Ερώτηση για plasma ..

Re: Απάντηση: Ερώτηση για plasma ..

Καμια τηλεοραση δεν τα καταφερνει καλα παντου , συνηθως στις διαβαθμισεις του μαυρου οι καλες πλασμα τα καταφερνουν καλυτερα αλλα "χανουν" στις πολυ φωτεινες σκηνες...

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα οποτε ειναι θεμα που δινει ο καθενας περισσοτερο βαρος...-bye-

Γιάννη, θεωρείς ότι υπάρχει τηλεόραση όπου η λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι ρυθμίσεις και να βάλεις;

Ειναι θεμα "κρασαρισματος" αλλα και ρυθμισεων οπως σωστα λεει ο Τασος , στον τομεα αυτο πιστευω οτι υπερτερουν οι καλες πλασμα , σε συνδυασμο βεβαια με χαμηλο περιβαλλοντα φωτισμό γιατι με πολυ φως το μαυρο στις περισσοτερες πλασμα φαινεται να ειναι χειροτερο απο μια μεση LCD λογω ανακλασεων...

Γιατί θεωρείς ότι υπερτερούν οι καλές πλάσμα; Λόγω ρυθμιστικών ή λόγω τεχνολογίας πάνελ;
Ότι ρυθμίσεις και να κάνω σε μια Β650 με SPVA, πάντα θα δείχνει λιγότερη λεπτομέρεια από μια G10;

Νομιζω οτι εννοειται οτι αν παρουμε δυο τηλεορασεις και η μια ειναι σωστα ρυθμισμενη και η αλλη οχι η πρωτη θα δειχνει καλυτερα...

Απο την αλλη επισης νομιζω οτι στις φωτεινες σκηνες υπερεχουν λογω αρχης λειτουργιας οι LCD ενω στις σκοτεινες σκηνες οι πλασμα. Ποση διαφορα υπερ της μιας η της αλλης τεχνολογιας υπαρχει εξαρταται απο τα δυο συγκεκριμενα μοντελα που συγκρινουμε...-bye-

Στις 46' το απόλυτο value for money δειχνει να είναι η Samsung b650 me 1300 , και αυτό γιατί σε αυτά τα χρήματα παίρνεις και media player και συνδεσιμότητα.
Επίσης η Panasonic 46g10 η οποία φέρεται να είναι από τις πιο καλές plasma.
Τέλος με μια μικρή υπέρβαση μπορώ να φτ'ασω στις Samsung b750 ή samsung b6000.

Καμία από αυτές δεν παρουσιάζεται χωρίς ελλατώματα. Οι lcd με τα screen uniformity,clouding,bleeding,trailing και δεν θυμαμαι τι άλλο. Η g10 με διάφορα (διαβασα στο avforums διάφορα που δεν τα καταλαβαινω όπως αδυναμία να παιξει σωστα σε 24p )

Για 60% θέαση ταινιών HD, και 40% τηλεοπτικό (κυρίως αθλητικες μεταδοσεις) , οχι παιχνίδια (προς το παρον τουλάχιστον) , ουτε χρήση με υπολογιστή τι θα μου προτείνατε ????

Μια συμβουλή μπορώ να σου δώσω. Η δικιά μου B650, έχει screnn uniformity του στυλ "αν κλείσω όλα τα φώτα και βάλω μαύρο φόντο και εστιάσω σε συγκεκριμένη περιοχή παιζει και να το δω." Ενας άλλος χρήστης με την ίδια τηλεόραση ανέφερε πως όταν ανοίγει το pc πάει και φτιάχνει τοστ γιατί δεν αντέχει να τη βλέπει. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση όταν ο χρήστης δει τη δικιά μου να μου πει, "καλά πως αντέχεις". Οσοι δεν πολυασχολούνται με τηλεοράσεις βέβαια και έρχονται τη θεωρούν "χαλασμένη", μέχρι να βάλω την επιλογή dynamic και να ακούσω ατάκες του τύπου "μα καλά, τόσο καιρό πως έβλεπες"?

Οπότε μη δίνεις πολύ σημασία στα φόρουμ. Παντως αυτό με τα 24p και τη G10 περίεργο μου φαίνεται. Τα reviews δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο. Εχεις κάποιο λινκ?

Κοιτα και εγω οταν εψαχνα (και εψαχνα για πολυ καιρο μεχρι να κανω αυτα τα 466 ποστ , κανα εξαμηνο) οταν εμπαινα εδω μεσα πιο πολυ μπερδεμενος γινομουνα παρα αποφασιζα ποια τηλεοραση απ'ολες να παρω.
Ασε που καθε τρεις και λιγο ερχονται καινουργιες τηλεορασεις και το αναβαλεις ειτε για να παρεις τα καινουργια μοντελα ειτε για να παρεις οικονομικοτερα τα παλια , λοιπον η μονη συμβουλη που εχω να σου δωσω ειναι να παρεις την γυναικα σου μαζι και να πατε στα μαγαζια να δειτε μια τηλεοραση που να σας αρεσει και στους δυο , και αν δεν εχεις οικονομικο προβλημα χτυπα την οπου και να εισαι.

