Ερώτηση για την C Band

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή αγόρασα τον παρακάτω εξοπλισμό όντας ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετος (copy/paste από την αγγελία)

1) Δορυφορικό Κάτοπτρο 1.85 offset (1.78 x 1.87).
2) Polar Mount.
3) Βάση ατσάλινη στιβαρή με μεγάλη αντοχή.
4) LNB Ku Band Invacom 0.3 dB.
5) LNB C-Band 17Κ.
6) Moter για περιστροφή και εστίαση σε όλους τους δορυφόρους του ορατού τόξου.
7) Positioner Radix με τηλεκοντρόλ.
8) Καλώδια για LNB C Band και LNB Ku Band καθώς και για το positioner.

Αφού εγκαταστάθηκε - μετά από πολλές περιπέτειες - το συστημα έμεινε σε απραξία περίπου 6 μήνες επειδή είχαν χαθεί οι ρυθμίσεις του positioner SuperJack (το οποίο αγοράστηκε με την εγκατάσατση επειδή το Positioner Radix δεν λειτούργησε ποτέ)

Στο θέμα μας τώρα. Δεν πιάνω κάνεναν δορυφόρο της C-Band και ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να πιάσω κανέναν. Θέλω όμως να ξέρω μέχρι που μπορώ να φθάσω το σύστημα.

Ερωτήσεις (από ΑΣΧΕΤΟ) :
Πρέπει να έχω 2 LNB, ένα για κάθε μπάντα ? Και αν πρέπει να είναι δύο, δεν πρέπει να κατεβαίνουν δύο καλώδια στον δέκτη ? (Γιατί εγώ ένα έχω)
Είναι δυνατόν να έχει γίνει η εγκατάσταση κανονικά και εγώ να μήν πιάνω τίποτα στην C-band ?

Σίμος

Αγαπητέ φίλε....για να καταλάβω το πρόβλημά σου:
1.Αυτά που αγόρασες και ειδικότερα το lnb C band αποτελούσαν προσφορά κάποιας αγγελίας πώλησης;
2.Κάποια στιγμή έφερες τεχνικό και σου εγκατάστησε το πιάτο;
3.Εξι μήνες μετά και αφού υπήρχε πρόβλημα επαναρρυθμίστηκε η εγκατάσταση;

Εν αναμονή διευκρινήσεων να σου πω πάντως ότι η μπάντα C είναι ...για πολύ λίγους και ψαγμένους και εφόσον δεν το ζήτησες ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση πολύ εύλογα δεν ασχολήθηκε με αυτήν! (και το πιθανότερο...δεν θα ήξερε και να ασχοληθεί, αφού η ταυτόχρονη λήψη μπάντα C-Ku δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί πατέντες, προχωρημένο εξοπλισμό και ιδιαίτερο μεράκι για να επιτευχθεί, ενώ και τα πιάτα τύπου όφφσετ σαν το δικό σου δεν είναι βολικά και αποδοτικά για μπάντα C).
Με λίγα λόγια, αν δεν σε ενδιαφέρει η μπάντα C πολύ απλά δεν την βάζεις, απο προσωπικές στατιστικές πιστεύω ότι μόνο ο 1 στους 1000 χρήστες στην Ελλάδα (και αν...) διαθέτει λήψη αυτής της μπάντας.
Αν πάντως θέλεις να βλέπεις...Ακτή Ελεφαντοστού, Αργεντινή, Βόρειο Κορέα και πολλές άλλες εξωτικές χώρες, τότε χρειάζεσαι και την μπάντα C...αν και το πιάτο σου και μικρό είναι για τα περισσότερα και δεν είναι κεντρικής εστίασης που θα ήταν πιο βολικό και αποδοτικό.

@Voreios
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο και προχωρώ σε περαιτέρω διευκρινήσεις.

1 Το σύστημα αγοράσθηκε πέρυσι τον Νοεμ/Δεκέμβριο από αγγελία εδώ στο club http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16034
2 Σύμφωνα με τον πωλητή (και ΔΕΝ έχω κανέναν λόγο να αμφιβάλλω) μπορούσε και λάμβανε και τις 2 μπάντες
3 Αφού εγκαταστάθηκε δούλεψε 3-4 μήνες με τις ρυθμίσεις που είχε κάνει ο τεχνικός. Αγοράστηκε επιπλέον το Dreambox 500s καθώς και το V-box επειδή σύμφωνα με τον τεχνικό το positioner που μας έδωσε ο πωλητής δεν δούλευε. Φορτώθηκαν στα γρήγορα 10 δορυφόροι και το θέμα έμεινε εκεί. (Εγώ δεν έχω ιδέα για C-band οπότε δεν γίνεται να ξέρω άν πιάνω)
4 Ξαφνικά χάθηκαν οι ρυθμίσεις του positioner οπότε εγώ μεγάλου φόρτου εργασίας το αφήνω ως έχει (Επιανε μόνο το Turksat πράγμα που για κανένα ματσάκι ήταν αρκετό)
5 Πρόσφατα σε ...άδεια αποφάσισα να ασχοληθώ. Με αρκετή ταλαιπωρία πέρασα μόνος μου περίπου 30 δορυφόρους στο positioner οπότε και διαπίστωσα οτι ΔΕΝ βρίσκω κανέναν από τους αναφερόμενους στις λίστες δορυφόρους της C-band.
6 Αρχισα να αναρωτιέμαι και έκανα το post

Σίμος

ΥΓ : Με αφορμή το Topic "Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ" θα ήθελα να προτείνω κάποια θέματα όπως πχ η λήψη της C-band να μπούνε σε ξεχωριστή κατηγορία (πχ How-to ή Οδηγοί) η οποία να δημιουργηθεί γι'αυτόν τον λόγο.