρτωσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα απέκλεια εντελώς μηχανάκια του τύπου Varkadero/GS... πολλά κυβικά που μάλλον δεν θα χρειαστείς... ογκώδη (για πόλη), αυξημένη κατανάλωση (σε σύγκριση με μικρότερου κυβισμού), ακριβά service.

Κατά τα άλλα... για μένα προσωπικά το Versys φαντάζει η χρυσή τομή.
Μετά VStrom, καθότι έχει αποδειχθεί άσπαστος/ακούραστος χιλιομετροφάγος και πληρεί και όλα τα υπόλοιπα... (κατανάλωση, φόρτωμα, αξιπιστία, χαμηλό κόστος συντήρησης κλπ κλπ)

-bye-

Το Varadero και το GS 1200 τα δοκίμασα επειδή τα έχουν συνάδελφοι και τα πήρα μιά βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από τρελή υπερβολή τα βρήκα και πολύ δύσχρηστα.
Εδώ που τα λέμε, για τη δουλειά που το θέλω το καλύτερο είναι το Beverly που έχω αλλά, επειδή είναι ήδη 6 ετών, κι επειδή κοιτάζωντας να το αλλάξω ´βλέπω κάτι τιμές από 4,500 Ε μέχρι 5,500 Ε τα βρίσκω υπερβολικά πολλά για να ξαναέχω ένα σκουτεράκι. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μηχανή.
Ο μόνος λόγος που έχω κάποιους ενδειασμούς για το V Strom είναι οτι υπάρχει ήδη ένα στην οικογένεια εδώ κι ένα μήνα, και λέω "κι άλλο V Strom;" Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και καλό.

Το Varadero και το GS 1200 τα δοκίμασα επειδή τα έχουν συνάδελφοι και τα πήρα μιά βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από τρελή υπερβολή τα βρήκα και πολύ δύσχρηστα.
Εδώ που τα λέμε, για τη δουλειά που το θέλω το καλύτερο είναι το Beverly που έχω αλλά, επειδή είναι ήδη 6 ετών, κι επειδή κοιτάζωντας να το αλλάξω ´βλέπω κάτι τιμές από 4,500 Ε μέχρι 5,500 Ε τα βρίσκω υπερβολικά πολλά για να ξαναέχω ένα σκουτεράκι. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μηχανή.
Ο μόνος λόγος που έχω κάποιους ενδειασμούς για το V Strom είναι οτι υπάρχει ήδη ένα στην οικογένεια εδώ κι ένα μήνα, και λέω "κι άλλο V Strom;" Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και καλό.

V for V-storm λοιπόν...-bye-

Τις προτάσεις που θα σου έκανα τις έχουν κάνει ήδη άλλοι φίλοι παραπάνω.
Ένα πράγμα μόνο από μένα:
ΝΑ ΕΧΕΙ ABS!!!
Δεν θα κάτσω να μπω στη λογική αν, που, πόσο, πότε χρειάζεται.
Απλά πάρε μηχανή με ABS.
Οδηγούσα (πριν από) πολλά χρόνια TDR250, με αρκετά ινδιάνικη νοοτροπία. Την έδωσα το 96 μετά από άσχημο πέσιμο και δεν ξαναπήρα.
Τώρα τελευταία ζαχαρώνω πάλι μηχανή.
Παίρνωντας 2-3 βόλτες από γνωστούς μηχανές που είχαν ABS, απλά δεν μπορώ να σου περιγράψω το αίσθημα της ασφάλειας μπροστά στην πόρτα του ΤΑΞΙ που θα ανοίξει, στη γιαγιά που θα αποφασίσει να περάσει κοιτώντας από την άλλη, κλπ, κλπ.

Just my 2 cents... Καλό δρόμο ότι και να διαλέξεις -bye-

Στην αγορά μοτοσυκλέτας μια σημαντική παράμετρος όσον αφορά τις βοηθητικές γνώμες τις οποίες συλλέγουμε είναι το πώς προσεγγίζουν οι ...γνωμοδότες το όλο θέμα κάτι που μπορεί να διαφέρει αρκετά με την δική μας προσέγγιση.

Σε γενικές γραμμές οι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάζουμε είναι:

-ευχρηστία για τις βασικές αποστολές που προορίζεται η μοτοσυκλέτα σε σχέση και με τον σωματότυπό μας, all around ή μονοδιάστατος χαρακτήρας
-επιδόσεις,οδική συμπεριφορά
-ασφάλεια
-αισθητική
-αξιοπιστία
-μεταπωλητική αξία

Ο καθένας μας σταθμίζει διαφορετικά το τί προσφέρει η μοτοσυκλέτα στους τομείς αυτούς (γι'αυτό κάποιοι παίρνουν Aprilia...πλάκα κάνω).
Αν έχεις ιεραρχήσει μέσα σου τα παραπάνω Babis νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείς να επιλέξεις έστω με την εις άτοπο απαγωγή.

Αυτό που δεν πρέπει να σκεφτείς καθόλου είναι το ABS κάτι που έπρεπε να έχει καθιερωθεί στα δίτροχα πρώτα παρά στα αυτοκίνητα.

Από τα τρία μοντέλα που σκέφτεσαι εγώ θα πήγαινα στο Transalp λόγω του all around χαρακτήρα του , της ευχρηστίας του (πολύ ογκώδες το V-Strom) των ικανοποιητικών επιδόσεων και βέβαια της αξιοπιστίας του ονόματος Honda (όσο σχετικό και αν είναι το τελευταίο).

Καλή επιλογή!!

Υ,Γ.
Πιστεύω ότι συμβουλεύεσαι και τα ειδικά forum στα οποία βέβαια κυκλοφορούν και μεγάλες δόσεις υπερβολής.

:flipout:

Καλα να το δω κι αυτο σε παραταξη τα V να πεσω κατω....

Αντιπροσωπεια θα ανοιξεις ?

Αντε παρε ρε ενα μικρο μηχανακι τυπου versys η κατι αναλογο το πολυ μεχρι 650 και ΜΑΖΕΜΕΝΟ.
Δεν σας φτανει ενα πλοιο στην οικογενεια ? Η θα σαλπαρετε ολοι μαζι ?

Μπάμπη με την πορεία που θα έχει η ομάδα φέτος που χρόνος για μηχανή? Τριαξονικό χρειάζεσαι βρε............!!! :grinning-smiley-043-bye-

Aprilia: A πα πα (καλά κάναν και σε έκραξαν όπου το είπες).

Συστάσεις από συνομήλικους / προσωπικό σου υπέρ του είναι προφανές ότι προέρχονται από την ανάγκη τους να ζήσουν την 2η νιότη τους (βλ. Aprilia Red Rose – ενθυμούμαι ήμουν μαθητής τότε – οι φίλοι σου πρέπει να ήταν ήδη τότε οικογενειάρχες). Εσύ έχεις άλλα γι αυτό το σκοπό :p

Η νευρωνικη συναψη αγορα-μεταπωληση θολωνει την κριση σου my young padawan. Δες την aprilia για αυτο που ειναι και ξεπερασε τα παθη σου:grandpa:
:p

Δεν διαβάζεις και κανένα review στο mcn να πάρεις και καμμιά πιο "επαγγελματική" γνώμη...

Μπάμπη ΟΛΑ τα άλλα είναι μίζερα μπροστά σε αυτό
άρχοντας στο ταξίδι, τα 28000 και κάτι ψιλά είναι το θέμα!
honda-goldwing.jpg