Προς τα αλλα μελη του φορουμ , παιδια μην στελνετε ποστ του τυπου η δικια μου τηλεοραση ειναι καλυτερη απο την δικια σου , δεν βοηθατε κανεναν με αυτο τον τροπο.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για plasma ..

Οπότε μη δίνεις πολύ σημασία στα φόρουμ. Παντως αυτό με τα 24p και τη G10 περίεργο μου φαίνεται. Τα reviews δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο. Εχεις κάποιο λινκ?

Διαβαζα Threads στο avforum και καπου ανφέρθηκε ότι το ευρωπαικο μοντελο της g10 έχει τετοια θέματα.
http://www.avforums.com/forums/plas...sonic-g10-niggles-problems-faults-thread.html

Νομιζω οτι κάπου στη 2η 3η σελίδα αρχιζουν οι αναφορες.

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για plasma ..

Η τελεια τηλεοραση δεν υπαρχει , το θεμα ειναι η τηλεοραση που θα παρει καποιος να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα ενοχλητικα για τον ιδιο τον αγοραστη (γιατι δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια και τις ιδιες αναγκες) ελαττωματα...

Διάβαζα στο avforums διάφορες γνώμες για διάφορες τηλεοράσεις.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση , είναι αν κάποιος είχε πρόβλημα ή κάτι δεν του άρεσε στην τηλεόραση που αγόρασε, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα την επέστρεφε και έπαιρνε άλλη.
Ελεγε για παράδειγμα κάποιος για lcd , οτι την άνοιξε και δεν του άρεσαν οι γωνίες θέασης οπότε την πηγε πίσω. Ενας άλλος με Plasma ότι είχε κάτι σαν flickering που τον ενοχλούσε και την πήγε πίσω και την άλλαξε. Κάποιοι έλεγαν ότι ειχαν επιστρέψει τηλεοράσεις 3-4 φορές μέχρι να καταλήξουν.

Εδώ μόνο σε ένα κατάστημα μου ειπαν ότι αν δεν ειμαι ικανοποιημενος από την αγορά μου , μέσα σε 10 ημερες την επιστρέφω στη συσκευασία της και παίρνω άλλη. Δυστυχώς όμως δεν είχε καλές τιμές.
Όλοι οι άλλοι έκαναν τους κινέζους ακόμαι και όταν τους ρωτούσα ευθέως γι αυτό.

Αυτού του είδους οι "παροχές" γίνονται και εδώ αλλά καλύπτονται από το τελικό κόστος. Σαφώς και θα είναι ακριβότερη η τιμή όταν κάποιο κατάστημα προσφέρει τέτοια πράγματα.
Οταν βλέπουμε μια τιμή λοιπόν, πρέπει να σκεφτόμαστε και τι προσφέρει η τιμή αυτή.
Αρα, η "ακριβή" τιμή είναι σχετικό.
Δυστυχώς το να προσφέρεις τέτοιες παροχές στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς είναι κάτι που δεν έχει "ανακαλυφθεί" ακόμα και ούτε νομίζω πως πρόκειται να γίνει ποτέ.

Πάντως η αγορά προσφέρει όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Και για αυτούς που εν γνώση τους πληρώνουν παραπάνω επειδή θέλουν να "κοιμούνται ήσυχοι" και γι' αυτούς που προτεραιότητα έχουν την χαμηλότερη δυνατή τιμή ας είναι κι από κατάστημα στην Ανω ποταμιά...

Ναι και εσυ οπως τα λες πηγαινε πλουτισε τον κωτσοβολο , επειδη μπορει να στην αλλαξει , τι ειναι η τηλεοραση πασαντεμπο να την παω πισω επειδη δεν μου αρεσαν οι γωνιες θεασης?Και τελος παντων εαν η συσκευασια δεν εχει πειραχτει κανονικα επρεπε να την παιρνουν πισω ειναι οδηγια απο την Ε.Ε. νομιζω σε ολα τα προιοντα.

Πάντως πλέον, τα ανοιχτά σακούλάκια σε μικροσυσκευές (ασφαλώς όχι σε τηλεοράσεις), έχουν γίνει συνήθεια. Από μικρομάγαζα μέχρι αλυσίδες

E ναι τα ξαναδείνουν στον επόμενο τι νομίζεις οτι τα επιστρέφουν στις εταιρίες πίσω?

Καλησπ'ερα σε όλους

για να κλείσω το θεμα λοιπόν , να σας πω ότι τελικά αγόρασα μια lcd samsung 46' b750. Οι πλάσμα δεν με πείσανε απο τις θεάσεις στα καταστήματα και μια που δεν είχα τρόπο να δω καποια σε άλλο χώρο τις απέριψα.
Οι 46άρες led ειναι ακριβες. Οπότε η επιλογή μου ήταν μια πολύ καλή lcd. Θα έπαιρνα την b650 αλλά τελικά έκανα μια υπέρβαση και πήρα την b750 στα 1500 .
Αν και θα τα γράψω και στο thread των B750 , θα πω και εδώ ότι η τηλεόραση φαίνεται υπέροχη. Αρχικά έψαξα για καμμένα pixel και δεν βρήκα κανένα, μετά για clouding και αλλες ανομοιομορφίες στο panel, αλλά ειλικρινά δεν μπόρεσα να διακρίνω τίποτα. Σε σκοτεινό δωμάτιο και παίζοντας μαυρό στην τηλεόραση ήταν εντελώς ομοιόμορφη. Ειμαι πολύ ικανοποιημένος. Η εικόνα σε hd είναι εκπληκτική, ο media player παίζει όλα όσα λεει άψογα, η σύνδεση στο Internet πανεύκολη, έβαλα και το τελευταίο firmware.

Αα και για θέαση hd υλικού οι 46´στα 3μ , ίσως και να είναι λίγες.
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο thread και βοηθήσαν στην επιλογή μου.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για plasma ..

@darkie, όχι η B650 (lcd) είναι ισάξια (αν όχι καλύτερη) από τη G10. Το χουμε συζητησει και με το czoun και το παραδέχτηκε. .....

czoun, αυτό που δεν αντέχω στους κατόχους πλάσμα, είναι το να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, πως πήρανε την καλύτερη τηλεόραση, που έχει ματαβγεί.

α) για τα άλλα δε θα μιλήσω,

α) Για τα άλλα δεν έχεις μιλήσει εδώ και δυο μήνες. Τα ερωτήματα και οι απορίες δημιουργήθηκαν από τις παρατηρήσεις σου, δεν σου είπε κανένας ότι κάνεις λάθος, απλά να τεκμηριώσεις αυτά που υποστηρίζεις, αυτό είναι φυσιολογικό να γίνεται σε δημόσιες συζητήσεις όταν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Το ότι δεν απάντησες, κατά τη γνώμη μου, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει ή ότι δεν έχεις κάτι να τεκμηριώσεις τις παρατηρήσεις σου ή ότι γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τα ερωτήματα που σου απευθύνονται, απαξιώνοντας τους συνομιλητές σου, δεν υπάρχει όμως πρόβλημα, άμα εσύ νιώθεις ότι κάνεις το σωστό, όλα τα άλλα περισσεύουν και στη τελική είναι δικαίωμα και επιλογή σου.

Ούτως ή άλλως, όχι μόνο δεν απαντάς στα 'άλλα' τα παλιά....

...δεν απαντάς και στα 'αυτά' τα νέα του underdog, όταν σε ρωτάει να πεις από που γνωρίζεις ή έχεις υποψίες ότι το displaymate τα παίρνει από την Panasonic, αλλά όπως είπα και πριν.... επιλογή σου είναι το αν θα απαντήσεις ή όχι, δεν είναι δικαστήριο εδώ, forum είναι, είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και το να γράφεις κάποιον στα παλαιά σου τα παπούτσια, είναι δωρεάν και χωρίς κυρώσεις.

------------------------------------------------------------------------

β) μπορεί απλά να είσαι οπαδός της panasonic (βέβαια οπαδός μιας μάρκας δεν παίζει) μπορεί απλά να μη θες να δεις τα στραβά της, ώστε να δικαιολογήσεις την αγορά της

β) Για την αγορά που έκανα δεν ρώτησα κανένα, δική μου επιλογή είναι, οπότε το λάθος ή το σωστό δεν το χρεώνω πουθενά..αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου...και δεν χρειάζεται να πεισθώ μετά την αγορά της τηλεόρασης, αφού ήμουν πεπεισμένος πριν από αυτή...

...αν ήμουν άσχετος και ρώταγα στο forum ποια τηλεόραση να πάρω, νομίζοντας ότι το μαύρο είναι μόνο για credit στα review και έχοντας κατά νου ότι το Α και το Ω σε ένα panel είναι η ανάλυση, θα μπορούσα να κατηγορήσω οποιονδήποτε,ούτως ή άλλως θα μου το επέτρεπε η άγνοιά μου .... και θα έπαιρνα και απαλλαγή σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής.

-------------------------------------------------------------------------+

γ)...ή στην τελική μπορεί να δουλεύεις στην πανασόνικ και να προωθείς τα προϊόντα της.

γ) Ούτως ή άλλως koukle, οι περισσότεροι στην Panasonic δουλεύουν............ και όσοι δεν δουλεύουν τα παίρνουν από αυτή ως αβανταδόροι...εγώ γιατί να αποτελώ εξαίρεση??? .....δεν θυμάμαι ακριβώς την θέση που είμαι, αλλά αύριο το πρωί που θα πάω στο γραφείο, θα δω το ταμπελάκι στη πόρτα, δεν μπορεί κάτι θα γράφει....(ελπίζω να μην γράφει W.C., αν και δεν το θεωρώ απίθανο)....

------------------------------------------------------------------------

δ) Το ενδεχόμενο να αγοράζει κάποιος πλάσμα, ώστε να το παίζει ψαγμένος, δε θέλω να το σκέφτομαι.

δ) Όσο και να προσπαθούσες ή όσο και να ήθελες.... δεν θα μπορούσες.....λόγω έλλειψης...

...της απαιτούμενης θέσης στην Panasonic.

Οπότε μη με παρεξηγείς, άσε να κάνω την δουλίτσα μου.... τι στο καλό???... το δικό σου ψωμί κλέβω????...έχω και κόρη να προιικίσω ο κακομοίρης.

Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι κάτοχοι plasma έχουν πάρει την καλύτερη τηλεόραση του κόσμου (εξαιρούνται οι κάτοχοι KURO που κατά τύχη είναι plasma), αυτό που ξέρω όμως είναι ότι, ούτε η G10, ούτε η Β650 είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις που έχουν βγει.

Με ρωτάς γιατί δεν πήρα μοντέλο 720ρ και πήρα 1080ρ (το να προσπαθείς να υπερασπιστείς την άποψη σου, ότι το Α και το Ω σε ένα panel είναι η ανάλυση, δεν έχει καμία σχέση με το αν εγώ έχω τηλεόραση 1080ρ)....

..τεσπα, εδώ είσαι φάουλ και είναι φυσικό, γιατί δεν μπορούμε να παρακολουθούμε όλα τα γραφόμενα όλων των μελών σε βάθος χρόνου...τους λόγους τους έχω αναφέρει πολλές φορές και γιατί πήρα/έχω 42" 720p και γιατί πήρα/έχω 46" 1080ρ και γιατί πήρα/έχω 104" 1080ρ, είναι περιττό να τους επαναλάβω και να τους εξηγήσω, υπάρχουν όλα γραμμένα και ότι γράφει δεν ξεγράφει.

Εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω την Β650 με την G10 και να πω ποια είναι καλύτερη και δεν το έχω κάνει, ο λόγος είναι απλός την G10 την έχω στο σαλόνι μου, ενώ την B650 την έχω δει μόνο σε μαγαζιά και δεν την έχει κανένας γνωστός μου για να μπορέσω να την συγκρίνω σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου, εσύ που έχεις την Β650 και έχεις εμπειρία από την G10 μπορείς να το κάνεις και θεωρείς καλύτερη την B650, με γεια σου και χαρά σου, δεν σου απαγορεύει κανείς να το κάνεις.

Δεν με απασχολεί η σύγκριση G10 με Β650, όποια θέλει ας είναι καλύτερη και όποιος θέλει ας πάρει ότι θέλει, το να υπαινίσσεσαι όμως ότι μπορεί να εργάζομαι και να έχω συμφέρον από την πώληση προϊόντων της Panasonic είναι άλλο θέμα, πέραν των συγκρίσεων/συζητήσεων των τηλεοράσεων.

Βέβαια εμένα δεν με προσβάλει, ούτε με απασχολεί ο υπαινιγμός σου, διότι δεν νοιώθω την ανάγκη να αποδείξω τίποτα, εξάλλου το ειδικό βάρος των υπαινιγμών εξαρτάται και από το πρόσωπο που τους κάνει π.χ. υπάρχουν πολλά παιδιά από εδώ μέσα που γνωριστήκαμε μέσα στο forum και κάνουμε παρέα και έξω από αυτό, αν κάποιος από αυτούς υπαινισσόταν κάτι θα με απασχολούσε, αλλά τώρα...... δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις....ούτε υποφέρω, ούτε υποφέρεις.

Υ.Γ. 1: Η Β650 είναι καλύτερη τηλεόραση από την G10...

Υ.Γ. 2: Τελικά θα μας πεις από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το displaymate τα παίρνει από την Panasonic???....από εκεί ξεκίνησαν τα ερωτήματα και καταλήξαμε σε OFF TOPIC συζήτηση....στο 'Εκτός Θέματος' νήμα....

Επειδή εγώ ξέρω ότι δεν έχω την καλύτερη τηλεόραση του κόσμου, έγραψα ότι η Β650 είναι καλύτερη από την G10...

...για να απαλύνω τον πόνο μου, από την λάθος επιλογή μου...:flipout::flipout::flipout:

Last edited: